"Predátori" si vylámali zuby na Budajovi

13.11.2011, 11:55 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v poslednom čase moc nedarilo, keď z posledných troch zápasov dokázali vyhrať iba jediný. Vo štvrtok Canadiens opäť nepredviedli oslnivý výkon, no aj napriek tomuto faktu v Jobing.com aréne zvíťazili na tamojšími Coyotes tesne 3:2 po predĺžení. Snáď najväčší problém Habs už dlhší čas tkvie najmä v koncovke. Na ďalší zápas sa hráči Montrealu presunuli do Nashvillu "mesta country", kde ich čakal duel proti v dobrej forme hrajúcim Predators. Útočník Andrej Kostitsyn rozšíril už aj tak dosť plný lazaret Montrealu. Otázny bol aj štart Mikea Cammalleriho, ktorého trápilo drobné zranenie a kvôli ktorému vynechal štvrtkový duel proti Phoenixu. Do dnešného zápasu však už nastúpil. Po zotavení zo zranenia sa do zostavy Canadiens vrátil aj Scott Gomez. Na svoj druhý tohtosezónny štart v bránke Habs sa mohol tešiť gólman Peter Budaj. V útočných formáciách Montrealu po príchode Gomeza a Cammalleriho nastali drobné zmeny. Zostava Habs pre dnešný zápas vyzerala nasledovne:

Moen - Plekanec - Gionta
Cole - Desharnais - Pacioretty
Cammalleri - Eller - Palushaj
Gomez - Nokelainen - Darche

Gorges - Subban
Gill - Diaz
Špaček - Weber

V úvode stretnutia boli aktívnejší hráči Predators a v priebehu zhruba troch minút dokázali niekoľkokrát nebezpečne ohroziť bránku Canadiens. Domáci hráči aktívne napádali rozohrávku Montrealu, čoho dôsledkom boli viaceré strelecké pokusy Nashvillu z rôznych pozícií. Peter Budaj však chytal spoľahlivo a každú z týchto striel úspešne zneškodnil. Po necelých šiestich minútach hry sa k slovu konečne dostali aj hráči Canadiens. Tretia útočná formácia Habs na čele s Larsom Ellerom dokázala spôsobiť menší závan pred domácou bránkou. V čase 05:09 bol za držanie poslaný na trestnú lavicu útočník Nashvillu Jerred Smithson a Montreal mal k dispozícii prvú presilovú hru v zápase. Canadiens si počas tejto početnej výhody dokázali vytvoriť zopár sľubných príležitostí, no ani jedna z nich neskončila gólom. Po peknej prihrávke spoza bránky Predators, z medzikružia tvrdo vystrelil montrealský útočník Aaron Palushaj. Ďalší „projektil" v podaní Montrealu vyslal na Rinneho o niekoľko minút neskôr obranca Habs Raphael Diaz. Domáci gólman si však viedol dobre a všetky tieto pokusy zneškodnil. Skóre stretnutia otvoril po presnej prihrávke od Erika Colea montrealský útočník David Desharnais. Tomáš Plekanec sa v čase 16:18 previnil nedovoleným zákrokom a tak na dve minúty putoval na tresnú lavicu. Hráči Nashvillu vysielali počas tejto presilovky na bránku Montrealu jednu nebezpečnú strelu za druhou. Našťastie výborne chytajúci Budaj podržal svojich spoluhráčov a aj jeho zásluhou Habs viedli po prvej tretine nad Predators 1:0.

V polovici druhej minúty prostrednej časti hry sa predral pred bránku Nashvillu útočník Habs Max Pacioretty, lenže cez hradbu tiel súperových obrancov nedokázal prepasírovať puk do bránky. V čase 02:01 poslal hlavný rozhodca na trestnú lavicu za podrazenie domáceho útočníka Matta Halischuka a Montreal mal ďalšiu možnosť početnej výhody. Canadiens však túto presilovku absolútne nezvládli, keď po strele kapitána Predators Sheu Webera od modrej skončil puk za Budajovým chrbtom. Za nedovolené bránenie putoval na trestnú lavicu montrealský bek Raphael Diaz. A keď ďalší obranca Canadiens Jaroslav Špaček fauloval domáceho fowarda Martina Erata, museli sa Habs brániť dvojnásobnej početnej výhode súpera. Našťastie obrana Montrealu pracovala spoľahlivo a nedovolila hráčom Nashvillu skórovať. Druhá formácia Canadiens na čele s útočníkom Davidom Desharnaisom bola počas zápasu aktívna a spôsobovala nemalé problémy domácej obrane. Po faule na kapitána Montrealu Briana Giontu zasadol na lavicu hanby po druhýkrát v stretnutí útočník Nashvillu Jerred Smithson. Habs si však dlho túto presilovku neužili, pretože obranca P.K. Subban hákoval v čase 12:33 jedného z domácich hráčov a presilovú hru si zahrali Predators. Peter Budaj predvádzal v bránkovisku parádne zákroky a nedovolil tak skórovať hráčom Nashvillu. Po štyridsiatich minútach hry bol stav stretnutia nerozhodný 1:1.

Tretiu dvadsaťminútovku začali obe mužstvá so štyrmi hráčmi, pretože na trestnej lavici si odpykávali tresty za nedovolené zákroky z konca druhej tretiny montrealský útočník Travis Moen a foward Nashvillu Jordin Tootoo. Peknou strelou od modrej sa v piatej minúte záverečnej časti prezentoval obranca Canadiens Hal Gill. O niekoľko sekúnd neskôr pálil z podobného miesta Jaroslav Špaček, ale ani jemu sa nepodarilo prekonať Rinneho. Na opačnej strane zase útočník Predators Craig Smith nebezpečnou strelou od modrej preveril Budajovu pozornosť. Budaj sa na nedostatok práce rozhodne sťažovať nemohol. V závere tretiny spálil obrovskú príležitosť po prihrávke od Davida Desharnaisa montrealský útočník Erik Cole. Po šesťdesiatich minútach riadneho hracieho času nasledovalo predĺženie.

V polovici tretej minúty predĺženia rozhodol parádnou strelou ponad rameno domáceho brankára o triumfe a o zisku dvoch bodov Montrealu útočník Max Pacioretty.

Habs si s dvojzápasového výletu po klziskách súperov odnášajú plný bodový zisk. Veľa času na oddych hráči Canadiens mať nebudú, pretože už v pondelok ich čaká domáci duel proti Sabres.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 1 + 0
2. Peter Budaj 25/26
3. Pekka Rinne 23/25

foto: John Russell/NHLI via Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
15.11.2011 15:28 | reagovat
zajímavé zápasy | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
14.11.2011 17:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Vieš Habs si môžu takýto ""luxus" dovoliť. smajlik smajlik smajlik
 
14.11.2011 12:53 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
Reakce na příspěvek:neboj nejásám :))
všichni ale musí uznat, že jde o historickej okamžik: přece jen hráčů pobírající Gomezovi "drobné" za sezonu a hrající ve čtvrtý lajně..to tu ještě nebylo :)))
 
14.11.2011 09:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZahlasujte a podporte svojich obľúbených hráčov v hlasovaní do NHL all-stars tímu:
http://vote.nhl.com/:b=chrome/#/ballot
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejásej, Gomez už se na konci první třetiny objevil v druhé lajně a poté i v přesilovce - ani v jednom případě nic nepředvedl...smajlik.
 
13.11.2011 17:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to je len papierová súpiska. V skutočnosti ho Martin prehadzoval a dokonca ho posielal aj na presilovky. Omg neviem čo behá po rozume Martinovi, keď pošle Gomeza na presilovku. smajlik
 
13.11.2011 15:55 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
velký pokrok...gomez ve čtvrtý lajně :))
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Nashville Predators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík