Zlepšené výkony potvrdili Habs proti Ottawě

15.03.2012, 16:02 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil, Michal Možný
 

Po čtyřzápasovém tripu, z kterého si Canadiens přivezli solidních pět bodů za dvě výhry, jednu prohru v prodloužení a jednu prohru, se ve středeční noci představili opět fanouškům v Bell Centre. Soupeřem jim byl tým Ottawy Senators, kterému se letos až překvapivě daří a vypadá to, že se jako jediný kanadský celek z Východní konference podívá do vyřazovacích bojů. A protože jsem už zmínil, že poslední zápasy se vyvedly i hráčům Montrealu, dal se čekat celkem zajímavý hokej.

Sestava domácích vypadala dost překvapivě - k dopředu avizovaným zraněným Diazovi, Gomezovi, Blundenovi a Giontovi se přidali i Kaberle a Jemelin (ovšem jejich důvod absence mi není znám...), takže do obranných řad byl povolán St-Denis a alespoň jsme tak hráli normální systém 12 + 6. V bráně nastoupil Price. Svou velkou domácí premiéru si odbyl Andrej Markov a bylo to v hledišti náležitě slyšet při jeho prvním dotyku s pukem...

Obě mužstva se do první třetiny rozjížděla pozvolna, opticky to vypadalo, že volněji pak Habs. Ovšem hosté posílali na Priceho spíš takové zahřívací střely a tak první vážnější situací byl střelecký pokus Paciorettyho z mezikruží ve třetí minutě. Další a už podstatně nebezpečnější akci měl opět na svědomí Pacioretty, který ujížděl s Desharnaisem na jednoho obránce hostí, ale střelu našeho centra fantastickým zákrokem zlikvidoval gólman Bishop. Price si první opravdu těžký zákrok připsal zhruba v jedenácté minutě, kdy na jeho bránu zle dotírali Greening s Michálkem a o chvíli později byl v dobré střelecké pozici Alfredsson. A pak už se měnilo poprvé skóre - ve čtrnácté minutě našel Nokelainen na modré rozjetého Colea a ten ze svého typického nájezdu z křídla nadvakrát překonal Bishopa, aby si hned vzápětí vcelku originálním způsobem plácnul na oslavu gólu s hlavním rozhodčím... - 1-0. Radost z vedení však vydržela domácím necelou půlminutku, neboť první útok Ottawy dokonale rozebral domácí defenzívu a Greening srovnal - 1-1. Od této chvíle dostalo utkání trošku větší šťávu a zajímavé momenty se střídaly na obou stranách. Asi největší šanci ve zbytku první části měl hostující Turris, kterého nadvakrát skvěle vychytal Price. Těsně před koncem se ještě do sebe pustili Nokelainen s Cowenem, ale bylo vidět, že náš hráč se prát nechce. Zajímavá a vyrovnaná třetina, byť tomu poměr střel neodpovídá, skončila tedy smírně.

Druhá třetina začala opě v poklidnějším tempu, oba týmy si vypracovávaly jen náznaky šancí. Změnit se to ale mělo ve čtvrté minutě, kdy si Ottawa zahrála přesilovou hru 4 na 3. Tlak Ottawy se dal očekávat a Price se dostal do provozní teploty hodně rychle. Nejprve zneškodnil dělovku Karlssona, poté už ve hře 4 na 4 i střelu Alfredssona a aby v pekelné minutě a půl toho nebylo málo, musel se domácí strážce svatyně vypořádat i s bombou Gončara... Tím příležitosti hostí pomalu utichaly a dobrým hokejem se začali prezentovat domácí. V sedmé minutě se před Bishopem ocitl Bourque, hostujícího brankáře neprostřelil. Další pěkné okamžiky Habs přinesla přesilová hra šest minut před koncem třetiny, ale Subban se tentokrát od modré neprosadil. Po skončení přesilové Montreal pokračoval v tlaku, ke vší smůle Weber zlomil hokejku, Eller při dorážce trefil tyč a v poslední šanci Bourque minul branku. Tři minutu před koncem se tlačil před branku Plekanec, nahrál do vyložené šance Paciorettymu, kanonýr domácích před Bishopem selhal... Více toho už druhá třetina nepřinesla, a proto platil stále remízový stav 1:1...

Zato nástup do třetí části byl zajímavý až až, po 15 vteřinách dojel puk Pacioretty, nahrál na modrou Subbanovi, který krátkým švihem nahodil puk na branku, kde se potuloval Desharnais a usměrnil kotouč až za Bishopova záda, 2:1... Stále pokračoval pohledný hokej z obou stran, do zakončení se přeci jen o něco více dostávali domácí, střely Plekance a Desharnaise Bishop zlikvidoval, i když Desharnaisův bekhend s notnou dávkou štěstí. Po následném buly ujel Markovovi Neil, jeho střelu Price chytil a poté byl Neilem natlačen do brankové konstrukce, naštěstí vše se obešlo bez zranění... Ottawa se přeci jen dočkala v začínající osmé minutě vyrovnání, když Priceho trochu smolně prostřelil Karlsson a vyrovnal na 2:2. Senators byli v ráži a podobnou střelu vypustil o chvíli později i další jejich bek, ale tentokrát byl Price bezchybný a betonem střelu vyrazil. Habs se přeci jen chvíli otřepávali, ve hře 4 na 4 necelých šest minut do konce se vedení snažil strhnout na stranu domácích Subban, Bishop si ale povyjel a střelu nadvakrát zkrotil. Více už se v šedesáti minutách nestalo a tak utkání zaslouženě dospělo do prodloužení.

V tom stojí za zmínku krásná akce Tomáše Plekance, který našlápl ve vlastním pásmu, udělal svůj obvyklý pohyb a stahovačku, vypálil, ale ke smůle domácích se puk zastavil o horní tyčku hostující branky. A potom na druhé straně megašance Gilroye, při které už zvedala celá hostující střídačka ruce nad hlavu, ovšem Gilroy netrefil z brankoviště téměř prázdnou bránu... Rozhodnout tak musely až nájezdy, kde jediným úspěšným exekutorem byl Desharnais a připsal Montrealu druhý, asi i zasloužený bod.

Canadiens odehráli opět solidní utkání a zdá se, že poslední zápasy, kde už o nic nejde, si hokejisté užívají. Další mač odehrají Habs opět proti Ottawě, tentokráte na jejím ledě.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jakš takš drží, jako jediný z týmu. Což je při tech letošních okolnostech obdivuhodné. Jak říkáš, když je lajna sehraná, tak zákonitě body přichází a samozřejmě se množí hlavně v té lajně.
 
AvatarReakce na příspěvek:když vezmeš, že Pleky se letos neměl možnost s nikým pořádně sehrát, tak bodů má hodně. Co se týče první lajny, tak díky jejich formě a sehranosti je to většinou tak, že jeden z útočníků dá gól a další dva mu nahrajou. Proto maj přibližně stejně bodů. Pleky pořádně tuhle možnost nemá, ale stejně s nima bych řekla bodově drží krok smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, Carey nájezdy nemusí, ale proti OTT se vytáhl a pochytal to krásně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo ten průnik vlastně od vlastní brány byl nádherný, skončit tohle gólem tak by to byla velká paráda. Pleky je tak trošku mimo dění, první lajna vše díky své skvělé sehranosti zařídí, takže je Pleky v pozadí, co se týče bodů, ale já věřím, že příští rok to bude lepší. A vůbec bych ne nebránil formaci Borque-Pleky-Leblanc, celkem jim to šlapalo.
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, souhlas. Pleky asi letos dvacet gólů nedá, ale každopádně hraje v posledních zápasech pěkně. Byla škoda, že nedal ten gól v prodloužení, protože ten pokus moc hezkej. S Borquem hrajou vedle sebe dobře, chtělo by to ještě druhý křídlo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak už jsem napsal, tenhle večer Campolimu sednul, do útočné třetiny projížděl stejně lehce jako často Subban - mně se tentokrát prostě líbil.
Jj, Cole mě pobavil, jak už jsem ostatně zmínil v článku - i v takových nešťastných časech pro Habs si dokáže udržet smysl pro humor...smajlik. Markovův nájezd byl dost odfláknutý, bez jakéhokoli naznačení, nic... Potěšil mě naopak v nájezdech Price, když všichni víme, že tohle zrovna není jeho nejoblíbenější disciplína.
Velká škoda, že sbíráme body až v době, kdy už je to vlastně úplně jedno... smajlik
 
AvatarJo a ještě do třetice smajlik
My jsme se smáli a dělali si srandu z toho, že by nás Markov nějak vytrhl, ale s ním máme ze tří zápasů 5 bodů, no ne že by on na tom měl extra zásluhy, ale je to zajímavý fakt.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tomu věřím a nebude s tím problém si myslím. Co bych si ještě přál, když jsi načal ty stats, tak aby Borque dosáhl aspoň na 20 gólů, i když on má stejný problém jako Pleky s nestálostí kolegů v řadě, no a taky Pleky, ale jeho 20 gólů je už spíš utopie.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vy jste párci smajlik
Neví někdo proč hráli Habs doma ve světlých dresech? Odpovím si sám, že by kvůli retro dresům Ottawy?
Zápas byl poměrně hezký na pohled. Campoliho vyjížďky do útoku byly povedené a celkově odehrál asi nejlepší zápas sezóny, ale přiznejme si, že OTT není zrovna dobře bránící tým, takže proti jiným si tohle dovolit nemůže.
High five Colea s rozhodčím byla pecka, nasmál jsem se skvěle. Ten chlap je prostě letos náš top hráč a hraje ve skvělé náladě.
Čekal jsem, jestli půjde Markov na nájezdy a šel, škoda, že nedal.
 
15.03.2012 18:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Test, jestli někdo čte report proběhl úspěšněsmajlik smajlik smajlik
 
15.03.2012 17:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo pekný report, len taká drobnosť. Canadiens síce odohrajú najbližší zápas proti Senators, ale nie na domácom ľade ale v Scotiabank Place v Ottawe. smajlik
 
15.03.2012 17:13 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarpomalu začínám věřit, že Cole dá 3O golu za sezonu a Desharnais 2O...:)
 
AvatarKaberle nehrál, protože se mu narodil syn, o Emelinovi říkali (jestli jsem dobře rozuměla komentátorovi), že má lehčí zranění ramena
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík