Sbírání kartiček? To je skoro droga, říká reportér Milan Jaroš

17.04.2012, 15:38 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

Reportér webových stránek habsczech.com Milan Jaroš má už řadu let volnočasovou aktivitu, o které bez dlouhého přemýšlení tvrdí, že ji do konce svého života neopustí. Ta se ale má. Jedná se o sbírání hokejových kartiček. Nejdříve to pro něj byla klasická záležitost, co vyplňuje školní přestávky a často i nudné hodiny, pak se po krátké pauze k činnosti vrátil a udělal z ní nepostradatelnou každodenní společnici, kterou nikdy nebolí hlava. Patří mezi nejvýznamnější sběratele u nás.

Znají to skoro všichni kluci a velká část holek. Na základce o přestávce vyndali kartičky s obrázky hokejistů a různě si je mezi sebou vyměňovali. Ohnuté rohy se při tom snažili narovnat rukama umazanýma od křídy nebo svačiny. Jenže sbírání karet se může pohybovat i v úplně jiné dimenzi. Je to regulérní koníček dospělých lidí, kteří jsou také ochotni za takové hobby utratit nemalé peníze. Stejně jako Milan Jaroš.

Kdy jsi začal sbírat?
Sbírat jsem začal jako malý kluk, pak jako většina přestal. Znovu jsem se k tomu vrátil asi před čtyřmi lety.

Kdy prosté sbírání přerostlo v „něco víc"?
Přerostlo v něco víc, když jsem začal znovu sbírat v dospělosti. Je to jako droga. Ale říkám si: Lepší sbírat karty a mít je doma a v nich vložené peníze, než to propít či prokouřit.

Jakou nejcennější kartičku máš?
Slovo nejcennější je u karet dost složité vyjádřit. Jsou různé hodnoty. Ceníková, kupní a ta sběratelská. Ale asi nejdražší a zároveň sběratelsky pro moji osobu cennou, je karta Aleše Hemského limitovaná do deseti kusů na světě. Ta karta má na sobě kousek autentického dresu a podpis. Stála mě kolem tisícovky.

Obchoduješ se všemi, nebo na některé vůbec nesaháš a necháváš si je?
Mám svou sbírku určitých hráčů a na tu nikdy nesáhnu. Ale vzhledem k tomu, že rozbaluji spousty balíčků a boxů, tak mám doma i karty, se kterými obchoduji.

Jsi členem nějakého sběratelského klubu?
Ano jsem členem jednoho fóra tady v České republice. Tam je největší elita sběratelů tady u nás.

Jak často jezdíš po různých burzách?
Jezdím, pokud je to časově možné, každý měsíc do Prahy. A někdy se ukážu v Brně.

Mají kartičkáři nějakého svého „vůdce"?
Vůdce ani tak ne, jako lidi, co pro sběratelství v naší zemi dělají hodně. A jedním z takových je určitě Pavel Bartko z Litvínova. Jinak si spousta lidí myslí, že je to pro děti, ale ono nás je odhadem tak kolem tisícovky a většina jsou dospělí.

Sběratelé známek mají Modrého Mauricia. Co máte vy?
Tak by se asi dala označit nováčkovská karta Waynea Gretzkyho. Ale je spousta karet legend, které stojí i přes 100 tisíc.

Kolik máš kartiček?
To se dost často mění, ale když počítám sbírku i ty karty na výměnu a obchod, tak možná něco kolem 10 tisíc.

Máš doma nějaké speciální boxy na karty?
Tohle je otázka na dlouho. Ty slabé obyčejné karty se dávají klasicky do šanonů a folií. Ty tlusté s dresem atd. se dávají do speciálních magnetických pouzder. Ale říkám, je spousty možností, a to je opravdu na dlouhé vyprávění.

Jakými všemi způsoby kartičky získáváš?
Získávám je z burzy, ze zámoří přes Ebay a také rozbalováním balíčků a boxů.

U kterých kartiček je ten tzv. certifikát?
Jsou tři výrobci hokejových karet. Licenci autentičnosti mají všechny. Takže garantují pravost dresů v kartách a podpisů.

Je sběratelství vášní na celý život?
Ano určitě. Znám jak sběratele, kterým je 15 let, tak i sběratele, kterým je 50 let.

Specializuješ se nějak na určitého hráče?
Sbírám Hemského, Price a Plekance. A poslední dobou si sesbírám i nějaký ten základní set z různých sérií.

Máš kartičku s významnou osobností z historie Habs?
Na tuto kartičku se chystám. Ale bohužel je to zatím mezi mé finanční možnosti. Každopádně si to splním.

Zpeněžují se kartičky?
Ano, časem mohou některé nabrat několikanásobnou hodnotu. Záleží, jak si hráč vede a jestli je také ještě mezi námi. Některé mohou klesnout. Je to jako cenné papíry.

Jsi ve spojení se sběrateli v zahraničí?
Ano, mám plno známých za mořem.

Ve které zemi se nejvíce sbírají hokejové kartičky?
Když opominu zámoří, kde se karty vyrábějí. (Žádné „made in China".) Tak v Evropě to jsou severské státy a právě naše země.

Chtěl bys vyrazit na nějakou burzu do zahraničí?
To by bylo asi lákavé, ale to bych radši šel na hokej v NHL. Burzy mi stačí ty naše.

K čemu slouží tvoje webové stránky a kde je můžeme najít?
Moje webové stránky slouží hlavně k prezentaci sbírky. Najdete je na adrese: http://jarosenkohockeycards.webnode.cz/

Kolik času jim věnuješ a kdy vůbec vznikly?
Stránky vznikly nedávno, v létě roku 2011. Moc se jim nevěnuju. Jen občas obnovím nové kousky ve sbírce. Ale na sběratelském fóru trávím několik hodin denně. Není to jen o kartách, ale bavíme se o hokeji a všem možném.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.04.2012 16:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTaká drobná zaujímavosť. Meno nového generálneho manažéra by sme mohli spoznať už v priebehu dvoch - troch týždňov.

http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-new-gm-in-2-or-3-weeks
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě to jen tak napadlo. Taky si myslím, že jsou oba profesionálové a na tohle kašlou. Mi ale Krejčí nebyl nikdy moc sympatický a ani loni ve Šternberku, když přivezl SC, jsem názor nezměnil. Ani vyfotit jsem se s ním nenechal smajlik
 
27.04.2012 15:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPekné video:
http://www.youtube.com/watch?v=gza4PK_aRKk
 
AvatarPleky se snad už aklimatizoval na širší hřiště a bude to jen lepší. Těm, kdo tu mají obavy o vztahy s Krejčím - věřte tomu, že ani v té samé sezóně neměli spolu absolutně problém a sám Pleky mi k tomu říkal, že se vůbec diví tomu, jak je taková kravina tady v Česku rozmazávaná. Za mořem to byla naprosto běžná potyčka, jestli se tomu dá tak vůbec říkat... A navíc už spolu hráli od té doby na olympiádě. Takže tohle je absolutně nicotná záležitost, na kterou si dneska možná ani jeden z nich nevzpomene.
 
AvatarReakce na příspěvek:no...souhlas s tím, že hrál Pleky dobře. Mě se líbila jak ta nahrávka Tlustýmu (kterej se ukazuje jako velká budoucí naděje repre), tak i Plekyho gól z ofsidu smajlik a ty výlety do útočnýho pásma v oslabení...klasika...a je dobře, že si nenechá nic líbit. některý hity na něj byly celkem ošklivý. pěkná bilance 2 1 po dvou zápasech smajlik a říkala jsem si, že tolikrát se z proměněných přesilovek během NHL neradoval snad ani za tejden smajlik
Krejčí bude týmu určitě platnej, myslím (a hlavně v to i doufám), že budou spolu vycházet jako spoluhráči a ne jako rivalové. smajlik
 
26.04.2012 22:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:V repre de vše stranou pryč, společný cíle lidi strašně spojují... Škoda že sem ten zápas neviděl, zapoměl sem na to.. a to sem dnes ještě vídal každýho druhýho v českým dresu :D
 
AvatarDneska Pleky zahrál dobře, na to, že to je jeho druhý zápas na evropském hřišti. Jeho asistence s otočkou na gól Tlustému byla lahůdka. Ale my co známe, tak víme, že tohle je pro Plekyho typické. Loni tak dal dokonce gól v PO skoro z brankové čáry.
Co říkáte na to, že se Pleky v repre potká s Krejčím, který potvrdil účast. Myslíte, že tam je nějaká nevraživost?
 
AvatarReakce na příspěvek:A kde je obal na Samsung Wave II smajlik ?
 
26.04.2012 19:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No možno na eBay, ale na amazone to máš za celkom dobré ceny. smajlik
 
26.04.2012 17:56 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarUvažuju o koupi nového mobilu, něco slušnějšího. Dá rozum, že by měl hrát barvami Habs. Co říkáte na tuhle nabídku krytů na různé typy mobilů? Dá se to sehnat jinde a levnějc?

http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&rh=n:3209246011,p_n_theme_browse-bin:374377011,p_n_theme_browse-bin:374393011&page=1
 
26.04.2012 14:52 | reagovat
a | adds@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy na dnes

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:To určitě, ale podle mě to vyhraje Alfie. Ten je ve světě hokeje přeci jen dýl, navíc bude možná končit, takže to dají určitě jemu.
 
24.04.2012 20:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No nomináciu si jednoznačne zaslúžil a mohol by to aj vyhrať. smajlik
 
24.04.2012 20:22 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatartak Max Pac byl nominovanej na Bill Masterton Memorial Trophy
 
AvatarReakce na příspěvek:S kvalitou právě u toho mojeho není už vůbec problém. Ty triko dresy se dělají v několika jakostech a já mám prý tu nejvyšší a věřím tomu. Znak, jméno a číslo jsou udělané podobně jako u pravých dresů, takže se o kvalitu nebojím. Možná máš něco z těch nižších, třeba kamarád má triko dres Phaneufa a po roce to má seprané, znak a číslo jsou jen nalepené a loupe se to.

Ad. Vancouver. Loua jsem měl vždycky rád, Montrealský rodák, olympionik, aura kanadského miláčka... Ale je fakt, že v PO si nedokázal svou pozici uhájit. Bude to zajímavé pro příští rok, Lou má dlouhodobou smlouvu a Schneider je RFA po sezóně. Dlouhodobě oba v jednou týmu asi neudrží, takže bude zajímavé to sledovat. To samé v Bostonu.
Jinak je dost pod kritikou Vigneault, tak že by přeci jen byla šance, aby šel k nám???

Míro, pokud budeš něco objednávat, tak dej vědět. Já určitě přes léto chci něco přidat do sbírky. Ten shop nevypadá vůbec zle a při velkém množství by to byla paráda.
 
AvatarReakce na příspěvek:On myslel odpovědi mně ohledně Canucks smajlik. Nevím, já bych řekl, že ten tým nemají zase až tak špatně poskládaný prot play-off, tam je jedině problém v labilním Luongovi, to souhlas, a pak v Sedinech, kteří v PO jsou vždy poloviční. Jinak to není vůbec špatný - jenže letos prostě ta forma taková nebyla ke konci základní části a přenesli si to do PO. Navíc v pozici favorita se vždycky hraje hůř...
Co se toho oblečení týká - my jsme to řešili s Michalem a Milanem přes tenhle obchod: http://www.footballfanatics.com . Ceny solidní, poštovné při vícero kusech také snesitelné, jen je nyní trochu problém se clem, které ten nákup trochu zdraží - ale pořád lepší než ty obchody tady... A kvalita triček - no nevím, odkud jsi je měl ty, ale já zatím všechno, co jsem koupil, tak je naprosto v pohodě a že jich pár mám... smajlik. Pokud nemáš nikoho v zámoří, je tohle nejlepší cesta, navíc ti lidi z toho obchodu už ví, jak to se clem funguje, tak většinou napíšou hodnotu toho balíku mnohem nižší... smajlik.
 
23.04.2012 09:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Poprvé jsem si kupoval nějaký Habs trika přes Milana přes ebay. Celkvě to vyšlo na solidní ceny, přesto se dá i o nějakou tu stovku levněji. Pak jsme si kupoval něco v létě, když jsem byl za mořem a poté co jsem viděl ty ceny. Tak bych upřímně v Čechách za to nedal ani vindru. Ty trika nemají vysokou kvalitu, jak jsem psal, vyrábějí se v obrovském množství. Takový Amík či Kanaďan jich má několik na sezonu :). Proto opravdu jejich hodnota je slabá a ty ceny, co si za ně řikají, jsou šílený. Dresy to už je jiná a jak tu píše bartrand, 1300 není zas tak špatná cena. Dres bych bral ale jedině podepsanej, zarámovat, protože červenej bych ani na ledě nevyužil:)
kosatka: :-) "vždycky jediná tvoje odpověď", že si nějak nevzpomínám, že bych ti ěnco psal :)) ale tak dobrá, když už jste venku...Luongo není zak takový poušták nebo díra, jak by se asi na první pohled zdálo. On je jen....magor není to správné slovo, kajícně přiznávám (neuvěřitelně labilní?) líbí víc? :D Samozřejmě přirovnání s Gomezem byla nadsázka, ten má problém někde úplně jinde.
Co se týče přirovnání k San Jose, tak zatím si stojím, ten tým je opravdu přecenovaný. S každým rokem top favorit na cup a každý rok bída. Mě ani loni nepřesvědčili a sotva utekli hrobníkovi z lopaty, když se totálně rozložili už v prvním kole. Presidentský pohár je hezká věc, ale PO je druhá a mně zkrátka nepříjde, že by ten tým nějak vyčníval, právě naopak a proto jsem jim ani letos nevěřil na LA.
 
23.04.2012 07:28 | reagovat
kosatka | hanzal.m@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Hele ty "velkej odborníku" mohl bys mi vysvětlit, proč podle tebe je Luongo magor (zlatej gomez :D). Kdybys napsal" díra, nebo poušťák" tak to ještě chápu, ale magor budeš spíš ty.
A nevím, kde je pasují canucks na zachránce kanady, ale ve Vancouveru určitě ne, protože tam je novináři kritizovali celou sezónu.

A hlavně mi nepiš že to píšu nasranej z vyřazení, protože to je vždycky jediná tvoje odpověď.


 
AvatarReakce na příspěvek:Já teda koupil triko přes český obchod za 1000Kč pošta, ale nebylo ze skladu, pán to objednával a hledal po celé Severní Americe až našel někde v Kanadě. A neřekl bych, že to je ta cena mimo, shop.nhl.com je s cenami ještě výš. Je teda fakt, že to bylo triko v velikosti a provedení, které není tak běžné, takže běžnější trika můžou být levnější.
Chtěl bych ještě i další, tak kde teda kupuješ ty? Jen ebay?

Jinak Vancouver taky moc nemusím. Lídí se mi tam individuality Edler, Schneider, Lappiere, Kessler, Rome, Samo, ale jako tým nic moc. A máš pravdu, je to takové kanadské SJ, trefné přirovnání.

Dnes to Phila konečně ukončila. Profesorsky si to pohlídali. Flolololwer to zase pojistil a G je k nezadržení. Jejich výkon stojí a padá na Bryzovi, takže pokud zachytá, tak budou hodně vysoko.
PO se celkově vyvíjí dost překvapivě. Cats mastí Devils i s Threeormore v bráně, Caps doufám že vyřadí medvíkdy, SJ, Detroit už jsou ven. Paráda.
 
22.04.2012 18:27 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDneska to bude řežba mezi Philou a Pens, První hit na Krosbínu a z první střely 1:0 pro Philu..
Jinak mám skype na pána co má online obchod na slovensku a má tam dresy Canadiens v přepočtu za nějakých 1300Kč.. Můžu mu napsat a pokud nebude proti dát vám jeho skype abyste se s ním mohli domluvit :)
 
22.04.2012 14:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá bych rozhodně nebyl tak pesimistický...máme tady několik otazníků..Markov, zopakuje první lajna letošní výkony. Co bude s Gomezem co bude s Kabelkou. Doufam, že oba skončí v Hamiltonu, nebo aspoň druhý jmenovaný se podaří udat někde. Přesto ten tým má na čem stavět. Mladý vypadají moc dobře. Stavební kameny tento tým také má. Nebál bych se příštího ročníku s dobrým trenérem a hlavně POUČENI z letošní sezony, na PO určitě máme a neměli bychom chybět!
Co se týče suvenírů. Problémem je, že v čechách jsou neuvěřitelně předražené. Upřímně bych tady v obchodě si nekoupil vůbec nic. Jako dát 799kč za triko, který se dá sehnat v Americe často ve výprodeji za 8dolarů. Promiň, ale nejsem blázen. S ebay je to problém, ale kamarád si letos nechal posílat nějaky věci Ducks, a triko ho i s poštou vyšlo do 4stovek. Opravdu pokud mohu poradit v Čechách nekupovat, od dresů, knížek, triček, DVD, nic. Jsou to šílený pálky. Ty trika nemají žádnou hodnotu, jsou vyráběný na obrovský množství kusů, rychle se seperou a vytahají, proto v Americe začínají na 18dolarech, ale neni je problém sehnat za 8 dolarů a tady ho pak střelí za troj až čtyř násobek.(Dokonce triko caps jsem pro kamaráda sehnal za 5babek (ani ne za kilo:D) PRASÁRNA. Nestojí to za to!
Pokud tedy nemáš možnost, že by ti to tam někdo koupil a poslal, tak určitě ebay..kdo hledá najde dobrý ceny.
S těmi Canucks, já nezastírám, že jsem proti nim trochu zaujatej, ale je to tím, jak v je médiích i díky dvěma presidentům, vždy pasují za zachránce Kanady. Pro mě ten tým je ohromně přeceňovaný. Sedinové, sice supr v základní části, ale v PO poloviční. Luongo je magor (zlatej gomez :D) Každý rok v PO pohořeli a nebyli k tomu ani daleko loni hned v prvním kole, jak se posrali v lese...ve finále sice na sedm, přesto za Bostonem neskutečně zaostávali a vítěz byl zcela zasloužený, ještě teď kroutím hlavou, že to bylo an sedm! Letos zas s velkou pompou do PO, a bum už zas problémy. Taková Ottawa, který se každý smál, děla mnohem sympatičtější dojem. Lapiera a Higginse jsem žral, ale to je společně s Kesslerem jediné, co mi je tam sympatické...Ten tým nemá duch vítězů! Takový San Jose Kanady mi to připomíná...za posledních pět-sedm let, mraky keců a skutek utek..:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď se to z USA dost pokazilo, díky zavedení poplatků. Dá se sehnat i dobrý kousek z evropské ebay, překvapilo mě Německo, mají tam pár pěkných věcí, i v Anglii mají pár blbůstek a hlavně se platí pouze poštovné...
 
AvatarReakce na příspěvek:no ty ceny to je děsný...koukám ten dres to je docela slušná částka, na to bych ze svýho kapesnýho musela šetřit snad rok a půl. smajlik
Koukám při cenách těch triček, že asi vím, co budu chtít k narozeninám aspoň z poloviny od rodičů zaplatit smajlik snad je to nesloží smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:tričko s krátkým rukávem, ve předu se znakem a vzadu s číslem smajlik
 
22.04.2012 12:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No ono v podstate v každom podobnom NHL online shope pýtajú za tie veci nehorázne ceny. smajlik
Ale, keď si fanúšik, tak nie je čo riešiť. smajlik
Ja si napríklad plánujem kúpiť originál domáci dres Montrealu:
http://shop.canada.nhl.com/product/index.jsp?productId=3872355&cp=3176612&clickid=body_bestsell_txt
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslíš triko dres? S číslem a jménem vzadu a znakem vpředu? Já takové mám s Carym a objednával jsem to přes www.svet-hokeje.cz, kde mi majitel vyšel vstříc a triko našel až v Kanadě, protože skladem nikde v M nebylo. Pro holky tam ale nemají, to jedině větší obchody. http://www.fanda-nhl.cz
http://www.fanobchod.cz/obchod/hokej/nhl/18_montreal-canadiens.html
http://fansmania.eu/nhl-shop-sk/nhl-shop/nhl
 
Avatarmáte nějaký oblíbený internetový e-shopy na věci canadiens? Hledám tričko Montrealu a vzadu aby to mělo "Plekanec".
zatím sice pár stránek mám, ale chci hlavně porovnat ceny. zajímavý, jak se můžou tolik lišit u jednoho samého výrobku... díky za info
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Džegr mě teda vůbec nenapadl. Je to samozřejmě kravina kolosálních rozměrů.
Určitě bude o takového hráče zájem, ještě aby ne, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi to zamlouvá. Lajna Borque-Pleky-Červus, kde Češi budou tvořit a Rene odvádět černou práci? Not bad.
 
21.04.2012 14:41 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsem si to koupil, prostě převládla zvědavost a bylo to už to co mě napadlo když jsem si proto jel, a bylo to jméno o kterým se mluvilo už před sezonou.. Jojo, Jarda Jágr. Popravdě pochybuju o tom, že neprodlouží s Philou, ta si ho bude chtít ještě pojistit. A jak sám pPleky v rozhovoru řekl, o Červenku se budou s jistotou zajímat i jiný kluby NHL, ale co jsem z toho pochopil, HABS mají jeden z největších zájmů..
 
AvatarReakce na příspěvek:Zajímavé. Kdo ví, co je na tom pravdy. Bude někdo kupovat ten Sport, kde napíšou a koho ještě údajně usilujeme?
Červus by k Plekymu nebyl špatný. Rozumí si, znají se. Červus je NHL ready, tak proč ne. Otázkou je kolik procent je z toho spekulace a kolik pravda.
 
AvatarReakce na příspěvek:Zas ber fakt, že letos jsme sice byli poslední v konferenci, ale hra tomu až tak nenasvědčovala, nebyli jsme klasickým posledním týmem jako CBJ nebo Isles, které soupeři přehrávají. Stats o největším počtu proher o gól tomu napovídá. Kolik soupeřů jsme přehráli, přestříleli, ale přesto jsme prohráli, byť jsme s nimi byli minimálně rovnocennými soupeři. Chyběly nám tři základní věci- štěstí, přesilovky a pořádek v systému hry, resp. nedostatečná motivace hráčů a respekt kouče. Když se tyto věci zlepší, tak máme s přehledem tým na play off, o tom jsem přesvědčen dobře jako o máločem.
 
20.04.2012 18:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to vôbec nie je zlý nápad. Veľmi by som ho privítal v Montreale, ale pochybujem že by ho Omsk nechal len tak ľahko odísť. Napríklad taký Petr Sýkora sa New Jersey celkom vyplatil. Lenže je tu rozdiel medzi Sýkorom a Červenkom a to, že Sýkora už pred tým hral v NHL. Ale byť GM, tak by som to vyskúšal. smajlik
 
Avatarkdyby šel do MTL jako křídlo k Plekymu Roman Červenka, to by bylo super. Ale jsou to zase jenom takový spekulace.
http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-khl/121485/cervenka-ma-nakroceno-do-nhl-zvladnul-by-to-tvrdi-plekanec.html
 
AvatarReakce na příspěvek:A to se tu o mně říká, že jsem rozený pesimista...smajlik. Optimismus ve mně vzbuzuje fakt, že horší než letos už to prostě být nemůže, takže jakýkoliv, byť malý, posun já budu vítat. A ten posun přijde.
 
19.04.2012 23:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No obdivujem tvoj optimizmus. Zmeny prídu to vieme s určitosťou všetci, ale nie som si zrovna istý, že či tie zmeny aj povedú k lepšiemu. Nemyslím si, že príde niekto tak "svetoborný", kto z Montrealu spraví konkurencie schopný tím proti tím najlepším tímom v lige. Skôr si myslím, že Habs budú radi ak sa dostanú na úroveň priemerných tímov NHL. Viem, možno je to trochu pesimistický pohľad, ale proste za posledné roky už viem aké veci možno od vedenia reálne očakávať a aké veci ostanú len mojim zbožným prianím.
 
19.04.2012 23:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No obdivujem tvoj optimizmus. Zmeny prídu to vieme s určitosťou všetci, ale nie som si zrovna istý, že či tie zmeny aj povedú k lepšiemu. Nemyslím si, že príde niekto tak "svetoborný", kto z Montrealu spraví konkurencie schopný tím proti tím najlepším tímom v lige. Skôr si myslím, že Habs budú radi ak sa dostanú na úroveň priemerných tímov NHL. Viem, možno je to trochu pesimistický pohľad, ale proste za posledné roky už viem aké veci možno od vedenia reálne očakávať a aké veci ostanú len mojim zbožným prianím.
 
AvatarNo já si myslím, že Montreal je naopak výzvou pro některé adepty na GM, protože, co si budeme povídat, je to v NHL pořád lákadlo z největších. A já doufám, že majitelé si budou při výběru sakra už vědomi toho, co dělají a letošní sezóna jim bude velkým mementem! Já prostě k posezónním událostem u Canadiens vzhlížím s jistými (možná i velkými) nadějemi na změnu k lepšímu...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik
 
19.04.2012 17:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Veľmi trefne vyjadrená situácia ohľadne nového GM a HC Montrealu. smajlik
 
19.04.2012 16:33 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:docela bych souhlasil s tim, že se do Montrealu nikdo moc nepohrne a nakonec to veme někdo z následující svaté trojce:

1. "blázen"
- někdo, kdo veme jakýkoli angažmá bez ohledu na to, zda na to má...(naposledy náš hlavní kouč)

2. "zoufalec"
- někdo, kdo bude konečně toužit po úspěchu, ale dočká se jen posměchu...(náš poslední GM)

3. "chlap s gulema"
- někdo, kdo se nebude bát provést nepopulární kroky, jako třeba nechat dohrát gomeze na farmě, ale nejenom to, je toho mnohem víc :(( a ty co by to splňovali je tak zoufale málo...(ten poslední skončil na kříži :)))

docela by se mi na tuhle ruskou ruletu líbil luckie luke (Luc Robitaille)smajlik
 
Avatarprej počítaj s Plekym i na MS jako kapitánem repre smajlik
jinak sledovali jste včerejší zápas ČR-SVK?Docela mě Slováci překvapili. Hráli dost dobře
 
Reakce na příspěvek:Ke konci sezony to během zápasů komentátoři dost rozebírali. On se do Montrealu asi nikdo moc nepohrne, zvlášť při pohledu na to,kolik hráčů je potenciálně bez smlouvy a kolik zbývá pod platovým stropem. O železný kouli na noze v podobě Gomeze a Kaberleho nemluvě.
 
Avatarhttp://www.nhl.cz/CZ/28905/patrick_roy_se_do_montrealu_zatim_nechysta.html
Tak to vypadá, že ten humbuk kolem Roye byl asi tak stejně uměle vyvolaný novináři jako před TD výměna Plekyho...
 
18.04.2012 18:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:10. Lamar Odom, Dallas Mavericks -- Mavericks on the hook for $8.9 million
9. Matt Cassel, Kansas City Chiefs -- Has a six-year, $62.7 million contract
8. John Lackey, Boston Red Sox -- Has a 26-23 record, and a 5.26 ERA with Boston
7. Scott Gomez, Montreal Canadiens -- Scored 11 points in 38 games this season
6. Vernon Wells, Los Angeles Angels -- Batted .218 last season
5. Greg Oden, Portland Trail Blazers -- Played 82 games in five seasons
4. Barry Zito, San Francisco Giants -- Left off Giants' 2010 playoff roster
3. Rashard Lewis, Washington Wizards -- Earned roughly $22 million for low production this season
2. Wade Redden, New York Rangers
1. Adam Dunn, Chicago White Sox
 
18.04.2012 18:20 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:já bych ho dal určitě na bednu...až 7. místo je zklamání, jako ostatně celý jeho působení u HABS :(((
 
18.04.2012 16:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarScot Gomez je 7 nejpřeplacenějším sportovcem planety..
Věděl jsem že je na tom špatně ale že až tak..
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, četl jsem o tom - jeden z důvodů, proč jsme nepostoupili...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pittsburghu jsem nevěřil a vsadil jsem na Flyers...smajlik
 
18.04.2012 15:04 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Silně pochybuju o tom, že bude mít Quick 4x špatnej den, i kdyby jeden zápas pustil, o tom klukovi ještě uslyšíme pokud se nějak extra nezraní. Navíc to kupodivu šlape i v jejich ofenzivě, takže obrat od sezony je obrovskej a ve VAN klasická díra Luongo..

Mimochodem víte že HABS meli 26 zápasů prohraných o jeden gól? To je nejvíc v lize..
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale no tak... Jednak jsi to tvrdil už loni a oni došli do sedmého zápasu ve finále...smajlik. A za další - proč to píšeš až teď, když je stav série 0-3... smajlik ? Je pravdou, že letos nemají takovou fazónu jako loni, přesto jsem jim proti LA věřil - teď už to nevypadá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Musím říct, že zatím jsou výsledky pro mě docela překvápko... Doufám, že LA a STL půjdou dál, i když já Vancouveru na finále konference minimálně věřil a to stejné Pens. Teď to vypadá, že oba nevyhrají ani jeden zápas...
 
18.04.2012 12:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://bleacherreport.com/articles/1128252-7-reasons-why-patrick-roy-cant-be-the-montreal-canadiens-next-gm-or-coach?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=montreal-canadiens naprostý souhlas. Asistent hlavního nemám problém. Víc je to podlé mého obrovský risk!
Jinak Míro: znáš můj názor na Canucks vid? :D Opět na něj nějak dochází :)
Mončo, Milane - supr rozhovor, občas taky vytáhnu staré album nebo si někdy na hokeji koupím nějakou kartičku, ale už jen z nostalgie :)
 
18.04.2012 12:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTaky sbírám, i když né už tak horlivě. Mám svou formaci z NHL - Roy, Bourque, Blake, Robittaile, Gretzky, Amonte. Prim hraje Patrick Roy... a taky se snažím abych měl aspoň na jedné kartě každého hráče Montreálku....
 
AvatarHezký článek, oddychovka smajlik Nevěděl jsem, že je mezi námi takový fanda.

Jo a prosím opravit hrubku v poslední odpovědi ve slově vznikly.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík