Habs se chtějí proti Torontu probudit a přestat být trapní

22.10.2011, 16:06 | Preview |  Monika Gordíková
 

Po prohraném duelu v Pittsburghu hned zase zpátky do Montrealu, kde na hráče Canadiens čekají další tři domácí zápasy. Nejbližší překážkou je Toronto, kterému se zatím vede velmi dobře. To Habs říci o sobě nemohou. Z kabiny se stále ozývají věty, které by měly nabudit ke kýženému povedenému výkonu a výhře. Proti Torontu by se vyplatilo vyhrát, jinak by se hráči mohli v Bell Centre pěkně vařit.

Takový začátek sezony si nikdo ani v nejhorším snu nepředstavoval, ale flintu do žita házet nelze, na to je brzo. „Nikdy není dobré mít takovou sérii, jako je tahle, ale máme k dispozici ještě šestasedmdesát zápasů a tak se na to musíme dívat," zdůrazňoval v Brossardu Tomáš Plekanec, jenž má zatím na kontě čtyři kanadské body. „Musíme se zabývat budoucností a ne tím, co se stalo v minulosti. Musíme do toho jít naplno, hrát jako parta a mít pod kontrolou věci, které máme mít. Vrátili se nám někteří kluci a pomohou nám. Jen to musíme dát nějak dohromady, a to společně. Takhle jsem o tom mluvil už před třemi týdny, je čas to konečně přenést na led."

Na včerejším tréninku se hodně času věnovalo přesilovkám. Ono vůbec hru speciálních formací považuje trenér Jacques Martin za hlavní důvod současné situace. Doufá, že se všechno srovná s návrtem Mikea Cammalleriho. „Významným faktorem těch proher byla hra našich speciálních formací. Pokud dokážete dát v přesilovce gól, je to často rozdíl mezi prohrou a výhrou. Dnes jsme měli dobrý trénink, hodně jsme si toho řekli," shrnul Martin.

Ačkoli je zde zřetelná snaha o motivaci, hráči se samozřejmě nemohou zbavit jisté deky. „Moc se na ledě vzájemně nepodporujeme a jsme stále daleko od toho, co chceme dělat jako tým. Je těžké vyhrát zápas tímto způsobem," krčil smutně rameny kapitán Brian Gionta. Další se přidávají. „Musíme se probudit, protože tohle je trapné. Na ledě jsou dva nebo tři kluci na stejné vlně, ale potřeba jich je pět," říká Mathieu Darche.

Nepravděpodobné se zdá, že by tým pro dnešní zápas mohl použít Scotta Gomeze. Ten byl včera odpoledne u lékaře a šel na magnetickou rezonanci, aby se dozvěděl víc o zranění v horní části těla. Obránce Andrej Markov je stále na Floridě, kde prý pokračuje v rehabilitaci. Terapeutický asistent z organizace byl s Markovem na jihu Států, ale už se sám vrátil. Jaroslav Špaček bruslil s týmem a pak ještě zůstal přítomen. Datum jeho návratu zůstává nejisté.

Útočné formace na včerejším tréninku:
Cammalleri-Plekanec-Gionta
Pacioretty-Desharnais-Cole
Moen-Eller-Kostitsyn
Darche-Engqvist-Palushaj

Zatímco Canadiens poctivě trénovali, hráči Toronta pařili hry na svých noteboocích na hotelu. Měli den volna, aby si v hlavách přebrali a vstřebali prohru 2:6 s Bostonem. Byla to první prohra po základní hrací době v sezoně. „Bylo by pěkné začít trip výhrou, ale nebudeme se tím zabývat," poznamenal obránce Luke Schenn. V Bostonu to byl první zápas Javorových listů v sezoně odehraný na půdě soupeře.

Toronto dosud odehrálo šest zápasů a pohled na tabulku a výsledky ukazují shodu s minulým ročníkem. Pokračování by si však všichni z města pod známo věží přáli odlišné. Loni torontští hráči v prvních šesti zápas excelovali, v dalších dvanácti ale jen jednou vyhráli. Osmkrát prohráli po základní hrací době. Výsledkem toho všeho byla další sezona bez play off.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano poslední třetina byla dobrá, tak jsme měli hrát od začátku, ale za celý průběh zápasu jsme si víc než bod nezasloužili. V prodloužení necháme úplně volného Grabovskiho a ten si může dělat co chce, neskutečný... Něco je prostě špatně, vůbec nejdou přesilovky, jedna by snesla nějaké měřítko, jinak ty ostatní nic. Nechápu, jak dokážeme hrát jednou skvěle a pak nic. Sráží nás chyby v obraně, udržet vedení po trefě Kostitsyna déle, tak věřím, že to dobře dopadlo, jenže Gorges si udělá krásný výlet před vlastní branku. Tor dala myslím 4 tyčky nebo víc, takže bod je zlaté...
 
23.10.2011 12:15 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPodle zprav ma Martin dva / tri zapasy na obrat, jinak jde od valu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak zápas jsem shlédnul až nyní a to dost rychle, ale musím říct, že třetí třetina se mi líbila, bohužel proměňování šancí bude naším dlouhodobým problémem. V prodloužení nechápu, jak tam mohli takhle nechat Grabovského vyjet před bránu a zavěsit...smajlik.
 
AvatarCo jsme to tam zase vyváděli to fakt nevím... Budme rádi za bod, poslední třetina byla koukatelná, jinak velká mizérie... Obrana je opravdu otřesná
 
23.10.2011 03:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarToto je už fakt na mozog!!!!!!!!
Takúto smolu to som ešte nikdy nezažil!!!!! smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
 
AvatarA je to tam... Jaký my dneska máme štěstí, výborně Carey a ted to jen udržet...
 
AvatarReakce na příspěvek:To bylo fakt nádherný, třeba se ve třetí hecnou, když dvě třetiny se na to nedalo koukat...
 
23.10.2011 03:14 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarNádherně mu ho tam pověsil....To dáme!
 
AvatarMy dáme gol a pak uděláme takovou chybu, kam to jako Gorges jel? Nechápu. Pak dlouho, dlouho nic a ke konci opět nějaké šance, bohužel jako obvykle neumíme proměnit. Přesilovka jedna solidně zahraná, několik střel, po té další a tam se ani neodstaneme do pásma... Dneska to opět vypadá na 0 bodů a max další kecy po zápase, jak se tým musí semknout...
 
23.10.2011 02:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarje mi na grc z hry Montrealu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
To je doslova hnus čo predvádzajú!!!!!!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Proboha co to bylo... Tak hezky jsme se ujali vedení a využili změnu golmanů a taková hrubka od Gorgese... Nám fakt není dáno.
Souhlas Michale, přesilovka byla opět jako od amatérů na rybníku.
Další gól po zbytečném faulu... Ach jo
 
AvatarPotřeboval bych tady blicí smajlíky... Krom posledních 3 minut naprostá bída... Přesilovky jsme trénovali? To snad nééé, protože to co jsme v ní sehráli, to nemělo s tréninkem nic společnýho, proč tam byl místo Cola Darche? Proč jsme Cola teda brali? No nezbývá než doufat, že to bude v bledě modrým první špíl sezony a my ve zbylých třetinách Tor přejedeme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Po minutě cca se objeví okno, že to chce platbu a video se zastaví, ale po obnovení se to rozjede. Použil jsem ten druhý link od kolegy.
 
23.10.2011 01:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:čo zaplatiť??? Ja som to len zapol a ide v pohode nič mi to nevyhadzuje smajlik
Skús si to obnoviť
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky, ten můj byl taky nic moc. Zápas zatím nemastný neslaný, škoda smolného gólu s tečí PK, ale za to těžko někoho vinit. Náš problém je ale mimo jiné buly, prohráváme snad každé.
Co to, ten tvůj stream chce po mě zaplatit, jak to řešíš?
 
23.10.2011 01:34 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
http://www.justin.tv/montreal_channel/popout
 
23.10.2011 01:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:http://fr.justin.tv/exou09/popout
 
23.10.2011 01:29 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
Prosim vas dajte sem niekto nejaky dobry link, ja mam moc nekvalitny ..:/
 
23.10.2011 01:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No dnes Montrealu s rozbehnutým Torontom veľa šancí nedávam. Keď bude bod tak to bude zázrak!!! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to, já doufám, předčasné spekulovat, ale myslím si, že má Martin silnou pozici. Přeci jen v NHL se kouči nestřídají po pár prohnaných zápasech jako v ELH.
Nebudeme takhle zle mluvit. Čeká nás Toronto a domácí šňůra, z níž já čekám o 100% lepší výkony než doposud!!!
 
22.10.2011 23:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Mňa by skôr zaujímalo, že ak náhodou by sme mali až také zlé výsledky (čo dúfam, že nebudú) a Martina by odvolali, že kto by nastúpil na jeho miesto??? To by som bol veľmi zvedaví koho by Canadiens našli.
 
AvatarJá jsem hodně zvědav na náš výkon. Fans v Bell centre je doufám poženou! Pokud budeme hrát jako proti Sabres, tak se výsledku rozhodně nebojím, ale je zapotřebí toho přesně tak dosáhnout. Hlavně nedělat chyby v obraně, jako třeba Jemelin proti Pens při třetím gólu, to byla tragédie, zlepšit koncovku a vůbec celkově jít lepší hrou štěstí naproti.

Otázka možná trochu mimo mísu, ale dnes jsem nad tím přemýšlel. Pokud (a já doufám, že ne) bude pokračovat naše mizérie, jak dlouho si myslíte, že si Martin udrží místo? Někdy se mi totiž zdá, že je spousta chyb i na jeho straně při takovém podivném skládání formací, i když samozřejmě výsledky na ledě hrají hráči. Jen se ptám, čistě hypoteticky, neboť doufám, že se vše v dobré otočí a i letos v PO nebudeme chybět.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík