Mladé naděje již působící u Canadiens - TOP 7

11.04.2012, 16:32 | Zajímavosti |  Lukáš Matýšek ("bartrand"), Míra Vyskočil
 

S výhledem na letošní draft a v posledních letech nezvykle vysokou pozici Montrealu na něm, si udělejme takovou malou inventuru našich nadějí, které už se v organizaci Canadiens nacházejí. A v souvislosti s tím si také můžeme jenom lehce nastínit určité priority při podepisovaní hlavně „volných hráčů s omezením", které se nejslavnějšího mužstva budou dost týkat...

Canadiens mají na soupisce pro příští sezónu solidní seznam obránců obsahující například Joshe Gorgese, Andreje Markova či Yanicka Webera. Po nevydařené sezoně by se měli zaměřit především na podpis P.K Subbana, Raphaela Diaze a Alexeje Jemelina (pokud mluvíme o obráncích) a po této sezóně snad není nikdo, kdo by v Montrealu nevěřil v jejich další působení u Habs. Tomáš Kaberle je stále pod smlouvou a Chris Campoli s největší pravděpodobností naše barvy hájit v příští sezoně nebude. A naše naděje...?

Frederic St. Denis
Za Canadiens odehrál celkem 11 zápasů, ve kterých se představil celkem slibně. Většinu sezony však strávil v Hamilton Buldogs v AHL, kde v 54 zápasech nasbíral celkově 28 bodů. St. Denis bude v létě volným agentem a každý očekává, že jej Habs podepíšou minimálně na sezónu dopředu. Je to kvalitní obránce a v příští sezóně by se měl definitivně ustálit v prvním týmu.

Louis Leblanc
Leblanc letos za Montreal odehrál celkem 36 zápasů a získal 9 bodů. Je ještě pro pár sezón pod smlouvou a managemant Canadiens doufá, že si z něj vychová elitního centra se schopností hrát kdykoliv i na křídle. Leblanc letos hodně cestoval mezi NHL a AHL, ale nejen on věří, že od příští sezóny si v hlavním týmu vybojuje pevnou pozici a během několika málo let se z něj stane centr do 1.-2. řady.

Aaron Palushaj
Palushaj odehrál v prvním mužstvu v této sezóně celkem 32 zápasů, zbytek pak strávil v Hamiltonu. Byl protihodnotou za Matta D'Agostiniho ze St. Louis Blues. Příštím rokem by měl mít už s jistotou místo v prvním týmu. S Canadiens získal za svých 32 startů jen 5 bodů, v další sezóně by tak měl 22letý Palushaj hrát někde ve třetí řadě - v případě, že tým podepíše volné hráče. Pokud na sobě zapracuje, může se s přehledem stát 30 gólovým střelcem.

Blake Geoffrion
Blake Geoffrion, protihodnota za Hala Gilla, který byl vytrejdovaný do Nashvillu, je to pravé jméno zapadající do Montrealu.
Ale samozřejmě na sobě bude muset ještě hodně „makat", pokud si chce upevnit místo na soupisce Canadiens. Během letošní sezony si za Habs připsal dva góly (v 8 utkáních). Pokud v příští sezóně dostane stálé místo v týmu, nemůže počítat, že se dostane výše než do třetí útočné řady. Je to jeden z mála hráčů, kteří se dokáží o puk dostatečně pobít i v rohu a to je přesně to, co Canadiens potřebují. Má potenciál nasbírat ještě velké množství bodů.

Nathan Beaulieu
Nathan Beaulie je jedním z největších montrealských prospektů. Lze předpokládat, že bude v další sezóně několikrát povolán do prvního týmu, ale většinu sezóny stráví na farmě. A není příliš nepravděpodobné, že se časem stane klíčovým hráčem na modré čáře. Organizace si dobře uvědomuje, že obránců je v zásobě dostatek, takže má Beaulieu ještě nějaký čas na to, aby dozrál. Montreal si vybral Beaulieua v prvním kole, 17. celkově na draftu v roce 2011. V Quebecké Major Junior Hockey League si vedl velmi dobře a připojil se tak na dlouhý seznam obránců, čekajících na uchycení ve vyšších ligách.

Mike Blunden
Canadiens by měli mít na soupisce místo pro hráče jako je Mike Blunden, jeho herní styl dozajista bude velice vítán. V létě se stane tzv. volným agentem, ale Habs bezpochyby podepíšou tohoto hráče, který v NHL odehrál během této sezóny 33 zápasů, ve kterých získal 3 body a 25 trestných minut. Blunden prozatím nemá jisté místo na soupisce, ale pokud chce management trochu zvýšit výškový průměr, Blunden je tou správnou odpovědí. A za přijatelnou cenu...

Andreas Engqvist
Švédský prospekt Andreas Engqvist je velkou nadějí Habs, která však zatím, bohužel, předpoklady nenaplňuje. Engqvist za Canadiens odehrál 12 zápasů bez bodového zápisu. Za Hamilton si v 50 zápasech připsal 36 bodů. Canadiens nejspíše podepíší Engqvista na dvoucestnou smlouvu, pokud mu budou chtít dát šanci pomoci budovat tým. Má obrovský potenciál, ale potřeboval by nahrát v NHL daleko více zápasů a hlavně se v nich prezentovat jako v AHL.

Ostatní
Obránci Jared Tinordi a Brandon Nash nebo forward Brendan Gallagher, Patrik Holland, Alexander Avtsin, Michael Bournival a Dany Kristo jsou bezpochyby talentovaní mladíci, ale ještě nemají na to usídlit se příští sezónu v prvním týmu. Jsou však důležitou budoucností organizace a management týmu rozhodně nebude bránit jejich šancím se prosadit.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Calgary ne že není frankofonní oblast, ona to je frankofonní oblast asi jako Ostrava. Takže silně pochybuju o Sutterovi jak o jeho fránině tak jako o něm jako adeptovi na HC.
 
13.04.2012 17:39 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Calgary je v Kanadě a, ikdyž tam na to tolik nedbají, a není to tak moc frankofonní oblast, myslím že to není tak nepravděpodobné že by nemluviln francouzsky
 
AvatarReakce na příspěvek:Sutter asi nemluví francouzsky, ne?
 
13.04.2012 15:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No vylúčené to nie je, ale ja si myslím, že trénerom Habs bude asi Roy. Síce v prípade, že by sa to stalo skutočnosťou a Roy sa stal trénerom, tak nebol by som z toho "tri-krát" nadšený.
 
13.04.2012 15:38 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarCalgary neprodloužilo s trenérem, tak jen aby po něm nesáhli HABS :/
 
13.04.2012 14:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No podľa informácii by Habs mali vybrať útočníka. Najpravdepodobnejšími kandidátmi sú útočníci Mikhail Grigorenko, Alex Galchenyuk a Filip Forsberg. Ale do draftu sa ešte dosť vecí môže zmeniť. smajlik
 
13.04.2012 09:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:http://canadiens.nhl.com/club/page.htm?id=79402

a článek předtím sme to v diskuzi probírali :)
 
AvatarNo a jak to vypada s draftem letos, bereme jako treti, ma nekdo nejake podrobnejsi info co tam jsou za hraci a jaci by se nam hodili ?
 
AvatarReakce na příspěvek:pěkný... smajlik
jak dlouho ti to trvalo prohrabat se všemi týmy? smajlik
 
12.04.2012 20:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo Jim Nill nemá záujem byť generálnym manažérom Habs. Škoda pre Montreal by bol veľmi dobrým kandidátom na post GM. smajlik
http://www.rds.ca/canadien/chroniques/338451.html
 
12.04.2012 19:00 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatartak jsem se trochu pohrabal ve statistikách a na co jsem nepřišel:)
1.útok HABS ve složení Cole, Pacioretty a Desharnais...ti všichni zažili životní sezonu, žádnej z nich nikdy nezískal víc bodu za sezonu (můžou se tím pochlubit jako jedinej elitní útok ze všech mužstev uplynulého ročníku NHL)
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si naopak myslím, že tu za tu dobu noví diskutéři přibyli... Jak říkám, k náplni některých příspěvků jsem shovívavý, což možná pramení z mého věku...smajlik. Nechci být k někomu kritický jen proto, že třeba napsal dle mého soudu nějaký nesmysl nebo nemá takové znalosti ohledně dané tématiky - určitě si to o mých znalostech v určitých oborech myslí spousta lidí také, takže nemůžu tu dělat mudrce... Ale rozumím tomu, co jsi tím chtěl říct.
 
12.04.2012 06:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJe to síce úplne mimo tému, ale objavili sa ďalší dvaja záujemcovia o post GM (Luc Robitaille) a HC (Ron Hextall). smajlik
http://www.rds.ca/canadien/chroniques/338405.html
 
12.04.2012 06:16 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDíky za článek velice zajímavý, jak už tady však padlo Blunden mezi prospect určitě nepatří a upřímně já bych jej ani neprodloužil. Z výše zmíněných si nejvíce slibuji od Leblanca, který by v příští sezoně měl jednoznačně patřit do A týmu (třetí lajna s Ellerem by mu měla sedět).
No nevím teda, jestli se od Palushaje někdy dočkám 30branek za sezonu, podle mě na to nemá a výměna za D´agostina byla chyba. Ale rád se budu plést. Geoffrion je bojovník, své místo v týmu si najde! Enqqvist mě absololutně nepřesvědčil, šance v A týmu mu moc nedávám. Bealiueu, Gallagher a Kristo jsou mladí, ale hlavně u prvních dvou se čeká, že v NHL by mohli mít velice slibnou kariéru, tak uvidíme, hlevně Gallagher měl už loni skvělý kemp a i během sezony se o něm mluvilo, jen v dobrém. Tinordi - jako typický PK bek by měl být supr, ale zas že by měl nějakou dobrou sezonu se říci nedá. U těch mladých je to hrozně těžký. Záleži, jaké budou mít léto a kdo z nich se abnormálně zlepší. Třeba to nakonec může být Holland či Bournival, to se těžko odhaduje.
Já hlavně už s očekáváním vyhlížim GM, u kterého si přeju jediné dostat Gomera a Kabelku co nejdál od bran montrealských!

Míro: já nemám absolutně nic proti tomohle webu, bůh chran. Jak už jsme říkal, není moc jiných na které bych chodil déle než sem. A několik desítek play off nocí v letech minulých jsem tu s váma strávil(doufám, že za rok znovu). I ten sraz, bohužel loni jsme byl v cizině celé léto a plánuji to i letos s tím, že bych si v září chtěl splnit sen a dostat se do Montrealu. Takže Pleky sraz nevím, jestli zas zopáknu :( Jen jsem však poukázal na to, že někdy diskuze tady jsou až moc monotoní, než tomu bývalo dřív a myslím, že i to má za následek odliv určitých dopisovatélů. Kteří tady určitě jako já, několikrát za den dorazí si něco počíst, ale jejich komenty, se tu objevují jen sporadicky, oproti minulosti. Budu však věřit, že to je pouze slabou sezonou! I když mě osobně taková ještě více utuží k Habs. Dneska pracovně sjíždím všechny tři PO zápasy a prostě hokej parádní, ale emoce mi tam chybí. Bez Habs to PO není pravé PO. Proto, co nejdříve být zpět!
 
AvatarTaky mi tam moc Blunden nesedí. On mě celkem zklamal. V prvních zápasech hrál moc dobře, sedl si s Nokelainenem, pak dostal šanci kvůli zraněním v první lajně kde hrál fyzickou hru, ale pak se to nějak vytratilo (možná že i díky jeho zranění, nevím). Se svojí postavou bych si ho představoval jako druhého Moena nebo třeba Lucice (i když to už přeháním) a místo toho je nevýrazný. Chybí mi u nás nějaký rebel, někdo kdo by to bořil a hrál drze. Třeba jako Simmonds nebo Neil. V dnešním hokeji velice důležití hráči. Čistý bitkař Staubitz na tohle není.
 
Avatarčlánek se mi líbí. Kompletní přehled nadějí dodává optimismus do budoucna, u některých doufejme dokonce do příští sezóny v nejvyšší soutěži smajlik
 
11.04.2012 20:20 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarpokud by si oilers a jackets rozebrali russian guns..tak by se mi zamlouval Filip Forsberg...
 
11.04.2012 20:04 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:bráně vedle Priceho*
 
11.04.2012 20:04 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mě by se líbil v bráíně vedle Pruceho Malcolm Subban ;)
 
11.04.2012 20:01 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak Kristo bol dratovany v 08. ale aj tak je to uz nejaka doba
 
11.04.2012 19:59 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
som velmmi zvedavy ako sa presadi Kristo, predsa bol draftovany uz v 07 a to uz je nejaka doba, tak snad sa chyti ale ked sa nemylim bol kapitanom USa na MS18 takze snad bude OK, z ostatnych sa najviach tesim na Beaulieua, z ktoreho moze vyrast novy Subban mozno este viac oenzivnejsi a ako poistka vzadu Tinordi. Len do brany nemame ziadne vyraznejsi talent (viem ze Price by mal byt jednokou na dlhe roky ale aj tak)
 
Avatarclanek pjekný ale blundena povazovat za top prospecta je velice prehnane..je to hrac do 4 pjetky.

prave xalani ako holland, gallager, tinordi patri na prva mista

jeste ma zaujal st.denis-ten by s urcite zasluzil ovela vic casu na lede, ale kaberle..
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík