Zabere na Ottawu čeština?

07.12.2010, 15:16 | Preview |  Monika Gordíková
 

Už počtvrté narazí Montreal v této sezoně na velkého rivala z Ottawy, která přijíždí posílená výhrou 3:1 nad Rangers. Hattrickem se předvedl Chris Kelly. Do Bell Centre znovu přijíždí bývalý hokejista Canadiens Alex Kovaljov. Jeho tým netrápí žádné zranění. Habs mají na kontě dvě výhry za sebou a v týmu panuje skvělá nálada. Možná se Senátoři zaleknou češtiny, jež teď na ledě často zní.

Nálada je tak skvělá, že Carey Price si na tréninku přidává. V minulé sezoně vyhlášený „pařič" si včera po ranním tréninku zul své brankářské brusle, obul ty klasické a šel si párkrát vystřelit. „Jako jsem už kdysi řekl, každý má v sobě cosi ofenzivního. Už když jsem byl malý kluk, snil jsem o tom, že dám gól v NHL," vyprávěl Price. Zkouší to alespoň na tréninku.

Při absenci Andreje Markova až do konce sezony se velká část obranných povinností přesunula na české duo Hamrík - Špaček. Na ledě tráví velkou porci minut a nastupují proti soupeřovým nejnebezpečnějším lajnám. Duo ukazuje, že cestou k úspěchu je postoj, nikoli věk.

„Kdybych měl srovnávat s minulým rokem, řekl bych, že se oba mnohem víc baví. Na střídačce se vždy smějí, žertují a klají v češtině. Já nemám tušení, co si to říkají, ale vypadají pobaveně. V poslední době hrají úžasně. Hamr je neuvěřitelný, snad nikdy mu nedojde pára," prozradil Josh Gorges, který obdivuje své energické kolegy z obranné linie.

Hamrlík se Špačkem používají ještě jednu zbraň. Když se sejdou na ledě, používají oba jazyky. „Při jednoduchých věcech mluvíme česky. Pokud se jedná o něco složitějšího, co zahrnuje i ostatní hráče, přepínáme na angličtinu. Prostě když komunikujeme jen mezi sebou, jedeme v češtině," řekl Jaroslav Špaček.

Možná by s češtinou mohli pěkně potrápit i borce z Ottawy. Montreal vyhrál první dvě střetnutí se Senátory. Poprvé 4:3, podruhé 3:0. Ve třetím duelu zvítězili Senators 3:2, přičemž dva góly vstřelilo bývalé pravé křídlo Habs Alex Kovaljov.

V zápasu proti Rangers se Ottawě pořádně ulevilo. Tým před utkáním na Manhattanu tápal. Ve třech duelech před soubojem s Jezdci vstřelili Senátoři jen jeden gól. S velkou úlevou pak odjížděli z Big Apple s výhrou 3:1, o kterou se třemi góly a prvním hattrickem kariéry postaral Chris Kelly.

„Nevím, jestli nastala velká úleva, ale určitě jsme se uvolnili a byli jsme jistější," řekl Kelly ke svému prvnímu gólu v oslabení v první třetině. „Byl to moc dobrý pocit. Myslím, že jsme si šli za svým. Hráli jsme dobře, všechny útoky i všichni obránci."

Výhrou 3:1 nad San Jose utnuli hráči Montrealu sérii utkání, při níž střídali prohry a výhry. Trvala od 16. listopadu a už se na ní nedalo dívat. „Byl to pro nás velká zkouška. Oni jsou opravdu dobří. Chtěli jsme se předvést, protože oni jsou typem týmu, se kterými se srovnává. Chtěli jsme už taky přetrhnout tu střídavou sérii," řekl Carey Price.

Ottawa disponuje skvělými gólmany. Pascal Lecraire si vedl dobře proti Rangers a měl pětadvacet úspěšných zásahů. Mužem na svém místě je ovšem i jeho kolega Brian Elliot. V sobotu proti Buffalu zastavil všech jedenatřicet střel. Sabres pak vyhráli až na nájezdy. Jednoho z nejlepších gólmanů má však také Montreal.

foto: Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
08.12.2010 12:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nebojte JM neztratil s Gomerem trpělivost, to zranění způsobilo jeho odstoupení ze hry...Jinak co dodat, předvádíme typický účelný hokej, mě hodně připomínající Devils na sklonku tisíciletí. Pevná obrana, jistý brankář, nebezpečné protiútoky a hlavně bojovné výkony. Na koukání jsou přeci jen v NHL zajímavější zápasy, ale když jí miluješ něco co řešit:-D
 
08.12.2010 11:34 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarEller skoro 15 min IT, Gomez ani ne 7 min. To mluví za vše. JM kvůli němu točil sestavou na úkor hry mužstva a s tím je evidentně konec. Jsem zvědav kam se to bude dál ubírat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, že jsem sledoval, ale na TV a tak jsem nezapínal... Takže první třetina se mi líbila, byli jsme jasně aktivnější a mohli jsme nebo spíš měli vést... Jediná naše chyba znamenala gol... Druhá třetina prospaná, jak od hráčů tak odemnesmajlik smajlik Viděl jsem asi posledních 6 minut a i to mi stačilo... Chtěl jsem jít zase spát, ale řekl jsem si, že takto přece neodehrajeme 2 třetiny... No a taky ne, třetí už byla oproti druhé o dost lepší, žádný velký hokejový manévry, ale účinná hra a jak jsme dali fíka, tak jsme měli zápas totálně pod kontrolou... Ottawa předvedla matné výkon ve všech třetinách, ani bod si nezasloužila a my tento moc důležité zápas zvládli, protože ted ty zápasy neznačí nic lehkého a já myslím, že každé bod ted bude supr... Jinak jsem moc nepochopil toho komentátora, když říkal, že Subban chybí už druhé zápas kvůli nemoci... Moc se mi opět líbil Eller a celé jeho útok, ve třetí už pak nehrál Gomez, aspoň se mi to tak zdálo:) Obrana hrála dobře, Hamr ted nabral fazonu, snad mu to vydrží... Ale mně se prostě nejvíc líbí Picard, pro mě naprosto neznámé borec a hraje fantasticky...
 
08.12.2010 09:45 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
Reakce na příspěvek:Ja som sledoval, ale po druhej tretine som mal v plane ist spat....a po tom OTRASNOM vykone v druhej tretine ( na tie presilovky sa nedalo pozerat ) som to naozaj nevydrzal a isiel spat...bol som velmi milo prekvapeny ked som si teraz pozrel tento vysledok pretoze po predvedenom vykone do druhej tretiny som vo vitazstvo velmi neveril...cely nas prechod do utocnej tretiny a hlavne udrzanie puku v nej boli zalostne - naopak obrana naozaj celkom Careymu pomahala, naozaj skoda ze zase nema SO :) ...a co sa tyka Subbana tak naozaj na tie presilovky asi chybal...samozrejme ze neznizujem vykon Webera ktory odohral opat dobry zapas...
 
AvatarTakže svůj monolog tady zakončím nakonec přece jenom optimisticky, protože ve třetí třetině jsme dokázali dát tři góly a vítězství si v pohodě pohlídali. Ne, že by náš výkon byl nějak extra kvalitní, hlavně přesilovky byly žalostné, ale dva body máme a na ostatní rychle zapomenout...smajlik. A zase ten Carey nemá shutout... smajlik!
 
AvatarJinak - dneska nikdo nesleduje divizní derby...?
 
AvatarReakce na příspěvek:Druhou třetinu snad ani komentovat nebudu, to byl jednoznačně hnus! Navíc korunovaný pětiminutovou "přesilovkou", kdy jsme vystřelili všehovšudy dvakrát...!!! Další dlouhou přesilovku na konci třetiny jsme si ukončili pro jistotu sami faulem... Nevím, co to má dneska znamenat, ale působí to na mě, jako by to chtěli naši hráči odjezdit z povinnosti, aby to prostě měli nějak za sebou...smajlik
 
AvatarTolik minut přesilovky a tolik mi tam chybí P.K. ...
 
AvatarZápas jsem díky "expertům" z Nova Sportu viděl až od půlky třetiny, takže jsem mohl sledovat sice naší větší aktivitu, ale nijak výrazné šance a naopak úplně zbytečné a taky přísné vyloučení Gorgese, které jsme zaplatili gólem do šatny...smajlik. Ottawa byla přitom téměř neškodná...
 
AvatarGO HABS GO
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík