Nebe, peklo a nakonec i ten ráj...

18.01.2011, 12:21 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po vítězném zápase přivítal Montreal na svém ledě soupeře ze západní konference, nevyzpytatelné Plameny z Calgary. Do brány Habs se postavil Alex Auld a před ním:

Cammalleri - Plekanec - Eller
Gionta - Gomez - Pacioretty
Moen - Halpern - Kostitsyn
Pyatt - Desharnais - Darche

Po vlažném úvodu, kde k vidění nebyla žádná střela se po necelých pěti minutách a pěkné akci dostali domácí do vedení po krásné i šťastné kombinace. Plekanec zavezl puk do pásma, střílenou přihrávkou našel brusli Cammalleriho, který kopl puk přesně na Ellera a ten krásně o tyčku dával na 1:0. Habs mohli hned v zápětí o vedení přijít, když nechali na modré zcela volného útočníka hostí, ten pelášil na Aulda, ale ten měl tyčky dobře postavené. Rychlost a nasazené se zrychlilo a začal se hrát solidní hokej s minimem přerušení... Hosté se snažili o rychlé vyrovnání stavu, ale naráželi na dobře pozičně chytajícího Price. Za domácí kontrovala především první lajna, kde hlavně Cammalleri prahl po přerušení 10 zápasového gólového půstu. Habs si v deváté minutě zahráli první přesilovou hru, bohužel nenavázali na výkon z minulého zápasu, kde si vytvářeli jednu tutovku za druhou, navíc v polovině si šel za sekání sednou Cammalleri a vyrovnal tak počet hráčů na ledě... Ve čtyřech se v dobré šanci ocitl Weber, ale jeho dělovku Kiprusoff vyrazil, k dorážce se nikdo z domácích nedostal. V následující přesilové hře se Montreal výborně bránil, navíc Plekanec vybojoval puk, dostal se do úniku, při kterém byl před zakončením obrán o puk. Habs se v pohodě ubránili a navíc po uplynutí trestu Halpern krásně na modré našel naskočivšího Cammalleriho a ten přerušil svůj gólový půst, 2:0... Pokračoval útočný hokej s minimem přerušení, domácí měli stále spolehlivého Aulda, který ničil pokusy hostů a musel být na pozoru i necelé 4 minuty před koncem, když byl vyloučen zcela nesmyslně Gionta. Calgary opět přesilovku nezvládli, navíc se provinili proti pravidlům a po zhruba 20 vteřinách se počet hráčů srovnal. Domácím přesilovka také moc nevyšla, ale i tak udrželi do kabin velice nadějný výsledek 2:0...

Na začátku druhé třetiny domácí vstřelili další branku, ale nebyla uznána pro atak Gionty na Kiprusoffa. Calgary tedy mělo opět výhodu přesilové hry...Vytvořili dvou minutový zámek, ale střely končily buď na konstrukci branky nebo na domácím muži v brance. Habs se v pěti opět začali tlačit dopředu, ale pěkná akce Plekance s Cammallerim byla zastavena Ellerem, který byl natlačen do hostující branky a posunul ji, nutno podotknout, že za vydatné pomoci obránce hostí... O chvíli později se domácí už mohli radovat naplno, Kostitsyn ujel po pravém křídle a střelou švihem překvapil Kiprusoffa, 3:0... Útočné manévry domácích pokračovali a v probíhající sedmé minutě druhé třetiny Halpern šťastnou tečí dal domácím luxusní čtyřbrankový rozdíl, 4:0 Habs a střídání brankářů Calgary. Do hostující svatyně zaklekl Karlsson... Tempo se zklidnilo, domácí vědomi si svého náskoku polevili v útočné aktivitě a hosté se snažili o korekci a dodání impulsu do druhé poloviny utkání. Přesto v 33. minutě se domácí dostali k pěknému zámku a několika pěkným střelám, ale Karlsson si s nimi poradil. Hůře se vedlo Auldovi na druhé straně, když sice kryl střelu, ale na dorážku nepokrytého Bourqueho už nestačil, Calgary snížilo na stále velmi nepříznivých 1:4... Montreal si chtěl zachoval čtyřbrankový náskok, ale Kostitsyn našel pouze lapačku Karlssona a v přesilovce za faul na Auld si domácí také náskok nepojistili... A tak se stalo to, co si nikdo nepřál, tedy to, že Calgary snížilo na přijatelný rozdíl dvou branek ještě před druhou sirénou, konkrétně 1:12 před koncem to již bylo pouze 4:2 pro Montreal. Zápletka mohl odmítnout v poslední minutě Pacioretty, ale na Karlssona v super šanci nevyzrál... Montreal už měl zápas jasně ve své moci, ale nekoncentrovanost ve druhé části druhé třetiny ho stála dvě branky ve vlastní síti a tím přišli o poklidnou třetí třetinu.

Horor v podání domácích nabral na síle hned v úvodu třetí třetiny, když po uplynutí 1:47 snížil na rozdíl jediné branky příležitostný střelec Kotalík, už jen 4:3 pro Habs... Tlak Calgary sílil, domácím naráz nervozita svazovala nohy a bylo jen otázkou času, kdy padne další branka do sítě Aulda... A opravdu dlouho to netrvalo, po necelých třech minutách dotlačil puk do sítě úplně volný Tanquay a vyrovnal na 4:4... To už bylo moc na Aulda a do brány se tak dostal i na druhé straně náhradní brankář Price. Montreal nesmyslně prohospodařil čtyřgólové vedení a jasně vyhraný zápas začínal 17 minut před koncem od začátku. Calgary se vezlo i dále na vlně, ale vystřídání brankáře zapůsobilo i na straně domácích, a tak se zdálo, že brankostroj byl zastaven... Pohnout se skóre mohlo opět Calgary v přesilové hře, když krizi Habs potvrdilo špatné střídání. Naštěstí tato činnost se opět ukázala, po jednozápasovém výpadku s Pens, jako vynikající a domácí přečkali i toto oslabení. V poslední desetiminutovce si oba týmy uvědomili, že nemít z tohoto utkání ani bod by bylo obrovské zklamání, takže se začali spíše soustředit na kvalitní obrannou práci... Velkou příležitost vypracoval Iginla, ale střelou zápěstím za pomoci Price nastřelil jen břevno domácí branky. Za domácí kontrovali borci z první útočné party, ale střelu Plekance Karlsson vyrážečkou pokryl. Pět minut do konce a hokej s minimem velkých šancí pokračoval i nadále, týmy řešili situace raději vyhozením a zakázaným uvolněním než složitou kombinací, brankáři si připisovali rutinní zákroky... Nikoho tak nemohlo překvapit, že utkání dospělo po bláznivém průběhu do prodloužení, kde si to týmy rozdali o bonusový bod.

První minuta prodloužení se nesla v duchu poslední desetiminutovky, tedy opatrný hokej. Jenže hned na začátku další minuty Gomez zavezl puk do útočného pásma, nahrál Subbanovi do křídla a ten neskutečně vyhnal pavouky z levé šibenice hostující branky, 5:4 pro Habs.

Domácí si nakonec připsali i druhý bod, který je moc důležitý pro jejich psychiku, neboť přijít o vedení 4:0 by mohlo na hráče velmi nepříjemně zapůsobit. Pro nezaujatého fanouška neskutečné utkání, pro fanoušky Habs neskutečné peklo se šťastným koncem. Auld si vypil kalich hořkosti, ne že by za branky nějak mohl, ale prostě mu to tam napadalo, ani nevěděl jak. Tým se ale na posledních deset minut zkoncentroval, vydržel do prodloužení a tam rozhodl, takže i přes trestuhodnou ztrátu vedení máme 2 body a psychika hráčů by mohla jít stále nahoru. Uvidíme už v dnešním utkání s Buffalem.

Foto: Dario Ayala/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
18.01.2011 21:04 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj poctivý čtenář... to je mé druhé jméno smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To tam je daný jako test, jestli čteš reporty... Takže dobré, test proběhl úspěšněsmajlik smajlik
 
18.01.2011 15:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Mohli by ale s Buffalom to bude tesný zápas ako vždy! smajlik Ale dúfam že nejako tie dva body získame!
 
18.01.2011 15:49 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatar"Hosté se snažili o rychlé vyrovnání stavu, ale naráželi na dobře pozičně chytajícího Price"

a já že Price naskočil až ve 3. třetiněsmajlik
jinak fajn report.
 
18.01.2011 12:37 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatardneska musí něco urvat v Buffalu..ať je ta tabulka zase o něco krásnější smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík