Ďalšia premrhaná šanca!

22.04.2011, 11:14 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens nastúpili večer zo štvrtka na piatok na v poradí už štvrtý zápas série s Bostonom Bruins. V predchádzajúcom stretnutí Habs podľahli Bruins 4:2 a do dnešného zápasu išli s veľkým odhodlaním vyhrať štvrtý zápas a hlavne vyvarovať sa zbytočných chýb. Do zostavy Canadiens sa po zranení v dnešnom dueli vrátil útočník Jeff Halpern. Nahradil Benoita Pouliota, ktorý bol pre dnešné stretnutie len v pozícii zdravého náhradníka. V bránke Habs nemohol byť nikto iný ako Carey Price. Pred ním sa zostava Montrealu vykryštalizovala nasledovne:

Moen - Gomez - Gionta
Cammalleri - Plekanec - Kostitsyn
Halpern - Desharnais - Pyatt
Eller - Darche - White

Hamrlík - Wisniewski
Gill - Subban
Špaček - Sopel

Od úvodných sekúnd stretnutia mali diváci možnosť sledovať hokej na vysokej úrovni s veľkým množstvom osobných súbojov. Prvú strelu na bránku si pripísali domáci hráči, keď obranca P.K. Subban preveril Thomasovu pozornosť delovkou z diaľky. Na druhej strane hosťujúci útočník Mark Recchi strieľal z nebezpečnej blízkosti na Careyho Pricea. Jeho strela bola našťastie nepresná. Gólový účet stretnutia otvoril v čase 08:13 obranca Montrealu Brent Sopel, keď tvrdo vystrelil od modrej a letiaci puk, ktorý ešte tečoval jeden z hráčov Bruins skončil až v Thomasovej bránke. Habs nepovoľovali v tempe a vytvárali si dobré príležitosti. Všetky však stroskotávali na dobre chytajúcom Thomasovi. V čase 14:24 sa prezentoval nedovoleným zákrokom domáci útočník Lars Eller a Canadiens sa museli brániť prvej početnej výhode hostí. Obrana Montrealu pracovala zodpovedne a tak sa Habs úspešne ubránili. Ani Carey Price sa nedal zahanbiť a svojimi výbornými zákrokmi podržal spoluhráčov vo viacerých momentoch. Do konca tretiny sa skóre nemenilo a tak po dvadsiatich minútach platil stav 1:0 pre Montreal.

V druhej tretine pokračoval útočný hokej. Hosťom sa v čase 02:13 podarilo vyrovnať, keď útočník Michael Ryder vymietol horný roh Priceovej bránky. Druhý útok Montrealu si v piatej minúte druhej časti vytvoril skvelú príležitosť, ale Tim Thomas čaroval. V čase 06:52 sa skóre menilo opäť. Na radosť domácich fanúšikov sa gólovo presadil útočník Mike Cammalleri. O niekoľko okamihov zvyšoval na rozdiel dvoch gólov Andrei Kostitsyn. Tomáš Plekanec prihrávkou parádne našiel pred bránkou voľného Kostitsyna, ktorý dokázal prepasírovať puk za Thomasa. Po strele hosťujúceho obrancu Tomáša Kaberleho predviedol Carey Price parádny zákrok lapačkou. Celé Bell centre to ocenilo búrlivým potleskom. Bruins sa v čase 09:59 podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, keď strelou spoza obrancov prekvapil Pricea hosťujúci obranca Andrew Ference. V čase 17:04 bolo ešte horšie. Hráčom Bruins sa podarilo vyrovnať, keď skóroval útočník Patrice Bergeron. Po dvoch tretinách sa odchádzalo do šatní za nerozhodného stavu 3:3.

Hneď v úvode tretej časti si Habs zahrali presilovku, keď na trestnú lavicu putoval za hákovanie hosťujúci útočník Patrice Begeron. Canadiens ponúknutú príležitosť náležite využili, keď Thomasa prestrelil obranca P.K. Subban. V siedmej minúte tretej tretiny hosťujúci hráči spôsobili veľký závan pred bránkou Montrealu. Našťastie Carey Price si dokázal včas všimnúť puk a zabránil už takmer istému gólu. Bruins boli postupom času stále viac dotieraví a nebezpečne ohrozovali Priceovu bránku. V dvanástej minúte záverečnej časti predviedol Carey Price ďalší výborný zákrok keď pokryl tvrdú strelu z hokejky Zdena Cháru. V čase 13:42 skóroval útočník hostí Chris Kelly a jeho zásluhou Bruins vyrovnali na 4:4. Obranca Bruins Dennis Seidenberg putoval v čase 17:41 na trestnú lavicu za nedovolené bránenie a Canadiens mali obrovskú príležitosť streliť gól, ktorý by ich dostal do vedenia. Habs však nezahrali presilovú hru vôbec dobre a tak po šesťdesiatich minútach platil nerozhodný stav 4:4.

Tým pádom nasledovalo predĺženie. V ňom boli úspešnejší hráči Bruins, keď po druhý krát v zápase skóroval útočník hostí Michael Ryder.

Montreal bol v tomto zápase aktívnejším mužstvom a aj napriek tomu Canadiens prehrali. Hráči sa budú musieť rýchlo pozbierať, pretože večer zo soboty na nedeľu čaká Habs piaty zápas série, ktorý sa bude hrať v Bostone.

Hviezdy zápasu:
1. Michael Ryder 2+1
2. Mike Cammalleri 1+2
3. P.K. Subban 1+0

foto: Allen McInnis / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
24.04.2011 00:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAndrew Ference po svojom góle v predchádzajúcom dueli ukázal divákom v Bell centre prostredník. smajlik A nebol by som proti keby mu Ryan White trochu napravil fasádu. smajlik
 
Avatarference ????muzes trochu podat vysvetleni pro nechapajiciho cloveka :)
 
23.04.2011 09:43 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak Sabres byli schopní udolat Flyers. Mohli bychom si z nich vzít příklad. Na Bruins bezpochyby máme, ale chce to (a to podrhuji!) koncentrovaný výkon po celých 60 minut! Nestačí první půlka zápasu nebo třetí třetina. Hrát se musí na plno celý match. Prosím hráče o méně siláckých keců a to více zápalu na ledě. Jo a zpráva pro Ryana Whita - rozbij hubu tomu idiotovi Ferencemu, pokuta je pro něj málo!
 
23.04.2011 07:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Akože ako fanúšik s tebou súhlasím, ale ako obyčajný nezainteresovaný pozorovateľ by som povedal, že Boston bude mať obrovskú psychickú výhodu! Ale verím, že ich dokážeme poraziť, len to chce poriadne sa sústrediť! GO HABBIES GO!!! smajlik
 
AvatarBoston dorazíme na jeho ledě o to víc ho to bude bolet smajlik Nic není ztraceno jen se začína "znova". GO HABS GO
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík