Pozor, Boston! Vysoký stupeň nebezpečí

24.03.2011, 14:51 | Preview |  Monika Gordíková
 

NHL nabídne souboj velkých rivalů ze Severovýchodní divize. Na půdě Bostonu se představí Montreal a očekává se bitva jako řemen. Habs navíc mají jedinečnou možnost, jak v přímém souboji stáhnout náskok Medvědů na první příčce divize. Montreal bude muset předvést jiný výkon, než jakým se prezentoval proti Buffalu, aby mohl pomýšlet na úspěch.

Carey Price a Brian Gionta včera trochu znervóznili své příznivce, kdy se neobjevili na tréninku. Za jejich absencí ale nebylo žádné zranění, nýbrž jen a pouze den volna, tzv. therapy day. Jistě nebudou hrát Mathieu Darche, Jaroslav Špaček a Max Pacioretty. Day-to-day stav mají Tomáš Plekanec, Brent Sopel a Jeff Halpern. U žádného z této trojice se ale zatím neočekává, že by hrál. Změna ale může během dnešního odpoledne a podvečera nastat. Boston má na marodce kvůli ramenu obránce Shanea Hnidyho.

Bude to šestý a poslední vzájemný zápas v základní části. Čtyři z předchozích pěti ovládli borci z Montrealu, včetně posledního zápasu z 8. března, kdy zvítězili 4:1. Důležité vítězství ale bylo zastíněno jinou situací. To když kapitán Bostonu Zdeno Chára tvrdě narazil na sloupek u střídaček Maxe Paciorettyho. Ten pak ztratil vědomí a byl odvezen do nemocnice. Slovák nedostal žádný trest od disciplinární komise.

Přes všechny letošní úspěchy proti Bostonu je Montreal tři v divizi za Bostonem. Bruins mají stále dva zápasy k dobru. Každá prohra divizní trůn vzdaluje a v Montrealu to dobře vědí. Utkání s Buffalem týmu nevyšlo. Sabres vyhráli 2:0. „Když v tuto dobu hrajete s týmem bojujícím o play-off, je tu jistý prvek zoufalství. Nedokázali jsme po dobré první třetině vytvářet šance. Myslím, že jsme jim ten večer hodně zjednodušili," zlobil se trenér Jacques Martin.

To Boston v úterý ukončil sérii dvou porážek, když doma porazil New Jersey 4:1. Ďáblům tak vzal poslední šanci na play-off. První třetina domácím příliš nevyšla, ale od té druhé už na ledě dominovali. „Dobře jsem věděl, že na kluky je v poslední době vyvíjen tlak. Bylo to kvůli nějakým prohraným zápasům, ale my jsme zase našli řešení," řekl kouč Bruins Claude Julien.

Nejen kvůli umístění v tabulce Severovýchodní divize lze pomýšlet na ostrý souboj. V paměti všech fanoušků jsou jistě i poslední dva vzájemné zápasy. 9. února v Bostonu mohli diváci pocit, že šli spíše na rvačkiádu v hokejových postrojích. Na ledě létala pěst za pěstí a rozhodčí rozdali velké množství trestných minut. V minulém střetnutí zase došlo ke zmiňovanému nárazu Paciorettyho do hrazení, k čemuž mu vydatně nevybíravým způsobem pomohl Zdeno Chára.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale nám nestačí vyhrát jeden zápas... U nás je ve hře 14 bodů, oni hrajou ještě o 18 bodů, takže by museli minimálně třikrát prohrát a my alespoň dvakrát vyhrát. A to se nám do toho ještě zamotalo Toronto, navíc s oběma hrajeme u nich...
 
AvatarReakce na příspěvek:no obavy su ale, ale carolina podla mna nevyhra vsetko. a nemyslim ze by sme uz nevyhrali ziaden zo 7 zapasov.. hovorim nemam obavy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Maro, docela obdivuju tvůj bohorovný klid...smajlik. Ale věř tomu, že s postupem si musíme dělat starosti a to sakra velké! Carolina má teď na nás dva zápasy k dobru a 9 bodů ztráty - takže po srovnání počtu zápasů by mohla mít už jen 5 bodů a výrazně lepší rozlosování... My při té naší formě z posledních dvou zápasů nemůžeme počítat s žádným zázrakem, navíc nás teď hned čeká Washington, který je rozjetý... smajlik
 
AvatarJ poslednou dobou hrame hovno.
Ale tieto zapasy ma uz nijak netrapia. S postupom si nemusime delat starosti. Ci 6 ci 8miesto, nam uz je jedno. Carolina teraz nema velku formu, podla mna nam staci vyhrat zo 2 zapasy a sme tam..Kluci si dali asi oddych pred PO.
 
AvatarJ poslednou dobou hrame hovno.
Ale tieto zapasy ma uz nijak netrapia. S postupom si nemusime delat starosti. Ci 6 ci 8miesto, nam uz je jedno. Carolina teraz nema velku formu, podla mna nam staci vyhrat zo 2 zapasy a sme tam..Kluci si dali asi oddych pred PO.
 
AvatarNejsme kapela abysme porad vyhravali ne ? smajlik smajlik smajlik Tohle je uz ale prilis. Neni to ted nic moc, nicmene nejake bodiky urcite jeste uhrajeme a neverim ze vsichni za nama budou mit plny bodovy pocet. Samozrejme se na to chlapi nesmi vykaslat jako dneska... Musime verit a fandit, snad nas za to chlapi neodmeni dalsi takovou ostudou smajlik GO HABS GO
 
AvatarTohle je normální ostuda, ten přístup ke hře byl naprosto otřesný, bez zájmu! To i ta Minnesota zahrála proti nám mnohem lépe... Byl jsem tu nazýván pesimistou, ale jestli budeme předvádět tohle, budeme mít vážný problém. Jinak dneska Pleky, Cammy - 4 záporné body...smajlik. Hráli jsme jak nějaká banda, která se vidí poprvé na rybníce a hlavně už jsme 120 minut nedali góla - a to je hodně alarmující!
 
25.03.2011 02:22 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarŠkoda slov smajlik
 
25.03.2011 02:01 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDneska jsme bez přehánění velcí tragédi.. pokud to skončí "jen" 0:3 tak si můžeme gratulovat. Bruins jsou o třídu lepší a z naší hry si chci vypíchnout oči. Už se začínám obávat i o postup do play-off...
 
AvatarReakce na příspěvek:V druhé třetině jsme byli absolutně neškodní, také díky tomu, že pořád dřepíme na trestné smajlik! Už 100 minut jsme nedali gól a to je hodně na pováženou...
 
AvatarTak nám ta spousta návratů do sestavy moc nepomohla, spíš naopak...smajlik. Dostali jsme hrozně laciný góly, dva po naší teči, navíc Pleky úplně zbytečné vyloučení na 4 minuty... Obávám se, že je po zápase a můžeme už se pomalu soustředit na Washington. Jedinou povzbudivou zprávou je opravdu jen ten návrat zraněných, pro mě trochu překvapující.
 
Reakce na příspěvek:http://huli-gancho.blogspot.com/
 
25.03.2011 00:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarnemáte někdo link, který by šel plynule?
 
AvatarJsme podepsali Joe Stejskala... Ten musí mít určitě v těch časovéch pásmech a hlavně v těch posunech stejné guláš jako jásmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok, jdu spát a na 7 si natáhnu budíkasmajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Zbláznil ses...smajlik? O půlnoci vůbec ne, začíná to v 7 PM východopobřežního času...
 
24.03.2011 21:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarAno o půlnoci :)
Normálně to bude začínat až proti Atlantě
 
AvatarKdyby mi raděj někdo napsal, jestli to začíná o půlnoci?smajlik smajlik smajlik
 
Avatarsi udelame z jejich kozichu rohozky a hlevne s Chary bude pekna rohozka :D:D GO HABS GO
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík