Montreal prověří velmi silné Buffalo

18.10.2011, 13:53 | Preview |  Monika Gordíková
 

Když bylo ještě léto a v NHL se jednotlivé kluby snažily zlanařit hráče, o nichž si myslely, že je posílí, tak se hodně mluvilo o Buffalu. Tým od Niagarských vodopádů do svých řad přivedl opravdu několik lahůdek. I sám Tomáš Plekanec obchody Šavlí kvitoval. Dnes v noci se Sabres poprvé v nové sezoně postaví proti Montrealu, který tak bude moci poznat sílu velmi silného soupeře. Jedionu výhodou Habs bude domácí kluziště.

Opravdu nelibá prohra s Calgary, pak přestřelka s Coloradem, která nevyšla v nájezdech. Takové byly první dva mače třízapasové série na domácím ledě. Proti Buffalu má Montreal možnost napravit si trochu pošramocenou reputaci před svými fanoušky. Protože je Buffalo divizním sokem, potkají se týmy celkem šestkrát. Loni vyhrál každý tým třikrát. Na poslední setkání ale nemají Canadiens příliš dobré vzpomínky, protože Šavle vyhrály v Bell Centre 2:0.

Na včerejším tréninku Montrealu panovala zvláštní atmosféra. Po prohře s Avalanche se začalo diskutovat o chybách, ve všech ale převládal pocit, že ten zápas měl slavnému celku přinést dva body. Nejlepší hokej Habs je zatím ukrytý někde hluboko. Tým však věří v brzké zlepšení a rozhodně nehledá žádné výmluvy. „Vím, že mohu hrát mnohem lépe a vím, že moji spoluhráči," řekl například obránce P.K. Subban, který zatím nepředvádí nic světoborného.

Buffalo se rychle otřepalo z prohry v Carolině a o necelých čtyřiadvacet hodin později zvítězilo v Pittsburghu 3:2. Sabres porazili Tučňáky poprvé za téměř dva roky. „dostali jsme možnost hrát proti týmu, který postrádá několik svých opor, a tu jsme chtěli využít," komentoval kouč Sabres Lindy Ruff. Jeho celek tak prozatím ovládl tři utkání ze čtyř od začátku ročníku. Sám riff postrádá s otřesem mozku Jochena Hechta.

V Brossardu se včera objevil i Mike Cammalleri. Část cvičení vbruslil, ale zápas proti Buffalu je pro něj tabu. Ale do konce týdne by klidně mohl být zpátky. Možná už proti Pittsburghu ve čtvrtek. Alespoň tak to naznačil trenér Jacques Martin. Jaroslav Špaček bruslil až po tréninku a čeká ho ještě asi dvoutýdenní pauza. Trochu zvláštním způsobem pak v šatně odmítl žádosti novinářů o rozhovor, když jim z očí do očí řekl, že tam není.

Složení útočných formací se na tréninku nelišilo od těch, které bojovaly proti Coloradu v sobotu. Změn se ale dočkaly obranné dvojice. Hal Gill dostal pod svá křídla mladíčka Raphaela Diaze, Josh Gorges bude mít za parťáka P.K. Subbana a Yannick Weber se představil po boku Alexeje Jemelina.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
19.10.2011 15:03 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
Avatarjá včera šel spát po první třetině, byl jsem utahaný. Bohužel ráno mě nečekala dobrá zpráva, ale když jsem tak pročítal vaše komenty, tak to tak hrozné nebylo? Ostatně první třetina byla velice dobrá, hlavně začátek, tam jsme na ně hezky vletěli. Příslib do dalších zápasů je zlepšená obrana i útok, kde jsme si vytvářeli hodně hezkých šanci, což jsem viděl i v sestřihu, ale kámen úrazu je stále koncovka. Tohle zlepšení musí jít ruku v ruce se zlepšením klíčových hráčů- Cole a Gomez především. Pacioretty s Desharnaisem jsou v útoku naše spása, tak doufám, že se k nim přidají i ostatní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale to tady slýchám už druhý rok, že Gomez maká - co je to platný, když je to o ničem? Já od takového hráče čekám gólové přihrávky, je to vyložený playmaker a to neplní! Dneska byl marný i Pleky, jediní, kteří se mi líbili, byli Pacioretty, Eller, Desharnais a Diaz. Subban se taky polepšil, ale pořád má do loňské formy daleko. Jakmile nám uteče začátek, jako že se tak právě děje, budeme to těžko honit...
 
AvatarJestli takhle Buffalo sbírá body běžně, tak to se moc nenadřou - do brány postavit Millera a čekat na nějakou šanci, jinak hokej hnus. Pravda, takový soupeř jako my mu to výrazně usnadňuje - marnost nad marnost, hlavně tedy v koncovce. Několik hráčů by si zasloužilo posadit na pár zápasů, ale kdo by potom za nás hrál, to fakt nevím... Minimálně "hvězdy" typu Cole, Gomez by si to zasloužili stoprocentně. No, management Habs sklízí plody své "výborné" práce!
 
AvatarReakce na příspěvek:Třetí už byla jen křeč, přes to jsme mohli klidně srovnat... Gomez nic, Cole nic, druhý jmenovaný je větší problém, u prvního se to čekalo. Chudák Carey, snad se z toho nepoloží. Chce to zopakovat tento výkon s lepší koncovkou a musíme příště vyhrát.
 
19.10.2011 04:12 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:U Gomeze aspoň vidím, že maká. Cole mi přijde, že má nějakej zimní spánek.

Škoda, škoda dneska.
 
AvatarSmolný utkání, byli jsme lepší, jasně lepší, i ve třetí z naší strany nejhorší třetině jsme nějaké příležitosti měli, bohužel zakončení je tristní. Co je ovšem ještě horší, to jsou přesilovky, tam je to k zblití, neumíme si ani 3x za sebou kloudně nahrát, nic nevymyslíme a nějaká pořádná střela taky chybí. Buffalo nepředvedlo nic, třetí s klidem ubránilo, ale má 2 body. Holt za chyby se platí a za takový jako je netrefení prázdné z půl metru nebo zbytečné icing 5 vteřin před koncem se platí 2x. Pozitivní je to, že pokud udržíme tohle tempo a tento styl hry, s výborným napadáním, tak prostě nemůžeme pořád prohrávat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď už to vypadá, že jsme rezignovali, protože je to znovu jen o nahazování, puky odskakují a když už se k něčemu kloudnému dostaneme, Miller je spolehlivý. Nevím, co by nám mohlo pomoct, ale propagační střely, co předvádí Gomez, to rozhodně nebudou - kde jsou ty jeho velkohubé kecy, jak to letos bude úplně o něčem jiném??? Zatím pro něj platí to samé, co pro Colea...
 
AvatarReakce na příspěvek:A další k zblitísmajlik smajlik Po vyloučení by měl vždycky dojet Gionta k rozhodčímu a říct, že to nechcou... Jo, Boston, ten válí podobně jak my...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, jinak Boston se taky "snaží"...smajlik
 
AvatarPřesilovka opět k zblití, tohle nemůžou už myslet vážně! Naprostá neschopnost v koncovce - co je nám platný, že opticky hra vypadá hezky. Sice se mi na to dobře dívá a rozhodně jsem radši, že nejsme zalezlí a čekáme na brejky, ale nějaký bodík by to v naší situaci určitě chtělo, protože začátek soutěže máme vyloženě špatný.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, pokud udržíme tuhle úroven ve více zápasech, tak body přijdou, samozřejmě ještě ani dnes to není ztraceno, ale víme, jak to v zápasech s Buffalem chodí... Jinak Cole hraje opravdu špatně, nevýrazné, pomalé, prostě špatný... Výborná je Desharnaisova formace...
 
AvatarDocela lituju Priceho, tohle musí být pro něj hrozný zápas - minimum střel, dva góly...smajlik. Opět se budu opakovat, ale Cole patří jasně k nejhorším hráčům, absolutně není vidět, snad jeden mizerný pokus o střelu, jinak je lepší i čtvrtá lajna... Obrovské zklamání!
 
19.10.2011 03:23 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že nejen Pleky.

Mně dělá radost aspoň ta hra. Jasně, na 1-0 se hrát nedá, ale myslím, že pokud bysme podobnej výkon předváděli pravidelně, body se jen sypou. Zatím rozhodujou individuální věci - Miller, Pleky, teď ten školáckej icing.
 
AvatarNe a ne a ne, tohle prostě nemůže být pravda. Místo aby Pleky dal na jasnéch 2:0, tak po kokotsky zahraným icingu a ještě hůře pokrytým Vankovi prohráváme... Buffalo hraje, že by jeden blil a vede, my hrajeme pěkný hokej, ale neumíme dát branku... Pleky by si ted asi nejraděj nafackoval...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tohle není fakt normální!!! Úplně zbytečný icing a pak taková hrubice... Tohle nás totálně srazí do kolen, to jsem si jistý! Tisíc střel a ho.no z toho, už je mi z toho špatně.
 
19.10.2011 03:15 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTyvole, nafackovat za ten icing takhle pred koncem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Střely zatím 27-13, přesto 1-1...
 
AvatarReakce na příspěvek:Klasika... Ještě padne jeden z čistého nebe a bude to typické špíl s Buffalem
 
AvatarReakce na příspěvek:Co jsem říkal...! To je fakt hnus.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hrajeme moc dobře dneska, výborné napadání, to je prostě základ, jenže zatím je to jen o gol... Jinak údaj o střelách Pacioretty 7, Buffalo 7, to mě moc pobavilo
 
AvatarReakce na příspěvek:Za tohle ale budeme klasicky potrestaní...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlikNo to byla pecka ten Pleky, to bych dal i já...
 
AvatarTy vo.e, my bychom ty přesilovky neměli snad vůbec hrát, to je utrpení! A na závěr Pleky zazdí takovou tutovku...smajlik.
 
19.10.2011 02:41 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarA vydřený forčekem, ten nám dneska jde. Prý si i nějakej hráč Buffala o přestávce povzdech, že skvěle napadáme.
 
AvatarNo tak Diaz fakt mazácky...smajlik
 
19.10.2011 02:40 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarDiaz mazácky!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Přijde mi, že ty lajny točí v průběhu utkání, jednou hrají jak v minulým utkání a pak to nějak prostřídá, docela nesmyslně... uvidíme, co ve druhé třetině, snad tam něco padne
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Miller nemusí mít moc zavřeno, když ze slibných pozic nedokážeme pořádně vystřelit - o našich přesilovkách vůbec nemluvě... smajlik! Opticky to vypadá sice celkem dobře, ale je to takové jalové. Jinak nechápu, jak je zase promíchaná sestava - proč je Kosticyn pryč od Desharnaise a Paciorettyho? Proč je Darche s Gomezem a Giontou místo Moena atd. Vždyť dopředu to minule šlo v pohodě, tak proč to zase Martin takhle přeházel? Fakt nechápu!
Na Nova sport se opět ukázali být "odborníky" - Pleky hraje podle nich křídlo, icing se v přesilovkách zákonitě nepíská apod. smajlik .
 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda, ale hrajeme dobře, obrana zatím bez problémů, napadáme hodně vysoko, čímž Buffalu znepříjemňujeme rozehrávku, brzo se dostáváme k pukům, jen to zakončení... Škoda, že přesilovky nejdou, tam je to bída. Jen se bojím obvyklého scénáře, Buffalo nic nehraje, pak jedna jeho světlejší chvíle a gol, my zase budeme dobývat branku, druhá světlejší chvíle hostí a bude po zápase...
 
19.10.2011 02:18 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarZatím se mi naše hra líbí, aktivní a konečně to má i nápad. Akorát Miller má zas zavřeno, zmetek.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky, to je lepší.
 
19.10.2011 01:55 | reagovat
Tommy881 | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:http://www.seeon.tv/view/20404/ dalsi link aj ked komentatori su fans Buffala
 
19.10.2011 01:52 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
http://www4.aoso.ru/2011/09/35.html


skus tento ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemá někdo lepší stream, než tento? http://kiwi-sportz.eu/stream-3.html
Je dobrý, ale komentář je v nějaké hatlamatilce a to dovádí k šílenství
 
AvatarUvidíme, uvidíme, uvidíme...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík