Kdo si zachytá v "jámě Medvědí"?

12.01.2012, 09:50 | Preview |  Monika Gordíková
 

Ve středu večer organizace Canadiens oznámila, že kapitán Brian Gionta podstoupil operaci bicepsu v pravé paži a mimo hru bude na neurčito. Neodletěl tak ani s týmem do Bostonu k dalšímu zápasu. Spekuluje se o tom, i vzhledem k velmi brzkému konci sezony pro Habs, že v tomto ročníku se už neobjeví. To Scott Gomez bruslil a odletěl, ale ještě není připraven hrát. I když... kdo ví.

Takzvaný therapy day si vzali Carey Price a Max Pacioretty. Price na tréninku v brance nahradil kouč gólmanů Pierre Groulx. Randy Cunneyworth nepotvrdil, jaký brankář bude chytat proti Bostonu, nicméně řekl, že Peter Budaj dostane šanci v jednom z příštích třech zápasů, které Habs odehrají do konce tohoto týdne.

Ryan White stále bruslí sám, jen ve společnosti kondičního trenéra Pierra Allarda. Doufá však, že se v blízké budoucnosti připojí k ostatním. „Doufám, že ano. Jen já a Petey, to začíná být nuda," žertoval včera. „Cítím se docela dobře, ale ještě ne stoprocentně. Nejsem tam, kde bych potřeboval být. Jde to ale správným směrem."

Univerzál Yanncik Weber trénoval s první přesilovkovou formací a je velmi pravděpodobné, že proti Bostonu bude hrát. Složení útoků na včerejším tréninku:

Cammalleri - Plekanec - Blunden
Kosticyn - Eller - Moen
Cole - Desharnais - rotující obránci
Gomez - Nokelainen - Darche

Boston, to je jáma Medvědí

Jen dva týmy dokázaly v této sezoně porazit Boston více než jednou. Ano, dvakrát se to v říjnu podařilo Montrealu. Jenže tohle jsou loňské sněhy. Na Medvědy teď Habs ztrácejí propastných šestnáct bodů a směle míří k první absenci v play off od roku 2007. V úterý to potvrdila prohra 0:3 se St. Louis. Halák sklízel potlesk, domácí hráči bučení. „Zklamete hodně lidí, když nepředvádíte, co se od vás očekává. Ale věřte mi, nikdo není víc zklamaný, než my," reagoval Mike Cammalleri, který touží po více času na ledě.

Trenér Bostonu Claude Julien byl velmi zklamaný hrou svých svěřenců v prvních dvou třetinách zápasu s Winnipegem. Ve třetím období však mančaft zabral, přestřílel Jets 22:8 a nakonec vyhrál 5:3. V posledních třetinách je to ze strany Bostonu vůbec kanonáda. „Je to rozvoj instinktu zabijáka. Naši kluci chtějí zápas dokončit silní. Nechtějí dát soupeři žádnou šanci k návratu do utkání," řekl Julien. Od 1. listopadu tým odehrál devětadvacet zápasů a čtyřiadvacetkrát vyhrál, včetně dvou triumfů nad Montrealem.


Cammalleri přestřelil

Po středečním tréninku hovořili hráči Montrealu s novináři. Když jich většina odešla, Mike Cammalleri začal mluvit s Arponem Basuem z NHL.com a s Francoisem Gagnonem z La Presse. Cammalleri otevřeně řekl, že se mu vůbec nelíbí, jak málo si zahraje a obvinil spoluhráče z toho, že ztratili svou mentalitu. Trenéru Randy Cunneyworthovi se slova donesla a dokonce se spekulovalo o tom, že útočník zůstane sedět na tribuně, jenže to asi nedovolí absence Briana Gionty.

Jiná média, která už jsou ovšem mírně bulvárního ražení, píší o tom, že Cammalleri je vlastně se svou ženou v Montrealu nešťastný, protože Montreal prý není Los Angeles, kde má hodně kamarádů. Na tom nemusí být nic pravdy, nicméně Cammalleri se svým rozmlouváním s novináři dostal do velmi svízelné situace, ze které je nyní jediné východisko - odchod jinam.

foto: Jim Rogash/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
14.01.2012 02:45 | reagovat
a | vopaa@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo už jsem si to zjistil. Měl jsem v draftech trošku guláš.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, podle mě druhé kolo draftu na pozici, kde mělo vybírat Calgary.
 
AvatarReakce na příspěvek:Wow, člověk je jednou v noci bez počítače a to se dějí věci!!! Já změnu určitě vítám, i když se mi bude stýskat po Cammyho typické střele do pokleku. Ale Borque se mi vždy líbil, takže Rene vítej, Cammy ať se daří v Calgary!
Mimochodem 2. pick 2013 znamená, že budeme brát v roce 2013 celkovou dvojku draftu??? To bylo hodně v klidu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky si myslím, i když Bourquea moc neznám - čísla má letos malinko horší než Cammy, ale nastřílel víc gólů, tak uvidíme. Každopádně finanční úspora tu je, což je dobrá zpráva.
 
AvatarŠkoda toho zápasu, ale aspoň nebyl debaklsmajlik Holt v tomhle období se musíme spokojit i s "malou prohrou" smajlik Trejd vypadá dobře, nicméně to ukáže čas, zda se Bourque chytí. V Montrealu je specifické prostředí, v kterém se málokdo chytí a snese ho. To byl asi problém u Cammyho, jeho arogance a asi i náladovost... s tím jdoucí nulová produktivita. No je pryč.... smajlik osobně mi chybět nebude. Každopádně hodně štěstí !
 
AvatarTak já jsem spokojené, Cammy se bohužel zvedne, protože jeho hlavní problém byl asi v motivaci a chování... Ale Bourque byl tady zmiňovaný u jednou a myslím, že se to tu setkalo vcelku s pozitivní reakcí, já jsem spokojen, zbavili jsme se předražené nehrající hvězdy, máme docela nadějného hráče. Ještě pryč s Gomezem a Markovem, ale to budou horší oříšky
 
Avatarco znamená, že byli povoláni ve 2. a 5. kole draftu?
snad jim to tam sedne...uvidíme...
 
13.01.2012 07:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarOd Hollanda asi nic extra nečekat, má sice slušný čísla v juniorce, ale zatím se mu věští budoucnost hráče do čtvrtý lajny.

A u Bourque fanoušci Flames hlásí, že hlavní problém je u něj s motivací. Každopádně rychlej bruslař a žádný tintítko - alespoň teda Gauthier postupně "zvětšuje" tým. Eller, Cole, teď Bourque.. ještě vyřešit Gomeze a třeba se tý šmoulí nálepky ještě zbavíme.
 
13.01.2012 07:35 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTo jsou věci, to jsou věci.

Cammy & Karri Ramo za Rene Bourquea, nějakýho mladíka Hollanda a výběry v draftu. Trochu se divím, proč se nepočkalo na trade deadline, ale asi už to v kabině fakt hořelo.

Bourque je podepsanej na dýl, ale za menší peníze. Za daný situace celkem vyrovnanej deal, řekl bych.
 
13.01.2012 07:33 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
Reakce na příspěvek:bye bye Cammy
welcome Bourgue
vcelku spokojenost s trejdem, minimálně platovýmu stropu to pomůže...:) podpis Price by ted neměl bejt takovej problém :)
 
Reakce na příspěvek:Do Calgary. Cammy, Ramo, 5. draft pick 2012 za Rene Bourque, Patrick Holland a 2. pick 2013. Docela dobrej tradesmajlik. Mohlo by mu to s Plekym sednout.
 
AvatarReakce na příspěvek:Prý už je trejd potvrzený, jen se čeká kam...
 
13.01.2012 03:37 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarCammy po té držkované odehrál pouhých 9 minut. Trejdovaný? To se mi nezda, určitě nějaký ubohý draft pick že je to tak?smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:zápas byl každopádně pěknej, inkasovaný góly byly především dílem smůly, nikoli velkých chyb. škoda, že se nechávaj vylučovat v blbej čas (Nokelainen, Pleky).
Doufám, že s Cammalerim je to pravda a přijde někdo, kdo především oživí přesilovky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo? To jsem ani nepostřehl...
Škoda tohohle zápasu, dneska jsme minimálně na bod měli. Naprosto nechápu vyloučení Plekyho těsně před koncem - za co? A už vůbec nechápu vyloučení Nokelainena, tentokrát ale z jeho strany - pět minut do konce, faul v útočném pásmu, jako proč??? Subban si zase nadělal pár "kamarádů" v Bostonu, ale hitovat se snažil statečně smajlik.
No nic, s těmito body jsem nepočítal, ale po tom průběhu to zamrzí.
 
AvatarŠkoda, ale za tento zápas se stydět nemusíme, kdybychom podávali takovéto výkony v každém zápase, tak jsme úplně někde jinde... A jsem moc zvědavý, kam, jestli a za koho byl Cammalleri vytrejdován
 
AvatarŘíkají, že Cammy byl trejdován a že byl poslán na hotelsmajlik Zajímavé
 
Avatarbohužel dneska je to spíš o štěstí, který není na straně Habs. Ale zápas je to celkově moc pěknej
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně se to celkem líbí, první část jsem neviděl, ale druhá měla spád, borci makali ne jak proti STL a i když byl Boston lepší, tak do tutovek jsme ho nepouštěli. My teda také žádnou neměli, jen to přečíslení 2 na 1 se mělo vyřešit jinak. Moc šancí asi ve třetí mít nebudeme, vypadá to, na druhý zápas bez golu:(
 
AvatarTak druhá třetina už nebyla taková, ale pořád hrajeme, dle mého, nad naše zaběhlé poměry - má to celkem rychlost, důraz, jenom ta koncovka chybí, no...smajlik!
 
Avatarty přihrávky jsou teda úplně hrozný a nevím, co v tý kabině dělali, ale prvních 5 minutách druhý třetiny vypadali jak ve zpomaleným filmu
 
AvatarReakce na příspěvek:jo, a jo. Ale stejně, kde vzali těch 12? jsem myslela tak 8 smajlik
 
13.01.2012 01:59 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Asi ses překoukla je to 16:12 pro Habs smajlik
 
AvatarJako by nestačilo, že jsme v takovým marastu, ještě máme takovýhle pech...smajlik. Nepadnout ten smolnej gól, dovolím si tvrdit, že jsme byli ještě lepším mužstvem než jsme kupodivu v první třetině byli. Jen to proměňování šancí nám prostě pořád nejde, jinak hra je zatím opravdu překvapivě dobrá. Uvidíme, jak nám to půjde dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:souhlas, když udržej tempo, tak tam snad něco spadne....zajímalo by mě, kde na ESPN vzali střeli na bránu 12:16 pro Boston...ale jinak je to moc pěknej hokej...
 
13.01.2012 01:40 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
Avatar3 minuty do konce první třetiny a na šance jasně vedeme. Ta druhá část je parádní. Bohužel Thomas nás přivádí k šílenství. Škoda toho inkasovaného gólu :-(
 
AvatarReakce na příspěvek:co je na dnešním zápase nejhorší, jsou zatím rozehrávky. Ale zatím je to koukatelný, na rozdíl od minule
 
13.01.2012 01:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Stesti jde na proti připraveným a to my nejsme v posledních týdnech ani náhodou, oproti našemu v působení v PO v posledních dvou letech!
 
Avatarto je začátek....
 
AvatarReakce na příspěvek:Má pravdu, chlapec. Jo, hraje taky velké kulové, ale to většina týmu, takže si nemá nikdo co vyčítat (krom Price, samozřejmě). Nám nezbývá než doufat, že od keců přejdou ke hře.
 
12.01.2012 22:58 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://www.nhlpro.cz/clanek/21079-cammalleri-hrajeme-jako-bridilove
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To mě zrovna nepotěšilo, mohl v klidu odpočívat doma, i když ono už po ASG bude po sezoně, takže je to jedno... Jestli to Cammy o Gomezovi fakt řekl, tak to asi nejsou dobré vztahy mezi hráči, i když v tomto případě má pravdusmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:http://tn.nova.cz/sport/hokej/planprenosu/prehled-hokejovych-prenosu-na-nova-sport-na-leden-2012.html
 
AvatarTak začne dnes Carey
 
AvatarReakce na příspěvek:Na nova sportu vůbec jsou k nám fans Habs štědří. V přelomu listopadu a prosince byli Habs v TV 4x v sobotu za sebou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tak teď se dívám, že Montreal bude v lednu v televizi hodně - na Nově teď s Ottawou, pak příští týden s Washingtonem a v Pittsburghu a potom další týden v Torontu smajlik. No a na ESPN (ani jsem nevěděl, že tam vrátili NHL...) bude dnes a pak koncem ledna doma s Detroitem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Supéééér!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Hezky, on sice není svatý, ale na Gomeze nemá nikdo smajlik
 
12.01.2012 19:18 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPrice nominován na ASG :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč? Zrovna za tohle prohlášení bych mu dal "metál"...smajlik. Jinak je ale pravdou, že by se měl nejdřív zamyslet sám nad sebou a pak kritizovat druhé.
 
12.01.2012 18:59 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
Reakce na příspěvek:pokud je to pravda, tak bych koupil camymu letenku do hamiltonu, pokud možno jednosměrnou
 
12.01.2012 18:57 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarRDS před půl hodinou potvrdila že Gomez bude hrát proti Bruins a, pokud sem to dobře přeložil, tak Cammy řekl že je to chyba
 
AvatarReakce na příspěvek:To nevím, i na příští týden tam bude Montreal? Já se dívám tady na program http://www.nhl.cz/CZ/claneks/3/nhl_v_tv.html
 
AvatarReakce na příspěvek:taky jsem koukala. zlatá kabelovka smajlik a co zápasy na nova sportu příští víkend...oba sobota i neděle a pak ještě čtvrtek. myslim smajlik
 
AvatarMimochodem pro odpůrce mrzkých streamů na netu mám dobrou zprávu. Dnes je zápas na ESPN a v sobotu na nova sportu, pokud se teda člověk přenese přes "vysokou profesionalitu" nováckých komentátorů.
 
Avatarasi bych do branky dala Careyho, i když zaslouží odpočinek a Budaje nechala proti Sens. Od tohohle zápasu očekávám nějakej gól nebo asistenci především od Plekyho. Jsem koukala na jeho statistiky z posledních 10 zápasů a měl 9 bodů a třeba se mu začne pak dařit...ale možná jsem trochu naivní...
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi jsem smajlik Tak třeba právě proto, že jsme na tom tak jak jsme, tak by tvrdá hra na ně mohla platit. Moen a PK by to mohli trošku rozvášnit. Když už nic, tak aspoň sranda by mohla být, ne? Jako loni.
Souhlas, po ASG se to doufám rozjede. Deadline je tuším 27.2., tak jen to datum nepropásnout. S PG v zádech bych se tomu ani nedivil
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebuď bláhovej...smajlik. I když jim bude chybět provokatér Marchand, takže Subban nebude mít nikoho do dvojice, stejně nás v pohodě přejedou - to by při nás museli stát všichni svatí, aby tomu tak nebylo. A taky bychom museli začít trefovat bránu, což je možná větší utopie než s těmi svatými...
Jak říkám, pomalu se srovnávám s tím, že duben a květen je mi předplatné na NHL na dvě věci a momentálně mě fakt zajímá jedno jediné - jakým způsobem zvládneme trade-deadline...
 
AvatarV tomhle zápase doufám v jediné. Že se naši na odvěkého rivala vyhecují a že si nenechají napráskat. Koho do branky? Nevím, Price mi nepřijde až tak přetížený. Anderson, Rinne, Ward nebo Howard jsou na tom stejně. Nicméně oddych by si určitě zasloužil. Otázkou je, jestli dát Pricovi volno proti Bostonu nebo Ottawě. Oba týmy jsou nahoře a náklep můžeme dostat od obou. Já bych dal přesto Budajovi šanci až proti Sens, aby byl zápas proti Bruins v plné parádě.
 
12.01.2012 10:32 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
je to sice krutý, ale ať proti medvědům chytá Budaj...dostaneme desítku za podmínky, že medvědi vypustí druhou a třetí třetinu a price si alespon nepošramotí sebevědomí nebo jeho zbytky...
bohužel :(((
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík