Jak moc jiní Habs nastoupí proti Tampě?

28.02.2012, 14:37 | Preview |  Monika Gordíková
 

Tak trochu jiní Habs budou stát v noci na zítřek našeho času na ledě St. Pete Times Forum, kde své domácí zápasy hraje Tampa. Důvody je potřeba hledat u trade deadline a také u přesunů mezi prvním týmem a farmou. Andrej Kosticyn od této chvíle reprezentuje v nejslavnější hokejové lize světa Nashville. Dres Canadiens už mu neříká Pane. Tradiční trikot však oblékne Blake Geoffrion, který tak napíše další kapitolu života svého své hokejové rodiny. Geoffrion se mezi montrealskou elitu posunul na úkor Louise Leblanca. Ten už je zase Buldok.

Pierre Gauhier o trade deadline

Na začátku dnešního preview k zápasu s Tampou se ještě na chvíli ohlédněme za uzávěrkou přestupů. „Když jsem s ním mluvil, byl velmi vděčný za roky v Montrealu. Víte, byl to náš původní draft, takže to nebyla jednoduchá výměna. Řekl nám, že to tu miloval," vyjádřil se GM Pierre Gauthier na adresu Andreje Kosticyna. Organizace má nyní už tři možnosti výběru ve druhém kole draftu 2013. Gauthier to považuje za skvělé.

Pak sáhnul po Bradu Staubitzovi, vysokém forvardovi, který nejde pro ránu daleko. „Potřebovali jsme trochu vybalancovat velikost našeho týmu, zejména mezi útočníky." Staubitz byl původně obráncem. Jeho statistikám vévodí hlavně čísla uvádějící počet trestných minut. Fanoušci ho v akci uvidí opravdu brzy. Staubitz vyfasuje dres s číslem 25 a v Tampě by měl hrát.

Geoffrion pokračuje v rodinné tradici

Blake Geoffrion se po trejdu Hala Gilla připojil k organizaci, i když zatím jenom na farmě. I tak se hodně psalo o předchozích třech generacích jeho rodiny, které zasáhly do prvního týmu. Nikdo nepochyboval, že i nejmladší z rodu tento krok udělá. Nyní se to Blakeovi definitivně podaří. „Potřebovali jsme rozhodnout o tom, co bude pro příštích pár zápasů pro naši sestavu nejlepší," pokračoval Gauthier.

Geoffrion si na sebe oblékne dres s číslem 57. Ještě není zcela jisté, zda se do sestavy připojí už dnes. V úvahu jako debut připadá i další duel proti Minnesotě hraný v Montrealu. Sedmapadesátku si Blake vybral kvůli spojení pětky a sedmičky. Pradědeček Howie Morenz nosil sedmičku, děda Bernie Geoffrion pak pětku. Oba patří do Síně slávy.

Lightning doma vyhráli třikrát v řadě

Generální manažer Tampy Steve Yzerman má potíže s brankáři. Tým má největší průměr obdržených gólů v lize. V posledních třech zápasech do jeho branky napadalo patnáct gólů. Yzerman s tím při uzávěrce přestupů chtěl něco udělat, jenže nedostal žádnou nabídku, která by situaci vylepšila. Místo brankoviště se zaměřil na obranu a přivedl Mikea Commodorea z Detroitu, Briana Leeho z Ottawy a Keitha Aulieho z Toronta.

První dva jmenovaní by měli hrát už dnes. „Obránci se hledají těžko. Dívali jsme se po mladých hráčích, po hráčích s vhodnými smlouvami," řekl Yzerman. Doufá, že jeho tým se ještě podívá do play off. Nyní ale musí počítat s tím, že útočník Vincent Lecavalier vynechá pátý zápas v řadě kvůli zranění v horní části těla. Tampa naposledy porazila New Jersey 4:3.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to v sestřihu bylo a velké škoda. Je fajn, že kouč zkouší i jiné kombinace útoků k Plekymu, i když co mu zbývá, když jeho obvyklí kumpáni jsou buď zranění, nebo vyměnění smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jo, měli jsme převážnou část zápasu převahu...
Pleky s nima hrál a docela jim to šlo. Jenom ty zakončení...asi jsi viděl, jak krásně Pleky Whitemu nahrál...
 
AvatarAž teď jsem shlédl sestřih a musím říct, že jsem byl překvapen. Měli jsme dost šancí, ale když je nebudeme proměňovat, tak nemůžeme vyhrát... logicky.
A viděl jsem dobře, že Pleky hrál s Geoffrionem a Whitem?
Staubitz zápas pěkně okořenil, zlý muž nám chyběl, tak proč ne, aspoň bude ve zbytku špatné sezóny zábava.
Teď doma s trápící se Minny, tak uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale čemu se divíš, vždyť v jejich podání to takhle funguje téměř každou sezónu...smajlik? To u nás je to poslední roky novum, bohužel dost hořké... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to mi dělá škodolibou radost už jen díky kamarádovi, ortodoxnímu Torontskému fandovi, jež se mi smál celou letošní sezónu, že Habs budou v PO chybět, tak teď mu to můžu vrátit.
 
Avatarale na naše výsledky se dá podívat i optimisticky.
To, že Habs nebudou hrát play- off, to víme už dobrý dva měsíce. Ale co takové Toronto- bylo v postupový osmičce a podělaj konec sezóny....
určitě to štve daleko víc
 
29.02.2012 13:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo už dávno sa na webe nemenila anketa. No a napadla ma taká bizardná otázka na novú anketu:
Koľko bodov ešte získajú Habs do konca sezóny. smajlik
 
29.02.2012 11:56 | reagovat
a | a@centrum.cz
velmi dobré zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:...aneb Randymu Cuneyworthovi třikrát hurá!!! smajlik
 
Reakce na příspěvek:Hra Habs prostě postrádá systém, což při sestavě 11-7 není nic divnýho...
 
29.02.2012 03:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo videl som dve tretiny a s prepáčením je mi na vracanie. smajlik Takýto otrasný hokej som snáď nevidel ani v našej extralige. "Ešteže som zostal hore"* 4*
 
AvatarReakce na příspěvek:no to teda....naprostej souhlas...
prohráváme, ačkoli hrajeme daleko líp než Tampa a jeden z nejlepších zápasů za tenhle měsíc. Jenom proto, že to tam nepadá, což je docela v hokeji zásadní problém
 
Naši snipeři udělaj hvězdu z každýho gólmana. Co všechno dokážou nedat je neuvěřitelný.smajlik smajlik smajlik
 
Avatarzápas je zatím dost vyrovnanej a kupodivu se na to dá koukat. Myslím, že Geoffrion zatím dobrý, docela se vedle Plekyho s Whitem chytl. A všechny lajny si vytvářej šance, což už tady dlouho nebylo.
jenom nerozumím tomu, proč Gomez dostál tolik prostoru u přesilovky na úkor Plekyho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že určitě Sabres. Hodgsonovi se předpovídá velká budoucnost a už letos ukázal, že oprávněně. Vancouver byl zkrátka v závidění hodně pozici. Mají až přespříliš dobrých ofenzivních hráčů, kteří umí vystřelit, takže jim takový hráč nebude moc chybět, ale potřebovali zesílit a zvýšit útok na PO. Já tenhle trejd chápu, ale na druhou stranu chápu rozčilené fans, že jim vedení vzalo takový talent.
Co my bychom za takové starosti dali, že? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:zlata hokejka :D

 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, že bych chtěl obhajovat Gauthiera, ale tohle je strašně zjednodušené porovnání a dost odtažené od reality. Musíš brát v potaz výchozí pozici všech zainteresovaných - my jsme se chtěli Kosticyna hodně zbavit (ať si říká Gauthier co chce), Nashville nutně potřeboval hráče typu Gaustada a Buffalo na jeho trejd zase tak extrémně netlačilo, dokonce bych řekl, že nadhodilo absolutně nesmyslný požadavek na protihodnotu, jestli se někdo chytí - asi věděli své...smajlik. No a vyšlo jim to.
Spíš bych tady hodnotil ten jejich druhý a zásadnější trejd, tj. odchod Kassiana a příchod Hodgsona - to byl trejd s velkým "T", jehož vítěz se asi nedá nyní jednoznačně určit, i když to vypadá trochu lépe pro Sabres.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky má tu výhodu, že jeho přínos týmu je i v něčem jiném, než v bodovém přídělu.
Dnes bude v bráně opět náš nejlepší hráč celé sezóny Carey Price
 
Avatarpo prvním kole Zlatý hokejky je Pleky 9. (to je na tom líp, než bych při jeho formě čekala).
Kabelka nedostal dokonce ani bod (to se naopak čekat dalo)
zaslouženě vede Eliáš
http://tn.nova.cz/sport/hokej/nhl/elias-vede-pred-jagrem-po-1-kole-v-ankete-zlata-hokejka.html
 
28.02.2012 20:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMontreal Canadiens great Jean Beliveau has had a stroke and is being treated at a hospital. The NHL team says Tuesday the 80-year-old Hall of Famer was admitted after he took the stroke Monday night. The Canadiens say Beliveau is “undergoing active investigation and treatments.” Beliveau played 20 seasons in the NHL from 1950 to 1971, all with the Canadiens. He won 10 Stanley Cups.
 
28.02.2012 18:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No obrazne povedané. smajlik
 
28.02.2012 17:24 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:Howie a Bernie už se vsázej, kdy Blake vymete tu pavučinku...
 
AvatarReakce na příspěvek:to že nemůžou pořád prohrávat si říkám před každým dalším zápasem...a většinou mě vyvedou z omylu...
nechápu návrat Leblanca na farmu, vždyť je to lepší hráč než Gomez (taky kdo není, že jo), taky se celkem těším na Geoffriona. AHL hrál skvěle, snad v tom bude pokračovat.
doufám, že dojde k větším změnám ve složení formací (kromě tý, kde je Cole). Především Pleky a Eller by podle mě neměli hrát spolu v lajně. K Plekymu bych vrátila asi Bourquea, dařilo se jim líp než když teď byli od sebe.
 
AvatarReakce na příspěvek:Demence Gauthiera a genialita souhry GM a trenéra v Nashvillu, která nemá chybu. To je fungující a zdravá organizace...
 
28.02.2012 16:18 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA ešte len tak pre zaujímavosť jeden fakt zo včerajších výmien:
Predators získali: Paul Gaustad (7 gólov, 10 asistencií) a 4. kolo draftu
Sabres získali: 1. kolo draftu

Predators získali: Andrei Kostitsyn (12 gólov, 12 asistencií)
Canadiens získali: 2. a 5. kolo draftu

Demencia pán Gauthier!!! Hovorí vám to niečo? Asi nie.
smajlik
 
28.02.2012 16:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo som veľmi zvedavý na Blakea Geoffriona. Na farme sa ukázal v dobrom svetle. Predpokladám, že bude hrať vo štvrtom útoku spolu so Staubitzom a Nokelainenom či Palushajom. A čo sa týka zápasu. Nečakám žiadnu slávu zo strany Montrealu. Veď kto by aj čakal. No ale dúfam, že Habs konečne vyhrajú. Veď nemôžu iba stále prehrávať. smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík