"Stamkos si proti Habs ani neblyslol"

05.04.2012, 15:09 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Lákadlom na stredajší súboj Montrealu Canadiens s Tampou Bay Lightning mohla byť pre fanúšikov v Bell Centre prítomnosť hviezdneho fowarda Stevena Stamkosa, ale aj 700. zápas krídelníka Erika Colea. Stamkos v tejto sezóne súperovým brankárom „nasúkal" už obdivuhodných 58 gólov. Pre Habs a Bolts to dnes večer bude štvrté a zároveň aj posledné vzájomné tohtosezónne stretnutie. To o čom sa v zámorských médiách špekulovalo už niekoľko dní sa v stredu potvrdilo, Carey Price utrpel ľahký otras mozgu a s určitosťou si tak už vo zvyšných troch zápasoch nezachytá. Careyho v bránke zastúpi jeho kolega Peter Budaj, ktorému bude kryť chrbát Robert Mayer. Do prvého tímu bol z Hamiltonu Bulldogs spolu s Mayerom povolaný aj útočník Gabriel Dumont. Mladý center si proti Tampe Bay „odkrúti" premiéru v drese Habs. Na maródke Montrealu figurovali Ryan White, Petteri Nokelainen, Tomáš Kaberle, Travis Moen, Scott Gomez, Raphael Diaz, Mathieu Darche, Yannick Weber a kapitán Brian Gionta. Zostava Canadiens pre večerný zápas s Lightning vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Leblanc
Geoffrion - Eller - Blunden
Palushaj - Dumont - Staubitz

Gorges - Subban
Markov - St-Denis
Campoli - Emelin

Do zápasu vstúpili úspešnejšie hráči Montrealu, keď už v priebehu tretej minúty prvej tretiny prekonal hosťujúceho gólmana Sebastiena Carona obranca Habs Alexei Emelin. Canadiens pokračovali aj po tomto góle vo svojej útočnej aktivite a dokázali si vypracovávať viaceré dobré strelecké príležitosti. V čase 07:26 brankár Montrealu Peter Budaj urobil pri rozohrávke fatálnu chybu a doslova daroval gól kapitánovi Lightning Vincentovi Lecavalierovi, ktorý tak pohodlne skóroval do prázdnej bránky. V jedenástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky z medzikružia nebezpečne vystrelil montrealský foward Louis Leblanc, ale Sebastien Caron jeho strelecký pokus úspešne zlikvidoval. V čase 13:31 putovali za hrubosť na trestnú lavicu útočníci Brad Staubitz a Nate Thompson. Na konci pätnástej minúty prvej tretiny sa po presne mierenej prihrávke od Davida Desharnaisa ocitol osamotený pred bránkou Tampy Bay obranca Habs Chris Campoli, avšak Carona nedokázal prekonať. Po úvodnej dvadsaťminútovke bol stav stretnutia nerozhodný 1:1.

Aj druhú tretinu odštartovali lepšie hráči Canadiens, keď v čase 01:42 po prihrávke od Davida Desharnaisa prekonal hosťujúceho brankára presne mierenou strelou útočník Erik Cole. Obranca Habs Alexei Emelin poslal v priebehu tretej minúty prostrednej časti hry puk nechcene medzi divákov, za čo ho rozhodca „ocenil" dvoma minútami strávenými na lavici hanby. V siedmej minúte druhej dvadsaťminútovky vyslal na Budajovu bránku nepríjemnú strelu útočník Tampy Bay Steven Stamkos. Peťo si však s jeho strelou hravo poradil. Za hákovanie putoval v čase 08:15 na trestnú lavicu hosťujúci kapitán Vincent Lecavalier. Akonáhle sa skončila jedna presilová hra, v zápätí po nej nasledovala ďalšia. Tentokrát si však hru v početnej výhode vyskúšali hráči Lightning. Canadiens sa našťastie dokázali úspešne ubrániť. V štrnástej minúte druhej tretiny sa nedovoleného zákroku dopustil foward Tampy Bay Tim Wallace a Montreal si zahral ďalšiu presilovku. Túto príležitosť už Habs náležite zužitkovali, keď na 3:1 pre Canadiens zvyšoval útočník Erik Cole, ktorý tečoval pred Caronovou bránkou strelu z hokejky spoluhráča Tomáša Plekanca. Ďalším vylúčeným hráčom bol v čase 17:37 hosťujúci krídelník Brett Connolly. Po štyridsiatich minútach hry bol stav stretnutia 3:1 pre Montreal.

V čase 03:42 znížil na rozdiel jedného gólu hosťujúci obranca Bruno Gervais, ktorého strelu si do vlastnej bránky nešťastne zrazil útočník Habs Brad Staubitz. Takýto stav však platil len do konca šiestej minúty tretej tretiny, kedy dvojgólové vedenie Montrealu znovu navrátil foward Max Pacioretty. V čase 12:33 poslal rozhodca za hákovanie na trestnú lavicu opäť kapitána Lightning Vincenta Lecavaliera. Hneď po návrate Lecavaliera na ľad, zakončil svojim druhým gólom v zápase krásnu individuálnu akciu útočník Canadiens Max Pacioretty. Upravil tak aj konečný výsledok zápasu na 5:2 pre Montreal.

Canadiens svojho súpera v dnešnom zápase prakticky k ničomu nepustili a zaslúžene zvíťazili. Hráči Habs nebudú mať moc času na oddych, pretože už vo štvrtok ich čaká stretnutie na ľade Caroliny Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Erik Cole 2 + 0
2. Max Pacioretty 2 + 1
3. David Desharnais 0 + 2

foto: John Mahoney/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:V létě jsem ho neznal, ale po pár zápasech jsem věděl, že se chytne. Už jen jeho silné a rychlé nohy naznačovaly mnohé, byť byl zpočátku za Martina silně utlačován v útoku s Gomezeme a Gio, který fungoval asi jako ruské hodinky.
A teď, jeden z nejlepších power forvardů ligy a skvělý střelec, paráda.
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, každopádně podpis Colea to byl jeden z nejlepších kroků bývalého vedení klubu smajlik
 
Avatarta marodka zas vypadá hrozivě.
ta Budajova "nahrávka" by mohla být oceněna titulem "Borec na konec" na TV Nova smajlik ale stejně, vychytal výhru, takže pohoda smajlik snad se mu podaří inkasovat míň gólů než soupeři ještě dvakrát smajlik
 
05.04.2012 15:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhlpro.cz/clanek/21759-dobry-podpis-erik-cole-hraje-v-zivotni-forme
Zaujímavý článok. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík