Habs naložili Maple Leafs "päťku"

12.02.2012, 10:01 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v poslednom čase darí, keď dokázali vyhrať už v troch zápasoch po sebe. Naposledy Habs zvíťazili na ľade New Yorku Islanders 4:2. Obrovskú zásluhu na víťazstve Montrealu mal útočník Max Pacioretty, ktorý v spomínanom stretnutí strelil svoj prvý hattrick v kariére. V sobotu večer čakal Canadiens tretí a zároveň posledný tohtotýždňový zápas proti odvekému rivalovi z Toronta a Habs by v Ontáriu radi predĺžili svoju sériu víťazstiev. Maple Leafs si ešte pred začiatkom duelu uctili dlhoročného kapitána tímu Matsa Sundina, ktorého dres s číslom 13 vyvesili pod strop Air Canada Centre. V sobotnom stretnutí nemohol v bránke Habs chýbať výborne chytajúci Carey Price. Tréner Randy Cunneyworth nemal dôvod robiť veľké zmeny v zostave a tak Montreal dnes nastúpil v akomto zložení:

Bourque - Plekanec - Darche
Pacioretty - Desharnais - Cole
Palushaj - Eller - Leblanc
Kostitsyn - Gomez - Diaz

Gorges - Subban
Gill - Campoli
Kaberle - Emelin

V úvodných minútach stretnutia boli aktívnejší domáci hráči, keď hneď niekoľkokrát dokázali ohroziť bránku Canadiens. V šiestej minúte prvej tretiny sa po chybe obrancov Montrealu do úniku dostal útočník Toronta Phil Kessel. Našťastie Carey Price úspešne zakročil a podržal svojich spoluhráčov. Habs si prvú vážnejšiu šancu dokázali vypracovať až v priebehu deviatej minúty, keď domáceho gólmana Jamesa Reimera z bezprostrednej blízkosti ohrozil útočník Max Pacioretty. V ďalšej dobrej príležitosti sa v jedenástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky ocitol montrealský útočník Mathieu Darche, ale Reimer zneškodnil aj tento strelecký pokus hráčov Habs. Elitný útok Montrealu na čele s fowardom Davidom Desharnaisom spôsobil v útočnom pásme Toronta počas trinástej minúty hráčom Maple Leafs veľké problémy, ktoré vyriešil až James Reimer. V čase 17:21 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu útočník Montrealu Tomáš Plekanec a Habs sa museli brániť prvej početnej výhode domácich hráčov. V prvej tretine diváci gól nevideli a tak sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu 0:0.

V druhej minúte prostrednej časti hry si dokázal peknú príležitosť vypracovať útočník Montrealu Tomáš Plekanec, ale jeho prihrávka pred bránku Toronta nenašla svojho príjemcu. Ďalším vylúčeným hráčom Canadiens bol v čase 02:49 obranca Hal Gill, ktorého rozhodca poslal na trestnú lavicu za držanie. Vedenia v stretnutí sa ujali hráči Montrealu zásluhou gólu útočníka Erika Colea, ktorý krásnou strelou spomedzi obrancov prekonal domáceho gólmana Reimera. Na 2:0 pre Canadiens zvyšoval v čase 06:45 foward Rene Bourque, ktorému nabíjal Tomáš Plekanec. V čase 07:37 putoval po nezmyselnom verdikte rozhodcu za údajný krosček na trestnú lavicu útočník Habs Max Pacioretty. Carey opäť podržal spoluhráčov, keď v jedenástej minúte zneškodnil strelecký pokus jedného z domácich útočníkov. Rene Bourque mal štrnástej minúte na hokejke aj druhý gól, ale z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať Jamesa Reimera. V čase 15:00 putoval za sekanie na trestnú lavicu útočník Maple Leafs Tim Connolly a Canadiens mali k dispozícii prvú presilovú hru v zápase. Habs ponúknutú príležitosť zužitkovali, keď už po niekoľkých sekundách z medzikružia prestrelil domáceho brankára Max Pacioretty. Minútu pred koncom druhej dvadsaťminútovky krásnym gólom zakončil svoju individuálnu akciu útočník Lars Eller. Druhá tretina bola pre Hráčov Canadiens veľmi úspešná a Habs po štyridsiatich minútach viedli 4:0.

Canadiens pokračovali v gólových hodoch aj po prestávke. V čase 01:29 skóroval útočník Mathieu Darche a to sa ešte domáci brankársky náhradník Jonas Gustavsson ani len nestihol zohriať v bránke. Pri tomto góle si asistenciu pripísal dokonca aj Carey Price. Hráči Toronta začínali byť postupom času opäť aktívnejší a Carey Price mal znovu plné ruky práce. V čase 05:44 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu montrealský obranca P.K. Subban. Aj napriek početnej nevýhode si útočník Montrealu Tomáš Plekanec dokázal vypracovať dobrú príležitosť. V trinástej minúte tretej tretiny nastrelil žŕdku Priceovej bránky útočník Toronta Clarke MacArthur. Druhýkrát počas jednej tretiny zazvonila za Priceom žŕdka po ďalšej nebezpečnej strele hráčov Maple Leafs . V čase 16:37 sa nedovoleného zákroku dopustil foward Lars Eller. V závere stretnutia si ešte Habs zahrali presilovú hru, keď za hrubosť putoval na trestnú lavicu domáci útočník Mike Brown. Canadiens si tak po tímovom výkone pripísali ďalšiu dôležitú výhru.

Poctivá defenzíva, premieňanie šancí a bezchybný Price, to všetko viedlo k zisku ďalších dôležitých bodov. Hráči Habs budú mať teraz jeden deň na oddych a v pondelok ich čaká domáci zápas proti Caroline Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 32/32
2. Tomáš Plekanec 0 + 2
3. David Desharnais 0 + 2

foto: Claus Andersen/Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, jasně, známe svý lidi...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik Já to myslel obecně, na tebe to nebylo vůbec adresovanýsmajlik Já bych se po Lipně taky projel, včera krásně svítilo sluníčko, musela to být nádhera...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevíš, o čem mluvíš, "zobáku"...smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hokejově si led užívám 2x týdně, takže tohle je pěkná změna smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tak pro starší lidi je to jako dělanýsmajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je spíš taková vyhlídková jízda, chápu. Já si dnes taky užil ledu, ale hokejově.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tam to není o střílení puků, tam je to o zážitku - a perfektním zážitku...smajlik. Jedeš si takhle uprostřed tak veliké nádrže, když se ti chce, zastavíš se na svařáček nebo něco jiného, prostě pohoda... smajlik. Když je navíc tak skvělý počasí, jako bylo dnes, není co dodat.
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik skauti museli žasnout. Lipno? Tam ale vystřelíš jen jednou, že? Resp. tolikrát, jakou máš zásobu puků smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť říkám, pracuju na tom...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, TD se blíží, tak je potřeba, abys trošku potrénoval...
 
AvatarReakce na příspěvek:A já zase momentálně pracuju na tom, abych pořádně "rozhýbal" nové hokejové brusle, které jsem si pořídil, protože turnaj se rychle blíží a nov brusle je dost tvrdá...smajlik smajlik smajlik.
Jinak jsem dnes absolvoval bruslení na zamrzlém Lipně a musím říct, že to bylo vesměs parádní!
 
Avatarpodle tohohle článku Rangers zvažují, že by vyměnili někoho za H. Gilla
http://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=2064
 
AvatarReakce na příspěvek:já zase trénuju angličtinu smajlik a musim říct, že ta kanadská angličtina je hezčí a je jí daleko líp rozumět než anglický, kterou nám nutěj o angličtině...
 
AvatarZase nám Habs po nějaké době udělali radost. Byť první třetina nějakému super mači moc nenapovídala, tak druhá to zachránila, třetí jsem bohužel nemohl vidět.
Carey opět potvrdil svou extra třídu. Chytá s klidem a přehledem. Proti posměváčkům používám argument, že letos ještě nebyl střídán, neměl žádný vyloženě špatný zápas a pokud se nemýlím tak víc než pět gólů nepustil a těch pět dostal snad jen jednou. Prostě konzistentní výkony každou noc. Vezina trophy je do tří let doma, pokud bude Carey takhle pokračovat.

Dávali jsme nááádhenré góly, Cole, Eller klobouček, nádherná akce u Borqova gólu, ale i nádehrný Plekyho pas na Darche u pátého gólu.

Co dodat, jen víc takových zápasů.
 
12.02.2012 12:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako ja sledujem zápasy výlučne na RDS a tam to spomínali. Ale ešte nie som vo francúzštine natoľko pokročilý aby som vydedukoval, že z akého dôvodu chýbal. smajlik Ešte to chce niekoľko rokov sledovania RDS a snáď sa aj niečo naučím. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:právě proto jsem si toho všimla.
Vím, že se mu narodila dcera, ale kdyby nehrál kvůli tomu, tak by pravděpodobně nehrál ani minulej zápas...
 
12.02.2012 11:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej nehral, len nezaregistroval som z akého dôvodu. Pravdepodobne možno niečo rodinné, pretože zranenie práve doliečil.
 
AvatarReakce na příspěvek:nejvíc z uvedených zápasů doufám výhru proti Bostonu. Jsem si včera na netu pouštěla starší Chárovy hity na Pacciho, Plekyho a ostatní...doufám, že Emelin udělá na Cháru nějakej ten hit a pomstí je.
jo....že včera nehrál Moen?
 
12.02.2012 11:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No hej prvá tretina patrila Leafs. Zato v druhej Habs prakticky rozhodli celý zápas. A tretiu sme v pohode ustáli. No teraz Carolina, Boston, Buffalo a New Jersey. Obávam sa, že nás zase chytí taká strelecká impotencia. Proti Hurricanes musia Habs vyhrať ale všetci dobre vieme ako to niekedy býva proti slabším súperom. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pouštěli to i do přenosu s tím výborným komentářem:) Ze začátku nás Tor přehrávalo, ale vše Price s klidem vychytal. Skoro nevyráží puky, vždy si najde místečko, aby puk viděl a chytl, navíc má i potřebné štěstí (jako na konci)... Pleky začíná konečně zase bodovat, navíc je pořád neskutečně platné v oslabení, není zápas, kdy by nevytvořil v oslabení alespoň jednu šanci... Teď musíme z domácích zápasů vyválčit aspoň 3 body a třeba začneme pomale rozsvěcovat světýlko na konci už hodně černého tunelu...
 
Avatarteď jsem se na to podívala. Až na ten začátek měli Habs převahu a zaslouženě vyhráli. Carey zase skvělej smajlik a (nechci to zakřiknout) vypadá to, že Pleky se poslední dobou dostává do formy smajlik
akorát jsem si až do vyloučení Plekyho myslela, že vím, co je nedovolené bránění, ale asi ne....a Paccioretyho taky asi neměli vyloučit, vždyť ho na tu bránu srazil....
a na ESPN byla moc pěkná stará videa z dětských let hráčů smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík