Habs "úspešne útočia" na posledné miesto na východe!

01.01.2012, 09:35 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hra a výsledky Montrealu Canadiens sú v poslednom čase ako na hojdačke. Zatiaľ čo v zápase proti Ottawe Senators predviedli Habs tímový výkon a zvíťazili 6:2. V stretnutí s Tampou Bay Lightning hráči Canadiens absolútne nezvládli tretiu tretinu, keď stratili vedenie a nakoniec prehrali 3:4. Večer zo soboty na nedeľu čakal Montreal zápas proti Floride Panthers. Bol to posledný duel zo šesťzápasového tripu po klziskách súperov a zároveň aj posledný zápas v roku. Canadiens posledných niekoľko sezón už tradične „silvestrujú" na slnečnej Floride. A nie len hráči Habs, ale aj mnoho montrealských fanúšikov. Takže Montreal máva na Silvestra v BankAtlantic Center vytvorenú takpovediac domácu kulisu. Hlavný tréner Canadiens Randy Cunneyworth urobil pred dnešných zápasom v zostave drobné zmeny. Svoje pozície v útočných formáciách si vzájomne vymenili útočníci Tomáš Plekanec a Lars Eller. Pozmenená zostava Habs tak vyzerala nasledovne:

Cole - Plekanec - Pacioretty
Kostitsyn - Eller - Moen
Cammalleri - Desharnais - Blunden
Darche - Nokelainen - Weber

Gorges - Subban
Gill - Diaz
Kaberle - Emelin

Od úvodných sekúnd zápasu sa hral útočný hokej. V dobrej streleckej pozícii sa v tretej minúte prvej tretiny ocitol montrealský útočník Mike Cammalleri, keď strelou z medzikružia ohrozil domácu bránku. Brankár Floridy Panthers Jose Theodore bol však pozorný a Cammalleriho strelecký pokus úspešne zneškodnil. Canadiens sa v čase 05:37 ujali vedenia zásluhou gólu útočníka Travisa Moena. Lars Eller pekne prihral na modrej Moenovi a Travis z medzikružia prepálil floridského gólmana Theodora. Prvú presilovú hru v stretnutí mali k dispozícii hráči Panthers, keď v čase 07:59 putoval za podrazenie na tresnú lavicu foward Montrealu Mike Cammalleri. Habs sa početnej výhode domáceho celku úspešne ubránili. Po zákernom hite na montrealského obrancu Alexeia Emelina putoval na trestnú lavicu útočník Panthers Matt Bradley. Presilovka Canadiens však nemala dlhé trvanie, pretože už po niekoľkých sekundách tejto presilovej hry sa nedovoleného zákroku dopustil obranca Habs P.K. Subban. Počas nasledujúcej hry 4 na 4 si foward Erik Cole vypracoval v rozpätí niekoľkých sekúnd zopár dobrých šancí. Lenže prekonať Theodora nedokázal. Pár sekúnd pred koncom tretiny putoval za hrubosť na tresnú lavicu domáci obranca Jason Garrison. Po prvej dvadsaťminútovke bol stav 1:0 pre Montreal.

Druhú tretinu odštartovali hráči Montrealu pokračujúcou presilovou hrou z úvodnej dvadsaťminútovky. Za podrazenie domáceho fowarda Tomáša Kopeckého putoval na dve minúty na tresnú lavicu útočník Canadiens Tomáš Plekanec. Hráči Floridy Panthers ponúknutú príležitosť hneď využili, keď Pricea prekonal strelou z medzikružia foward Tomáš Fleischmann. Jose Theodore sa počas hry nešťastne zranil a tak ho v bránke musel nahradiť jeho brankársky kolega Scott Clemmensen. V čase 11:38 fauloval Mikea Cammalleriho domáci obranca Ed Jovanovski a Habs mali k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Canadiens ju absolútne nezvládli, navyše útočník Max Pacioretty sa prezentoval nedovoleným zákrokom a tak z presilovky Montrealu nebolo nič. Obranca Alexei Emelin predviedol v šestnástej minúte druhej tretiny zopár tvrdých hitov. Atmosféra na ľade postupom času stále viac „hustla" a čoraz častejšie dochádzalo k potýčkam. Po jednej takej sa na trestnej lavici ocitol montrealský útočník Travis Moen a Habs sa museli znova brániť. Po štyridsiatich minútach hry bol stav stretnutia nerozhodný 1:1.

Zatiaľ čo druhú tretinu začínali Habs v početnej výhode, tú tretiu zase začali v oslabení. Hráči Panthers sa ujali vedenia v čase 03:08, keď na 2:1 pre Floridu zvyšoval domáci útočník Shawn Matthias. V čase 13:16 putoval za podrazenie po druhýkrát v zápase na tresnú lavicu útočník Montrealu Tomáš Plekanec. Zvyšné minúty duelu sa niesli už iba v znamení absolútneho nezáujmu hráčov Canadiens o akékoľvek zdramatizovanie nepriaznivého stavu zápasu. V záverečných sekundách zvyšoval gólom do prázdnej bránky na 3:1 pre Floridu útočník Tomáš Fleischmann. Tridsať sekúnd pred koncom zápasu ešte upravil skóre stretnutia krásnym gólom na konečných 3:2 montrealský foward Erik Cole.

Ani náznak snahy o zlepšenie zo strany Montrealu. Hráči sa môžu za takýto výkon poriadne hanbiť, ale asi ich to moc netrápi, keďže aj naďalej predvádzajú takéto úbohé výkony. Prvý zápas v roku 2012 odohrajú Habs v stredu na domácom ľade proti Winnipegu Jets.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Fleischmann 2 + 0
2. Shawn Matthias 1 + 0
3. Scott Clemmensen 17/18

foto: Joel Auerbach, Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že tady už v PO nikdo reálně nevěří. Možná do konce ledna ještě počkat s definitivním vyjádřením, ale pochybuju. Je to velká škoda. Já teď dodával zápas s Cats opět (po kolikáte letos už) úplně zbytečně ztracené body. Cats nehráli nic extra, my sice taky ne, ale šance byly, navíc třetí gól do prázdné byl po zbytečné chybě Plekyho a musle mrzet o to víc, když Cole pak nádherně skóroval.
Budu se opakovat. Letošní "forma" Hasb je v hlavách hráčů a jejich nasazení, v systému hry a taky nám chybí ta trošku štěstí.
Jaký máte názor na "suckování" o kterém píšu ve svém minulém příspěvku?
 
AvatarReakce na příspěvek:Máme ted 6 zápasů ze 7mi doma, takže musíme minimálně 5 vyhrát,pak se alespoň trošku přiblížíme postupovým místům... Nedokáži si moc představit, že můžeme vyhrát 5 zápasů ze 6 v bell centru... Do konce ledna se rozhodne o této sezoně definitivně.
 
02.01.2012 12:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMožná jsem pesimista až za hrob, ale byť je tento podpis Gorgese náramný a velice podařený, tak zde cítím snahu PG si zoufale zachránit zadek těmihle gesty, které by měly uchlácholit fanoušky. Proč teda nepřemýšlel podobně nad podpisem Markova a zbytečně ztraceného Wisnievského? Kdyby se zbavil Gomeze, tak bych pomalu oslavoval, nicméně je faktem, že u nás hráči co makaj berou pakatel v porovnání s pseudohvězdama, které nehrajou ani na padesát procent svých možností.

Jo a pro věčné optimisty v play-off citace s Habs inside out:
"So let’s say the Canadiens need 92 to punch their ticket to the dance. To reach that number, they’ll need 57 points in their last 44 games.

Factoring in three-point games is beyond my math skills, but it basically means that in 2012, your Canadiens have to win twice as often as they lose.

Does anyone who has not dropped acid at a New Year’s Eve party think that is going to happen with a team that’s gone 14-17-7?"
 
AvatarReakce na příspěvek:Silný tým na papíře určitě máme, no pravdou je, že jsem měl dodat, že ho máme silný na to, abychom byli v pohodě do 8. místa, na SC to není.
Jinak souhlas. Problém je v tom, že Habs nemohou sezónu nebo více sezon vypustit a "suckovat" jako třeba Caps, Pens nebo Hawks před tím, než nadraftovali hvězdy a byli tam, kde jsou teď. U nás to nejde, to by lidi asi podpálil Bell Centre. U nás se to musí vyřešit za pochodu nebo nejpozději po této sezóně, která už je asi definitivně ztracena (ještě trošku doufám ve změnu do All star, pokud nepřijdou body, tak je to ztracené). Budou muset přijít hodně radikální kroky a jsem na ně sám zvědav.
 
Avatarv zápase s Floridou byl do konce utkání vyloučen Krystofer Barch (FLA)za údajné rasistické nadávky na Subbana. a já myslela, že byl vyloučenej za tu bitku. ale stejně, Ono se něco takovýho děje i v NHL?
http://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=1871
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak neřekl bych, že naše soupiska vypadá na papíře nějak silně a nemyslel jsem si to ani v minulých letech. Rozdíl je ale opravdu jen v tom, že loni nebo předloni hrálo mužstvo mnohem kompaktněji a i když to také pokaždé nebylo ke koukání, body jsme dokázali sbírat. Problém přišel v létě, kdy odešli Hamrlík, Wisniewski, Pouliot, Pyatt a ať chceme nebo ne, tyhle hráče jsme nedokázali plně nahradit, protože přišel de facto jen Cole. K tomu navíc případ Markov, který totálně roze.ral celou přípravu, mužstvo nebylo vůbec sehrané, hlavně vzadu, a z toho pramenil naprosto tragický začátek, na který doplácíme až dodnes - a to jak výsledkově, tak herně a odnesli to téměř všichni hráči, takže naděje na lepší zítřky jsou hodně mizivé...
 
AvatarReakce na příspěvek:Supr, konečně dobrá zpráva, cena je to solidní a snad poprvé v této sezoně nemusíme na vedení nadávat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas a díky za dobrou zprávu, kterých se nám, fans Habs, dostává letos jako šafránu.
Ještě bych rád dodal mou domněnku, že letošní krize Habs není ani tak v kvalitě hráčů, na papíře je soupiska silná a tým není o moc jiný než ten loňský či předloňský, ale spíš v jejich hlavách a přístupech každého z nich. A jak tady bylo řečeno o Gorgesovi, že kdyby hrál každý jako on, tzn. vždy na plno, tak jsme v pohodě na místech znamenající PO.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemyslím si, že je to nějak extrémně vysoká suma, naopak jsem nedoufal, že se dostane pod 4 miliony. Teď podepsat Subbana na "zkušební" dva roky za cca 4,5 mega na rok a Priceho na čtyři roky za 5,5 mega na rok a byl bych spokojený...smajlik
 
01.01.2012 23:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Někdo může namítat, že je to na defenzivního beka, trochu moci. Ano neni to málo, ale tenhle kluk si to zaslouží víc než kdokoliv jiný z týmu. Bojovník, hráč co nechá na ledě vše, srdce týmu, kterých kdyby bylo v mužstvu více, tak nikdy nejsme tam, kde za poslední týdnu...Snad takových kroků bude více!!!
 
01.01.2012 23:43 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak.
 
01.01.2012 23:25 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pro mě nejlepší zpráva za poslední měsíce! Víc takových hráčů u Canadiens a z těch sraček se dostaneme!
 
AvatarReakce na příspěvek:Za 3.9 mil. dolarů na rok... První dobrá věc od Gauthiera za hoodně dlouhou dobu.
 
01.01.2012 23:11 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarGorges podepsán na 6 let
 
Reakce na příspěvek:Plekyho mám rád, ale myslim si že když hrál Maxovi s Ericem centra Eller, lajna fungovala daleko líp.A to nemluvim o Davidovi.smajlik.Možná by si fakt potřeboval orazit ve třetí lajně.S Careym souhlas,měl by si odpočinout,vždyť Budaj není špatná dvojka a víc prostoru by si zasloužil. S Leblancem souhlas,příjemný překvapení. Stejně tak,i přes říjnovou všeobecnou skepsi,i Emelin. Hodně zapracoval na hře tělem a v poslední době se mi z našich obránců líbí asi nejvíc.smajlik. PO je asi nereálný, pokud teda nepřijde nějakej radikální krok napříč celou organizací Habs.smajlik smajlik smajlik
 
Avatarsouhlas s tím, že by Carey potřeboval odpočinek. Jak jsem psala už včera, může se v tý brance přetrhnout, aby vychytal výhru, ale k výhře nestačí jenom dobrej brankář...když mu nepomůže obrana a útočníci nedávaj góly, tak je to těžký. Osobně si myslím, že Pleky nehraje špatně, snaží se, ale chybí mu štěstí. Přece se říká "něštěstí ve hře - štěstí v lásce" a Pleky si podle mě po svatbě s Luckou a narození Matyáška upravil priority. Jinak se mi, stejně jako tobě, poslední dobou líbí Leblanc, Cole a ještě Eller.
 
AvatarV podstatě bych se opakoval z příspěvku ze včerejší noci. Hrajme hrozně, třetí třetina jak od kloučků za barákem, nedalo se na to dívat, Fla nás přejela... Pleky špatný, nic mu nejde, možná jen buly, Cammy to stejný a takto bych mohl pokračovat snad až na Cola. Nevím, vrátil bych sestavu na Kostěj - Pleky - Cammy, Cole - Desharnais - Max, Moen - Eller - Leblanc, Darche - Nokelainen - Blunden... Nevím proč nehrál Leblanc, ale pokud nebyl zraněné, tak to nechápu, v posledních x zápasech se mi jevil mimo Cola jako jeden z nejlepších. Přijde mi, že je v MTL vše na hlavu a změna kouče byla jen kosmetická úprava... Carey by potřeboval odpočinek, musí být z toho chudák totálně vyšťavené, Budaj nechytá zle, tak proč mu nedat šanci třeba ve 3-4 zápasech z 10. Stejně už je to skoro jedno, museli bychom udělat šňůru snad 8-10 výher, abychom se dostali k osmému místu a v tomto rozpoložení je to nereálné
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík