Na Floridu pozor. Nově jí k diviznímu titulu pomáhá i Wojtek Wolski

26.02.2012, 14:37 | Preview |  Monika Gordíková
 

Příjemné sluneční paprsky na Floridě zasvítili na všechny hokejisty Montrealu, kteří zažívají všechno možné, jen ne příjemnou sezonu. Navíc je na tomto americkém poloostrově, daleko od domova, zastihne i nevyzpytatelná uzávěrka přestupů. Ještě předtím ale musejí sehrát utkání proti Panterům, kteří jsou jeden den pod hranicí postupové osmičky a druhý, díky systému soutěže, na třetím místě v konferenci. Teď jsou v situaci číslo dvě.

Plekanec se rozpovídal

Reportéři z listu Journal de Montréal se rozhodli si v Sunrise trochu poklábosit s Tomášem Plekancem. Téma rozhovoru bylo jasné - současné postavení týmu jeho pohledem. A český útočník i v tomto případě zachoval svou tvář spravedlivého a inteligentního hráče, jehož slova mají hlavu a patu. Situace týmu ho velmi zasáhla, přesto věří, že si stávající mizérii vlastně zaslouží. Výmluvy na nedostatek štěstí a zraněné nemají u něj místo.

„Hmm... Je to hodně těžké, ale být na patnáctém místě je naše realita a obraz toho, jak hrajeme," řekl Plekanec a několikrát si pomohl výdechy, které značí jen bezmoc. „Myslím, že tohle si ale zasloužíme. Naše hra prostě není dobrá. Jako tým děláme špatné věci. Nějak se nám spolu nechce hrát. Až příliš často nejsme naladěni na stejnou vlnu. Jsou tam věci, které děláme dobře. Třeba při oslabení. Totéž se ale nedá říct o hře v pěti proti pěti a o přesilovkách."

Plekanec během rozhovoru nejmenoval konkrétně. Pro něj je dvacítka hráčů na ledě příčinou hrozné sezony. Kladenský rodák se rozmluvil o jisté vášni. „Hráč bez vášně si nezaslouží nosit dres kanadského klubu, ani jiného celku z NHL. Pokud nemáte vášeň pro hokej a nejste zapáleným hráčem, pak nejste na správném místě. Pokud někdo nemá klub rád, pak si nezaslouží oblékat jeho dres," míní Plekanec.

Během působení u Habs zažil Plekanec několik vzestupů a pádů. V sezoně 2008/2009 měl na kontě jen devětatřicet bodů a sám tehdy řekl, že hraje jako holka. „Jo, před třemi lety to bylo období plné utrpení, jenže to byla moje vina. Letos je to daleko těžší. Jen velmi nerad se dívám na tabulku a s tím, že tým je na patnáctém místě." Z citů, které chová k organizaci, ale nic neztratil. „Jsem pořád moc rád v Montrealu. Mám tu dlouhou smlouvu a chci být u Canadiens klidně celou kariéru. Nikdy bych takovou smlouvu nepodepsal, kdybych to tam neměl rád."

V brance Budaj

Podeváté od začátku sezony zasáhne od začátku do utkání gólman Peter Budaj. „Je velmi trpělivý a připravený vzít těžký úkol. Peterovi maximálně věříme, v minulosti několikrát ukázal, že k tomu máme důvod," řekl trenér Randy Cunneyworth. Budaj je nadšený. „Vždycky je skvělé, když dostanete šanci. Moc se těším, jsem stoprocentně připraven."

Na Floridu bacha, doplnil ji Wolski

Útočník Wojtek Wolski odstartoval sobotu jako zdravý náhradník newyorských Rangers, zakončil ji jako jeden z hrdinů triumfu Panterů nad Carolinou. Wolski přiletěl do Raleigh, hlavního města Severní Karolíny, jen dvě hodiny před utkáním domácího celku s Floridou. Okamžitě vlétnul do dresu Panterů a hrál. „Byl to bláznivý den, ale vyšlo to," řekl Wolski s tím, že je nadšený z toho, že bude konečně každý zápas na ledě. Jeho nový spoluhráč Stephen Weiss dal gól v nájezdech a zajistil Panthers výhru a posun na první místo v divizi.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.02.2012 12:33 | reagovat
m | nbtt@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, sešli se zhruba v 5 hodin tamního času, aby tuhle zprávu zveřejnili...smajlik.
 
27.02.2012 10:54 | reagovat
bruins | robikokos@centrum.cz
Aktual : The Columbus Blue Jackets traded Rick Nash to the Montreal Canadiens for Tomas Plekanec, Andrei Kosticyn and Yannick Webber...
 
AvatarZápas byl otřesný až do samého konce, se vůbec divím, že jsme to dodívali...
Opravdu bude zajímavé sledovat TDL, jestli se něco bude dít, nebo až pod novým vedením v létě, protože tyhle výsledky snad nemůže přežít nikdo!!!
S tím Plekym to doufám je kec, protože to je pro nás životně důležitý hráč.
 
27.02.2012 07:23 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarTak u toho Plekyho je to, řekla bych, teď tak padesát na padesát. Reportéři z Montreal Gazette nikdy nic nepíšou jen tak a právě oni přišli s tou možností, že Plekanec klauzuli odvolá. Je dost možný, že agent chtěl jen zklidnit situaci a nezapálit Plekymu a sobě telefon kvůli zvídavým novinářům. Taky je dost možný, že je to totální kec. Včil mudruj smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale taky si vzpomeň, kolikrát ten můj pesimistický odhad došel naplnění...smajlik. To nebylo nikdy "předčasný stahování kalhot", to bylo vždy jen okomentování reálné situace, které pravda někdy nevyšlo, ale vyloženě jsem se spletl snad jen v tom našem tažení play-off až do finále konference - ale to jsem nebyl zdaleka sám... Třeba loni, když jsme vedli 2-0 na zápasy s Bostonem jsem říkal, že ta série není zdaleka hotová a ty domácí zápasy budou horší - byl jsem taktéž nařčen z pesimismu, nicméně realita taková bohužel byla... No a letos to snad vidí každý, tady může být optimistou jen blázen... smajlik
 
Avatarvedli 2:0, prohráli 2:4....co k tomu dodat...po kolikátý letos už...
Budaj předvedl dobrý výkon, měl tam několik nádherných zákroků....
to jsem zvědavá na příští zápas v Tampě...pokud budou takhle Habs pokračovat, tak je dotáhne bodově snad i ten Columbus....
 
27.02.2012 01:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Takhle Míro řekni to to na rovinu. Kolikrát, během posledních dvou sezon, mě až někdy štval tvůj pesimismus. Někdy až zbytečný, takový to "stahování kalhot, když brod je ještě daleko" ale tentokrát s tebou plně souhlasim. V tom týmu nefunguje absolutně NIC. Hrači sračka mezi sebou. Trenér bez respektu. Vedení na... ono na těch Cammyho slovech nakonec něco bude :(((
 
AvatarNe začíná, to je z naší strany parodie - ty vo.e, my vedeme o dva góly, jsme jasně lepší a pak si necháme nasázet čtyři góly za sebou...smajlik. Je tohle normální? Vždyť tohle se nám děje v průběhu celé sezóny, to jsou ti hráči tak psychicky labilní?
 
27.02.2012 00:32 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
toto uz pomaly zacina byt parodia na hokej z nasej strany
 
Reakce na příspěvek:A co Gomez????????
 
Reakce na příspěvek:Nevyměnil... To nebude chřipka, ale spíš mor..
Co se týká trejdů, nic velkýho nečekám. To až v létě. Přijde novej trenér a snad i GM,tak ať začnou budovat tým podle sebe.
 
AvatarUž jsem si myslel, že jsou to nějací jiní Habs, ale druhá třetina mě uklidnila - jsou to ti naši staří známí... Jak jednoduše lze ztratit dvougólové vedení a navrch dostat ještě jednoho. Bravo!
 
AvatarReakce na příspěvek:tahle třetina je teda úplnej opak tý první...
 
AvatarReakce na příspěvek:S tím se nedá než souhlasit, když člověk vidí tu bídu. Přitom první třetina byla výborná a Cats byli zralí na výprask... A my prohráváme. Děs běs
 
27.02.2012 00:10 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPetere Petere :D ja už chci jen vysoký draft, jinak mně je tahle sezona u....
 
26.02.2012 23:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarGomer se na konci na toho Flasu dobre vyto... za to bych mu v kabine dal co proto...takova sabotaz...
 
AvatarReakce na příspěvek:dneska teda Habs hrajou pěknej hokej. A hra má parádní tempo smajlik asi je někdo vyměnil smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:http://cs.justin.tv/biscuit_goglu#/w/2672296800

Ale jelikož to zapneš až teď, tak to po tobě po chvilce bude chtít platit, ale třeba ne, zkus.

Jak to vypadá až trapně jednoduše, když někdo účinně cloní brankáři a bek (PK) nezabíjí diváky za plexi, ale míří. Clemennsen je dost díravý, tak toho pojďme využít a trochu si zastřílet!
 
AvatarReakce na příspěvek:nemáte někdo nějakej odkaz, kde se zápas neseká? díky
super začátek smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasne rozumím ti. Já už to beru z velkým nadhledem tyhle plky a počkám si raději na oficiální vyjádření.
 
26.02.2012 21:49 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:nemyslel jsem to doslova...Avery je samozřejmě přinejlepšim pulec :)
jen to chci trochu odlehčit, protože to co jsou schopný vymyslet a napsat některý jedinci mdlého rozumu, je až zarážející (o to smutnější, že se toho dokážou někteří chytit a trápit se tim rádoby konkurzem na nejlepší novinářský kachny roku)
nezbejvá nám nic jinýho než doufat, že se PG trochu umoudřil a nechce přijít o křeslo 1. března :)
 
AvatarReakce na příspěvek:A to já se zase na trade deadline těším...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Avery není velká ryba, jen typický přeplacený nýmand, co nic neumí. Navíc hraje na farmě s platem 4 mega, takže vedle trejdnutí takového hráče je podpis Gomeze nebo Markova nejlepším podpisem roku smajlik
 
Avataruž aby byl zejtřek večer nebo ještě líp úterý a bylo po přestupech....tohle začíná bejt pomalu na žalobu za psychickou újmu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Lepší to nesledovat, člověk se akorát rozčiluje a pak se stejně nic nestane
 
26.02.2012 21:22 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardo Montrealu takhle velký ryby nechoděj...takže v klídku
 
26.02.2012 21:20 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:klid kluci, snad si nechcete přivodit trauma ještě předtim, něž opravdu přijde...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já už ty spekulace raději nekomentuju, ale můžu říct, že kdybysme vzali Averyho, tak by se moje fanouškovství otřásalo v základech.
A Neilem předpokládám se myslí Chris Neil, ne James a toho bych i bral místo Kostěje!
 
AvatarReakce na příspěvek:nvm ale nez bych nekoho bral tak bych radeji poslal pryc hrace (aby se uvolnil strop na leto) za 1.,2.,nebo 3. kolo draftu
 
AvatarReakce na příspěvek:Tootoo a Avery...??? To si snad dělají p.del, ne?
 
26.02.2012 20:56 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHabs se prá zajímají o Tootooa, Neila, Nashe a Averyho
 
AvatarReakce na příspěvek:Ufffffffffffffffffffffff
 
26.02.2012 20:47 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDespite reports that Montreal Canadiens C Tomas Plekanec would be willing to waive his no-trade clause, Rick Curren, Plekanec's agent says that his client is not willing to waive his NTC and that they "never had a discussion about this. Never. This is not true". Plekanec has 4 years remaining on his current contract that pays him $5M per season.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to docela dost kontrastuje s tím, co v článku řekl - zajímavé...smajlik.
 
Avatarpleky kostej for hubertoeau berem vsemi deseti
 
Avatarmně se to zdá spíš jako pouhá spekulace, vzhledem k tomu, co prohlásil v tom rozhovoru. Navíc si nemyslím, že by byl Pleky schopnej udělat takovýhle rozhodnutí do zítřka.
Tak jako tak doufám, že k tomu nedojde. Ale klepu se z toho teda jak ratlík...každopádně chtělo by to nějaký Plekyho vyjádření...
 
AvatarReakce na příspěvek:Už to někteří vyvracejí... každopádně TD se zatraceně blíží a pryč není ještě ani Kostěj, tak uvidíme, co vedení vymyslí
 
26.02.2012 18:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak to bude konec HABS jak ho známe.. Snad jen kdyby za něj dorazil Nash nebo Brasaard
 
AvatarBude se něco v příští hodinách dít i v Montrealu? Tomáš Plekanec je údajně ochoten odvolat klauzuli o zákazu přestupu.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík