Canadiens předvedli solidní výkon a získali dva body

03.04.2011, 11:16 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po prohře s Cans, kde jsme nutně potřebovali vyhrát, nám los postavil do cesty New Jersey Devils. To je soupeř, proti kterému se nám příliš nedaří herně ani bodově... Ze tří předešlých utkání jsme dva prohráli. Ani nemusím zmiňovat, jak je teď každý urvaný bod důležitý. Canadiens neprožívají zrovna šťastné období. Přitom je to ze základní části asi to nejdůležitější období pro nastartování na play off. Do sestavy jsme šli bez Halperna. Naopak v bráně nechyběl Carey Price a před ním toto složení.

Sestava: Cammalleri - Plekanec - Kostitsyn - Wisniewski - Hamrlík
Darche - Gomez - Gionta - Gill - Subban
Pyatt - Eller - White - Mara - Sopel
Pouliot - Desharnais - Moen


Ze začátku zápasu se hrál opatrný hokej, i když Habs by měli hned od první minuty tlačit, tak se tak nedělo a vše se odehrávalo ve středním pásmu. V páté minutě se Canadiens pokoušeli o tlak v soupeřově pásmu, Subban udělal na modré chybu, když se otáčel a backhandem nahrával na mezikruží, kde stáli jen hráči soupeře. Okamžitě následovala přihrávka do brejku Tedenbymu, ten byl hákován Gillem a byl nařízen samostatný nájezd. V tom měl Price štěstí, když Tedenby trefil jen pravou tyčku... To Habs ještě v sedmé minutě neměli pořádnou střelu na kasu. Jednalo se jen o jednoduché nahození... V deváté minutě vypálil od modré Mara, ale Brodeur měl krásný výhled. V desáté minutě se konečně povedla akce. Gionta to rozjel podél levého mantinelu až z obraného pásma, zajel do pásma soupeře, kde backhandem po ledě poslal nahrávku, kterou Darche přizvedl do Brodeurovi kasy. Canadiens se tedy ujali vedení 1:0. V páté minutě se do našeho pásma perfektně uvolnil Parise, vystřelil na Price a tomu skákavá střela nadělala velké problémy v brankovišti. Při této akci jsme faulovali a tak Ďáblové mohli zahrávat první přesilovou hru. Největší šanci jsme ale zaznamenali my při oslabení, když Plekanec pádil na kasu pronásledován obránci soupeře, bohužel fík z toho nepadl... V devatenácté minutě se na mezikruží objevil sám Moen, okamžitě vystřelil a Brodeur opět přehledem chytl. První třetina nedopadla až tak špatně. Nakonec si Habs vytvořili více šancí a hlavně se dostali do vedení 1:0


I druhá třetina začalo pomaleji, až ve třetí minutě vystřelil nebezpečně Pyatt. Stav však zůstal stále jen na jednogólovém vedení. V páté minutě si udělali piknik v našem pásmu také ďáblové, když nás nepříjemně zatlačili. Naštěstí Habs vše ustáli i díky Priceovi. V sedmé minutě objevil před Pricem úplně sám útočník soupeře, Price byl ale na místě. O pár vteřin později se neprosadil přes beton Brodeura White a hned na to ve stoprocentní šanci nedal Cammalleri, když před ním zívala prázdná kasa a on trefil Brodeura lapačku... V deváté minutě se vylučovalo také na straně domácích a tak jsme mohli zahrávat početní výhodu. Tu Habs naprosto pokazili a prakticky nic si nevytvořili! Ve čtrnácté minutě si z pravé strany před Brodeura najížděl Gomez, natlačil se až před jeho kasu ale neskóroval. V šestnácté minutě vypálil Parise z levého kruhu, Price však předvedl skvělý zákrok lapačkou. Ke konci druhého dějství si šel na trestnou sednout ještě hráč soupeře za vyhození kotouče mimo ledovou plochu. Canadiens tak mohli minutu před koncem ještě navýšit vedení. A málem se to povedlo Cammymu a Kostějovi, ale bohužel chybělo štěstíčko. Druhá třetina také nebyla nijak špatná. Sice to je dost hrané na náhodu, ale šance si Habs vytvořili a stále i díky Careymu Priceovi drželi těsné vedení.


Třetí třetinu jsme začali v početní výhodě a skvěle jí využil P.K Subban střelou od modré čáry. Habs se tak dostali do vedení 2:0. Ve čtvrté minutě předvedli Gionta a Darche úplně to samé jako u prvního gólu, akorát to bylo z pravé strany a Habs se tak dostali už do vedení 3:0. Další minuty už naznačovali, že se bude hlavně udržovat výsledek. Podle toho taky dlouhé minuty vypadala celá hra. Ve dvanácté minutě nebezpečně tečoval před kasou Moen naše nahození a hned z toho byla šance... Ve třinácté a čtrnácté minutě musel předvést dva velmi jisté zákroky taky Carey Price a směřoval tak k další vychytané nule. To se bohužel nepovedlo, když naší obranu v patnácté minutě vyšachoval Eliáš a vybídl Kovalchuka ke skórování do prázdné kasy. Stav byl tedy 3:1 pro Canadiens. Do konce posledního dějství se už nic nestalo, tak zůstalo skóre stejné a Canadiens dokráčeli k výhře...

Myslim, že jsme podali slušný výkon jako tým. Nebyl to sice mistrovský zápas z naší strany, ale špatné to taky nebylo... První a druhá třetina nám vyšla solidně i na šance. Ta třetí to už bylo spíše o udržení výsledku. Skvělou spolupráci předvedli Darche a Gionta při dvou gólech. Skvěle zachytal Price, když už se soupeř dostal do šance, tak on byl jistota. Tohle jsou hodně cenné body a to hlavně proto, že Cans kteří jsou v závěsu v boji o play off bodovali naplno a Sabres získali alespoň pod s Caps. V dalším utkání narazíme z úterý na středu, doma v Bell Centre, proti obhájcům Stanley Cupu z Chicaga.


První hvězda utkání: Mathieu Darche 2+0
Druhá hvězda utkání: Carey Price 20 zákroků
Třetí hvězda utkání: Martin Brodeur 26 zákroků

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
03.04.2011 23:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nene, sice já mám Gomera rád, vždycky jsem tu psal jako hráč mi seděl po celou kariéru. Ale samozřejmě jako všichni fandové Habs těžce nesu, že neodvádí za co je placenej. Jsem přesvědčenej, že od by i rád, ale prostě sezonu od sezony je to hroší a ten jeho plat je průser:( Takže já bych jeho dres i bral. Ale na léto bych se měl dostat za moře a můj sen je v záři(pokud tam nedostanu déle) podnikl výlety do meky:) Když jen v záři, tak aspoň šel na nějaký přípravný match,Víc asi nevýjde, stejnak nevim jak by to šlo s lístkama. Ale dále bych si tam také rád koupil dres Gorgese, pokud u nás zůstane, a nebo Růči nechal udělat:) Ale tohle je všechno jen plán a sen zároveň, který bude muset mít mraky atributů a podmínek, aby se mohl uskutečnit.

btw: jak jsme psal výhru Rangers jsem čekal..Já ani Buffalu přát nebudu, protože prostě Nechci jít na Philu. Takže věřím, že si to uhrajeme sami!
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak Rangers to urvali na nájezdy, drama tedy pokračuje... Ale pro mě daleko důležitější zápas se hraje od jedenácti v Carolině a tam budu moc fandit Buffalu!
 
03.04.2011 18:57 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ty si taky všimneš všeho smajlik smajlik No spíš to zkoušim. Gomeze nemusim ale zase kdyby se vydražil pod cenou tak proč ne smajlik Třeba když ho dám lícem na zeď smajlik Ale jestli o něj hodláš usilovat nebudu přihazovat smajlik
 
03.04.2011 17:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Má blbý pocit, že
Rangers to tam urvou. Nehrajou na ně špatně, navíc jak říkáš, nevím jestli je pro Philu výhra v konferenci úplně priorita.Rádi by šli na nás:( Sabres-Canes to je jak si hodit korunou:-)

Milane: ten dres Gomera,hodně ho chceš? Ani nevim 54, jak je velký? Já jsem o něm uvažoval. Ale pokud v létě Gorges podepíše na dlooouho, tak bych rád jeho je to můj oblíbenec, když Lapy odešel a nebo Růču:)
 
03.04.2011 17:36 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarDneska Rangers jedou do Phily. Tam by nemuseli zrovinka vyhrát, ale Phile o nic nejde a poslední dobou to taky není stoprocentí. A další zajímavé utkání Sabres-Cans, to je také boj o postup...
 
AvatarVýkony v posledních 2 utkáních naznačují určité zlepšení, i když v zápase s NJ nevím, jak moc to bylo dáno hrozným výkonem domácích... Ale třeba je k tomu přinutil náš výkon:) Skvělý v první lajně Darche, byl snad pokaždé před brankou, když bylo třeba, toto přesně chybělo v Plekyho lajně, ke vší úctě todle Halpern nemohl nahradit... Nevím jestli je zraněné nebo ho Martin dal na náhradníka, ale je mi ho i trochu líto, protože to nebyla jeho pozice a bylo jasné, že tam nebude hrát dobře, nakonec to možná odnesl vyřazením nebo je zraněné? Jinak k přesilovkách, připadne mi, že trenéři nedokáží klukům vysvětlit, že přesilovka je od toho, že si to vzadu několikrát nahrajeme a pak pálíme... Kdykoliv to tak zahrajeme, bývá z toho gol někoho z dvojice Subban, Wisniewski... Pokud to hrajeme v hloubi pásma, nikdy z toho nic není. Nechápu, jak můžeme si dvakrát nahrát u branky a pak to hned cpát zase na centra, které je utopené mezi 4 hráčema soupeře... Naštěstí jednou jsme si to tukli vzadu a gol... Zasloužené vítězství a vzhledem k ostatním výsledkům sakra důležité...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík