Kaberle je zraněný, Patrick Roy už je prý domluvený o působení u Habs

20.03.2012, 12:30 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Neděle znamenala pro hokejisty Montrealu díky dobrému srdci trenérů volný den, včera už se ale zase trénovalo v Brossardu. A jak je známo, v NHL jsou i pouhé tréninky zajímavé a přinášejí spousty novinek. Mathieu Darche na vedlejším kluzišti zotavoval své tělo, parťáka mu dělal kapitán Brian Gionta. Zajímavostí je ale víc. A do toho už se zase mluví o Patricku Royovi v souvislosti s jeho jmenováním do role hlavního kouče Habs.

Darche - místo otřesu mozku chřipka

Mathieu Darche hrál naposledy 21. února proti Dallasu. Od té doby nic a nikdo netipoval, že by mohl chybět tak dlouho. Teď je sympatický útočník blízko k návratu do hry. Včera doplnil na druhém kluzišti v Brossardu Briana Giontu, aby dostal do tempa svoje nohy a plíce. Zatímco kapitán slavného celku si už do konce ročníku nezahraje, Darche ještě nějaký ten zápas asi stihne. „Nejsem teď ve formě, ale doufám, že do konce sezony se ještě vrátím," řekl Darche a se smíchem dodal: „Mám takový pocit, že potřebuju nové nohy a plíce, ale jinak je to v pohodě."

Darche byl brán jako pacient s otřesem mozku, ačkoli nikdy nebylo stanoveno, zda je tomu tak. „Byla to fakt obrovská chřipka! Příznaky ale byla úplně stejné, jako při otřesu mozku, jenže ve stejnou dobu jsem trpěl virózou a ušní infekcí. Teď už mám dobrý pocit, když jsem zase zpátky v tréninku. Bude trvat ještě několik dní, než se do toho dostanu, ale jdu správným směrem. To vím" ukončil Darche.

Kaberle - po narození zranění

Tréninku se nezúčastnili Travis Moen, Raphael Diaz, Scott Gomez a Tomáš Kaberle. Český obránce by měl mít podle některých informací zranění v horní části těla a prodlužuje si tak dovolenou určenou k návštěvě porodního sálu u příležitosti narození prvního potomka. Kaberle si nejprve na nic nestěžoval a najednou se objevili potíže.

Mistrovství světa - pozvánky už klepou na dveře

Před rokem by to ještě asi nikdo neřekl, ale teď je David Desharnais možná jen kousek od pozvání do kanadské reprezentace. Pověření lidé z kanadské reprezentace o šikovném forvardovi jistě ví. „Abych byl upřímný, ještě jsem o tom nepřemýšlel. Je to mimo moji kontrolu. Je tu spousta skvělých hráčů, kteří budou k dispozici. Nemyslím si, že bych mohl dostat místo na soupisce," řekl Desharnais o možnosti reprezentovat Kanady na šampionátu ve Švédku a Finsku.

Pozvánku do reprezentace Ruska už dostal Alexej Jemelin. Teď se čeká, zda se stejné pocty dočká Andrej Markov. Ruská federace se chce teprve ujistit, zda na to Markov bude fyzicky mít a nechává si čas na rozmyšlenou. „Je to velká zodpovědnost hrát za svou zemi, musíte být stoprocentně fit," řekl Markov na otázku, zda by chtěl hrát na šampionátu za Sbornou. Carey Price se vyjádřil, že pokud on bude pozván na šampionát, bude se rozhodovat podle aktuálního procesu v jednání o nové smlouvě.

Nový trenér - spekulace plné Patricka Roye

Ian Halperin je považován za člověka, jehož zprávy většinou nemají žádný pořádný podklad. Spíše vaří z vody. Nicméně, i jeho je potřeba zmínit. Na svém Twitteru před nedávnem napsal: Canadiens na konci sezony jmenují Patricka Roye novým hlavním koučem a generálním manažerem. Bude to nejlépe placený trenér v historii klubu.

Zde je další informace z jiného serveru: Geoff Molson osobně nabídl Patricku Royovi post hlavního trenéra. On byl vždycky Molsonovým přáním a plánem číslo jedna. Royovým asistentem bude Andre Tourigny, současný generální manažer a trenér týmu Huskies z QMJHL. Roy a Tourigny se dobře znají a pojí je dobré přátelství. Tourigny je považován za specialistu při tvorbě speciálních formací a jejich hry. O druhém asistentovi zatím není rozhodnuto. Roy si vyhlédnul Benoita Groulxe, jenže ten se zatím nevyjádřil, zda by byl ochoten opustit svoje angažmá v QMJHL.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Tak snad to s tím Royem tak nedopadne, ať nedopadnem jak Maple Leafs s Patem Quinnem v Torontu, kdy jednu dobu seděl na dvou židlích..Věřím a doufám, že pan Molson není tak hloupý a nebude opakovat chyby druhých..
 
AvatarReakce na příspěvek:Nj, stárnem ale všichni, to tě může těšit smajlik
Byly to jiné časy a už je to fakt dlouho, horší je, že jako realista vidím na SC reálně nejméně za 5 let...
 
22.03.2012 15:06 | reagovat
a | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy na dnes

http://cospe.bloger.cz/
 
Reakce na příspěvek:Já tehdy zápasy sledoval,protože jsem chtěl vidět The Great One. Toho znal každej. Ale jak už to tak bejvá, všechno skončilo úplně jinak. Během série to u mně definitivně vyhráli Habs. Bohužel, bylo to naposled, kdy pohár lorda Stanleye zamířil do provincie Quebec. Taky se tehdy hrál jinej hokej a ta soupiska ...To se asi s realitou letošní sezóny nedá srovnávat...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, Desjardins - ten Deharnais mě pěkně plete...smajlik
 
AvatarKdyž si to tady tak čtu, připadám si tu jako nějaký dědula...smajlik. Já začal fandit nebo se spíš zajímat o Canadiens už na začátku osmdesátých let, ale tehdy to byly pouze nějaké útržkovité informace hlavně ve Stadionu. Finále v roce 93 jsem samozřejmě sledoval, ale ještě ne zdaleka jako takový zapálený fanda - ale ty prodloužení a v nich takový LeClair nebo Deshardins, to bylo něco...!
 
AvatarReakce na příspěvek:taky bych chtěla vidět MTL vyhrát SC. Nejenom z youtube. s tvýma 2,5 roku jsi na to byl ještě dobře. aspoň jsi byl na světě a měl, i když hodně nepravděpodobnou, pouze teoretickou šanci něco zahlídnout, co si nemůžeš pamatovat smajlik já měla v tu dobu minus dva roky, takže šance nebyla vůbec smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To ti těžce závidím, že jsi zažil Habs ve finále SC. Já měl tou dobou 2,5 roku smajlik
 
Reakce na příspěvek:Trochu se mi po těch časech stejská. Zvlášť v týhle zpackaný sezóně. Klidně bych si to zvopáknul.Hlavně ty nervy ve finále.smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tak to je kus historie smajlik Dnes je to s informacemi jednoduché, zase si ale musíš dáváat velký pozor, aby byly pravdivé, ale to zacházím moc do obecna, to se NHL moc netýká.
 
AvatarReakce na příspěvek:podobný připomínky rodičů slýchávám taky. To je samý: "To už budeš zase v noci strašit" a "Aby jsi se nedivila až ve škole usneš" apod.
V knihovně jsem se snažila sehnat něco o NHL, ale vzhledem k tomu, že nejsme ani desetitisícový město, tak neměli o NHL ani knížky, natož časáky. Což je škoda. Internet ale nezklamal smajlik
 
Reakce na příspěvek:Dneska se informace scháněj´ dík netu docela snadno.Já třeba začal Habs fandit v 93,kdy dávali, tušim že na kanálu OK 3, finále SC proti Kings. Dodneška si pamatuju mamčiny připomínky typu: Koukej jít spát, ráno jdeš do školy. Od tý doby jsem utrácel každej den kapesný za Sport a podle výsledků si dával dohromady soupisku. Zhruba v tý době taky vycházela historie klubů NHL v časopise Stadion. Dalších pár hodin strávenejch v knihovně. Časáky totiž domu nepučovali. Jó, to byly doby... smajlik smajlik smajlik
 
21.03.2012 15:58 | reagovat
a | a
velmi zajímavé zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
21.03.2012 08:48 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Roy = Nejlepší gólman planety.
 
AvatarReakce na příspěvek:jsem už psala, že historii klubu jsem na netu zjišťovala. Na legendy klubu se ale chystám pořádně podívat až v létě až nebudu muset mít v hlavně 15 řádů hmyzu na biologii, složení Kordiller na zemák a další, podobně důležitý informace...
Uznej, že kdybych Habs sledovala, abych nějak "zabila čas", tak bych skoro na každý zápas nestávala na budíka a radši spala. Navíc hned při prvním sledování jsem až divila, kolik má MTL skvělých hráčů, nejenom Plekyho. Nikdy jsem netvrdila, že týmu fandím pouze kvůli němu. Vždycky jsem měla radši Kanadu než USA, pak ta historie (už jenom to, že stáli u vzniku NHL...)a Pleky byl další z plusovejch bodů. Hned mě taky zaujalo Careyho čarování v brance a líbí se mi, že maj pokaždý vyprodaný Bell centre a lidi tam maj hokej prakticky jako náboženství.
Tolik asi na moji obhajobu smajlik
 
20.03.2012 21:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:LaFleur*

Jinak ještě mě napadá jen tak zběžně, Ken Dryden, Bob Gainey, Gorges Vezina..
 
20.03.2012 21:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarAchjo, kdo je Patrick Roy? Joke roku.
To co teď napíšu rozhodně nemyslím ve zlým.

Pokud začalas sledovat noční zápasy jen proto, žes nemohla usnout a jendou jsi to viděla, tak ti to neberu, takhle se člověk může stát fanouškem. Každý má svého oblíbence, to nepopírám, já se klidně přiznám, můj oblíbenec byl, je a bude Carey price, z minulosti pak zmíněný Patrick Roy.
Ale taky fandím HABS třeba proto, že mám rád Montreal jako město, že miluju Kanadu jako zemi, a ikdyž jsem tam nikdy nebyl, jen jsem byl na moment ve Vancouveru, mimo sezonu, tak přesto chci do Montrealu alespoň na nějaký zápas a nebo, což bych radši, odstěhovat se tam nadobro.
Pokud ale sleduješ noční zápasy ani nevíš kdo byl Patrick Roy, tak pro mě nejsi fanoušek ale jen zaháníš nudu, protože fanoušek má být srdcař a má týmu fandit hlavně srdcem, pokud řekneš že fandíš habs kvůli plekymu a pokud bude vyměněn, budeš fandit jinému týmu, jak jsi předtím psala někde jinde, už dříve, tak nemá smysl abys HABS sledovala. Nikdy tě nezajímala historie klubu? Pokud mě něco zajímá, chci vědět vše, ne? Mrazí mě když si na youtube najdu videa z 1993, ikdyž, popravdě, jsem se narodil až o 5 měsíců později. Nepamatuju si zápas s Detroitem kdy jsme přišli o legendu a vyměnili jej do Colorada, kde jim v téže sezoně vychytal SC, nepamatuju si ani konec jeho kariéry a popravdě si teď ani, což mě sakramentsky mrzí, nevybavuju vyvěšení jeho dresu v BC. Jacques Plante, Guy LeFleur, Maurice Richard, Jean Beliveau, Howie Morenz a v neposlední řadě Patrick Roy - pokud ti tyhle jména nic neříkají, je to jako by fanoušek KINGS neznal například Gretzkyho. Pokud se nazýváš fanoušek, je to tvoje ostuda.
 
20.03.2012 20:42 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak to potom asi tento rok nebudes povazovat za dobry a zbytocne si bola hore :) ale tak snad uz dalsia sezona bude o niecom inom a to s tym Royom je snad fakt iba "kachna" aj ked zas na striedacke by som si ho vedel predstavit ale skor asi ako asistenta
 
AvatarReakce na příspěvek:o hokej se zajímám docela dlouho. i když se asi bude nějakejch 6-7 let zdát krátce (ale mě v tu dobu bylo nějakejch 10). Ale nejdřív jenom naše extraliga.
K NHL jsem se dostala zhruba před rokem, když jsem jednou nemohla usnout a věděla jsem, že dávaj "nějakej" hokej na Nova sport. V tu dobu jsem o Plekym věděla akorát z nějakejch MS a že v tu dobu chodil s Luckou Vondráčkovou. Jsem si to pustila a hned mě to chytlo. Pak jsem si přečetla nějaký články o historii NHL, Canadiens, začala koukat častějc....no a teď v průměru třikrát tejdně v noci vstávam a skoro nespím. A nějak mi to ani nevadí (když teda Habs vyhrajou) smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Upřímně si mě tímhle dotazem dostala smajlik smajlik smajlik prý ten Roy smajlik, ale v pohodě, beru to, že se o hokej zajímáš krátce a hlavně o Habs.
Je s ním často srovnáván Carey. Oba nastoupili strašně mladí, jsou kanaďani a oba naše drafty. Tak já doufám, že i když je Roy rozporuplná osobnost, takže Carey půjde v jeho stopách co se týká jak týmů, tak svých úspěchů.

Díky za článek. Štve mě zranění Diaze a to fakt hodně! Letos můj 3. nejoblíbenější bek a velký talent. Darche, Gomez asi nikomu nechybí, Kabelka... no... raději nic.
Bylo by super na MS vidět Caryho, tak i jiné naše hráče!
 
AvatarReakce na příspěvek:děkuju za info. na wikipedii to bylo moc dlouhý, tohle mi pro představu stačí smajlik stejně většinu zapomenu
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale já mluvím o tom, že bych ho nechtěl ani na jednu pozici! O tom, že by měl dělat oboje snad nemá smysl ani přemýšlet...
 
20.03.2012 17:06 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:roy ve zkratce:
1986:jako nováček vychytal montrealu Stanley cup
1993: znovu vítězství ve Stanley cupu (s dosud platnym rekordem výher v prodloužení - 11x)
1995: zápas s Detroitem a nakládačka kterou si nedotknutelný Roy musel vyžrat až do konce, dostal 9 fíků...po zápase prohlašuje, že už nikdy za HABS nenastoupí..následuje jeho výměna do Colorada
1996: ihned zisk Stanley cupu
2001: další a poslední zisk Stanley Cupu
pak ještě chvilku chytal, ukončil kariéru jako nejlepší brankář v historii v počtu výher, vyvěšení dresu pod strop haly v Coloradu a minulej rok nebo předminulej taky v Monrealu...víc nevim :)
 
Avatarnepřijde mi jako chytrej nápad dát jednomu člověku dvě práce najednou. Ještě k tomu v týmu jako jsou Canadiens a ještě v současný situaci...
Mohl by mě někdo informovat, kdo je ten Patrick Roy? už jsem z předchozích diskuzí pochopila, že bejvalej brankář.
Doufám, že uvidíme na MS Desharneise proti Plekancovi smajlik nebo Markova a Emelina, pokud Plekyho nepřizabije smajlik
 
20.03.2012 16:40 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že tohle je opravdu jenom kachna, protože člověk by přeci nemohl dělat obojí. Zase takovej Superman Roy není. Myslím, že by měl co dělat, aby ukočíroval povinnosti vyplývající z pozice hlavního kouče, natož pak ještě vymýšlet strategii organizace. A kdyby se to přeci jen stalo skutečností, pak se fabrika s názvem Montreal Canadiens asi jen těžko zvedne.
 
20.03.2012 16:29 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:jo až bude sedět ROY jednou půlkou zadnice na trenérské židli a druhou půlkou v manažerským křesílku...budeme s láskou vzpomínat na doby kdy u kormidla byli Gauthier a Cunnye... :)
tatíček Molson vybere dobře, ostatně tak, jak je to v Montrealu "dlouholetou a úspěšnou tradicí"
:(
 
AvatarBože, chraň nás Roye jako hlavního trenéra, natož pak generálního manažera smajlik!!!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík