Nedisciplinovanosť a únava pripravili Habs o body

19.03.2011, 10:24 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Večer zo štvrtka na piatok odohrali hráči Montrealu Canadiens veľmi náročný a vyčerpávajúci zápas proti Tampe Bay Lightning. Habs vyhrali až po samostatných nájazdoch. Zostava Canadiens sa potýka s množstvom zranených hráčov. Okrem dlhodobo zranených Georgesa a Markova boli na maródke aj Jaroslav Špaček, Brent Sopel, Hal Gill, Matieu Darche, Tomáš Plekanec, Max Pacioretty a Jeff Halpern. V bráne Canadiens sa v dnešnom stretnutí opäť predstavil Carey Price. Zostava Montrealu pre dnešný zápas vyzerala nasledovne:

Moen - Gomez - Gionta
Cammalleri - Eller - Kostitsyn
Pouliot - Desharnais - White
Dawes - Pyatt - Palushaj

Hamrlík - Wisniewski
Mara - Subban
Picard - Weber

Ešte sa ani nezačalo poriadne hrať a už sa útočníci Travis Moen a Brandon Prust pustili do ručnej výmeny názorov. Obaja kohúti si museli ísť povinne oddýchnuť na tresnú lavicu. Carey Price mal od úvodu plné ruky práce. Z nebezpečnej pozície na neho strieľal domáci útočník Marián Gáborík. Na druhej strane pozornosť domáceho gólmana Henrika Lundqvista preveril kapitán Habs Brian Gionta. V čase 05:28 sa do úniku dostal domáci útočník Artem Anisimov a nedal Careymu Pricovi žiadnu šancu. 0:1 pre Rangers. Odpoveď Montrealu prišla o necelé dve minúty, keď P.K. Subban parádnou delovkou z medzikružia prestrelil domáceho brankára Lundqvista. Medzi hráčmi to na ľade v niektorých momentoch dosť iskrilo. V čase 08:16 mali domáci hráči možnosť prvej presilovej hry v zápase, keď za krošček putoval na trestnú lavicu obranca Canadiens Roman Hamrlík. Rangers v tejto presilovke obstreľovali bránku Habs. Krátko po presilovke domáci skórovali opäť, zásluhou Dana Girardiho, ktorý prekonal Prica strelou od modrej. V závere tretiny bolo pre Canadiens ešte horšie. Po jednej akcii domácich hráčov sa pred Careym vytvorila tlačenica a puk z hokejky Ryana Callahana tesne prešiel cez gólovú čiaru. To však nebolo všetko o pár sekúnd neskôr zvyšoval na rozdiel troch gólov Marián Gáborík. Kto si myslel že už horšie byť neholo sa kruto mýlil. Gólostroj domácich sa nezastavil. Piaty gól do bránky Habs pridal útočník Brian Boyle. Po tomto góle Carey Price prenechal miesto v bránke Alexovi Auldovi. Tak po katastrofálnej prvej tretine Habs prehrávali rozdielom štyroch gólov, vysoko 1:5.

Druhú tretinu odštartovali hráči Canadiens pokračujúcou presilovkou zo záveru prvej dvadsaťminútovky. Habs z nej nedokázali nič vyťažiť a ani poriadne neohrozili Lundqvistovu bránku. Alex Auld sa na nedostatok práce rozhodne nemohol sťažovať, pretože domáci hráči na neho neustále vysielali nebezpečné strely zo všetkých uhlov. V čase 04:13 skóroval aj Montreal. Od modrej prestrelil Lundqvista obranca James Wisniewski a znížil tak na rozdiel troch gólov. V čase 10:03 sa nedovoleným zákrokom prezentoval hráč New Yorku Rangers Erik Christensen a Habs mali ďalšiu príležitosť presilovej hry. Bohužiaľ ani túto šancu hráči Montrealu nevyužili. Hráči Rangers sa po tejto presilovke Canadiens dostali do prečíslenia a Alex Auld musel zasahovať. Útočník David Desharnais sa pekne predral pomedzi domácich obrancov, lenže Henrik Lundqvist bol už nad jeho sily a zneškodnil jeho strelecký pokus. O podobný kúsok sa pokúsil aj P.K. Subban, ale pochodil rovnako ako Desharnais niekoľko sekúnd pred ním a dokonca fauloval Lundqvista a tak sa museli Habs znova brániť. Tesne pred odchodom do šatní Ryan Callahan fauloval obrancu Picarda a tak zvyšok druhej časti dohrávali Habs v početnej výhode.

Podobne ako druhú tak aj tretiu tretinu odštartovali Habs pokračujúcou presilovou hrou. Avšak na rozdiel od tej predchádzajúcej, túto dokázali Canadiens zužitkovať. James Wisniewski opäť tvrdo strieľal do modrej a pred bránkou ešte tečoval puk kapitán Brian Gionta. V čase 01:52 si už druhý krát v zápase išiel sadnúť na trestnú lavicu útočník Montrealu Lars Eller za hrubosť. Dlho však presilovka domácich netrvala. Scott Gomez sa počas nej dostal do prieniku a obranca Rangers Bryan McCabe si dopomohol nedovoleným zákrokom. Alex Auld musel vyťahovať po šanciach druhého útoku domácich jeden dobrý zákrok za druhým. Našťastie žiadny puk za svoj chrbát nepustil. Montreal v tretej časti zvýšil aktivitu čoho výsledkom bolo väčšie množstvo streleckých pokusov smerom na Lundqvista. V čase 16:21 bol útočník Benoit Pouliot za nedovolený zákrok na Henrika Lundqvista poslaný rozhodcom na trestnú lavicu a Habs hrali znova v oslabení. Domáci ponúknutú presilovku využili a zásluhou Vinnyho Prospala Rangers zvyšovali na konečných 3:6.

Habs doplatili v tomto zápase na nedisciplinovanosť. Určitý podiel na výsledku mal aj fakt, že Canadiens hrali predošlý deň s Tampou Bay Lightning a tiež to, že zo základného kádra bolo zranených deväť hráčov. Hráči sa musia rýchlo oklepať z tejto prehry a pripraviť sa na ďalšieho súpera. V nedeľu zavítajú Habs do Xcel Energy center, kde sa stretnú s tamojšími Wild.

Hviezdy zápasu:
1. Artem Anisimov 1+1
2. Ryan Callahan 1+0
3. Brandon Prust 0+1

Foto: Al Bello/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok, dej mi pak vědět, jsem dneska docela kaput po florbale a ještě mě čeká jeden večer...
 
Avatar neco malo z foceni http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&id=103774&navid=DL|MTL|home
 
19.03.2011 23:16 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Michale ještě ti napíšu. Jdu z neděle na pondělí už na 6 dvanácku za sebou a to ve čtvrtek sem byl dokonce 16 hodin v kuse. Ale když pak další dny už budu chodit normálně tak třeba bych to napsal po noční v pondělí ráno aby jsi si taky odpočinul,ale nevim jestli ty dvanácky nebudou pokračovat. Ještě se ozvu ju??
 
19.03.2011 17:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak musím sa nejako skonsolidovať pretože je tu najdôležitejšia časť základnej časti a ešte vôbec nič nie je isté!!! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Však jasné... Já report napíšu... Třeba bude i vítězné, i když v Min to dobře nevidím... Klíčový bude porazit Buffalo, snad se nám vrátí aspoň Pleky... Vůbec se mi nelíbí hra Cammyho v posledních zápasech, není vůbec vidět, nic nevymyslí, aspoň že dal nájezd proti Tampě...
 
19.03.2011 16:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No fakt nemôžem lebo ja síce s nevôľou ale musím do tej školy ísť. smajlik Kebyže je to piatok alebo sobota tak to sa ešte dá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok... aspoň víme na čem jsme:)
 
19.03.2011 15:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAko keď v pondelok ráno idem na nultú hodinu do školy. smajlik Tak to asi nie. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky za report, ten nedělní o půlnoci dáváš nebo ne?
 
19.03.2011 11:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:dík za upozernenie. Opravené smajlik
 
19.03.2011 11:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarZapoměl jsi do marodky zapsat Paciorettyho :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík