Plekanec vyzývá k týmové hře

14.10.2011, 16:13 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Nebylo to dobré. Montrealu v utkání proti Calgary propadl. První zápas na ledě Bell Centre je vždy spojen se zvláštní motivací, jenže ta ke kýženému triumfu nevedla. Po porážkách v prvních dvou duelech v nové sezoně přijeli Flames do Mekky hokeje celí hladoví po premiérovém triumfu, kterého se nakonec dočkali. Canadiens sice brzy otevřeli skóre a přestříleli hosty poměrem 36:21, přesto nebyli schopni pro soupeře připravit třetí prohru v řadě.

„Měli jsme dobrý start a dobrých několik prvních střídáním, ale pak přišla nějaká vyloučení a oni je potrestali," vysvětlil Tomáš Plekanec, který strávil na ledě přes jedenadvacet minut a byl tak nejvytíženějším útočníkem domácích. „My už jsme na to neodpověděli. Měli jsme několik dobrých šancí, ale nebylo to dost dobré. Myslím, že velmi důležité je, abychom se začali vzájemně víc podporovat. Když jeden bojuje o puk a proti němu jsou dva, tak to se pak těžko vyhrávají bitvy. Ta podpora musí být mnohem vyšší, než tomu bylo proti Calgary, a to zejména v našem pásmu," pověděl novinářům Pleky.

Stejného názoru je i Hal Gill. „Několikrát jsme faulovali, dostali z toho góly a pak začali věci řešit individuálně," popsal zkušený veterán. „Musíme se prezentovat týmovou hrou, ta dneska chyběla. Kluci usilovně pracovali, ale špatným směrem. Musíte hrát jako tým, jinak prostě nevyhrajete. Mám husí kůži z toho, jak se všude prohlašuje „já musím být lepší", ale mnohokráte je to jen o té vzájemné podpoře."

Nejhorší je, že během celé základní části NHL je každá výhra důležitá a každá prohra může stát tým play off. Calgary navíc nepředstavuje žádnou supersílu. Loni mu uniklo play off a dá se očekávat, že postup mezi nejlepší budou mohutně bojovat i tuto sezonu. Co kdyby Montreal včera hrál proti Philadelphii? Pittsburghu? Washingtonu? Calgary bylo jasně přestříleno, ale výsledek nikde. „Montreal právě spíše na ty výše zmiňované umí. Tam většinou hráči zalezou do obrany a čekají na brejk," myslí si redaktor habsczech.com Michal Možný.

Obrana působila dost chaoticky a zmiňovaná podpora útočníků hodně chyběla. „Gionta měl víc trestů, než střel na bránu. O Desharnaisovi s Gomezem ani nemá smysl psát. Maká Plekanec, je na ledě při všech herních situacích, a to by mohla být časovaná bomba. Travis Moen dělal svou práci. Měl šest hitů a byl daleko od nejhorších hráčů Montrealu. Ale mezi top šesti forvardy? Kdepak, tam nepatří," zhodnotil kanadský novinář Mike Boone.

Za nejhorší beky na ledě označil Alexeje Jemelina a Raphaela Diaze. Za méně než třináct minut na ledě si Hal Gill připsal dva minusové body. Proti téhle obraně si všichni hráči Flames mohli zalepit jedno oko. Zapomínalo se stínit před Pricem. Zdecimovaný gólman ani nebyl po utkání v šatně připraven na rozhovory s novináři.

Jen jeden den má Montreal na to, aby se připravil na Colorado. Další hladové krky, kterým loni unikly vyřazovací boje. Podle zámořských zdrojů prý ani hokejem pobláznění Montrealani nevydrželi ve svých sedačkách až do konce a opustili Bell Centre předčasně. Zděsila je jistě i přesilová hra jejich týmu. Při početní výhodě vypadají Habs jako v naprosté nevýhodě. „Bylo znovu hlášeno vyprodáno, tak je tomu už od roku 2004 a nikdo nemá důvod tomu nevěřit. Ale v posledních deseti minutách to tam vypadalo jako v Atlantě," popsal jeden zámořský server.

foto: Pierre Obendrauf / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarExpert Michal smajlik - souhlasím, ale tak se nedá hrát pořád.
S hodnocením obránců souhlasím částečně - těžko se dá vybírat někdo, kdo by zahrál úplně v pohodě, když jsme dostali 4 góly a ještě tam bylo dost situací, které řešil Price. Ale Jemelin souhlas, ten se na ledě úplně ztrácí, u Diaze bych tak kritický určitě nebyl, mně osobně vadí hra Subbana - od toho čekám úplně jinž hokej. A co se týká přestřílení Calgary - jsou střely a "střely", těch druhých jsme měli mnohem více, takže bych tenhle údaj bral hodně s rezervou...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík