Po porážkách přišla zasloužená výhra nad Cans

24.12.2010, 07:55 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Předštědrodenní večer strávili Canadiens v Raleigh, což je domovský stánek hokejistů Caroliny Hurricanes. Habs se tedy vrátili z neúspěšné mise na západě zpět na východ, ovšem nijak oslnivou formu si s sebou rozhodně nevezli. Navíc tento souboj byl hodně důležitý, Carolina byla před zápasem na devátém, tedy prvním nepostupovém místě se ztrátou šesti bodů na Habs, ovšem s dvěma zápasy k dobru - v případě dnešního jejího vítězství tedy reálně hrozilo, že by se po srovnání počtu zápasů mohla dostat minimálně na úroveň Montrealu...! A to by určitě nebylo vůbec nic dobrého!

A hráči Canadiens si toho byli asi dost dobře vědomi, protože do zápasu vstoupili velice aktivně a odhodlaně. V jejich sestavě došlo, již tradičně v podání trenéra Martina, k některým změnám - do obranné dvojice s Picardem se trochu překvapivě místo Subbana postavil Webber a minule svlečeného Kosticyna vystřídal Pouliot. Kosticyn se vrátil na své asi nejlepší místo, což je k dvojici Plekanec-Cammalleri, Gomezův útok zůstal beze změny, Eller se vrátil na post centra k Moenovi a Pyattovi a poslední útok nastupoval ve složení Darche-Halpern-Lapierre. Jak už jsem se zmínil, Habs chtěli nechat zapomenout na mizérii posledních dní, možná týdnů, a snažili se o aktivní hokej s dobrým bruslením. A přinášelo to s sebou i šance - nejsnaživějším byl v tomhle směru Plekancův útok, který si vytvořil tři výborné střelecké pozice, ovšem ani z jedné skórovat nedokázal. Aktivitou hýřil hlavně Pleky, který měl na svém kontě tři střelecké pokusy a svým typickým způsobem dvakrát ujel do rychlého brejku. V polovině třetiny jsme celkem v pohodě přestáli první oslabení, naopak my jsme dostali šanci hrát přesilovku těsně před koncem třetiny, kdy si vypracoval solidní možnost Gionta, ale znovu bez gólového efektu. První třetina tedy skončila bez branek a naše aktivní hra nám přinesla alespoň střeleckou převahu v poměru 11-5.

Druhou třetinu jsme tedy začali dohrávanou přesilovkou, bohužel jsme v ní ale místo vstřeleného gólu předvedli opět klasickou obrovskou hrubku, tak příznačnou pro naše poslední zápasy... To, co provedl Hamrlík, by zasloužilo okamžité posazení na „lávku", aby si uvědomil, že s takovou laxností se ke hře prostě nepřistupuje! Carolina vstřelila tedy gól v oslabení prakticky z ničeho, protože do té doby nic oslnivého nepředvedla... Naštěstí Habs tenhle moment nesrazil do kolen a dál pokračovali ve velice dobrém nátlakovém hokeji, který jim přinesl v páté minutě zasloužené vyrovnání. Gomez si najel před útočnou modrou na přihrávku od „hříšníka" Hamrlíka, protáhl se mezi dvěma obránci a poslal puk mezi Wardovy betony - 1-1. Od té doby bych řekl, že naše převaha ještě narůstala, velice aktivní Plekanec ujížděl zas a znovu do rychlých brejků, které buď zakončoval sám nebo hledal před brankou své kolegy z útoku. Cammalleri nastřelil bombou břevno, důraznou práci předváděla v útočném pásmu Ellerova formace, na Warda se valil útok za útokem. Jednou už jsme puk za Wardova záda dostali, bylo to ovšem po odpískání... A tak přišlo opět to, co na začátku druhé třetiny - Hurricanes skórovali z ničeho! Povedlo se jim vhazování v našem pásmu, Hamrlík byl opět nedůrazný a nechal Colea nadvakrát dorazit puk za Priceho - 2-1. Naštěstí nám domácí vyšli vstříc - Cole dost nešetrně atakoval u mantinelu Špačka, za což vyfasoval hodně přísně trest na pět minut. A Habs trestali! Nejprve na konci sedmnácté minuty po ťukesu trojice Cammalleri-Plekanec-Kosticyn posledně jmenovaný z hranice brankoviště srovnal na 2-2 a o dvě minuty později se předvedla i druhá přesilovkou formace, když Gomez našel na modré Picarda, který přesnou střelou k tyči poprvé v zápase strhnul vedení na stranu Montrealu - 2-3. Naše střelecké vedení jsme po druhé části navýšili na 24-14, když naším nejpilnějším střelcem byl stále Pleky s pěti pokusy...

Stejně jako druhou, tak i třetí třetinu jsme začínali dohrávanou přesilovkou - góla jsme nedali, na rozdíl od druhé části jsme však ani neinkasovali...:-) . Hned po skončení naší početní výhody šel ale na trestnou Hamrlík, kterému dnešní zápas zrovna moc nesedl. Carolina měla největší šanci, když se puk kutálel dezorientovanému Priceovi volně podél brankové čáry, naštěstí byl u něj jako první náš hráč. Mnohem větší šance se urodila na druhé straně, kdy neúnavný Plekanec opět přesprintoval domácí obránce a připravil gólovou příležitost Moenovi, ten však z hranice brankoviště přestřelil... Při hře 5 na 5 jsme byli stále o něco lepší, i když Carolina trochu přidala plyn a Price musel třeba likvidovat výbornou šanci Staala. Zhruba v polovině třetiny se dostal do velmi dobré střelecké pozice Gionta, ovšem jeho střely poslední dobou málokdy trefují branku. A od této chvíle nás začali Hurricanes pořádně trápit a zavřeli nás na delší dobu v našem obranném pásmu. Resultovalo z toho vyloučení Ellera za vyhození puku mimo led. A tlak domácích pokračoval, ale vyloženou šanci měl snad jen Staal, který netrefil obtížnou dorážkou poloodkrytou branku Priceho. Ten, zdálo se, se cítil ve větším vytížení jako ryba ve vodě, i když tlak domácích s tím, jak se blížil konec, sílil. A opět přišla obrovská šance Staala, kterému ale tenhle zápas nebylo souzeno... Navíc šel v osmnácté minutě na trestnou domácí LaRose, střelec prvního gólu, a značně zkomplikoval snahu Hurricanes o vyrovnání. My jsme přesilovku odehráli zhruba tak, že jsme spíš bránili svůj náskok, což se nám v poslední minutě mohlo vymstít, neboť domácí sáhli k risku a i v oslabení odvolali jinak výborného Warda. Naši hráči se nepochopitelně nechali zatlačit do vlastní třetiny, ale nakonec se Carolina nepřesnou rozehrávkou sama o pásmo připravila a Habs mohli slavit vytoužené dva body!

Moc důležité body jsme tedy z Raleigh nakonec odvezli, ale hlavně náš herní projev byl minimálně o 50% lepší než v minulých zápasech. Výborně zahrál Plekanec i jeho dvě křídla - bylo vidět, jak Kosticyn u něj rázem ožil. Hodně se mi líbil i Gomez, ale i obě checking lines zahráli dobře. Je vidět, že Price potřebuje větší zápřah, potom je ve svém živlu... Prostě se nám zápas povedl a pokud takhle budeme pokračovat, můžeme vzhlížet k druhému svátku vánočnímu na Long Island s nadějí.

foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Promiň, ale v kontextu celého zápasu jsme to byli jasně my, kdo po většinu času udával tón hry a šance jsme samozřejmě měli - určitě jich bylo víc než měli Hurricanes! Že v poslední třetině měli dvě tutovky a my jsme spíš drželi výsledek, to je pravda, ale je to logické podle průběhu zápasu. Rozhodně naše hráče za tenhle zápas chválím!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:tak nevim aky si videl ty zapas.., ale nebyt tej presilovky tak urcite prehrame..
Teraz dostavame gol z kazdej 5 strely, tak neviem ci by som bol optimista za stavu 1-2 po doch tretinach.
To ze sme mali opticku pevahu to zrejme ano, ale nepamatam na nejake nase ziadne velke sance. Za to carolina mala urcite 2 tutovky. Takze dakujme pricovi ze to neslo do predlzenia.

 
24.12.2010 16:10 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak to nevim co jsi viděl za zápas ale první dvě tetiny si Cans neškrtli a šancí jsme měli mraky. A řetí třetina to byla klasická udržovací. Jak píše Míra ten výkon byl lepší než předtim. Pleky dneska super. Jeho formace byla fakt vidět... Naopak jak již bylo zmíněno Hamr u obou fíků velká chyba. Jinak ale hraje spolehlivě.
 
24.12.2010 16:07 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jj v pohodě smajlik Já sem ho radši dělal pač bych nerad kdyby chyběl report smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Carolinu jsme 2 třetinu k brance nepustili, nebýt teda našich chyb, které byly trestuhodné... No a Price, já myslím, že supr výkon, co bychom víc chtěly, hlavně jak vychytal Staala, to byly těžký zákroky... V poslední jsme sice polevili v útoku, ale dalo se to čekat... Na Isles se nám daří, takže doufám, že zabodujeme... Navíc supr formě se teď těsí Gomez, už 5 zápasů bodoval, Kostěj se snad taky nakopne a Pleky včera opravdu lítal, jen se mi nelíbilo, jak moc u toho přemýšlel, měl do toho fláknout a něco by tam padlo, jednou si chtěl vylepšovat pozici až mu to sebrali a asi 2x chtěl nahrávat, ale ani jednou to neprošlo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, jednak jsem si zprávu přečetl pozdě a nechtěl tě pak otravovat, jednak jsem to bral jako hotovou věc, že to psát nebudeš, tak jsem to tam dal hned při zápase, aby to bylo hned vidět... Omlouvám se za zbytečnou ztrátu času...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hráli jsme mnohem lépe než v Dallasu a mně se to aktivní pojetí moc líbilo. Hlavně Pleky mi připadal jako živou vodou politý... To, že Hamrlík udělal dvě hrubky, přičemž ta první byla fakt na facku, nijak nesnižuje hru celého mužstva! A Price podržel tentokrát v ten pravý moment.
 
Avatarpodla mna co som videl, nebol to ziaden excelentny vykon. opat sme spravili chybu, lacnej gola. Akurat sme mali stastie ze sa nam podarilo otocit stav..
Price tam mal svetle zablesky ale stale to neni ono..
Musia sa zlepsit..lebo inak obavam sa ze neuspeju ni na long islandu.
inak stastne a vesele
 
AvatarDobré zápas z naší strany, i když třetí třetina už byla naše klasická, bránění výsledku s rychlými brejky... Na můj vkus tam ale bylo dost šancí, které ale Price dobře pochytal a my naštěstí urvali dva sakra potřebné body... Teď Isles, kteří si smlsli na NJ, potřebujeme taky 2 body, protože potom Wsh a tam to bude peklo... No nic, ještě jednou poklidný svátky a pohodový dnešní Štědrý den...
 
24.12.2010 08:00 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarDíky Míro za report ale prosímte příště napiš :-) Koukal jsem se ze záznamu a v tuhle chvíli sem dodělal i já report protože si mi nenapsal jestli ho uděláš. No a v lezu na stránky a on tam je spojenej s Preview. Tak sem si to aspon procvičil. Hodim to jako samostatný report at v tom není bordel a není to spojený s preview. Jinak zápas super. Souhlasim že jsme byli o hodně lepší než poslední dobou bejvalo zvykem. Jinak všem krásné vánoce a hodně dárků smajlik smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík