Pacioretty a Price zařídili výhru

10.02.2012, 19:20 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po domacích dvou výhrách nad Jets a Pens, nás čekal souboj na ledě Islanders. Od těch se nikdy neví co čekat. Je to tým, kde je plno mladých nadějných hráčů. A konečně se jim taky začíná rozchytávat Nabokov. Co se týká postu golmana nejsou Habs po zadu, protože do naší kasy nastoupila jasná jednička Habs Carey Price. Do sestavy nenastoupil stále ještě Markov, který sice už bruslí, ale pořád nehraje. A dalším kdo chyběl je Blunden...

Zápas pro Canadiens začal velmi dobře. Pacioretty ve druhé minutě našlápl, převzal kotouč na útočné modré a z pravého kruhu nechytatelně k levé tyči zavěsil. Zápas v první třetině nenabídl bůh ví jaký hokej. Nějaké šance byli na obou stranách, ale nic co by stálo zato. Spíše náznaky a nebo střely z dálky. V osmé minutě se Islanders osmělili. Konkrétně to byl Okposo, když dorážel před Pricem. Ten vzduchem rotující kotouč včas skoval do lapačky. A byl to v jedenácté minutě opět Price, který byl v permanenci. Z levé strany si před něj vybruslil Tavares. Jednička v bráně Canadiens vše vyřešila. Habs se pak zmohli na dvě střely z větší vzdálenosti. Nejprve se Nabokova snažil prostřelit Cole a za minutu pro změnu zase Kostitsyn. Ale ani jedna střela neměla šanci na úspěch. V patnácté minutě si podobně jako při první brance najížděl Pacioretty. Nabokov byl tentokrát úspěšnější. Na konci prvního dějství se ještě hrála přesilová hra. Za podražení šel na trestnou lavici Desharnais. Skóre se však už neměnilo. První třetina nabídla docela velkou nudu. Sice bylo dost střel, ale jinak se nic moc nedělo. Parádním gólem se předvedl Pacioretty.


Začátek druhé třetiny jsme začali v pokračujícím oslabení a Islanders nás pořádně zmáčkli. Nejprve se Price vytáhl proti Moulsonovi, který pálil z první. A hned chvíli nato řešil velkou šanci Nielsena. V páté minutě to zase na Caeryho zkoušel Staios z větší dálky. Soupeř byl ve druhé třetině rozhodně aktivnější a vytvářel si víc šancí. Aspoň tedy pro zatím. V deváté minutě se parádně uvolnil Darche a z pravé strany si najel před Nabokova, který únik zneškodnil. O pár vteřin déle už se Habs radovali. Pacioretty vypálil z mezikruží a kotouč se šťastně dokutálel do kasy. Byla to jeho druhá trefa v zápase a Canadiens se ujali vedení 2:0. Pak už zase úřadoval ve čtrnácté minutě Carey Price, když se Niederreitere dostal až před něj a tečoval kotouč. Ten naštěstí náš brankář skoval do výstroje. Do konce třetiny už se nic významného nestalo a tak si Habs uhlídali náskok dvou branek.


Ve třetím dějství pokračoval v galapředstavení Price. Když efektivně zneškodnil šanci Grabnera hned v první minutě. Pár vteřin nato zase nebezpečně z pravého kruhu vystřelil Tavares. Ve třetí minutě mohl z kompletovat Hatrick Pacioretty, ale ve stoprocentní šanci, kdy dostal nahrávku zpoza brány trefil jen Nabokova. V osmé minutě si najel do útočného pásma náš defensivní obránce Gorges a krásně vystřelil. Nabokov ještě krásněji švihl lapačkou a ukázal, že má stoupající formu. V desáté minutě při naší přesilovce se stalo to, na co se čekalo přes rok. Gomez se trefil krásnou střelou z pravého kruhu a Habs tak vedli 3:0. Ve třinácté minutě líznul kotouč před Pricem Jurcina. Náš golman reflexivně vyrazil. Byli necelé tři minuty do konce a na ledě se začalo dít něco příšerného. Islanders z přesilovky snížili. Konkrétně to byl Moulson, který si zahrál na basebollistu a trefil kotouč ve vzduchu. Hodně diskutabilní gól, ale byl uznán. Ještě se nic nedělo. Ale o minutu později už se dělo hodně. Streit napřáhl na mezikruží a bylo to 3:2 pro Habs. Najednou jsme se museli strachovat o výsledek. Islanders hráli bez brankáře a nakonec se podařilo v poslední vteřině Paciorettymu zkompletovat hattrick do prázdné kasy. Habs tak tedy vyhráli 4:2.

Šancí bylo na obou stranách docela dost, ale že by mě zápas nějako chytil za srdce to rozhodně ne. Neskutečné představení předvedl Price, který dneska likvidoval jednu šanci za druhou. Islanders byli v zápase o něco nebezpečnější. No a další koho nelze nezmínit je Pacioretty, který si dneska dal hattrick. No a ještě nám zbývá náš Gomez. Branka po víc jak roční odmlce v ceně necelých osmi miliónů. Snad nebudeme na další jeho zářez čekat další rok... Canadiens mají tři vyhrané zápasy v řadě. Letos se nám ještě žádná dlouhá šňůra nepovedla. Pojď me to tedy zkusit hned o víkendu proti Leafs. Ale ty mají letos výbornou sezónu!

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:naprosto souhlasím, jak s tebou, tak s Gomezem. Gomez si ten gól zasloužil, protože poslední dobou patřil k nejaktivnějším hráčům na ledě.
taky moc nevěřím v postup, ale přece jenom ještě zbývá přes dvacet zápasů, takže teoretická šance je. Hlavně je třeba vyhrávat a NEDĚLAT VELKÝ ZMĚNY V SESTAVĚ, KTERÝCH BY SE POZDĚJC LITOVALO!
 
AvatarReakce na příspěvek:„Hlavně je dobře, že jsme vyhráli. Skórovat je ale hezké. Bylo to už hodně dlouho, takže je to opravdu skvělý pocit, ale hlavní jsou body za vítězství. Musíme vyhrávat všechny zápasy, VŠICHNI KLUCI TADY VĚŘÍ V POSTUP DO PLAY OFF,“ řekl Gomez pro internetové stránky klubu.
smajlik Upřímně já taky moc nevěřím, ale kdo ví... Hokejově tým na to máme a je to jen v hlavách, takže kdyby se zvedli, tak bych se ani nedivil, protože kvalitní hokejisti to jsou.
 
AvatarJj, byl to nezáživný hokej, ale nakonec jsem kvůli gólu Gomeze rád, že jsem nešel spát...smajlik. Islanders byli daleko lepším týmem, pohyblivějším, nebezpečnějším v našem pásmu. My jsme hráli takový nekoukatelný hokej, kdy nám tam spadlo skoro všechno... Ale body se počítají, i když to teď už nemá nejspíš žádný význam.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík