Skvělá třetí třetina stačila pouze na bod

16.02.2012, 09:18 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Minulé utkání vrátilo fanoušky Habs zpět o několik metrů v tmavém tunelu. Ani ne tak špatný výkon, jak klasicky nepovedená třetí část s vyšperkovanou chybou Kaberleho připravily Montreal o šanci na body v domácím utkání proti Carolině. Nyní čeká domácí hráče ještě těžší oříšek, dobře fungující stroj Boston, který se ale také umí zadrhnout. Bude pokračovat jeho střelecká mizérie z minulého zápasu proti Rangers? Pomoci k tomu bude muset v brance jistota Price a před ním sestava:
Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec -Darche
Kostitsyn - Gomez - White
Leblanc - Eller -

První minuty sloužily k oťukání, brankáři čekali na jednoduché zákroky na zahřátí a ve hře se postupně přitvrzovalo. Ostřejší zákroky si jako první připsal Price, střely Cháry a Bergerona pokryl. Zatím spíše tvrdá hra než nějaké hokejové akce mohly bavit diváky, protože domácí si první střelu připsali až v deváté minutě v signalizované přesilové hře, střelu od modré Thomas bez větších problémů kryl v lapačce. Habs tak dostali možnost poprvé v utkání si zahrát přesilovku. První minuta patřila k tomu nejhoršímu, co lze jen vidět, ve druhé se alespoň Montreal usadit v útočném pásmu a Campoli lehkým nahozením a po té střelou zaměstnal Thomase. Více už se nestihlo, první přesilovka upadla v zapomnění. Napravit dojem mohl ve dvanácté minutě Cole, když vypíchl puk ve středním pásmu, tlačil se za obránce Bostonu, z dobré pozice trefil pouze rameno Thomase. Necelých šest minut před koncem první části ukázal srdce bojovníka White, když změřil síly v pěstním souboji s McQuaidem. Aktivní Montreal si vybojoval druhou přesilovou hru, za necelou půl minutu po chybě Cháry přišla velká šance domácích, bohužel bez gólového využití, naopak Pacioretty byl vyloučen za nedovolené bránění brankáři. Jako první se z branky radovali hosté, chybu Gilla potrestal Ference a dostal Boston do vedení, 0:1. Dvě minuty do konce třetiny přišel další trest pro hráče Habs, navíc dvojnásobný, za vysokou hokejku v Krejčího obličeji byl potrestán Eller. Montreal důležité oslabení, aspoň jeho první část, přežil. První třetinu tak rozhodla jediná chyba a Boston odcházel do kabin spokojenější, vedl 1:0.

Druhá třetina a druhá část přesilovky hostí, která přinesla naštěstí jen to, co jsme zvyklí často vídat na straně Habs, tedy vyrovnání v oslabení. Výbornou práci odvedl Subban, krásně namazal před branku Darchemu a ten pohodlně vyrovnal na 1:1. Boston vedení na dlouho neztratil, po příležitostech na obou stranách se k puku dostal Pouliot, obhodil si obránce a střelou mezi betony nachytal Price, 1:2. Navíc přišlo pro Habs další vyloučení, za nedovolené bránění si šel odpočinout Kostitsyn. Boston v ní opět nic nepředvedl, navíc mohl i hned po skončení výhody inkasovat, Kostitsyn Thomase neprostřelil. Thomas pokryl i další možnosti, navíc byl zase podle rozhodčích nedovoleně atakován Leblancem, v signalizované výhodě však došlo k ataku brankáře i na druhé straně, a tak se hrálo 4 na 4. První šanci v tomto počtu si připsal Boston, Pouliot a ani Krejčí na Price nevyzráli. Boston dostal přesilovou hru 4 na 3, vyloučen byl Cole a za co jiného, než za atak na Thomase. Toto oslabení Montreal ustál, následné 5 na 4 už ale Boston díky Bergeronovi využil a odskočil na 1:3. Třetina se po poslední brance hostí spíše jen dohrávala, s pár náznaky příležitostí si brankáři nebo ještě častěji obrany poradili, takže Boston držel po dvou třetinách velmi nadějné vedení 3:1.

Poslední část začala přesilovou hrou domácích. Habs ji však nevyužili a stále tak prohrávali o dvě branky. Co se ale nepovedlo v přesilové hře, zvládli domácí hráči o chvíli později. Desharnais namazal Paciorettymu a ten střelou do tyčky a odrazem od Thomasových zad snížil na 2:3. Tlak Montrealu mohl pokračovat, další vyloučení pro hráče Bostonu. Neskutečné možnosti Desharnaisovy formace k vyrovnání nevedly, snad největší příležitost měl Cole, který už mířil do prázdné branky, ale Chára střelu chytl namísto Thomase. Poslední desetiminutovka třetí třetiny a Montreal se i nadále snažil o vyrovnání nepříznivého stavu. Na ledě se začal velice často objevovat první útok, který obranu Bostonu velice často dostával pod tlak. A přišlo zcela zasloužené vyrovnání, které muselo pohladit po duši všechny fanoušky Habs, Chára krásně přihrál Coleovi, který vymíchal Thomase a vyrovnal na 3:3, díky Zdenko. Tlak domácích neustával, Thomas musel čelit dalším střelám, za to na druhé straně Price se nudil, za 13 minut třetí části ani jedna střela... Boston ale mohl jít opět do vedení, když nahození Ference skončilo po těči na tyčce branky Careyho Price. Boston dostal minutu a půl před koncem výhodu přesilové hry, když Plekanec vyhodil puk přes ochranné sklo. Habs vše ustáli a vydolovali už ze ztraceného zápasu minimálně jeden bod za remízu 3:3.

Zbytek vyloučení i s notnou dávkou štěstí Montreal přežil, důležitý zákrok si připsal Pice. Další pěný zákrok lapačkou Price přišel ve druhé minutě prodloužení, Boston pokračoval ve zvýšené aktivitě, která vyvrcholila střelou Marchanda do břevna. Montreal si připravil také jednu šanci, Gorges byl ovšem moc blízko na to, aby Thomase překonal. V úplně poslední možnosti v prodloužení se ocitl Subban, neuspěl, a tak na řadu přišly nájezdy. V nich byl jako jediný úspěšný Seguin a připsal druhý bod Bostonu.

Montreal díky skvělé třetí třetině vydoloval alespoň bod, který ovšem moc v této situaci neznamená. Ve třetí části Boston doslova odešel a Habs mohli v klidu i strhnout vedení na svoji stranu, za to v prodloužení mohli být rádi, že neinkasovali. Nájezdy už byly loterií a pro Habs v drtivé většině končí špatně. Když už je brankář na lopatkách, neumíme ani zvednout puk, škoda. V noci z pátku na sobotu čeká Montreal výlet na led také velmi tápajícího Buffala.

foto: John Mahoney/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:no ještě, aby měl Chára v úmyslu někoho zranit...to by tak ještě scházelo...je jasný, že pokud má o 30 kg víc, tak je ve velký výhodě
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale Pleky o Chárovi na srazu vůbec nic špatnýho neříkal, ani v souvislosti s tím zákrokem na Paciorettyho - jenom tak utrousil "že je prostě velkej a někdy to tak ani nechce..."smajlik. Ale u toho Paciho alespoň mně tehdy říkal, že Chára dobře věděl, v kterých místech se nachází a co tam za mantinelem stojí... Samozřejmě úmysl zranit ho Chárovi nepřipisoval.
 
AvatarReakce na příspěvek:netvrdim, že si to nezaslouží. když už někdo má bejt sejmutej, tak Chára. Přece jenom: jak se do lesa volá.... ale na druhou stranu je to taky člověk.
u Plekyho je vidět, že mu to jedno nebylo, že někoho zranil. I když to byl Chára, se kterým má taky ještě nevyřízený účty z loňska
fakt před Plekym klobouk dolů smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Reakce lidí byla naprosto v pořádku. Chára je hovado a pokud se nemýlím, tak krom blbých obhajovacích keců se Paccimu neomluvil, takže si to zaslouží a škoda, že ho to jen lízlo.
Pleky ukázal svůj formát, i když se s Chárou taky nemusí, já se přiznám, že bych to neuměl.
 
16.02.2012 16:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já tu našu humanitku nesnáším.. šel sem tam jen kvůli mařenám a nechápu jak někdo může být takovej..
 
AvatarReakce na příspěvek:tos mě vystihnul. plánuju totiž opravdu dělat humanitní školu smajlik
teď jsem si volila na gymplu větev, kterou budu od třeťáku směřovat, jestli humanitní nebo přírodovědnou. A volím humanitní s rozšířenou výukou společenských věd smajlik
 
16.02.2012 15:57 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ty bys měla dělat humanitní školu..
Měl ho sejmout do plexiskla a pak náhodou narazit kolenem, chci vidět zuby, vyražený zuby, chárovi vyražený zuby!
 
Avatarhttp://tn.nova.cz/sport/fotbal/dalsi-fotbal/plekanec-zranil-charu-a-divaci-mu-za-to-tleskali.html
jak jsme si přáli, CHára šel na zem, ale na druhou stranu je od diváků opravdu hnusný, že dali najevo tu radost...
a je vidět, že Pleky je starostlivej člověk a přítel-nepřítel, jede se mu omluvit a poptat se, jak mu je. Přitom by mě zajímalo, kolika lidem se CHára omluvil za způsobená zranění.
Škoda, že není takovejch lidí jako Pleky víc... smajlik
 
AvatarŠkoda toho zápasu a jak už jsem psal, tak jen tu tvrdou a aktivní hru přenést i do dalších zápasů a můžeme se ještě o něco pokusit.
 
16.02.2012 12:19 | reagovat
aa | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík