Montreal aj do tretice víťazne

30.10.2011, 10:53 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Dva zápasy, stodvadsať minút, sedem gólov, dve víťazstvá a štyri body, tak to je bilancia hráčov Montrealu Canadiens po dueloch s Philadelphiou Flyers a Bostonom Bruins. Kto by si pomyslel, že po vzájomných stretnutiach práve s týmito dvoma ťažkými súpermi budú mať Habs na konte o štyri body viac? Po zápase Montrealu Canadiens s Floridou Panthers asi len málokto. Lenže šťastena asi začala frčať na nejakom novom matroši a konečne sa usmiala aj na hráčov Canadiens. Vo štvrtok zvíťazili Habs v bostonskej TD Garden nad tamojšími Bruins 2:1. Odvetný duel bol na programe večer zo soboty na nedeľu v montrealskom Bell Centre. Na zozname zranených hráčov Montrealu naďalej figurujú Scott Gomez, Ryan White Chris Campoli a Andrei Markov. Tréner Jacques Martin nespravil v zostave oproti predchádzajúcim stretnutiam žiadne zmeny a tak Habs s Priceom v bránke, do dnešného zápasu nastúpili v tomto zložení:

Pacioretty - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Darche - Nokelainen - Blunden

Gorges - Subban
Gill - Diaz
Špaček - Weber

Od úvodných sekúnd stretnutia bola citeľná obrovská rivalita medzi tímami. O prvé strelecké pokusy v zápase sa postarali hráči Bostonu, keď v úvode hneď niekoľkokrát nebezpečne ohrozili bránku Montrealu. Carey Price bol však pozorný a úspešne si poradil s každou z týchto striel. Na opačnej strane mal veľkú príležitosť montrealský obranca Josh Georges, lenže jeho delovku zase zneškodnil hosťujúci brankár Tuukka Rask. V ďalšej sľubnej príležitosti sa ocitol útočník Habs Erik Cole, keď strieľal z medzikružia. Lenže bostonský gólman bol opäť na svojom mieste. Lars Eller taktiež preveril Raskovu pozornosť, keď tvrdo vypálil od modrej. Táto strela skončila v náručí brankára Bostonu. Po streleckom pokuse hosťujúceho útočníka Brada Marchanda zazvonila žŕdka Priceovej bránky. Prvým hráčom v stretnutí, ktorý sa previnil nedovoleným zákrokom bol bostonský obranca Johnny Boychuk. Montrealu sa tak naskytla možnosť zahrať si presilovú hru. Habs nezaváhali a ponúknutú šancu náležite využili na strelenie otváracieho gólu. Canadiens sa usadili v pásme súpera, Mike Cammalleri nahral puk Tomášovi Plekancovi, ktorý už číhal pripravený na modrej. Pleky sa napriahol a jeho strelu ešte pred súperovou bránkou tečoval kapitán Brian Gionta. Pár minút po Plekancovom otváracom góle burácalo naplnené Bell Centre opäť. Aktívne hrajúci tretí útok Habs na čele s útočníkom Larsom Ellerom vyprodukoval druhý presný zásah Montrealu. Travis Moen šikovne nahral pred bránku Bostonu na voľného Larsa Ellera, ktorý svoju strelu presne namieril ponad rameno hosťujúceho brankára. V závere prvej tretiny si hráči Bruins vytvorili niekoľko veľmi nebezpečných streleckých pokusov, našťastie Carey Price podržal svoj tím a nedovolil súperovi skórovať. Tesne pred koncom ešte fauloval obranca Bostonu Andrew Ference a Habs mali možnosť ďalšej presilovky. Po prvých dvadsiatich minútach zápasu bol stav priaznivejší pre Montreal 2:0.

Druhú dvadsaťminútovku odštartovali Canadiens pokračujúcou presilovou hrou. Avšak hosťujúci hráči sa úspešne ubránili. V šiestej minúte druhej tretiny štvrtý útok Montrealu na čele s nováčikom v drese Habs Petterim Nokelainenom dokázal vytvoriť väčší tlak na hosťujúcu bránku, lenže tretí gól v súperovej sieti z toho zatiaľ nebol. V čase 07:45 putovali za bitku na trestnú lavicu montrealský útočník Travis Moen a bostonský útočník Shawn Thornton. Kapitán Bruins Zdeno Chára našiel prihrávkou svojho spoluhráča Chrisa Kellyho a ten strieľal z dobrej pozície, našťastie Carey Price zneškodnil aj tento pokus súpera. Ďalším bostonským hráčom na trestnej lavici bol obranca Bruins Dennis Seidenberg a Habs tak znovu hrali v početnej výhode. Canadiens počas tejto presilovky obstreľovali bránku Bostonu, lenže nedokázali prekonať brankára Raska. Na rozdiel troch gólov zvyšoval v čase 12:24 útočník Habs David Desharnais. Mike Cammalleri počas trvajúcej presilovej hry šikovne nahral pred bránku Bruins kde číhal Erik Cole. Ten ešte nedokázal prepasírovať puk za Raskov chrbát, lenže za ním stojaci Desharnais už áno. V čase 16:28 sa podarilo skórovať aj Bostonu. Hráči Bruins zachytili rozohrávku Canadiens. Útočník Nathan Horton nahral na voľného spoluhráča Milana Lucica, ktorý tvrdou strelou od modrej prekonal Pricea. Do úniku sa dostal montrealský forward Max Pacioretty, lenže v nájazde na súperovu bránku neuspel. V čase 18:51 bol útočník Bostonu Milan Lucic poslaný za sekanie na trestnú lavicu a Habs hrali znovu v početnej výhode. Po druhej tretine odchádzali hráči do šatní za stavu 3:1 pre Montreal.

Aj do záverečnej časti vstúpili hráči Canadiens pokračujúcou početnou výhodou. V čase 01:05 si po prvýkrát v zápase zahrali presilovku aj hostia z Bostonu, pretože útočník Montrealu Lars Eller putoval na trestnú lavicu za podrazenie. O chvíľu na to mali Bruins možnosť už početnej výhody o dvoch hráčov. Kapitán Habs Brian Gionta v oslabení fauloval pri mantineli hosťujúceho hráča. Hráči Canadiens sa bránili zubami nechtami a úspešne prežili dvojnásobnú početnú výhodu hostí. Po nádhernej prihrávke od P.K. Subbana pred bránkou Bruins z dobrej pozície strieľal útočník Andrej Kostitsyn, lenže Rask vytiahol parádny zákrok lapačkou a zneškodnil tento strelecký pokus. Na opačnej strane sa tiež prezentoval pekným zákrokom Carey Price po strele útočníka Bostonu Brada Marchanda. V závere stretnutia skúsili Bruins hru bez brankára a dokázali to využiť na strelenie kontaktného gólu. V obrovskom zmätku sa najlepšie zorientoval pred bránkou Canadiens hosťujúci útočník Tyler Seguin a prepasíroval puk do Priceovej bránky. Lenže všetky nádeje Bostonu na vyrovnanie zmaril v čase 19:48 útočník Tomáš Plekanec gólom do prázdnej bránky.

Tak Habs nakoniec úspešne zvládli aj druhý vzájomný duel s Bostonom v tomto týždni a do tabuľky si pripísali dôležité dva body. Po náročnom programe teraz majú hráči Montrealu päť dní voľna a v piatok ich čaká súboj s rozbehnutou Ottawou Senators.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 26/28
2. Lars Eller 1 + 0
3. Tomáš Plekanec 1 + 1

foto: Peter McCabe / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo jo, konečně si skvělých výkonů Caryho někdo všiml smajlik
 
31.10.2011 17:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhl.com/ice/news.htm?id=598266&navid=DL|NHL|home

Carey Price sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňa v NHL. smajlik
 
31.10.2011 14:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aj ja som si najprv myslel, že ten prvý gól strelil Pleky. To že ho pripísali Giontovi som si všimol až, keď som sa pozrel boxscore na oficiálnej stránke Habs. smajlik Ale fakt tieto posledné tri zápasy sa Canadiens celkom zlepšili. No naozaj pravdepodobne to bolo len v hlavách hráčov. Ale zase kebyže sú zápasy Habs bez chybičiek tak by to bolo nudnú čo poviete? smajlik smajlik
 
AvatarTak teď jsem zápas dodíval a nebylo to špatné. Určitě nás nepřehrávali, možná třetí třetina, kdy jsme se stáhli, ale během zápasu jsme si vytvořili dost přečíslení Eller netrefil prázdnou bránu, ale zase Boston dal dvě tyčky. My to prostě vybojovali. Skvělý Price, Eller (až na ten námaz na gól), PK se taky zlepšuje zápas od zápasu, to samé Cole. Nějak nechápu, proč dali první gól Giovi, teč jsem neviděl, ale to je fuk kdo dává góly.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík