1. přípravný zápas: Tým polyká kritiku od trenéra Martina

21.09.2011, 14:25 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Vyprodané Bell Centre dělalo kulisu při prvním přípravném utkání hokejistů Montrealu. Soupeřem byl v noci na dnešek Dallas, který si po šedesáti minutách odvážel výhru 6:3. Jelikož jde o výsledek z přípravy, není potřeba věšet hlavu, jak se to děje za mořem. Velkým pozitivem je fakt, že hned při svém prvním startu za Canadiens se střelecky prosadil Erik Cole. Kritikou nešetřil trenér Jacques Martin.

Na časomíře právě běžela desátá minuta, když Hvězdy z jihu Spojených států vstřelily branku na 3:0 z jejich pohledu. Bývalým hráčům Montrealu se velmi dařilo. Mike Ribeiro i Michael Ryder zaznamenali v zápasu gól a asistenci. Další góly měli na svědomí Brenden Morrow, Adam Pardy, Krys Barch a Matt Fraser. Domácí tým se začal probouzet až za stavu 0:4 na začátku druhé periody. První gól Montrealu vstřelil stylově Erik Cole, další dva přidali Andrej Kosticyn a další nováček Jeff Wojwitka.

Správně fanoušci reagují, když v souvislosti s Carey Pricem vzpomínají na minulý rok a tehdejší premiérovou přípravu. Price vstoupil do zápasu špatně a za chvíli měl na kontě tři góly. Mladý gólman si nebyl jistý ani u jedné ze čtyř branek. V akci byl prvních třicet minut utkání. Nároční fanoušci na to samozřejmě okamžitě zareagovali, když po východu z haly opakovali Priceova slova z loňska: „Klid, však Stanley Cup se nevyhrává v září."

Celkově lze napsat, že tisk i fanoušci jsou z výsledku docela špatní a dost kritizují. Přidal se k nim i trenér Martin. Užívali si vlastně jen při druhé třetině. „Druhá třetina fakt stála za to," přitakává Markéta Foudad, Češka, která byla na zápasu přítomna. Jako pozitivum berou média také první zápas v dresu Habs Erika Colea. Ne jeho herní vystoupení, nýbrž gól, který by ho mohl nakopnout.

„Je to sice příprava, ale musíme zamakat," řekl po utkání právě Cole. Trenér Jacques Martin je těžce hledal slova jakékoli chvály, nakonec padla na tři vyvolené: Alexeje Jemelina, Raphaela Diaze a Jarreda Tinordiho. Ten podle hlavního kouče s postupem času při utkání „sílil" a dokázal beze zbytku využívat své velikosti.

Martin dále řekl, že jeho tým musí změnit hru při oslabení. Právě z této herní situace inkasoval dvě branky. Trojka Plekanec, Cole a Cammalleri prý rozhodně nepředváděla to, co by měla, a dodal, že ji často přehrával útok vedený Mikem Ribeirem. „Hodně jsme jim toho darovali, hlavně na začátku," hřměl naštvaný Martin, který možná svým tvrdým hodnocením novináře i překvapil.

Kritiku si vysloužili všichni útočníci za špatnou podporu obrany, což vyústilo v časté velké ohrožování obou brankářů. „Bylo tam hodně chyb, ale to je holt část, kdy se tým učí," zklidnil se na závěr trochu Jacques Martin.

Statistické zajímavosti:
Raphael Diaz čtyřikrát vystřelil na branku, což bylo nejvíc z týmu. Měl však minusové tři body.

Mike Blunden šestkrát hitoval.

Yannick Weber hrál téměř šestadvacet minut a žádná z jeho pěti střel nemířila na branku.

Tomáš Plekanec měl na vhazování skóre 6:14, Brian Willsie 2:7 a Andreas Engqvist 0:5.

Carey Price pustil čtyři góly ze třinácti střel.

Hal Gill hrál jen 14:55.

2. přípravný zápas

Už dnes se Montreal představí ve druhém přípravném duelu. Tentokráte ho prověří Buffalo, které v létě hodně posílilo. Zde je sestava, která bude proti Šavlím hrát:

Brankáři: Budaj, Mayer
Obránci: Beaulieu, Gorges, Henry, Špaček, St.Denis, Subban
Útočníci: Avtsin, Bishop, Darche, Desharnais, DeSimone, Dumont, Engqvist, Gallagher, Gionta, Moen, Pacioretty, Palushaj

foto: Pierre Obendrauf / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík