"Slabí" Kačeři si na nás v klidu smlsli!

01.12.2011, 06:34 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

V Anaheimu, v tamní Honda Center, zahájili Canadiens svůj trip po Kalifornii, který bude ještě pokračovat v San Jose a Los Angeles. Nejsledovanějším tématem před tímto zápasem byl určitě návrat Andreje Markova téměř po roce do hry. Jeho comeback byl totiž ohlášený právě na tento zápas, nakonec však k němu nedošlo a fanoušci Habs si tak budou muset ještě počkat - možná v San Jose, možná jindy, nikdo neví...

Montreal tedy nastoupil v sestavě, která se téměř shodovala s tou z posledního tréninku, jen místo Markova hrál s Jemelinem St.Denis a Palushaje nahradil ve třetí lajně debutant Leblanc. Změna nastala i v bráně, do svého čtvrtého zápasu nastoupil Budaj. Utkání začalo takovým klasickým oťukáváním, aby pak udeřilo hned z první střely Habs na bránu... Gionta vybojoval ve středním pásmu puk, Plekanec našel krásnou křížnou přihrávkou najíždějícího Kosticyna a ten zamířil přesně - 0-1. Po vstřeleném gólu byli hosté aktivnější i dál, ale bez výraznějších šancí. Ty přišly zhruba po sedmi minutách hry, kdy nejprve Cammalleri po vypíchnutém puku pálil těsně vedle, aby hned vzápětí spálil na brankovišti tutovku Desharnais... Od půlky třetiny začali víc zlobit domácí, ale jejich pokus o tlak jim překazila tři za sebou jdoucí vyloučení! Ovšem že by se museli nějak strachovat z případného inkasovaného gólu, tak to ani omylem - Habs se totiž opět „předvedli" a za šest minut početní výhody v kuse dokázali vyprodukovat celé TŘI!!! střely na branku... Zákonitě tedy přišel již klasický trest a 19 sekund před koncem srovnal Getzlaf - 1-1... Hrůza!

Ze začátku druhé části to bylo s vyloučeními úplně obráceně, nejprve šel na trestnou St.Denis a o chvíli později za ním putoval i Plekanec - ten dokonce na 4 minuty za vysokou hůl... Domácím se tedy naskytla jedinečná příležitost strhnout vedení na svou stranu, ovšem v dvojnásobné výhodě si nepočínali také nijak přesvědčivě, jedinou šanci měl Perry, ale Budaj si poradil výborně. Co se nepovedlo při výhodě dvou hráčů, povedlo se při klasické přesilovce, kdy se na brankovišti nejlépe orientoval Smith-Pelly a ukázal hostům, jak se využívají přesilovky - 2-1. Hra Habs začala upadat do šedivého průměru, což mohla změnit přesilovka za vyloučení Selänneho - asi bláhová představa, ale člověk má věřit na zázraky... Početní výhodu jsme sice sehráli lépe než předchozí tři v první části, nicméně ke vstřelení gólu to opět nevedlo. A tak byl stále více zaměstnaným gólmanem Budaj. Rozhodčí si asi řekli, že není možné, aby hosté pořád takhle mizerně hráli v přesilovkách, tak jim dali další možnost - ovšem Habs pohrdli i tímto „dárkem"... Prostě zmar nad zmar a opět měl těžší zákroky v této přesilovce Budaj - no, co k tomu víc říct...? Druhá třetina tedy skončila jednobrankovým vedením Kačerů.

Ke třetí třetině se sluší snad jen napsat, že trend z druhé pokračoval - Habs se úplně vytratili, Ducks přidali hned na začátku uklidňující třetí gól z přesilovky a bylo hotovo. Následnou naší početní výhodu jsme odehráli úplně stejně tragicky jako předchozí a pak následovalo z naší strany jedno vyloučení za druhým. I když domácím se nepodařilo potrestat ani jedno z nich, bohatě jim to stačilo, protože si v klidu kráčeli pro vytoužené vítězství, které podtrhli v předposlední minutě gólem do prázdné branky - 4-1. Na dokreslení naší „snahy" o zvrat v zápase jen poznamenám, že za třetí třetinu jsme vyslali na domácího gólmana 3 střely...

Takže první „kalifornský" zápas jsme prohráli a to proti soupeři, který se zdál být nejhratelnější. Utkání jsme také měli velice dobře rozehrané, ovšem naše naprostá nemohoucnost v přesilovkách dostala Ducks na koně, z kterého už nesesedli a naopak Habs se z ledu prakticky třetinu od třetiny vytráceli. No, s takovým výkonem můžeme v San Jose očekávat debakl!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, taky jsme čuměl, kolik má MaB bodů... Subban je nehorázný zklamání, nehraje dobře dopředu, v přesilovkách je nevýrazné a dozadu to také není ono, Cammy nevím, jestli hraje s bolestí (pokud jo, tak nemá hrát), ale prostě to není ono, od tohoto hráče čekám daleko víc. No a když se moc nedaří Plekymu (za poslední zápasy má samé mínuska max nulu) a je mimo Max, tak je jasné, že Price za nás goly nedá...
 
01.12.2011 14:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No je to bída pánové, co si budem povídat. Jediný, kdo snese přísnější měřítko je Price a Pacioretty. Ostatní od průměru až k bídě:( Když vidím ty naše přesilovky, tak si řikám, že i ten Míra si musí vzpomenout na MABa:) je sice pravda, že kupil chybu za chybou, ale kde byli naše přesilky a kde jsou teď. Navíc dal několik key branek. Navíc, když vidim jeho stats v Tampě, tak valim bulvy..kam se hrabe náš PK(pro mě asi nej zklamání společně s Cammym, jenž podle mého hraje přes bolest..) Co se týče Kouče, Muller je supr, Carba mám hrozně rád, ale pro mě jasně vysněný kouč je Bouchard, ja tomu chlapovi hrozně věřim. Chápu, že měl nasbírat zkušenosti v NHL, ale obávám se, že toho těžko přetáhnem zpět. Dokonalý znalec hokeje a charismatický člověk. Pro mě jasná volba (jednou) na post trenéra Habs:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem se divil, že dostal padáka trenér Anaheimu Carlyle zrovna po našem zápase... To už by Martin byl normálně dávno pryč, jenže v Montrealu je to holt o něčem jiném - a taky, koho na jeho místo? V Anaheimu si moc nepomohli, když angažovali vyhozeného trenéra Washingtonu...smajlik. Měl tu dávno být Muller, určitě by to nějakou změnu přineslo a hlavně změnu stylu, protože ten Martinův se mi už dost zajídá!
Markov nás nespasí a vedení ty "koule" mít nebude - nakonec Markova podepsal Gauthier a z velké části je za nynější stav také zodpovědný.
 
01.12.2011 11:06 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bude mít vedení koule ukázat JM dveře pokud nás Markov nespasí a bude to pořád taková nekoukatelná holomajzna, navíc ještě bez výsledků? Ptám se proto, že se s propouštěním trenérů roztrhl pytel a třeba v St. Louis teď slušně jedou. No nakonec asi zůstane u spekulací. Aby ne, když jsou PG "kamarádi" s JM už od dob, kdy spolu úřadovali v Ottawě. No pokud Sharks zahrajou standart, tak nás rozcupujou. Se to svede třeba na únavu (=sarkasmus).
 
AvatarHm super... Já čekal výhru a vidím tohle, ještě, že jsem neplýtval časem a šel po akci spát a nedíval jsem se. Fakt děs, darovat body i skoro nejhoršímu týmu NHL je fakt už moc. Ještě, že i sousedi v tabulce moc nebodují, no ale nějaké body potřebujeme dovézt nutně.
Tragickou přesilovku nechápu, Martin to nevidí?
Situace s Markovem ukázala svou komičnost, opět.
Co dodat, pokud se nezvednem, tak se to bude dotahovat těžko.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je pravdou, že ta hra stále nemá žádný řád, žádné zažité věci a navíc je dost hráčů, od kterých se čekalo hodně, z formy (Cammalleri, Gionta, Kosticyn po zranění, ani Pleky není v pohodě, to samé Cole, i když bojuje). To je pak při šíři našeho kádru těžký něco uhrát...smajlik.
Jinak tipuju, že Markov naskočí do zápasu v San Jose, protože dva po sobě jdoucí zápasy by asi nezvládnul - ale nic extra si od toho neslibuju.
 
01.12.2011 09:54 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMěl jem za to, že NHL je nejlepší hokejovou ligou světa. Žel naše přesilovky by neoslnili nikoho na farmě nebo někde u eskymáků. Stydím se za kluky, že tohle předvádějí. Přesilovky nám odpravily hezkou řádku zápasů a propast mezi osmičkou a námi se utěšeně zvětšuje. Víte dobře, jsem pesimista, ale krom Price nevidím žádná pozitiva. Sezona je dlouhá,ale to už teď máme myslet na draft? Na zranění nejde svalovat všechno...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty přesilovky byly doslova a do písmene tragický až chvílemi směšný, jak jsme vůbec nevěděli, co dělat smajlik. Pleky už sice nebyl na modré, místo něj tam stál Gorges, ale výsledek úplně stejný - stačilo využít jednu z těch tří za sebou jdoucích v první třetině a Kačeři by se položili úplně, protože do té doby nic extra nepředváděli a my jsme měli zápas rozjetý skvěle. Bohužel, ze sedmi přesilovek ani jedna, to už je vážně k zamyšlení - ptám se, jestli vůbec Martin tyhle situace dostatečně trénuje, protože tohle normální prostě není!
 
AvatarShlídl jsem záznam a klasika, necháme si jak idioti dát gol na konci třetiny, i když puk máme prvně na hokejce a můžeme ho vyhodit. Po té Anaheim rozhodne v přesilových hrách, ve kterých my jsme impotentní. Budaj zachytal dobře, ale naše nemohoucnost v útoku a hlavně v přesilovkách je do nebe volající velebnosti...
 
AvatarTakže klasika, dokud se nezlepší přesilovky, tak nikdy nemůžeme uspět. Markov kdo ví, kdy nastoupí, bohužel to vidím na nula bodů z tohoto tripu, možná někde překvapíme a urveme bodík, ale nevím kde. Králům nedáme ani gol přes Quicka a SJ nás doma taky přejede...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík