Výborný výkon viedol k zisku dvoch bodov

20.11.2011, 10:18 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens vo štvrtkovom stretnutí proti New Yorku Islanders nepredviedli príliš presvedčivý výkon. Po množstve zbytočných chýb prehrali Habs v Nassau Veterans Memorial Coliseu s „ostrovanmi" tesne 3:4. Večer zo soboty na nedeľu čakal Canadiens ďalší a zároveň aj posledný tohtotýždňový zápas. Do montrealského Bell Centre zavítali hráči New Yorku Rangers. Pred začiatkom stretnutia si v Montreale uctili pamiatku nedávno zosnulého niekdajšieho hlavného kustóda Habs, Eddyho Palchaka, ktorý zomrel tento týždeň vo veku 71 rokov. V bránke Canadiens sa po jednozápasovej prestávke opäť predstavil Carey Price. Tréner Jacques Martin trocha pozmenil zloženie niektorých útočných formácii. Zostava Habs pre dnešný zápas vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Eller - Gomez - Moen
Darche - Nokelainen - Palushaj

Georges - Subban
Emelin - Weber
Diaz - St-Denis

Už od úvodných sekúnd zápasu sa hral útočný hokej. Šance sa striedali na obidvoch stranách. Prvú vážnejšiu mal slovenský útočník New Yorku Rangers Marián Gáborík, keď po prihrávke od jedného zo spoluhráčov tečoval puk z tesnej blízkosti bránky Montrealu. Carey Price našťastie včas zasiahol a jeho pokus úspešne zneškodnil. V čase 03:14 putoval na tresnú lavicu za hákovanie hosťujúci obranca Ryan McDonagh a Habs mali možnosť prvej presilovej hry. Canadiens ponúknutú príležitosť náležite využili. Obranca Yannick Weber nahral Erikovi Coleovi a ten presne mierenou strelou z medzikružia prekonal brankára Rangers Martina Birona. Po nedovolenom zákroku na jedného z hráčov New Yorku poslal rozhodca na trestnú lavicu obrancu Montrealu Yannicka Webera a presilovku si tentokrát vyskúšali hostia. Obrana Habs však pracovala spoľahlivo a súpera počas dvoch minút početnej výhody prakticky k ničomu nepustila. V dvanástej minúte prvej tretiny z výhodnej pozície strieľal newyorský útočník Ryan Callahan, ale Carey Price jeho strelu vyrazil. Na opačnej strane si zase prvý útok Montrealu vedený Tomášom Plekancom v rozpätí niekoľkých sekúnd vypracoval pár dobrých šancí. Avšak všetky zneškodnil hosťujúci gólman. V čase 17:02 sa foward Rangers Derek Stepan dopustil nedovoleného zákroku na montrealského útočník Mikea Cammalleriho a Habs si zahrali ďalšiu presilovku. Po úvodnej dvadsaťminútovke bol stav stretnutia 1:0 pre Montreal.

Po dobrej akcii druhej útočnej formácie New Yorku strieľal z bezprostrednej blízkosti hosťujúci foward Brad Richards. Price si pripísal ďalší dôležitý zákrok. Na opačnej strane zase po prihrávke od Tomáša Plekanca ohrozil brankára Birona montrealský kapitán Brian Gionta. V čase 08:12 zvyšoval na 2:0 pre Montreal Brian Gionta, ktorý po nahrávke od spoluhráča Scotta Gomeza prekvapil hosťujúceho gólmana strelou od mantinelu. V jedenástej minúte druhej tretiny poslal rozhodca na tresnú lavicu kapitána Rangers Ryana Callahana. Hráči Habs obstreľovali bránku New Yorku, ale Birona aj napriek veľkému tlaku prekonať nedokázali. V čase 17:08 putoval za držanie na tresnú lavicu obranca Montrealu Josh Georges. Počet hráčov na ľade sa opäť menil, keď na trestnú lavicu zasadli montrealský obranca Frédéric St-Denis za podrazenie a obranca Rangers Michael Del Zotto za prifilmovanie pádu pri St-Denisovom faule. Tak isto ako v prvej aj v druhej tretine Habs strelili gól a tak po štyridsiatich minútach odchádzali do šatní hráči Montrealu za priaznivého stavu 2:0.

Veľkú šancu v úvode tretej tretiny spálil útočník Montrealu Scott Gomez, keď sa sám ocitol pred Martinom Bironom, ale napálil to len ho hosťujúceho brankára. V čase 05:47 si Habs znovu zahrali v početnej výhode, pretože hosťujúci kapitán Ryan Callahan znovu putoval na trestnú lavicu za nedovolený zákrok. Celé Bell Centre tretíkrát jasalo, keď na 3:0 zvyšoval v presilovke delovkou od modrej útočník Montrealu Tomáš Plekanec. V ôsmej minúte tretej tretiny sa pri striedačke Canadiens strhla medzi hráčmi potýčka, po ktorej sa na trestnej lavici ocitli na strane Montrealu hráči Petteri Nokelainen a Mathieu Darche na strane New Yorku Andre Deveaux. V dobrej šanci sa v ôsmej minúte záverečnej časti ocitol hosťujúci útočník Brandon Prust, našťastie nedokázal dostať puk do Priceovej bránky. V čase 13:47 strelil svoj druhý gól v zápase kapitán Habs Brian Gionta. V závere stretnutia útočník Mathieu Darche hákoval jedného z hráčov Rangers a tak sa Montreal musel brániť. Po výbornom výkone Canadiens zaslúžene zvíťazili jednoznačne 4:0.

Skvelá obrana Montrealu dovolila hráčom Rangers len 17 striel na Priceovu bránku. Po všetkých stránkach vynikajúco zvládnutý zápas a zaslúžené body. V nedeľu budú mať Canadiens voľno a v pondelok ich čaká duel s odvekým rivalom z Bostonu.

Hviezdy zápasu:
1. Brian Gionta 2 + 0
2. Erik Cole 1 + 1
3. Carey Price 17/17

foto: Dario Ayala/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.11.2011 14:03 | reagovat
zajímavé zápasy | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, moc hezky se na to dívalo jak celý tým spolupracuje a tahá za jeden provaz. Myslím, že t byl fakt super výkon, když uvážíme, že Suckers byli na vlně vítězství proti nim my se školkou místo obrany. Ale hráli jsme jako tým podpořený skvělými individualitami a taky dobré přesilovky napomohli k vítězství, jen tak dál!
 
AvatarRáno to opakovali na nova sportu a musím říct, že to byl krásné zápas na sledování... Jak se naši útočníci vraceli a jak pomáhali v obraně, zakládání útoku krásnými kombinacemi, za celé zápas jen pár nahození, vše mělo myšlenku... Cole se opravdu rozjíždí a doufejme, že mu to vydrží, Pleky se taky konečně trefil a skoro v každým utkání si teď připisuje 2 body. Hrajeme poslední dobou velmi solidně (až na Isles), hra už má svoji tvář a není to jen honění se za pukem, snad to vydrží co nejdýl...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík