Z Manhattanu si po dobrém výkonu vezeme dva body!

12.01.2011, 03:59 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Další zastávka na trase NHL? Madison Square Garden, New York, 11.ledna 2011. Jinými slovy - Canadiens zavítali do domovského stánku hokejistů New York Rangers. I když už máme za sebou polovinu letošního ročníku, je to kupodivu první setkání těchto dvou týmů a to přesto, že oba působí ve Východní konferenci... Domácí, sužováni celkem početnou marodkou, řešili tuto situaci a před dnešním zápasem provedli zajímavý trejd - za zkušeného obránce Rozsívala příchází z Phoenixu na Manhattan stále ještě nadějný polský útočník Wojtek Wolski. Obě mužstva jsou spojena jedním „kontroverzním případem", jak můžeme i dnes nazvat příchod Gomeze do Montrealu právě od Rangers před minulou sezónou. Kontroverzním hlavně kvůli Gomezově přemrštěnému platu, který neustále vedl a vede k polemikám o užitné hodnotě tohoto obchodu pro Habs...

Vraťme se ale k zápasu. V sestavě „Jezdců" se tedy poprvé objevil Wolski a mimo jiné nastoupil v obraně McDonagh, jedna z protihodnot za Gomeze. V sestavě Habs došlo ke třem významnějším změnám - nemocného Cammalleriho nahradil v Plekancově útoku mladík Eller, v obranných řadách se na úkor Picarda objevil Weber po boku Špačka, zatímco Hamrlík byl v páru s Wisniewskim. V brance nastoupil pošesté v této sezóně Alex Auld.

Zápas začal celkem svižně a první šanci si připsali Canadiens, konkrétně Pouliot a poté dorážející Darche ve druhé minutě, ale Lundqvista nepřekonali. Ve třetí minutě byl již poměr střel 3-0 v náš prospěch, ale první opravdu vážnější šanci si vypracovali domácí, když nová akvizice Wolski zakončoval z kruhů rychlý protiútok - Auld byl na místě. První varování nestačilo, tak přišel hned vzápětí trest - Rangers se dlouhou přihrávkou zpoza vlastní brány dostali lehce přes střední pásmo, tam byl nabruslený Dubinsky, kterému Gill vůbec nestíhal a Auld neměl nárok - 1-0. Do té doby nepříliš nebezpeční domácí najednou ožili a bylo jich všude plno. Následovaly další šance, největší měl Anisimov, ale Auld kryl. V sedmé minutě se do téměř identické situace jako při gólu domácích dostával Plekanec, ale při nájezdu zprava neměl tolik času na přesnější zakončení. Hru jsme opět postupně srovnali. V jedenácté minutě fauloval v útočném pásmu Eller a šli jsme poprvé do oslabení. Domácí nepředvedli nic, naopak do šance se dostával Halpern, ale bez zakončení. Další naše oslabení přišlo v sedmnácté minutě za zbytečné oplácení Subbana. Naštěstí po pár sekundách srovnal poměr sil na 4-4 Stepan. Závěr třetiny byl dost rozháraný bez větších šancí, snad jen v poslední minutě stojí za zmínku Moenův pokus na jedné straně a Dubinskeho v závěrečných vteřinách na straně druhé. Skóre se už nezměnilo, Rangers vedli po první části 1-0.

První střelu v druhé části jsme si opět připsali my, konkrétně Pacioretty, ale Lundqvist byl připravený. Domácí kontrovali dvěma pěknými pokusy Zuccarella, ale i Auld byl pozorný. Ve čtvrté minutě předvedl solidní individuální akci Pacioretty, byl faulovaný a my hráli přesilovku. Ovšem naše přesilovka byla velice statická a téměř nic jsme nevymysleli, naopak domácí v jednu chvíli ujížděli v přečíslení 3 na 2 - naštěstí bez gólového efektu... Hra se pak přelévala na obě strany - nejprve se z úhlu snažil zakončit Pouliot, vzápětí přišly dvě šance před Auldem. O chvíli později střílí ze slibné pozice Gáborík, ale Špaček výborně zblokoval. Rangers zůstali v pásmu a vytvořili si menší tlak, který vyvrcholil Dubinskeho výbornou šancí na brankovišti - Auld i se štěstím kryl. Na druhé straně se prezentoval pěknou střelou Gomez po rychlém protiútoku, bohužel jen doprostřed brány. Následovala trochu hlušší pasáž, kterou ukončil rázně v šestnácté minutě domácí Drury, který tvrdou ranou trefil tyč Auldovy branky... Pak už jsme postupně přebírali aktivitu na své hokejky my - do šance se nejprve dostával Hamrlík, potom Pleky opět zkusil průnik z křídla, ale Lundqvista znovu nepřekonal. Drželi jsme domácí v jejich obranném pásmu a výsledkem tohoto tlaku byla nakonec vyrovnávací branka - puk se od Plekance dostal křížem pásma na modrou ke Špačkovi, ten si zkušeně položil bránícího hráče a vystřelil na bránu. Tam důrazně pracoval Darche s Pouliotem, kteří výrazně přispěli k tomu, že se najednou puk ocitl za Lundqvistovými zády - 1-1! Následně šla obě mužstva do čtyřech a Canadiens si vypracovali skvělou šanci - těsně před koncem třetiny ujeli Pouliot s Plekancem a prvně jmenovaný po nezištné přihrávce nedotáhl blafák do zdárného konce... Třetina končí za stavu 1-1.

Poslední třetina pokračuje hrou ve čtyřech na obou stranách a již tradičně v tomto zápase si připisujeme první střelu my - z velmi dobré pozice mezi kruhy pálí Gill, Lundqvist se pohotově přesouvá. V této herní pasáži jsme byli aktivnější a to nám nakonec přineslo vedoucí gól. Nejprve to zkoušel po objetí brány Plekanec, ale jen do připraveného Lundqvista, o minutu později se po Paciorettyho přihrávce z rohu kluziště ocitl úplně sám před domácím gólmanem Gionta, ale opět byl neúspěšný. Až na třetí pokus to tedy vyšlo, i když to bylo z nenápadné akce - Wisniewski našel na naší obranné modré rozjetého Pouliota, který projel do útočného pásma, dostal se sice z ideálního střeleckého úhlu, ale poslal puk nad pravé rameno Lundqvista a dokonale ho zaskočil - 1-2! Domácí se snažili o odpověď, ale bez úspěchu. Na druhé straně kontroval střelou Kosticyn. V třinácté minutě zatlačili Rangers Habs v pásmu a postupně přišly velké šance - nejprve střílel po výborné Gáboríkově přihrávce Sauer a o chvíli později měl gólovku na hokejce Prust, ale s oběma si Auld skvěle poradil. S přibývajícím časem tlak domácích sílil a asi do největší šance se dostal Wolski, který měl před sebou poloodkrytou bránu, ale i s přispěním rychle se přesunuvšího Aulda trefil jen tyč...! Poté na druhé straně střílel Subban tvrdě od modré, Lundqvist připravený. V poslední minutě odvolali Rangers gólmana a při hře 6 na 5 si vynutili velký tlak, z kterého rezultovaly dvě nebezpečné střely, ale to bylo vše - Habs vedení 2-1 udrželi!!!

Nebyl to zápas, který by byl prošpikovaný gólovými šancemi, ale nebyl určitě ani nudný. My jsme trpělivou hrou postupně získávali půdu pod nohama, když vývoj zápasu pro nás ze začátku nebyl vůbec příznivý. Ve třetí třetině jsme až na závěr byli aktivnější a to nám nakonec přineslo i rozhodující gól. Trenér Martin zase, jak je jeho zvykem, točil dost se sestavou, ale tentokrát si myslím, že přiřazení Pouliota s Darchem k Plekymu byl celkem dobrý tah. Pouliot se vůbec v posledních zápasech ukazuje ve velmi dobrém světle a dnes patřil určitě k našim nejlepším hráčům... Teď honem rychle domů a ani ne za 24 hodin nás čeká podruhé v krátké době v Bell Centre Pittsburgh.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
12.01.2011 23:24 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:včera sem v ty body moc nevěřil...i pokud dneska n astoupí..Habs udělá další
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, neměl by hrát, ale kolikrát se už stalo, že předzápasové informace v takovýchle věcech byly úplně jiné než potom realita - takže musíme počkat...
 
12.01.2011 21:44 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarCrosby by na 90% neměl hrát??nevíte o tom něco?
 
12.01.2011 16:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej opakovanie je matka múdrosti smajlik
A p.s. skvele že sme získali tieto body! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť ty seš taky ještě mladíksmajlik A aspoň sis to zase trošku zopáklsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemáš zač, nedělám to poprvé...smajlik smajlik smajlik. I když je pravdou, že od doby, co jsme kdysi přibrali tebe s Milanem a nyní i Michala Háziho, tak reporty skoro nepíšu... smajlik. Ale tak zase - mládí vpřed smajlik smajlik smajlik!
 
AvatarViděl jsem druhou a třetí třetinu a Pleky byl jeden z našich nejlepších, bránil, měl i šance, rozhodně jeho nej zápas za posledních 5... Jen by to chtělo jeden, kde bude mít třeba 1 2 nebo i víc (díky ale i za 0 1:)))... Bohužel k tomu potřebuje i ve formě spoluhráče a ty se mu zatím nedostává, protože Cammy a Kostěj jsou mimo... Ale líbil se mi v lajně s naším asi nej hráčem posledních zápasů Pouliotem (takto z úhlu to tam umí fláknout snad jen on) a Darchem, které je skvělé bojovník... Jsem rád, že Pleky nebyl nominované do allstar, protože si odpočne a určitě mu to prospěje (narozdíl od Eliáše by si to zasloužil, i Hemský nevím, co tam dělá, když je pořád zraněné)... Musím pochválit náš tým, i když ve druhé to moc nešlapalo, hlavně přechod dopředu byl takové kostrbaté, ve třetí jsme byli určitě lepší... Velmi dobře zachytal Auld, obrana také dobře, až na ten fík, takže suma sumárum další supr 2 body, ve které jsem moc nevěřil... Podobné je to i dnes, navíc Pens budou odpočatí, uvidíme co Crosby, pokud by nenastoupil, bodík bychom mohli urvat... No a nakonec poděkování Mírovi, že suprově zmákl report, díky...
 
12.01.2011 04:18 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:pořad sem zvyklý asi na jeho produktivitu na začátku sezónysmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si nemyslím, že by Pleky nic nehrál - naopak byl dost aktivní, i když vyloženě čistá gólovka z toho nebyla. Ale říct, že nehrál nic, to je hodně přitažené za vlasy - to jsme každý asi koukali na jiný zápas...
 
12.01.2011 04:11 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatarmrzí mě,že Plekanec s Kostitsynem nic nehráli...naopak Špáček,Auld,Poulit a Darche pěkný výkon smajlik drahocenné body jsou doma!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík