Ďalší nulový výkon zo strany Habs

29.12.2010, 11:19 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal Canadiens zažíva najneobľúbenejšie obdobie sezóny. Tímu ako celku sa vôbec nedarí, čo potvrdzujú výsledky a prepad v tabuľke. Prostredie mimo Bell centre hráčom Habs asi nerobí dobre, pretože na klziskách súperov už prehrali tri z posledných štyroch zápasov. Montreal naposledy „rozdával" body na Long Islande, kde podľahol domácim Islanders 4:1. Našim ďalším súperom bol Washnigton Capitals, ktorý je momentálne s výkonnosťou úplne na inej úrovni ako Habs. Ešte pred zápasom s Capitals prišla z Montrealu dobrá správa. Generálny manažér Canadiens, Pierre Gautier spravil dobrý ťah a získal novú posilu v podobe obrancu Jamesa Wisniewskeho z New Yorku Islanders. James do dnešného zápasu s Washingtonom ešte nezasiahol, ale na zápas proti Tampe Bay Lightning by už mal byť trénerovi Martinovi plne k dispozícii. Zostava Habs pre tento zápas vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Kostitsyn
Pacioretty - Gomez - Gionta
Lapierre - Halpern - Darche
Pouliot - Eller - Moen

Hamrlík - Špaček
Gill - Subban
Picard - Weber

Už po niekoľkých sekundách zápasu sa vylučovalo. Na trestnú lavicu si zasadol domáci hráč, Matt Hendricks za narazenie Jaroslava Špačeka na mantinel. V prvej polovici tejto presilovej hry sme dokázali uzavrieť domácich v ich vlastnom pásme a ohrozovali sme Varlamovovu bránku, lenže gólu sme sa nedočkali. Ubehlo pár minút a opäť sme hrali v početnej výhode. Za hru zo zdvihnutou hokejkou poslal rozhodca na trestnú lavicu Johna Carlsona. Aj táto presilovka zostala nevyužitá. A navyše bezprostredne po nej sa previnil obranca Habs, Alexandre Picard a Montreal sa musel brániť. Capitals si vo svojej prvej presilovej hre vytvorili viacero dobrých šancí, ale našťastie pre Habs, ich nedokázali okoreniť gólom. V polovici prvého dejstva útočník Benoit Pouliot nepríjemne narazil na mantinel jedného z domácich hráčov a Caps dostali ďalšiu dvojminútovú výhodu. Habs v oslabení bránili svedomito a domácich sme prakticky k ničomu nepustili. V čase 16:20 však prišla „klasická" hrubka v našej obrane a zásluhou Jaya Beaglea, ktorý parádnym bekhendom prekonal Priceho sa Caps ujali vedenia v zápase. Domáci aj naďalej útočili na našu bránku, keď zo sľubnej pozície strieľal Brooks Laich. V poslednej minúte prvej časti Capitals znova rozjasali domácich fanúšikov, keď Nicklas Backstrom našiel pred bránkou Montrealu voľného Mika Greena a ten nedal Priceovi žiadnu šancu. 2:0 pre Washington.

Na začiatku druhej tretiny sa do prieniku dostal kapitán Habs, Brian Gionta, avšak pod tlakom jedného z domácich obrancov si nedokázal vytvoriť vhodnú streleckú pozíciu. Prvý útok Habs si dokázal vytvoriť dobré príležitosti, ale Varlamov zneškodnil všetky naše strelecké pokusy. Navyše Pleky fauloval a tak sme sa museli znova brániť. Domáci sa v tejto presilovke usadili v našom pásme a na Priceho vyslali zopár nepríjemných striel, ale Carey si s nimi hravo poradil a podržal náš tím. V priebehu druhej časti došlo k šarvátke, za ktorú si išli na dve minúty schladiť hlavy útočníci Max Pacioretty a Eric Fehr. Carey Price znova podržal náš tím, keď vytiahol parádny zákrok lapačkou po strele z hokejky Jasona Chimeru. Za veľa hráčov na ľade si musel dve minúty odsedieť Lars Eller. Price sa počas tohto oslabenia nestíhal obracať, ale našťastie nás v ťažkých chvíľach podržal. Ubránili sme sa úspešne a keď v čase 14:59 fauloval Alexander Semin, pomer síl na ľade sa znova menil. Z nasledujúcej presilovky Habs znova vyťažili „veľké jalové". Do konca druhej tretiny už gól nepadol ani na jednej strane a tak po štyridsiatich minútach zostal stav nezmenený 2:0 pre Capitals.

Tretia tretina nemohla začať nijak ináč ako vylúčením na našej strene. Previnilcom bol Roman Hamrlík, no našťastie sme sa ubránili. Montreal sa tlačil pred domácu bránku, ale so zvládnutím striel od modrej, ktoré navyše brankár vidí nemohol mať Varlamov ani najmenší problém. Hra Canadiens nestála za veľa, aspoň že Carey Price predvádzal dobré zákroky. V čase 8:49 Scott Hannan fauloval Maxa Paciotettyho a za tento faul si vyslúžil dvojminútový trest. V závere ešte Habs skúsili hru bez brankára, ale tretí gól do prázdnej bránky Montrealu strelil kapitán Capitals, Alex Ovechkin.

Z našej strany ďalší absolútne nezvládnutý zápas. Canadiens v ňom prakticky nič nepredviedli. Jediným pozitívom môžu byť aspoň zákroky Careyho Pricea, ktorý od druhej tretiny pôsobil v bránke istejším dojmom. Ďalší zápas hrajú Habs vo štvrtok s Tampou Bay Lightning.

Foto: Mitchell Layton/NHLI via Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.12.2010 16:43 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:oprava, ztratili 8 matchů, ale teď už jedou...
 
29.12.2010 16:40 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:no fakt... nedivím se (byl to Jarda, Hamr je na tento hlas moc tichý), je fajn, že dokáže takhle dát najevo, že mu záleží na týmu (zajímalo by mě jak reagují ostatní v kabině). Pořád se však potápíme...
 
AvatarPoslechněte si na Habsinsideout rozhovor z Pleky, myslím, že to tam Špáča (kdo ví k čemu to říkal) vyjádřil velmi peprně, ale bohužel velmi přesně
 
29.12.2010 14:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nadruhou stranu se ptám koho by měli přivést? A koho by jsme mohli nabídnout. Plekyho Cammyho by byla sebevražda, Giontu jako kapitána to se nedělá. A kdo by chtěl Gomeze, zraněnýho Markyho či Kostěje? Zkrátka nabídka i poptávka je dosti uzká. Iginla je podle mě jasná blbost, sice se mu letos nedaří, ale to by to mohli rovnou v Calgary rozpustit, kdyby pustili svého největšího hráče historie. Na koho by tam ty lidi chodili, když nemají výsledky???Osobně bych byl pro ten řez, jako minulý rok proti Tampě posadit Moena,Halperna, Maxe a místo nich celou lajnu z Hamiltonu! Posadil bych Špáču, místo něj Jamese, a bylo by! Uvidíme, ale věřím, že se kluci zvednou, na každého to jednou příjde, WASH taky prohráli 7 zápasů v řadě letos a kdo by to do nich řekl.Zlomí se to se pak zase pošlapem!
 
AvatarVím, že je to nereálný, ale podobný hráč tu prostě není... Jsem fakt zvědavé, kdy se vedení uráčí a někoho přivede...
 
AvatarReakce na příspěvek:To silně pochybuju - kdo by jim tam dával góly? Letos to sice není ten Iginla z minula, ale pořád je to hráč par excellence! Navíc je to taková ikona Calgary. I kdyby k tomu mělo dojít, koho bychom museli pustit? Myslím, že kvalitativně určitě někoho z hráčů typu Pleky, Cammy, Gionta nebo dva hodně nadějné mladší hráče plus draft. Ale jak říkám, vůbec tomu nevěřím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, dalo by se říct, že potřebujeme hráče, které trefí bránu, protože to u nás skoro nikdo neumísmajlik smajlik smajlik Tampa, to bude potupa... Tak před týdnem jsem četl spekulaci o Iginlovi, že Calgary by ho pustilo a MTL by měl zájem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Víc jak polovina útoku je totálně mimo - Kosticyn, Moen, Halpern, Lapierre, Darche i Pouliot. Eller se snaží, ale stejně jako Gionta i Cammalleri vůbec netrefuje bránu. Pleky s Gomezem se snaží tvořit hru, ale není NIKDO, kdo by dokázal přesně zakončit - to je ten největší problém! Chyby v obraně jsou už takovou klasikou, takže to nemá ani smysl rozebírat - Wisniewski v tomhle směru moc nepomůže, snad jen v té přesilovce a střele od modré. My nutně potřebujeme skórujícího hráče!!!
 
AvatarWisniewski nebude žádná spása, ale já myslím, že horší než Bergeron snad není nikdo, doufám v to a jeho střely nám snad přinesou důležité body... Je pravda, že každé tým si projde krizí, my jsme teď v sakra hluboké, bohužel ve vyrovnané konferenci je potřeba, abychom se z toho co nejdřív vyhrabali a nejlépe udělali šňůru 4-5 vítězství... Wisniewski snad pomůže v přesilovce a přesnosti střelby, protože ty přesilovky, to je děs a naše střelba, která by skončila divákovi v popcornu, kdyby tam nebyly sítě, nebo v lepším případě v náručí brankáře, který má čistý výhled... Nejdeme do toho srdíčkem, možná hráči chcou, ale na ledě to rozhodně tak nevypadá, vypadají tam jak baletky, umíme přitvrdit max faulem... Obranná hra neexistuje a nevím Price, tak to skončilo tak 5:0... Místo Varlamova tam mohla stát popelnice a myslím, že by dostala s bídou jeden gol... Na Floridě nic nepředvedeme, myslet si, že porazíme neskutečně silnou Tampu, to by musel být sakra zázrak... Florida ted nehraje taky vůbec špatně, vlastně všichni hrají líp než my... Musí se něco stát a já doufám, že se to stane hodně brzo, protože včera už bylo pozdě...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
  • Zhodnoceno to bylo tady doskrát a celkem trefně. Já ... | více
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík