Víťazstvo? Pre Montreal pojem neznámy!

22.12.2011, 10:55 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens pod vedením nového trénera Randyho Cunneywortha ešte „neokúsili" príchuť víťazstva. V pondelkovom stretnutí na ľade Bostonu Bruins Canadiens síce predviedli dobrý výkon, lenže zbytočné chyby jednotlivcov „potopili" nádeje Habs na bodový zisk. Hráči Canadiens sa však z tejto prehry museli veľmi rýchlo „oklepať", pretože už v stredu ich čakal ďalší zápas, tentokrát proti najlepšiemu tímu celej NHL, Chicagu Blackhawks. Carey Price si dnešný duel pozrie iba zo striedačky a svoje miesto prenechal brankárskemu kolegovi. Večer sa tak po piatykrát v tejto sezóne do bránky Montrealu postavil banskobystrický rodák Peter Budaj. Zostava Canadiens sa oproti poslednému zápasu výrazne nezmenila a hráči Habs do zápasu nastúpili v nasledujúcom zložení:

Cammalleri - Plekanec - Moen
Pacioretty - Desharnais - Cole 
Kostitsyn - Eller - Leblanc
Darche - Nokelainen - Blunden

Gorges - Subban
Gill - Diaz 
Kaberle - Campoli

Od úvodných sekúnd stretnutia sa hral vcelku svižný hokej. V druhej minúte prvej tretiny preveril Budajovu pozornosť tvrdou strelou z medzikružia útočník Chicaga Jeremy Morin. Peter si s touto strelou hravo poradil. Na opačnej strane si zase dobrú šancu vypracoval prvý montrealský útok na čele s Tomášom Plekancom, lenže domáci brankár Corey Crawford pokus Habs úspešne zneškodnil. Štyri minúty pred koncom úvodnej dvadsťminútovky sa pomedzi obrancov Montrealu „preštrikoval" domáci foward Patrick Sharp a nebezpečnou strelou ohrozil bránku Habs. Našťastie Peter Budaj jeho strelu vyrazil a pripísal si tak ďalší dôležitý zákrok. V čase 16:56 putoval za hákovanie na trestnú lavicu útočník Blackhawks Viktor Stalberg a Canadiens mali možnosť prvej početnej výhody v zápase. Diváci v prvej tretine gól nevideli a tak po dvadsiatich minútach zápasu bol stav nerozhodný 0:0.

Necelé dve minúty po začiatku druhej tretiny si hráči Chicaga vypracovali ďalšiu príležitosť, keď domáci útočník Patrick Kane nebezpečne vystrelil spoza hráčov. Peťo však podržal svojich spoluhráčov a úspešným zákrokom zlikvidoval túto strelu. V čase 01:49 sa nedovoleného zákroku dopustil montrealský foward Tomáš Plekanec a Habs sa museli brániť. V piatej minúte druhej tretiny nedovoleným spôsobom „atakoval" gólmana Montrealu chicagský útočník Michael Frolík a hráči Canadiens si znova zahrali presilovku. Habs ponúknutú príležitosť aj náležite využili. Útočník Andrei Kostitsyn tečoval tesne pred Crawfordovou bránkou strelu od spoluhráča Tomáša Plekanca a Canadiens sa ujali vedenia. V čase 08:15 hrali hráči Montrealu znovu v oslabení, pretože za držanie putoval na trestnú lavicu montrealský útočník Mike Blunden. V dvanástej minúte dokázali domáci hráči vyrovnať stav stretnutia, keď obranca Habs P.K. Subban nešťastne zrazil korčuľou puk do vlastnej bránky. Ani nie minútu po tomto góle sa Blackhawks už ujali vedenia v zápase, keď Budaja prekonal domáci foward Patrick Sharp. V závere tretiny mal obrovskú príležitosť montrealský útočník Max Pacioretty, lenže Corey Crawford predviedol neskutočný zákrok a zabránil tak takmer istému gólu. Po štyridsiatich minútach bol stav 2:1 pre Chicago.

Do tretej tretiny by hráči za daného stavu mali nastupovať s odhodlaním o zvrátenie nepriaznivého stavu. Lenže takéto čosi je momentálne v montrealských podmienkach prakticky nemožné a platilo to aj v dnešnom zápase. V čase 10:29 po nedorozumení obrancov Habs a následnej prihrávke Bryana Bickella spoza bránky zvyšoval na rozdiel dvoch gólov útočník Blackhawks Viktor Stalberg. Necelé dve minúty pred koncom zápasu Canadiens odvolali brankára. Ale Habs aj napriek tomu skórovať nedokázali a navyše inkasovali gól do prázdnej bránky z hokejky domáceho kapitána Jonathana Toewsa. A „čerešničkou na torte" bol gól Chicaga dvanásť sekúnd pred koncom stretnutia v podaní útočníka Bryana Bickella.

No čo viac k dnešnému „úžasnému" výkonu Montrealu dodať? No slušným spôsobom sa to ani vyjadriť nedá a tak radšej nebudem komentovať. Vo štvrtok večer čaká Habs ešte posledný zápas pred Vianocami, konkrétne duel s Winnipegom Jets.

Hviezdy zápasu:
1. Corey Crawford 20/21
2. Andrew Brunette 1 + 0
3. Patrick Sharp 1 + 0

foto: Jonathan Daniel/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak co funguje lépe, jednička s Moenem nebo Kostějem? Padl z toho gól, tak já bych tam nechal Kostěje.
Škoda toho zápasu. Neviděl jsem ho, ale z vašich reakcí jsme k vítězství neměli až tak daleko, překvapivě. Nutně musíme začít bodovat.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Chicago Blackhawks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík