Opět zbytečně ztracený zápas.

10.12.2011, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po tragickém výkonu a prohře s Columbusem, nás čekal další soupeř ze západu. A to Vancouver Canuks na našem ledě v Bell Centre. Habs se stále pohybují na dostřel osmičky postupující do play off. Body z tohoto utkání jsou důležité, aby nám tato osmička neutekla. Do brány se postaví Carey Price a proti němu Roberto Luongo.


Hned v první minutce se Price vytáhl proti Burowsovi, když kotouč vytěsnil v akrobatické poloze betonem. Pak se hrálo dlouhou dobu ve středním pásmu bez větších šancí na obou stranách. V páté minutě se ukázali Canadiens s pěknou kombinací, která byla zakončena střelou Cammalleriho, ale bohužel rovnou do náruče Luonga. V té samé minutě dostal přihrávku na modrou St.Denis, vystřelil a k překvapení všech skončila černá hmota v síti. Skvělou práci předvedl clonící Plekanec. Byl to první gólový zářez tohoto hráče v NHL. V sedmé minutě nahrál Kostitsyn od levého mantinelu Moenovi. Ten krásně vystřelil, ale bez gólového efektu. V desáté minutě se nám naskytla první početní výhoda. V té se nic světoborného nestalo kromě střely Subbana a Jemelina. Ve třinácté minutě byl vyloučen pro změnu zase hráč na straně Habs. Konkrétně Subban. Hned na začátku oslabení se musel vytasit Price lapačkou... Poté Gorges krosčekoval Keslera a šli jsme do třech mužů v poli. Gill se doslova plazil po ledě a Price se stavěl na hlavu aby Canadiens dvojnásobné oslabení ustáli a taky se tak stalo... V sedmnácté minutě vyslal Eller Moena, ale ten netrefil bránu. Další dělovou střelu od modré vyslal Diaz a kotouč se pěkně zatřepotal v síti. Canadiens tak šli do kabiny za stavu 2:0. V první třetině jsme byli mírně lepší. Alespoň co se týká šancí...

Ve třetí minutě druhé třetiny se po pravé straně urval Cole. Najel si před Luonga a prostřelil ho mezi betony. Habs se tak dostali do vedení 3:0. V sedmé minutě pádil Pleky z Giontou na osamoceného Bieksu. Český centr nahrál kapitánovi Habs a ten z první vypálil na kasu Luonga. Bohužel bez gólového efektu. V deváté minutě v naší přesilovce vznikl proti útok a Raymond přesnou střelou k pravé tyči snížil stav na 3:1. V desáté minutě se Daniel Sedin snažil prosadit proti Priceovi, tomu kotouč nepříjemně skákal v brankovišti, ale vše dopadlo dobře... V jedenácté minutě se ve stoprocentní šanci ocitl Kostitsyn. Avšak ležícího Luonga překonat nedokázal. Ve třinácté minutě se naskytla už po několikáté početní výhoda. Aktivní je opět Subban se svojí střelou. Skóre se však nemění. V osmnácté minutě o sobě dal vědět Gionta, když vystřelil švihem na golmana soupeře. Ten vyrazil vyrážečkou před sebe, kde dorážel Cammalleri, ale opět se nezadařilo. Po dvou třetinách vedli Habs 3:1. Už to nebylo, takdobré jako první dějství, ale šance byli. Nicméně Vancouver začínal mít herní převahu.


V poslední části hned na začátku zastavil Luongo střelu Coleho. Ten se mi poslední utkání hodně líbí. Je aktivní a hlavně boduje. Ve třetí minutě řešil Carey dorážku H.Sedina. To už se mu ale nepovedlo v páté minutě. Na mezikruží si najel Hodson a nekompromisně k tyči zavěsil. Stav byl tím pádem už jen o jedinou branku. V šesté minutě Price úspěšně vytěsňuje vyrážečkou střelu Bieksi. Ve dvanácté po dlouhé době se taky zapotí Luongo, když ho opět prověřil Cole. A hned o chvíli později pro změnu zase Price na druhé straně tasí svou lapačku proti střele Keslera z levého kruhu. V patnácté minutě byl obrovský závar před Luongem. Následně po něm Eller fauluje a jdeme do početní nevýhody. Na rozdíl od nás, jí kosatky sehrají dobře a Salo se trefil přesně nad lapačku Price. Bylo vyrovnáno a šlo se do prodloužení, poté co ani Cammy v osmnácté minutě nedal tutovku...
V prodloužení bylo po jedné šanci na každé straně. Price vyrazil střelu D. Sedina a Luongo zase řešil střelu Paciorettyho. V nájezdech jak už bývá zvykem se nám vůbec nedaří. A dopadlo to stejně i tento zápas. Cammalleri nedal rozhodující. Zato Hodson se nemýlil. Takže tento zápas Canadiens urvali jenom bod...


Herně to nebylo špatné utkání. Dalo se na to určitě koukat. Ale ztratit zápas, který vedem o tři góly to je trestu hodné. Aktivní byl hodně Cole. Moc se mi líbil. K Priceovi se ani nemá cenu vyjadřovat. Opět předvedl několik parádních zákroků. Za fíky určitě nemohl. Další zápas nás čeká proti Devils.

foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZápas jsem shlédl až teď a musím říct, že jsem byl naší hrou překvapen. První dvě třetiny jsme měli herně navrch, vytvářeli jsme si výborné šance, ze kterých jsme mohli dát minimálně 5 gólů místo tří a bylo by hotovo, velká škoda. Pak ale přišel smolný gól v PP, kde bych ani nenazval chybou, ale prostě smůlou. Kostej netrefil branku a po deskách se puk dostal přímo k rozjetému protihráči a bylo to klasické 2 na 2. Smůla. S třetí třetinou nemohu být spokojen, tam byl nás výkon hodně bídný ještě bídnější PP a obrat byl dokonán. Pak už jen penalty, v kterých se nám tradičně nedaří a z dvou bodů nám zbyl pouze jeden. Co na to říct. Velká škoda, i s bídnou PP jsme dokázali vést 3:0 a hrát hezký hokej, ale pak se zase něco stalo.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík