Habs neuspeli v "Big Apple"

31.03.2012, 10:15 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens odohrali v utorok večer pred domácimi divákmi v Bell Centre veľmi vyrovnaný zápas proti Floride. Napokon si však Habs z tohto stretnutia odniesli len jediný bodík, keď Panthers podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch. Canadiens majú cez víkend dosť nabitý program, pretože hráčov Habs čakali súboje na ľade tímov New Yorku Rangers a Washingtonu Capitals. V bránke Montrealu proti Gáboríkovi a spol. nastúpil Carey Price. Zostava Canadiens pre piatkový duel v New Yorku vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Leblanc - Plekanec - Bourque
Blunden - Eller - Geoffrion
Palushaj - Nokelainen - Staubitz

Subban - Georges
Markov - Emelin
St-Denis - Campoli

Hrala sa druhá minúta prvej tretiny, keď tvrdou strelou od modrej preveril Lundqvistovu pozornosť obranca Montrealu Josh Georges. O dve minúty neskôr, si zase na opačnej strane dobrú príležitosť vypracoval newyorský útočník Brandon Dubinsky. Našťastie Carey Price „prečítal" jeho úmysel a pohotovo zakročil. V šiestej minúte úvodnej dvadsaťminútovky si Habs vypracovali ďalšiu peknú akciu, keď pred bránkou Rangers tečoval strelu obrancu P.K. Subbana montrealský foward Mike Blunden. Následne na to vznikla pred brankárom Lundqvistom menšia šarvátka, po ktorej si na trestnú lavicu za hrubosť išiel sadnúť domáci foward Brad Richards. Zhruba v polovici úvodnej tretiny dokázal elitný útok Canadiens na čele s Davidom Desharnaisom spôsobiť veľký „prievan" pred bránkou New Yorku, keď útočník Max Pacioretty ohrozil domáceho gólmana strelou z bezprostrednej blízkosti. A keď ani tento strelecký pokus Habs sa neujal, zákonite prišiel úder na opačnej strane. V čase 08:56 poslal hráčov Rangers do vedenia 0:1 svojim tridsiatym deviatym presným zásahom v sezóne útočník Marián Gáborík. Za nedovolený zákrok na brankára poslal rozhodca v čase 14:13 na trestnú lavicu ľavého krídelníka New Yorku Ruslana Fedotenka. V sedemnástej minúte prvej tretiny sa po dobrej prihrávke od Tomáša Plekanca, snažil „prepasírovať" kotúč za chrbát domáceho brankára útočník Rene Bourque. Henrik Lundqvist však zneškodnil aj tento pokus hráčov Canadiens. Necelú minútu pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky za nedovolený zákrok putoval na trestnú lavicu foward Habs Aaron Palushaj. Po prvých dvadsiatich minútach zápasu bol stav 0:1 pre Rangers.

Do druhej tretiny vstúpili hráči Montrealu v oslabení, pretože stále trvala presilovka domáceho tímu z konca predošlej dvadsaťminútovky. Rangers ponúknutú možnosť presilovej hry náležite zužitkovali už po tridsiatich sekundách, keď newyorský útočník Brad Richards vystrelil z medzikružia a „prepálil" všetko čo mu stálo v ceste. V piatej minúte prostrednej časti hry tvrdo vystrelil od modrej montrealský obranca P.K. Subban, ale Lundqvist bol „nepriestrelný". Za držanie putoval v čase 07:23 na trestnú lavicu útočník Montrealu Tomáš Plekanec a Habs sa museli opäť brániť. Hráči New Yorku počas tejto presilovky niekoľkými nebezpečnými strelami ohrozili Priceovu bránku. Carey si však zo všetkými hravo poradil. Minútu a pol pred koncom druhej dvadsaťminútovky si dobrú šancu vypracoval foward Canadiens Blake Geoffrion, avšak ani jeho strelecký pokus nepriniesol Montrealu vysnívaný gól. Podobne ako v prvej aj v tejto tretine diváci videli jeden gól a tiež v sieti Habs. Do šatní sa odchádzalo za stavu 0:2 pre New York.

V tretej minúte záverečnej časti hry mal obrovskú príležitosť na strelenie tretieho gólu domáci útočník Brandon Dubinsky, ale Carey Price sa prezentoval famóznym zákrokom. V čase 07:12 poslal rozhodca za podrazenie na trestnú lavicu montrealského fowarda Louisa Leblanca. Domáci hráči nezaváhali a využili aj ďalšiu početnú výhodu v zápase, keď strelou od modrej Pricea prekonal obranca Rangers Michael Del Zotto. Na 0:4 pre New York zvyšoval v čase 16:58 svojim druhým gólom v stretnutí domáci obranca Michael Del Zotto, keď „vymietol" ľavý horný roh Priceovej bránky. O minútu neskôr sa „čestného" gólu konečne dočkali aj hráči Canadiens, keď Lundqvistovi pokazil čisté konto montrealský foward Rene Bourque. Veľký podiel na tomto góle mal Tomáš Plekanec, ktorý presnou prihrávkou spoza bránky New Yorku našiel svojho spoluhráča z útoku. Bourque zároveň stanovil aj konečný výsledok zápasu 1:4.

Habs nezvládli tento zápas najlepšie, keď nepremenili niektoré dobré príležitosti a naopak súper tie svoje využil. Canadiens hneď po stretnutí odleteli do hlavného mesta USA, kde ich čaká súboj proti tamojším Capitals na čele s kapitánom Alexom Ovechkinom.

Hviezdy zápasu:
1. Henrik Lundqvist 19/20
2. Michael Del Zotto 2 + 1
3. Marián Gáborík 1 + 1

foto: Chris Trotman/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jednoduše. Na loňskou protrápenou Halákovu sezónu a Caryho úžasnou si nikdo nevzpomene, ale každý vidí super čísla Haláka a průměrné Caryho. Už nevidí fakta, že Halák těží hodně ze hry týmu, jež je defenzivně založená a celkově se týmu daří víc, vyhrává, tak má logicky dobré čísla. U Caryho si dobrých výkonu všimne málokdo, aby je mohl docenit. Ale to je fuk, kdo NHL rozumí, tak ví co a jak.
 
31.03.2012 22:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Presne tak aj ja sa divím tomu, že všade označujú Halákov trejd ako zlý krok. Podľa mňa to bol jeden z najlepších, ak nie aj najlepší krok, ktorý Pierre Gauthier ako GM v Montreale urobil. Síce pravda vtedy mohla byť protihodnota väčšia, ale postupom času sa Lars Eller ukázal v dobrom svetle. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Už mě dost štve, že v každém druhém rozboru kariéry PG u nás se mu dává za vinu trejd Haláka. Přitom tohle je jeho jeden z mála dobrých kroků! Ale co se divím, při dnešní kvalitě internetových pisálků. Je dost jednoduché zkouknout čísla brankářů a z toho si vyvodit závěr, širší skutečnost odhalí málokdo.
Haláka uznávám hodně, ale já jsem názoru, že je Carey lepším brankářem a že to byl dobrý krok Haláka vyměnit (byť mohlo to být za větší protihodnotu, ale to je společný jmenovatel snad každé výměny PG).
 
AvatarDnes v bráně s Budajem. Chtěl jsem dnes napsat preview, ale vůbec mi to časově nevyšlo sakra...
 
31.03.2012 19:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhlpro.cz/clanek/21723-po-gaineym-zklamal-i-gauthier-habs-dal-vyhlizi-spasu
Celkom zaujímavý článok. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak neřekl bych, že Carey neměl den! První taková šmudla po dorážce, to se špatně chytá, druhý neviděl, třetí bomba, ale to se dalo chytat a čtvrté taky celkem nechytatelné za to tam měl spoustu výborných zákroků, kde tým ohromně podržel. Takže až na ten třetí gól bych řekl klasický skvělý výkon, na který jsme zvyklí. Kdyby jsme prohráli 4:3, tak by to bylo na Caryho, ale když útok nedává góly... soupeř nám dal lekci z efektivity (kolikrát letos už).
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo jo, už vím, jak se - hodnotí. Mě to zaujalo, protože Plekyho lajna kolikrát "vyžrala" všechny góly, takže jsme nemuseli dostat extra moc gólů a Pleky odjížděl s -2 ze zápasu.
 
AvatarReakce na příspěvek:No ale pořád je to tak, že Desharnaisova formace je někde jinde - u Plekyho lajny jsou to jen takové záblesky a žádné velké závěry bych z toho nedělal.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak on byl akorát u toho gólu v oslabení a tam se mínus nepočítá, takže za vstřelený gól při plném počtu hráčů ten jeden plusový...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:jo, taky mě šokovalo, že měl Pleky 1 smajlik Plekyho formace si aspoň individuální body zasloužila, hrajou poslední dobou dobře. V přesilovkách jim taky dali zabrat, asi jsi na sestřihu viděl, jak Lunqist zastavil puk na brankový čáře...u Plekyho je vidět, že mu vyhovuje ty šance připravovat než sám zakončovat. Dobře hrál kupodivu i Campoli. Bohužel den neměl Carey, ale to se stane a teď to už nevadí.
 
AvatarČekal jsem prohru a můj tip byl 4:1, no škoda, že jsem si nevsadil. Podle sestřihu to taková tragedie nebyla, ale musíme prostě proměňovat šance, to je pořád dokola omílaná písnička.
Jsem hodně rád, že se trefil Rene, přál jsem mu to za hezkou a snaživou hru, kterou předvádí poslední dobu. Mimochodem Pleky 1 v zápase, kde jsme dostali 4 góly? Not bad smajlik
Dnes to bude s Caps hodně těžké, bojují o PO a jdou to toho na plno, my nemáme o co hrát.
 
31.03.2012 11:18 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež si myslím, že dnes to s Caps nedopadne najlepšie. smajlik
Dnes by mohol opäť chytať Budaj. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak já bych to shrnul asi tak, že jsme dostali lekci z proměňování šancí a řekl bych, že i Lundqvist byl včera lepší než Price. Nehráli jsme až tak špatně, jak by se mohlo zdát podle výsledku, ale s tím, co třeba včera předváděl v koncovce Desharnais, který by raději pořád nahrával nebo střílí mimo, nemůžeme prostě vyhrát...smajlik.
Dneska to je další prohra a celkem jasná, protože jednak na Washington vůbec letos neumíme a navíc Caps teď mají velkou šanci dostat se před Buffalo, které včera ztratilo.
 
Avatarzápas to celkově nebyl špatnej. První třetina byla dost vyrovnaná, pak Habs měli takový výkyvy, kdy hráli líp než Rangers a za chvilku zas hůř. Jenomže nevyužili šance, zatímco Rangers jo.
Moc se mi líbila hra Plekyho formace. Pleky několikrát nádherně nahrával, ale jsme zase u toho, že by se potřeboval s někým pořádně sehrát (pokud možno s někým, kdo hraje křídlo).
Snad aspoň dáme dneska Caps. I když ta letošní bilance vzájemných zápasů....
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík