Gill jede pro historický milník do zraněními pochroumaného Pittsburghu

20.10.2011, 09:14 | Preview |  Monika Gordíková
 

Třízápasová výhoda domácího ledu uběhla jako voda a hokejisté Montrealu už zase musejí jet bojovat o body do tabulky do světa. V noci na zítřek našeho času se stanou jejich hostiteli Tučňáci z Pittsburghu. Ať už tohle vzájemné měření sil dopadne jakkoli, jeden hráč z kabiny Habs si ho užije určitě. Bude to zápas číslo 1000 v NHL pro Hala Gilla. A to už je pořádná porce. Zažije proti oslabenému Pittsburghu vítězný milník?

Montreal na tom není dobře. Ztrácí jeden bod za druhým. K vzmožení nepomohly ani tři domácí zápasy. Dva z nich skončily pro Canadiens prohrou po základní hrací době. Jako poslední vyplenilo Bell Centre Buffalo, na které teď ztrácejí Habs celých pět bodů. Ano, chybí mnoho důležitých obránců. Montreal v těch zmiňovaných třech duelech pustil dvanáct gólů. Carey Price tak už dost dlouho čeká na to neustále opakované sté vítězství v kariéře.

„Pokud budeme hrát takhle každou noc, tak si svůj podíl zápasů vyhrajeme," řekl po utkání se Sabres kouč Jacques Martin. Jeho tým nehrál špatně, ale v koncovce se trápil z vlastní viny i kvůli dobrému výkonu gólmana Ryana Millera. Tým podle trenéra udělal mnoho dobrých věcí. Pak vzpomenul i na zápas proti Coloradu a jeho svěřenci podle něj mají momentálně na kontě čtyři dobré třetiny.

Tučňáci mají více lidí na marodce než na ledě

Pittsburgh je také dost pomláceným týmem. Absence veledůležitých osob však týmu nezabránila v tom, aby naposledy vyhrál v Minnesotě poměrem 4:2. Tučňákům přitom chyběli čtyři nejlepší hráči. Se třiadvaceti góly je Pittsburgh nejproduktivnějším celkem ligy. Sidney Crosby stále laboruje s otřesem mozku. Jevgenij Malkin má bolavé koleno, ale jeho start prý není zcela vyloučen. Obránce Brooks Orpik hrát nebude, v této sezoně ještě vůbec nehrál. Tyler Kennedy je po otřesu mozku a jeho start je nejistý. Centr Dustin Jeffrey je po operaci kolene. Kris Letang si odpykává dvouzápasový trest.

Pravděpodobná sestava Pittsburghu pro dnešní duel:
Steve Sullivan - Mark Letestu - James Neal
Chris Kunitz - Jordan Staal - Arron Asham
Matt Cooke - Joe Vitale - Pascal Dupuis
Steve MacIntyre - Richard Park - Craig Adams

Brian Strait - Deryk Engelland
Paul Martin - Zbyněk Michálek
Matt Niskanen - Ben Lovejoy

Cammalleri blízko návratu, Markov ne

Šikovný útočník odletěl s týmem, což je dobré znamení. „Neexistuje teď žádná odpověď na otázku, kdy se vrátím, ale cítím se fakt skvěle. Každý den zkoumáme, co vydržím. Den co den jsem na ledě a bruslím a pokaždé toho vydržím víc. Rád bych hrál samozřejmě co nejdříve," řekl Cammy. To jeho kolegy Andrej Markov je dál záhadou. Do konce týdne si prodlouží pobyt na Floridě a opět musí k lékaři.

Gill zažije takové deja vu

Hal Gill si odjel do Pittsburghu pro to, aby tam odehrál svůj tisící zápas v NHL. Zvláštní, protože právě s tímto týmem v roce 2009 slavil Stanley Cup. „Mám odsud hodně dobré vzpomínky. Myslím, že to bude příjemný zážitek. Abych byl upřímný, daleko radši tam půjdu s tím, že chci vyhrát, než s tím, že hraju zápas číslo tisíc. Pamatuju si, jak jsem jako mladý koukal do kalendáře a počítal, kdy bude stý zápas, dvoustý. Jsem hrdý na to, co jsem dokázal. Nikdy se mi o tom ani nesnilo, ale věřte mi, výhra by momentálně bodla daleko víc," svěřil se výtečný bek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebuď bláhovej - s Torontem je to vždycky loterie a navíc se jim teď daří, Florida u nás hraje dobře, takže když budou 2 body, budeme asi hodně rádi.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem se na třetí vybodl a dle sestřihu jen dobře... Hokej to byl od nás strašné, nejvíc mě štvou přesilovky, tam soupeř běžně mívá více šancí než my, co to jako je? Pořád se tam něco motá, zkouší a stejně nic nefunguje, dali jsme myslím jeden gol snad z 25 přesilovek, neskutečný... Oproti Buffalu výkon hrozné, opět sinusoidy probíhají, jenže ted nebodujeme ani dobrým výkonem... Čeká nás doma Tor a Fla, tam musí být 4 body, ale jak je získáme, to nevím...
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě jedině utěšuje fakt, že jsem to rozpůlil s jedním kámošem, takže ta investice až tolik nebolí...
 
21.10.2011 08:42 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já si cvakl ten měsíc a zatím nemám jediný důvod další investice. Zní to krutě, ale je to tak. Dneska pročtu zprávy, proč jsme zase prohráli, třeba tam bude něco nového, co jsem ještě neslyšel
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem spánkově našetřil alespoň třetí třetinu, protože bylo nad slunce jasné, že ten zápas je v háji. Jedním slovem je to momentálně tragédie, už i ta Ottawa je před náma a máme bodíka na Winnipeg...smajlik. Včera jsme místy vypadali opravdu jako žáčci, kteří neumí ani trefit bránu - "střelecký zabiják" Cole má jednu šanci a napálí to, pro změnu, doprostřed brány... Za chvíli asi začnu pomalu litovat, že jsem si koupil ten roční přístup na NHL Game Center smajlik.
 
21.10.2011 03:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já se tam radši ani nekoukal. Vážně se stydím za to co tam na tom ledě zase (ne)předvádíme a sere mě, že jsem zůstal opět vzhůru kvůli takové tragikomedii. Mě nezajímají prohlášení, sliby, prosby cokoliv. Mě zajímá hra na ledě a výsledky. Ničeho pozitivního nemáme. To Toronto nás zničí nebo už nevím kam se musíme ještě dostat...
 
21.10.2011 03:04 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Zní to hodně předčasně, na druhou stranu má být za rok hodně silnej draft ;)

A nesrovnával bych dvě zranění, když vůbec nevíme, co se dotyčnejm stalo.

Každopádně jsem rád, že se dneska nedívám.. už jen z debaty na ofic. fóru je mi z tý hry blivno.
 
21.10.2011 02:59 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPens jsou o několik tříd lepší, i bez Crosbyho, Malkina, Letanga, Kennedyho...
Carey nás drží ale už jde vidět jak je nasraný. Gomez si dal šlofíka, Max zatnul zuby a hraje (jaký to rozdíl).
Sry ale jsme přehráváni na všech frontnách a zcela realisticky ať to může znít jakoli předčasně říkám - PLAY-OFF LETOS NEBUDE!
 
AvatarReakce na příspěvek:To je prostě bída, Pens se ani moc nenadřou, nějaké šance, co jsme za zápas měli jsme neproměnili. Přesilovky jsou k zbláznění. Nic nevychází, branku dát neumíme a po špatném vyhození inkasujeme...
 
AvatarTak další přesilovka rozhodla - jdu spát! Smiřme se s tím, že se budeme "prát" s Ottawou o poslední flek na východě...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Klasická přesilovka o ničem, všechno bez pohybu, nápadu a už ani netrefujeme bránu. Je to nezáživný a hodně přemýšlím, jestli raději nejít spát, protože s touhle hrou to stejně neotočíme. Nevím, co nám pomůže, jak jsem už včera napsal, tohle vypadá na déle...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já bych řekl, že naopak Penguins nic moc světoborného nepředvedli, to my jsme měli tři solidní šance, z toho určitě Darche jasnou gólovku... Oni dali náhodný gól a hráli k tomu dvě přesilovky - myslím, že Fleury předvedl tři těžší zákroky než většina Priceových (až tedy na ten jeho skok k tyči smajlik). Dokud nezačneme dávat góly z šancí, nemáme nárok na body.
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, Pens jsou lepší, škoda že Darche nedal ten únik... Gomez je víc v šatně než na place, formace nehrají ve stejným složení, pořád se to protáčí... Ale zatím jen 1:0, tak třeba se to haluzí otočí...
 
AvatarAch jo :(
 
20.10.2011 13:35 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarTak myslím, že o Markovovi je zbytečné spekulovat, sám Martin řekl: "Otázka, zda by se Andrej Markov mohl ještě v říjnu objevit v naší sestavě, je bezpředmětná!" Výborný podpis...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík