Vydreté body v Buffale

18.02.2012, 11:01 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens sa v posledných niekoľkých dňoch moc nedarilo, keď prehrali už dva zo štyroch tohtotýždňových zápasov. Najprv v pondelok Habs zbytočnými chybami počas tretej tretiny stratili vedenie 3:2 nad Carolinou a nakoniec hráčom Hurricanes podľahli 3:5. V stredajšom derby s Bostonom Bruins mali zase Canadiens smolu v samostatných nájazdoch. Nezdary z predošlých stretnutí sa hráči Montrealu pokúsia napraviť na ľade nevyspytateľného Buffala Sabres, ktoré vo štvrtok utŕžilo sedemgólovú nádielku od Philadelphie Flyers. Do večerného zápasu však už v drese Canadiens nezasiahne dlhoročná opora zadných radov Habs, obranca Hal Gill, pretože bol vytrejdovaný do Nashvillu. Montreal na oplátku od Predators získal dvojicu mladých útočníkov Blakea Geoffriona, Roberta Slaneya a taktiež voľbu v druhom kole tohtoročného draftu. Do zostavy Habs sa po doliečení zo zranenia vráti obranca Yannick Weber. Súpiska Canadiens pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Bourque - Plekanec - Darche
Pacioretty - Desharnais - Cole
White - Gomez - Kostitsyn
Leblanc - Eller - Diaz

Gorges - Subban
Kaberle - Emelin
Weber - Campoli

Od úvodných sekúnd stretnutia boli aktívnejší domáci hráči, keď viackrát dokázali ohroziť bránku Canadiens, ale Carey Price všetky pokusy súpera úspešne zneškodnil. Na začiatku štvrtej minúty prvej tretiny sa v dobrej streleckej pozícii ocitol útočník Montrealu Ryan White, lenže v rýchlosti nedokázal dostatočne dobre spracovať a trafiť puk. V čase 04:16 strelil domáci obranca Robyn Regehr úvodný gól a Sabres sa ujali vedenia v zápase. V siedmej minúte úvodnej dvadsaťminútovky strelou z medzikružia preveril Millerovu pozornosť montrealský foward Louis Leblanc. V čase 09:25 putoval za krosček na trestnú lavicu domáci útočník Thomas Vanek a Habs mali k dispozícii prvú presilovú hru v stretnutí. Canadiens spočiatku len obstreľovali bránku Ryana Millera a už sa zdalo, že hráči Montrealu túto presilovku nevyužijú, ale obranca Tomáš Kaberle tesne pred jej koncom prekonal domáceho gólmana a vyrovnal. Po zmätku pred bránkou Habs skóroval v čase 15:43 domáci obranca Tyler Myers. V čase 17:47 poslal rozhodca za hákovanie na trestnú lavicu útočníka Sabres Nathana Gerbeho a Canadiens hrali opäť v početnej výhode. Aj túto presilovku Habs úspešne zužitkovali, keď po prihrávke od Yannicka Webera skóroval útočník Scott Gomez. Po prvej tretine bol stav stretnutia nerozhodný 2:2.

V čase 02:34 putoval za hákovanie na trestnú lavicu montrealský obranca Yannick Weber a Canadiens sa museli po prvýkrát v zápase brániť. V piatej minúte druhej tretiny preveril Priceovu pozornosť strelou od modrej domáci obranca Andrej Sekera. V polovici druhej dvadsaťminútovky sa vo výbornej šanci ocitol útočník Montrealu Louis Leblanc, ale Millera nedokázal prekonať. Čo sa nepodarilo Leblancovi, to sa podarilo o pár minút neskôr jeho spoluhráčovi obrancovi Chrisovi Campolimu, ktorý strelou z medzikružia prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. V osemnástej minúte druhej tretiny po prihrávke pred bránku Buffala od útočníka Ryana Whitea vyslal na Millera tvrdý „projektil" Andrei Kostitsyn. Domáci brankár sa však prezentoval ďalším výborným zákrokom. Z následnej šarvátky vyplynulo vylúčenie útočníka Scotta Gomeza a obrancu Mikea Webera. Zhruba minútu pred koncom tretiny predviedol Carey Price úžasný zákrok po strele z hokejky obrancu Robyna Regehra a podržal spoluhráčov. Po štyridsiatich minútach hry bol stav 3:2 pre Montreal.

V tretej minúte záverečnej dvadsaťminútovky znovu preveril Millerovu pozornosť montrealský útočník Louis Leblanc. Na opačnej strene zase obranca Mike Weber strelou od modrej ohrozil Pricea. Našťastie Carey bol pripravený. V čase 07:05 putoval za hákovanie na trestnú lavicu foward Montrealu Scott Gomez. Po výbornej prihrávke od Larsa Ellera z bezprostrednej blízkosti ohrozil Ryana Millera útočník Scott Gomez. Na opačnej strane zase z protiútoku domáceho tímu vznikla nebezpečná situácia pred bránkou Habs, ale Carey všetko s prehľadom vyriešil. V čase 11:55 vyrovnal stav stretnutia domáci útočník Tyler Ennis. V šestnástej minúte z medzikružia tvrdo vystrelil foward Andrei Kostitsyn, ale Miller „schoval" jeho strelu do lapačky. Po šesťdesiatich minútach hry bol stav zápasu nerozhodný 3:3 a tak nasledovalo predĺženie.

V päťminútovom predĺžení mali viacej šancí domáci hráči, ale Carey Price chytal výborne a tak o víťazovi zápasu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy.

V nájazdoch boli úspešnejší hráči Montrealu, keď Millera prekonali Max Pacioretty a David Desharnais, zatiaľ čo Carey Price nepustil za svoj chrbát ani jeden strelecký pokus domácich hráčov.

Celkovo boli v dnešnom zápase aktívnejší hráči Buffala, ale Montrealu pomohli využité presilové hry a úspešné nájazdy. Ďalšie dôležité body pre Canadiens. Hráči Habs budú mať teraz jeden deň na oddych a v nedeľu ich čaká posledný tohtotýždňový zápas proti New Jersey Devils.

Hviezdy zápasu:
1. David Desharnais 0 + 1
2. Tyler Myers 1 + 0
3. Robyn Regehr 1 + 0

foto: REUTERS/Doug Benz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
18.02.2012 16:21 | reagovat
Ondra | ondra-@email.cz
Souhlasím, Gomez je zralý na odchod, je zbytečně drahý a letos se mu vůbec nedaří. Já jen vzpomínám jak se Subban s Plekancem pohádali na jednom z tréninků a poté se vynořily spekulace, že jeden z nich nebo dokonce oba by mohli být vytrejdovaní - tohodle se bojím, jednak nechci, aby odešel Plekanec, protože je to náš oblíbený český hokejista :-) a ani nechci odchod Subbana, myslím si, že je to potenciálně do budoucna jeden z nejlepších obránců ligy, ale hin sa hukáže :D snad nás GM poteší :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:ja doufam ze odejde nas nejlepsi center

No. 11
 
18.02.2012 15:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No predpokladám odchod Kostitsyna, Campoliho prípadne keď spomínaš centrov. No Eller, Desharnais, Leblanc tí sú dúfam nedotknuteľní pretože to je naša budúcnosť. Plekyho odchod tiež nepredpokladám. Možno ešte Darche či Moen. Osobne si myslím, že GM nebude robiť nejaké veľké prestupové rošády.
 
Avatarkoho si myslíte, že obětujeme příště? asi někoho, komu končí letos smlouva... ti budou mít asi přednost. obávám se výměny nějakýho centra. Jsem koukala na soupisku a 6 centrů je moc...
 
Avatarpry jsme se zamerili na evandera kanea
 
18.02.2012 13:28 | reagovat
Ondra | ondra-@email.cz
Gill je sice ztrátou, ale jednak máme spustu mladých a nadějných beků, a jednak mám takové tušení, že nám GM ještě nějaký trejd přichistá, už jen proto, že se Habs zajímají o Ricka Nasha, který je dostupný k výměně.
 
18.02.2012 13:14 | reagovat
aa | a@centrum.cz
fantastické zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarJeště k trejdu. Týmu prospěje, protože musíme dávat víc šancí mladým. Gillova ztráta bude ale velká v oslabení a v kabině, kde byl mimořádně oblíbený, a taky jako rádce mladých, ale při hře 5 na 5 už to tak slavné nebylo, takže já trejdu kvituju. Nicméně Halovi moc děkuji za tu spoustu dobré práce v Montrealu a určitě na jeho působení u nás budeme vzpomínat v dobrém.
Geoffrion nicméně vypadá na dobrý talent. Poměrně urostlý centr, loni 37 bodů ze 45 zápasů v AHL, takže do budoucna příslib. Navíc je to "frantík", jeho táta i děda za Canadiens hráli, takže má motivaci a snad se mu bude dařit.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík