Nabitý víkend bude pokračovat bitvou s newyorskými Rangers

15.01.2012, 16:05 | Preview |  Monika Gordíková
 

Zase prohra. Sice až po nájezdech, a tedy s jedním bodem, ale to nic nemění na tom, že Montreal znovu prohrál. Proti Ottawě nedokázal v nájezdech ani jednou skórovat a sledoval, jak se raduje soupeř. A teď pozor, do Montrealu přijel nejlepší tým ligy. Kdo čeká Chicago, nebo tak něco, má smůlu. Ve městě jsou totiž newyorští Rangers a Habs budou mít co dělat, aby zase ukořistili alespoň jeden bod.

Carey Price už jedná o smlouvě

Jsou to jen nepotvrzené informace sesbírané ze světa Internetu, ale na každém šprochu... Generální manažer Montreal Canadiens Pierre Gauthier údajně nabídl Careymu Priceovi smlouvu na sedm let v hodnotě devětačtyřicetmilionů dolarů. Zástupci gólmana požadují desetiletou smlouvu za sedmdesát milionů dolarů. Peníze by tedy měly být vyřešené.

Pro fanoušky Montrealu je tohle poznatek, že Price chce být v jejich klubu co možná nejdéle a zůstat zabydlen ve svém domě ve čtvrti Candiac s přítelkyní Angelou Webberovou. Vedení klubu použilo pro první kontakt s druhou stranou jako příklad smlouvu Pekky Rinneho z Nashvillu.

Rangers kosí ligu

Soupeři z Original Six se v této sezoně utkají už potřetí. První dvě střetnutí si spravedlivě rozdělili, když 5. listopadu Habs venku prohráli 3:5 a o dva týdny později v Bell Centre vyhráli 4:0. Není žádným tajemstvím, že v Montrealu to Jezdcům v posledních letech příliš nejde. I když mají utkání dobře rozjeté a užuž pokukují po výhře, často zakopnou a Habs se nakonec radují.

Trenér Jezdců John Tortorella udělal na tréninku vítr a výsledkem byl velký týmový výkon okořeněný výhrou 3:0 nad Torontem. Rangers se navíc prezentovali hodně fyzickou hrou, když rozdali sedmačtyřicet hitů. „Tohle je velká část naší hry. Takhle musíme hrát," řekl Tortorella včera po vítězném zápase. Nulu při něm vychytal Martin Biron, který by však dnes měl přepustit místo Henriku Lundqvistovi. Za Habs by měl chytat Peter Budaj.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud já vím, tak byl Dipietro sužovaný zraněníma celou sezónu, ale to je fuk. Já taky nikdy neřekl, že se mi těch deset let líbí, ideál by bylo 6-7 let, nicméně asi dostane deset.
Pokud to bereš tak, že se z Caryho může stát Dipietro, tak to bys pak ve finále s nikým nemohl podepsat dlouhodobější smlouvu. Plekymu smlouvu na pět let nedáme, může dostat otřes mozku jako Savard, tak mu dáme na rok. Blbost? Ne, jen používám tvou logiku. Nikdy nevíš co se může stát.
Nejsem příznivec dlouhodobých smluv, ale když si vzali za vzor smlouvu Rinneho, k tomu si managment Caryho něco přidá a je to na světě. My s tím nenaděláme nic.
 
16.01.2012 08:10 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
upřímně? ...poté co Pekka Rinne podepsal svoji novou smlouvu, tak jsem si od tý doby docela jistej , že Carey Price ji bude mít hodně podobnou...
ukáže až budoucnost...možná si za deset let budem řikat, že PG posral co se dalo, ale zrovna tohle bude jeden ze světlejších záblesků...přál bych to Careymu, organizaci i nám fanouškům :)
 
AvatarPleky a Moen (prej se taky zranil) snad budou v pořádku
"Montreal lost forwards Travis Moen and Tomas Plekanec to injuries, but Cunneyworth said neither is serious and both should be available for the Canadiens' next game Wednesday night against the Washington Capitals." www.NHL.com.
 
AvatarReakce na příspěvek:ale jo, všimla jsem si, když na něj byl záběr na střídačku, dokonce to vypadalo, že brečel
 
Avatardneska krásný zápas a zasloužená výhra. SKvělý Budaj, skvělá druhá formace.
Akorát by mě zajímalo, co bylo na konci s Plekym, jestli jste si někdo všiml.
 
Až na pár hluchých míst dneska dobrej zápas. Budaj dokázal,že si šanci zaslouží. Pro mě překvapivý nečekaný dva body.
 
AvatarTak jsme poslední část tentokrát odehráli naprosto profesorsky a v klidu a k ničemu vážnému jsme Rangers nepustili. Budaj zachytal výborně!
Škoda jen, že na takovýhle jeden podařený zápas připadnou minimálně tři hrozné...smajlik. Ještě jsem hodně zvědavej, co se stalo Plekymu, protože tam v půlce třetiny odjížděl s hodně bolestivým výrazem a pak jsem ho na ledě už neviděl... smajlik
 
Reakce na příspěvek:Hraje, ale moc prostoru zatím nedostal.(4:19 TOI za první třetinu) Holt Gomez se asi potřebuje rozehrát, o což se snaží už pár sezón...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:zato Peter chytá dneska skvěle smajlik určitě by zasloužil chytat častějc
hraje vůbec Eller? na začátku tam byl, ale teď hodně dlouho ne...
 
Reakce na příspěvek:Modeman nemá svůj densmajlik smajlik
 
Avatarparádní druhej útok....a tomu brankáři to tam parádně padá smajlik
 
AvatarTak zatím celkem svižná třetina, rozhodně se mi zdá, že hrajeme lépe než s Ottawou. Ale Rangers nás ke konci solidně točili, takže nerozhodný stav je asi odpovídající. Jinak Bourque tam hezky přitvrdil...smajlik
 
Avatarzápas je zatím celkem vyrovnanej, pěkně se na to kouká (ale, jak už bylo řečeno, špatně poslouchá). I když ten konec třetiny už nebyl tak dobrej jako začátek.
 
AvatarReakce na příspěvek:tak taky koukam na tohle...to je fakt příšerný. ani nevim, jestli ten zvuk blbne nebo komentátor koktá
 
AvatarProsím vás nemáte niekto lepší link ako je tento ? http://atdhenet.tv/42769/watch-ny-rangers-vs-montreal
TEN ZVUK ma zabíja
 
AvatarO čem se tu bavíme? Vždyť vůbec nemusíme chodit nikam daleko - proč dostal Gomez tehdy takhle nesmyslnou smlouvu? Protože Sather byl dement, který se nechal zlákat dvěma hodně dobrými sezónami Gomeze u Devils...! Jak se pak jeho kariéra vyvíjela, to víme moc dobře - bohužel.
Víc jak 5 let je prostě u Priceho absolutní nesmysl, bohužel to ale vypadá, že to jinak nedopadne, protože převáží ty tlachy typu " je krásné vidět, jak moc Careymu záleží na organizaci, když chce podepsat takhle dlouhodobý kontrakt...". Také nejsem v žádném případě zastáncem dlouhodobých smluv - jak byl Cammalleri vy\nášený do nebes a kde je dneska? V Calgary... Jak dopadl Roy, když pro Montreal vychytal Stanley Cup? Pakoval se do Colorada...
Ne ne, nikdo nebude miláčkem navěky a ani Price tohle nezmění - proto říkám, že 7 let je naprostá zhovadilost, o 10 vůbec nemluvím!
 
16.01.2012 00:32 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo a víš proč? Protože jeho smlouva má dle mého adekvátní gólmanskou délku a to na 7 let. Brankáři to dá jistotu do budoucna a vedení klubu to nesvazuje v brankovišti na celou dekádu. Nikdy jsem nebyl příznivec megakontraktů ať se jednalo o sebelepšího hráče. Příkladů, kdy to neklaplo je celá řada (ztráta formy, zranění, výměna apod.) Nezpochybňuju Priceovy schopnosti a um, ale taky bych mu víc jak oněch 7-8 let nedával.
 
16.01.2012 00:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pardo: ale tady mluvíš úplně z cesty. Dipietro když tu smlouvu dostal, patřil k top brankářům nhl, na kterým chtěli Isles postavit organizaci na dalších 10-15let. Patřil jasně k nejlepším brankářům ligy a by vycházející hvězdou ligy. Tedy naprosto totožná situace jak u nás s Careym. Nikdy nebyl pořádně zranění, tedy jak Carey...a náhle,bum se začlo sypat zranění za zraněním a ted klukovi 30 a je naodpis a Isles i díky němu jsou tam kde jsou...Prostě nikdy nevíš co se může stát, zvlášt u golmanu, kteri na zranění jsou nachylní..7mega za dva dobre odchytany rocniky, s kteryma ale tym uspechu nedosahl, to je premrsteny, a delsi smlouva nez 7 je taky blaznoství!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Snad vidíš, že píšu, že deset let i 7 mega je dost, určitě víc, než kdokoli čekal. Nicméně 10 není 15. Carymu bude za deset let 34, Dipietrovi 39 v době konce smlouvy, Carey je golman s obrovskou budoucností, Dipietro porcelánový loser. Tak to vidím já. Navíc pořád si to srovnej se smlouvou co má Rinne. Ten má taky sedm mega a nikomu to nepřijde divné.
 
15.01.2012 22:33 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Srovnávám délky smluv, ne výkony. 10 let je moc, ale jestli se vám 15 let u Dipietra zdá v pohodě, tak to nikomu nevymlouvám.
 
AvatarReakce na příspěvek:Srovnáváš Caryho a losera Dipietra? Golmana jedné dobré sezóny? 10 let je dost a 7 mega taky, ale srovnání s Dipietrem si Carey nezaslouží.
 
15.01.2012 22:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Řekl tady někdo nový Dipietro? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky souhlasím, tohle jsou hrozný prachy, který jsou i při kvalitách Priceho přemrštěný! A délka kontraktu 10 let? To už je na palici...
 
AvatarReakce na příspěvek:Srovnejte si to s Rinnem. Neřekl bych, že je mezi nimi kvalitativní rozdíl a Rinne těch sedm dostal. Určitě to je pálka, asi nikdo nečekal tolik, ale proč ne. Je strašně směšné, že to je pořád míň než má Gomez, no ale to spíš k pláči.
Pořád to jsou ale jen drby, takže se nechme překvapit na oficiální vyjádření.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, připadne mi to na moc dlouho a hlavně i dost peněz, i když je Carey nepostradatelný. Nerad bych dopadl jak Isles s Di Pietrem nebo Phila s Bryzgalovem... Každopádně podepsat se musí a vypadá to, že než love se řeší jen délka podpisu.
 
15.01.2012 18:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNo 7 mega a ještě na 10 let..to by byla docela síla. Samozřejmě Carey je priorita, ale 7mega je na golmana hrozný balík! Navíc na 10 bych neriskoval. Já jsem to viděl tak na 5,5 mega ročně a na 5-6let. Bohužel když mají hráči Montrealu v týmu Markova a Gomera, tak si všichni můžou říct o pořádný balík :(Ale sedm je fakt síla, na brankáře. To by pak na Subbana, Ellera, Moena, Kostěje, či mladý beky by nezbylo..Já doufám, že přes 6 to nakonec nepůjde! Dneska se těším na Bourqueho, jsem rád, že ho máme u nás!
 
AvatarTo je dobře, že hodlaj s Carym podepsat smlouvu. Co by bez něj dělali?
Doufám, že v noci předvedou co uměj :), Pleky by mohl zase dát góla a snad si dá při otáčení pozor, jestli za ním někdo není. Mě napadlo, jak by asi vypadalo, kdyby na přilbě měl zpětný zrdcátka smajlik Snad bude doopravdy chytat Peter Budaj a hlavně, ať předvedou koukatelnej zápas smajlik
 
15.01.2012 17:06 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nj vypadá to fajn, ale Gauthier si chce jen zachránit prdel, takže ho za to velebit nebudu. Podpis Price je priorita a je úplně fuk jaký manažer s ním podepíše. Proč tedy ten blbec nepřemýšlel u Markova a Wisniewského?? Dneska to vidím na další prohru, tým je rezignovaný krom asi jediných pilířů Price-Gorges-Cole. Pořád jsem nasraný za ten dofláklý zápas s Blues smajlik
 
AvatarSuper zpráva! Jestli na sedm nebo na deset let, hlavně, že Carey podepíše na dlouho a my máme o jedničku postaráno. Sedm mega je asi ta nejvyšší hranice, kterou mohl požadovat, ale při jeho letošních výkonech se to nabízí, zvlášť v kontrastu s výkonem týmu, který on drží nad vodou.
Dneska Suckers, to bude boj... Bod by měl cenu zlata.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík