Montreal potřebuje "drsňáka"

26.05.2011, 09:57 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

V sezoně 2009/2010 došli hokejisté Montrealu až do finále Východní konference, letos jim začala dovolená podstatně dříve. Podle novináře Jasona Sapunky se teď bude vedení snažit o zlepšení týmu z hlediska toho, aby byl schopen jít dál ve vyřazovacích bojích. Jednou z oblastí, na níž by se měli bossové zaměřit, je podle Sapunky oblast takzvaných „drsňáků".

Vzpomeňme na bojovníka Donalda Brasheara. V Montrealu strávil svou první sezonu. O několik let později tam prakticky skončil svoji kariéru Gorges Laraque. Od té doby, co tento hráč černé pleti odešel, zeje v sestavě Habs prázdné místo právě pro hráče podobné nátury. A podle Sapunky bylo v sezoně hned několik událostí, ve kterých se absence podobného hráče ukázala jako více než zřejmá.

Jason Sapunka nabízí pět důvodů, proč by měl Montreal během následujícího léta získat nějakou „těžkou váhu".

1) Francis Lessard, bojovník povolaný do sestavy Ottawy jako náhradník za zraněného Matta Carknera, dojel u mantinelu Toma Pyatta a tvrdě ho narazil. Hráč Habs se pak jen těžko zvedal z ledu. Lessard dostal trest do konce zápasu. Montreal šel na přesilovku a tím všechno skončilo. Žádný hráč nechce hrát v obavě o to, co mu kdo udělá, ale bez „drsňáka" mu nic jiného nezbyde. Ottawa za tohle nedostala žádnou odpověď. To dobře vědí i další týmy.

2) Jaroslav Špaček je s pukem u mantinelu a vůbec neví, co se děje za ním. Jenže za ním je rozjetý bostonský Milan Lučič. Českého beka tvrdě srazí k zemi a diví se, proč že se vůbec píská. Lučič dobře věděl, že Špaček se nemůže bránit proti nárazu zezadu. Hráč Habs pak ležel přes minutu na ledě a nám běhal mráz po zádech.

Ani jeden z hráčů Habs se po tomto hitu k Lučičovi ani nepřiblížil. Ani jeden prostě nebyl schopný udělat cokoliv, aby Lučičovi poslal jasný vzkaz, že takhle prostě proti Montrealu hrát nebude. Montreal se nechával tlačit až tyranizovat.

3) V listopadu hráli Habs proti Philadelphii. Flyers si na ledě dělali, co chtěli. Hráči jako Jody Shelley, Dan Carcillo nebo Sean O´Donnell budí respekt. Zdaleka nejtvrdším hráčem byl ale Darroll Powe. V sezoně „bojoval" jen sedmkrát, ale ani tak málo bojujícího hráče Montreal nezvládnul.

Nejprve Powe tvrdě hitoval Joshe Gorgese a pak Jeffa Halperna. Na toto zkoušel zareagovat Maxim Lapierre. Jenže zapomněl, že do soupeře musí také bouchnout. Powe do Lapierra bušil jako hluchý do vrat, až musel zasáhnout rozhodčí a hráče Habs zachránit. To byl jeden z mála příkladů, kdy se Canadiens alespoň pokusili zasáhnout.

4) Zápasy s Bostonem byli sezoně neuvěřitelně tvrdé. V jednom z nich bylo vidět tolik skrumáží, bojovali mezi sebou i brankáři. Bitku mezi sebou měli i David Krejčí a Benoit Pouliot. Na poslední minutku naskočili na led za Boston i schopní bojovníci Shawn Thornton, Greg Campbell, Johny Boychuk a Andrew Ference.

Nejtvrdší hráč Habs Travis Moen si v boji s Ferencem počínal dobře. Po tomto střetu se ale na ledě strhla mela. Boychuk několikrát praštil Špačka. Campbell bouchal do Pyatta až byla vidět krev. Nakonec musel Pyatta vysvobodit čárový rozhodčí. Hamrlíka mezitím drtil Thornton.

5) 8. března při utkání s Bostonem došlo k hrůznému okamžiku. Zdeno Chára narazil Maxe Paciorettyho hlavou do sloupku mezi střídačkami. Pacioretty měl otřes mozku a zlomené obratle. Mohl ale skončit mnohem hůř. Sám Pacioretty řekl, že to slovenský obr udělal schválně a měl asi pravdu.

Už předtím se oba pošťuchovali. Při utkání 8. ledna, kdy Pacioretty rozhodl gólem v prodloužení se Chárovi posmíval. V tomhle „osudném" zápasu zbývalo do konce třetiny dvacet vteřin a Medvědi by jen těžko dali gól, navíc už prohrávali 0:4. Další incident, za nějž nikdo z Bostonu nezaplatil. Pomsta se nekonala.

Na seznamu volných agentů budou Darcy Hordichuk, Eric Boulton, David Kočí, Steve MacIntyre, Eric Godard, Cam Janssen a Wade Belak. Čtyři z těchto jmenovaných jsou mezi patnácti nejlepšími bojovníky v lize. Všichni ale stačí na to, aby soupeře odradili od nebezpečných hrátek. I když ne všichni budou na volném trhu, někdo tam bude jistě k dispozici.

Co si myslíte o tom, že Montreal nemá žádného pořádného „drsňáka", ze kterého jde strach? Koho byste rádi na tomto postu v týmu viděli?

foto: REUTERS/Brian Snyder

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.05.2011 14:35 | reagovat
zajímavé zápasy | a@centrum.cz
Zajímavé zápasy!

http://canet.stranky1.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Boston teď doma Tampu udělá, mají silnější tým a hlavně mnohem lepšího gólmana - pro mě byl od začátku play-off favoritem na konferenční titul, bohužel...smajlik.
Ano, White je tím typem, co jsem měl na mysli, i tak ale další dva podobné potřebujeme.
 
27.05.2011 00:17 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Jo, o tom žádná. Výška nám vepředu chybí. Ale myslím, že by to spravil jeden urostlej centr. Kterýho se ale samozřejmě s Gomezem v sestavě v dohledný době nejspíš bohužel nedočkáme..

Jinak o Higginsovi si myslím, že se spíš veze ve skvělým týmu (i když se musí nechat, že si to místo v kádru vydřel), a Lapierra podle mě nahradí právě White, pokud se udrží v hlavním týmu. Není to takovej provokatér, ale zase se víc rve.

Ale z jinýho soudku, teď hlavně doufám, že Boucher s Tampou vyřadí Boston! Guy se vůbec prezentuje skvěle a těším se, že ho jednou přivítáme zpátky.. a moh by s sebou vzít Lecavaliera :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já s tebou souhlasím jen z poloviny. Ano, nemá smysl, abychom náš styl předělávali na styl Bostonu - to je kravina. Na druhé straně, náš "trpasličí" tým by potřeboval pár hráčů většího vzrůstu, který nemusí být primárně bitkařem, ale bohatě stačí někdo ve stylu Lapierra - podívej se, jak on a Higgins teď válí ve Vancouveru. Dodnes mně vadí, že jsme tyhle dva pustili pryč... Bez robustnějších hráčů nemáme v play-off proti mužstvům jako Flyers nebo Sharks, co jsem teď viděl, šanci.
Proto říkám, že minimálně dva tvrdší útočníky potřebujeme jako sůl!
 
26.05.2011 19:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No treba myslieť aj do budúcnosti. smajlik
 
26.05.2011 17:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak máme novej přírustek do rodiny.. Jonas Nattinen (1991)
http://media.legrandclub.rds.ca/images/userpics/posts/564/298/34952_large.png

Na 3 roky.
 
26.05.2011 15:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarViem že je to mimo tému, ale čo by ste povedali na takého Tomáša Kopeckého v tíme Montrealu? Chicago Blackhawks si ho údajne nebudú môcť dovoliť a tak by sa stal voľným hráčom. smajlik
 
26.05.2011 14:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aj ja si myslím, že Ryan White je celkom dobrý typ hráča na takéto momenty a na rozdiel od typických "drtičov" vie na ľade aj tímu pomôcť v obrannej ako aj útočnej činnosti!!! Habs by ho mali podpísať aspoň na 3 roky!!! Habs proste nepotrebujú nejakých tvrdých hráčov!!! To nikdy nebol a dúfam že ani nebude štýl Canadiens!!! Aj bez kopy týchto hráčov dokázali Canadiens vyhrať 24 Stanley Cupov a som si istý, že k nim dokážu pridať ešte nejaký ten Stanley Cup. Canadiens hrali proste klasický kanadský hokej a nie nejaký blbý hokej respektíve napodobneninu hokeja amerického štýlu!!!
 
26.05.2011 14:05 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPRO OSVĚŽENÍ PAMĚTI:

http://youtu.be/TxRLQd6HG-A

Tohle je náš "drsňák".
 
26.05.2011 13:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarCo změnil Laraque, když hrál? Zabránil něčemu? Kdo je bitkař ve Vancouveru? Kdo v Tampě? Na to, aby se někdo zastal spoluhráče, nemusí být bitkař, ale srdcař. Jako třeba White.

Pyatt dostal, protože Campbell ho mlátil kusem výstroje. Pouilot týpkovi z Bostonu naložil. Wisniewski se umí porvat, ale nebude se rvát za každou cenu, aby nechodil zbytečně ven - cílem není pomstít se bitkou, ale pomstít se výhrou.

A pomsta za Cháru? To máme jako sehnat jednoho basketbalistu a ucpat s ním místo na soupisce, aby dal Chárovi po čuni?

Samozřejmě každej ostrej hráč, kterej zároveň na tom ledě něco umí, se hodí. Ale představa, že nám soupisku ucpou nějací Belakové, mi přijde šílená. Nejsme Filadelfie, tak na co bysme si to hráli? Boston jsme, s polorozpadlým týmem, v základu přehráli a v playoffs málem složili - rozhodl JEDINEJ gól. Ne bitkaři, ne rvačky. Montreal musí sázet na rychlost, šikovnost, chytrou hru. K tomu samozřejmě patří hráči, kteří si nenechají jen tak něco líbit, ale snažit se předělat Habs na Bruins je nesmysl.

Fakt tenhle komplex z tvrdejch týmů jako je Boston nechápu. Kdyby nás léta roznášeli na kopytech, tak neřeknu, ale vždyť tu bilanci s nima máme výbornou! A to máme v předvedený hře dlouhodobý rezervy..
 
26.05.2011 13:20 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMě se nelíbilo už to když Gauthier pustil Georgese.. A nakonec ještě Lappiera.. Vzal bych aspoň dva bitkaře, ať je to trošku živější.. Líbil by se mi tu Belak a Boulton..
 
AvatarKoci, nie Krejci
 
AvatarKoci, nie Krejci
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík