Špačkovi se povedl návrat na výbornou, bohužel...

14.02.2012, 08:12 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Blíží se asi nejdůležitější pasáž základní části NHL a pro fanoušky Canadiens přinesly poslední dny trochu jiný nádech do zbytku sezóny. Je to naděje, pomyslné světélko na konci dlouhého tunelu, které však už není zdaleka tak slabé a neviditelné, jakým bylo ještě před týdnem. Aby se stalo ještě jasnějším, stál před hráči Montrealu první z dlouhé řady úkolů - porazit jejich dnešního soupeře, Carolinu Hurricanes. Jak již bylo zmíněno, zápas byl specifický pro tři aktéry - na straně Canes to byli Jaroslav Špaček a trenér Kirk Muller, kteří v organizaci Habs ještě nedávno působili, a na straně domácích to byl Tomáš Kaberle, který byl naopak součástí Hurricanes.

Zároveň se očekával jeden velký návrat a to v podobě Ryana Whitea, který se díky vleklému zranění letos do hry ještě nedostal, ale pro tento zápas z něj zatím překvapivě sešlo. Takže sestava stejná jako proti Torontu, tedy s Pricem v brance, sedmi obránci a jedenácti útočníky.

A Habs začali tak, jak se na „hladové" mužstvo sluší - hned v první minutě se na branku Warda řítil Bourque, ale ani nadvakrát úspěšný nebyl, o chvíli později zahrozila řada mladíků Leblanc-Eller-Palushaj. Hosté si první nebezpečí připravili ve třetí minutě, aby hned v minutě následující udeřili - od modré vystřelil obránce Allen a před Pricem ještě tečoval Tlustý - 0-1! Pro domácí studená sprcha, ale snažili se na ní rychle zapomenout. Svůj obligátní hit předvedl Jemelin... Ovšem hosté byli stále aktivní, v sedmé minutě si připravil velice dobrou pozici Staal, Price byl tentokrát na místě. V desáté minutě dal o sobě poprvé vědět Pleky, ale s jeho střelou přes obránce neměl Ward problémy. Zápas probíhal ve slušném tempu. V jedenácté minutě šel na trestnou Bourque za vysokou hůl a hosté hráli první přesilovku. A nehráli jí vůbec špatně, Price musel dvakrát vytáhnout výborný zákrok. Na druhé straně měl šanci v oslabení Subban, ale bez úspěchu. Hned po skončení našeho oslabení vypracoval Cole velice dobrou šanci pro Gomeze, ale tomu na brankovišti obránce zakončení řádně ztížili. Ve čtrnácté minutě jsme opět byli ve čtyřech, ven šel Jemelin, ale tentokrát jsme si poradili snadněji. Na domácích hráčích byla vidět chuť s nepříznivým stavem něco udělat, ale štěstíčko zatím chybělo - jako třeba v případě Colea, kterého vybídl ke skórování Desharnais - Ward dobře zasáhl. Do konce třetiny už se nic zásadního nestalo, Carolina byla i díky dvěma přesilovkám střelecky aktivnější, ale neřekl bych, že měla víc ze hry - jednogólový náskok si však do druhé části nesla.

Druhá část začala „zostra" - hned po pár sekundách trefil Staal horní tyč... Na druhé straně o pár minut později kontroval opět svým typickým průnikem Cole, opět neúspěšně. Chvilku nato se v dobré pozici ocitl náš „sniper" Gomez, znovu však jen vyprášil Wardovi betony. Ve čtvrté minutě přišla první přesilovka Habs, která však skončila de facto dřív, než pořádně začala, protože ven šel po pár vteřinách Subban... Ve čtyřech předvedl pěknou akci Jemelin, poté střílel od modré Diaz - domácí byli při tomto počtu hráčů na ledě aktivnější. Hosté se dostali k vážnějšímu ohrožení Priceho hned po skončení kratičké početní výhody, ale ani nadvakrát nedokázali domácího gólmana překonat. V sedmé minutě se šlo opět do čtyřech na obou stranách a přišly i šance na obou stranách, přičemž Price musel předvést těžký zákrok proti gólovce hostů... Těm se po chvíli naskytla solidní šance v podobě přesilovky 4 na 3, kterou po pěkné kombinaci proměnil, kdo jiný, bývalý hráč Habs Špaček - 0-2. Trochu kruté skóre pro domácí, i když nutno poznamenat, že Canes byli střelecky stále aktivnější. Naděje domácích vzkřísil ve dvanácté minutě Plekanec, když našlápl po pravém křídle a společně s Bourquem ujížděli na jednoho obránce hostí - český útočník zvolil střelu zápěstím mezi Wardovy betony a byla to volba správná - 1-2. Samozřejmě, že gól Habs povzbudil, ale zmrazit je mohl po pár minutách Staal, který krásně našel u tyče volného spoluhráče, který však promáchl před poloprázdnou brankou... A tak přišla v šestnácté minutě šance pro Canadiens v podobě přesilové hry při vyloučení Skinnera a o její využití se postaral nádhernou střelou do pravého horného růžku Wardovy branky Cole, tedy další skórující hráč, který působil v dresu soupeře - 2-2. A domácí pokračovali, obrovskou šanci si vypracovala Ellerova řada, ale Ward předvedl výborný postřeh - rezultovala z toho alespoň další naše početní výhoda. A opět využitá - to snad nejsou Habs...:-) ! Po zámku v útočném pásmu přišla střela Subbana od modré a Wardem vyražený puk obratně vrátil za jeho záda Desharnais - 3-2. Svižný hokej pokračoval dál a vůbec to nevypadalo, že se na ledě potkala dvě mužstva ze spodních pater Východní konference. A taky se začínalo přitvrzovat... Nicméně Canadiens se povedl v této třetině dokonalý obrat a během šesti minut dokázali i s pomocí dvou přesilovkových zásahů soupeři nasázet tři góly a do poslední části si tak nesli jednogólový náskok pro změnu oni.

Třetí část začala na naší straně Plekancova řada a hned si vytvořila dvě zajímavé střelecké příležitosti, na druhé straně zase musel dávat velký pozor Price na tečovanou střelu od modré. Po třech minutách a menším zmatku v obranném pásmu Caroliny přišlo vyloučení hostů a naše další přesilovka, ovšem začali jsme jí přímo katastrofálně, když Kaberle laxně ztratil puk ve středním pásmu a pak se nechal snadno obehrát Staalem, který zasunul puk mezi Priceovy betony - 3-3...! Opět hodně studená sprcha... Habs se sice snažili hned vzápětí vzít si vedení zpátky, ale byly z toho jen střely od modré. V sedmé minutě předvedla pěknou akci dvojice Cole-Desharnais, ale Wardův beton byl na svém místě. Hosté poté opět přitlačili, dobrou střeleckou pozici si vypracoval znovu Staal, ale Price kryl. V deváté minutě dostala Carolina možnost přesilovky a bohužel jí využila - nejprve Staal trefil tyč, aby o chvilku později opět po Staalově akci skóroval McBain - 3-4 a další obrat v zápase! Prokletí třetích třetin pokračuje... A mohlo být hůř, ve dvanácté minutě minul dvakrát v dobré pozici Stewart - na druhé straně zazlobila Desharnaisova řada. Ale bylo jasně vidět, jak moc ty dva góly vzaly domácím „vítr z plachet", hosté byli určitě nebezpečnější. Šanci na srovnání mohla přinést přesilová hra v patnácté minutě. Bohužel přinesla jen ty šance, i když třeba ta Desharnaisova byla hodně dobrá. Tlak domácích se s blížícím koncem zápasu stupňoval a velkou šanci měl Eller, ale trefil jen boční síť. Necelé dvě minuty před koncem se opět hrálo ve čtyřech na obou stranách, domácí odvolali Priceho a bušili do obrany Caroliny, ovšem ani Pleky ani nikdo další se do černého netrefil. A tak přišel „hřebíček do rakve" v podobě gólu do prázdné a od koho jiného než od našeho dnešního „kata" Staala - 3-5. Hotovo.

Bohužel jsme opět potvrdili, jak moc nezvládáme třetí třetiny, tentokrát jsme jí prohráli 0-3 a všechno nastartoval úplně zbytečný gól na začátku třetiny při vlastní přesilovce, kdy se tedy vůbec nevyznamenal Kaberle! Zjednodušeně lze říct, že nás porazil Staal s Wardem... Tahle prohra naprosto zdevalvovala naše předchozí čtyři vítězství, protože teoreticky to byl nejjednodušší zápas z těch následujících tří, které nás čekaly. Takže jsme zpátky na zemi a to světlo na konci tunelu je znovu notně zamlžené...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To bylo loni v PO, pokud se nemýlím, a krom dvou minut za to nic nebylo, taky proč. Byla to prasárna, ale zas na desítku nebo něco víc zase ne. Dějou se v hokeji horší věci. Spíš by mě zajímalo, co na něj Pleky pořvával v tu chvíli :D A jo, zub má ulomený, tak asi z toho.
Na Pacciho to byl úmysl to mi nikdo nevymluví a já jsem jen rád, že se z toho dostal, protože z něj roste hvězda.
Čáru bohužel jen tak někdo nesundá, stejně jako ho málokdo dá v bitce. Toto se mému oblíbenému bitkaři ale povedlo
http://www.youtube.com/watch?v=Z18BlIS0BhU
Nebo ho letos nádherně sundal Kaleta, na takové věci se krásně dívá smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jo to jsem si zrovna nedávno pouštěla, je to asi 3 dny. Jsem se koukala na archiv článků a narazila jsem na to a našla si video. Bylo to to, jak Plekymu vyrazil zub? Byl za to aspon nějak dodatečně potrestanej kromě 2 minut? Tam byl jasnej úmysl.
nebo jeho megahit na Pacciho...když to viděl můj táta, tak se divil,že Pacci vůbec ještě hraje.
budu doufat, že ho Emelin "sundá"
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Čára je idiot jak mraky... Já ho nesnáším a je mi zle jen ho vidím.
http://www.youtube.com/watch?v=hryN_LM2t1E
Už jen tohle je na facku
 
Avatarpsali, že Pleky prej "zneškodnil" kapitána Canes po jednom hitu do hrudníku...ale nějak jsem to nezahlídla.
Ale Pleky taky dostal pěknou ránu během zápasu...a pak dal gól smajlik
proti Bostonu musej vyhrát. Chci vidět, jak Chára prohraje. Nevim proč, ale už od pohledu je mi nesympatickej. I když by mohlo být pro naše hráče v průběhu zápasu nebezpečný vyhrávat proti medvědům
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak doufám, že to hráči přejdou, už je to za nimi a nepřejdou zase do té špatné nálady, o které mluvil Pleky. Zápas s Bostonem bude zajímavý, jako vždy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Druhá třetina byla super, i první nebyla špatná, ale ty chyby ve třetí - škoda mluvit... Hlavně Kaberle to totálně odfláknul při tom gólu v oslabení. No a na konci jsme měli i smůlu, lítalo to tam kolem tyčí a nic...smajlik
 
AvatarTo snad není možné... smajlik Takový krásný obrat, dva góly v PP, ale opět a zase posraná třetí třetina, že to musím říct tak. Kolik bodů jsme díky zkaženým třetím třetinám zkazily raději nevědět.
Aspoň, že dáváme hezké góly...
 
AvatarVelká škoda tohoto zápasu, doufal jsem, že nás to ještě víc nastartuje a třeba překvapíme v následujících těžkých zápasech, bohužel přišel pravý opak... Jaká škoda obvyklé poslední třetinysmajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík