Shrnutí sezóny 4. díl - útočníci 2/2

01.06.2012, 14:28 | Aktuální téma |  Jaroslav Francek
 

Je tady poslední díl shrnutí sezóny, kdy se zaměřím na útočníky z druhé sledu, čili hráče, jež tolik prostoru nedostali, ale opomenout je určitě nelze.

Louis Leblanc 42 5 5 10 3

Mladík draftovaný Montrealem v roce 2009 se letos poprvé prosadil do sestavy a rozhodně lze jeho misi hodnotit úspěšně. Slušných deset bodů je taky nejlepším výsledkem nováčka mezi útočníky. Louisova hra se vyznačovala dobrou technikou a myšlenkou. Roste nám v něm tedy další dobrý mladý centr. Avšak mladá akvizice Habs ukázala, že umí zahrát i na křídle. V Plekancově formaci s Bourquem jim to vcelku ke konci ročníku šlapalo. Většinu sezóny ale strávil buď jako křídlo u Ellera nebo jako centr ve čtvrté formaci s dalšími mladíky Geoffrionem a Palushajem. Louis se taky hodně nacestoval mezi farmou a A týmem, to už ale k profesi hokejisty patří.

Nezbývá než doufat, aby si dobrý dojem z letoška Leblanc odnesl i do dalšího ročníku.

Petteri Nokelainen 56 3 4 7 -6

Finský centr zažil výborný start sezony, kde jeho formace s Darchem a Blundenem často dělala větší trable než první tři pětky, ale po čase výkony ochably, Petteri se zranil, cestoval sestavou a jeho výkony zapadly do šedi průměru. Aktuálně je volným hráčem s omezením, ale jeho další pobyt v Montrealu je nepravděpodobný.

Blake Geoffrion 35 2 3 5 0

Nová posila Canadiens od přestupové uzávěrky, jež do týmu přišla za Hala Gilla. Svým jménem vzbudil velký mediální rozruch a vůbec bylo kolem něj hodně rušno. Pro nás je důležité, že svými výkony na ledě nezklamal. Teď bude jen záležet na novém GM, jestli jej dále podepíše.

Aaron Palushaj 38 1 4 5 +1

Mladík, jež se na svou opravdovou šanci v Montrealu dost načekal, ale asi ji nevyužil tak, jak by si přál. Nejen já do něj vkládal větší naděje. Alespoň, že vstřelil svůj první gól v NHL. Na jeho obranu je třeba říct, že ,podobně jako Leblanc, hodně pendloval mezi Hamiltonem a Montrealem a taky jeho pozice v sestavě se spoluhráči nebyla vždy ideální, ale snad předvedl dost, aby přesvědčil vedeni o nový kontrakt.

Mike Blunden 39 2 2 4 -1

Fyzicky dobře vybavený útočník, jemuž se vydařil začátek sezony, ale pak už to tak slavné nebylo. Po zranění se zařadil do čtvrtého útoku, pak dokonce hrál i s Plekancem a Borquem, ale jeho hra nebyla taková, jako od něj vedení čekalo a nejen to. Své fyzické parametry do své hry moc neaplikoval a často se snažil spíš vymýšlet, což při vší úctě tomu mladému Kanaďanovi, nepřísluší.

Ryan White 20 0 3 -7

Obrovský srdcař a bojovník, jež by snad na ledě za tým položil život, se od loňského play off potýkal se zraněním kolene, takže stihl pouze dvacet utkání. V nich své nesporné kvality do třetího nebo čtvrtého útoku potvrdil a já jsem rád, že v týmu takového hráče máme. Už ho stačí jen prodloužit.

Brad Staubitz 19 1 0 1 +2

Nová tvář v dresu Canadiens přišla stejně jako Geoffrion po uzávěrce přestupů, když si ho tehdejší GM Habs Gauthier stáhl z waiver listu. A tohle rozhodnutí já řadím k těm lepším. Hokejový bitkař naši hru oživil, navíc to není žádné dřevo, takže si i svých zhruba sedm minut odehrál. Bitek stihl šest z toho pět vyhrál. Já si tohohle sympaťáka hodně oblíbil a asi nejsem sám. Po jeho jediném gólu v posledním zápase sezony proti Torontu, kdy se trefil z otočky ze svého brankoviště do prázdné branky, bylo vidět i na spoluhráčích, že Brad je oblíben i v kabině.

Dále za Montreal hráli v útoku Gabriel Dumont a Andreas Enqqvist, jež se ale do statistik nezapsali.

Výkony našich hráčů jsme si jednoho po druhém připomněli. Teď bude už jen záležet na novém vedení, jak si poradí s jejich novými smlouvami nebo s kým se v Montrealu rozloučíme. Jen dodám, že počet chráněných volných hráčů je 14 z těch, kdo letos nastoupil a nechráněných je čtveřice. Pro Marka Bergevina tedy perné léto v Montrealu může začít!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.06.2012 13:44 | reagovat
a | adds@centrum.cz
sportovní sázení,spolehlivé informace
info zde:

http://gobe.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale to já v obraze jsem, jen by bylo fajn to mít po kupě, nebo ne? Navíc by to bylo fajn i pro ostatní, kdo sem chodí.
 
14.06.2012 16:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Stačí sledovat oficiální stránky klubu a budeš v obraze pořád smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo tak počkejme na asistenty smajlik
 
14.06.2012 12:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to by nebolo zlé, ale musíme si ešte chvíľu počkať ako sa to vyvinie s trénermi a potom taký celkový súhrn by som napísal. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to potom jo, já takové info nemám smajlik Staubitz udělá určitě lepší službu, pokud ho teda Mark podepíše.
A stejně si myslím, že už práci nesežene. Bitkaři staré generace jako je on už moc šancí dostávat nebudou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty máš ten management dost zmáklý jak vidím, co takhle udělat menší článek, kde by byl vypsaný kompletně celý nový management včetně farmy? Protože těch jmen je hodně a bylo by fajn to mít po kupě, co ty na to? Když už nám teda Mark dopřál to, po čem jsme tady rok v kuse volali (vy starší i dýl).
 
14.06.2012 07:29 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Naopak! Laraque býval král, ale za nás už toho moc nepředvedl a hlavně se na něj vzpomíná jako na jeden z rušivejch faktorů v kabině - vůbec prý nemakal, dost "slečinka", jakkoli to k jeho postavě nejde. A pak navíc ty kecy na tým, když skončil v NHL.. ten už k nám doufám nepáchne.
 
14.06.2012 06:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOpäť sa nám trochu rozrástol menežment. Viac info v sekcii "KRÁTKÉ ZPRÁVY". smajlik
 
Avatarhttp://www.nhlpro.cz/clanek/22301-navrat-krutovladce-laraque-chce-znovu-hrat-v-nhl
Prý to byl dobrý bitkař a srdcař, ale upřímně bych raději prodloužil Staubitze.
 
09.06.2012 13:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No možno ani nie sú hráči z Therriena tak nadšení, ale predsa len do médií to nemôžu otvorene priznať a skritizovať svojho nového "šéfa". smajlik
A čo sa týka výluky tá tu už raz bola, tak vylúčené nie je ani to že opäť nastane. Ja však verím, že tí "dementi" nájdu spoločnú reč.
smajlik
 
Avatarhttp://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=2623
tak uvidíme, jak to bude fungovat smajlik ale je dobře, že nového trenéra hráči vidí jako plus smajlik
myslíte, že nastane výluka? poslední dobou se o tom celkem dost píše
 
08.06.2012 10:25 | reagovat
Davey Tennessee | david.havas@topzine.cz
Reakce na příspěvek:Přesně, potřebuje šikovný pracovitý hráče co posbírají cca 50-60 bodů za sézonu alespoň v prvních dvou lajnách a vychovat si vlastní hvězdy :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, v to já doufám taky. Bergevinovi věřím, takže snad veškeré pro a proti při volbě Therriena zvážil.

Jinak objevila se zpráva (díky Mišo), že oba Randyové u nás končí. Pro mě plus a logický krok, když už čistka, tak kompletní. Povedlo se to, po čem jsme celou sezonu volali. Kompletní čistku vedení a pokud ne nemýlím, tak není vysoké funkce u Habs, kde by neproběhla změna. Takže tohle celé je i s Therrienem dobrý krok a základ do nového ročníku. Ale na ledě to hrají hráči a tam nás změny teprve čekají.

Co se týká Jágra, tak nevěřím, že přestoupí. Jedině snad, že by mu bylo naznačeno snížení IT, ale pochybuju. To ale neznamená, že by se mi za 2,5 mega k Plekymu do lajny nelíbil.

Jo a asi jste všichni četli zprávu o Radulovi. Jen doufám, že my byli zájemci o jeho služby pouze za vlády PG. Takoví hráči je to poslední, co potřebujeme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ten zůstane ve Phile...
 
07.06.2012 20:30 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Aha, jasně. Ale ten tým, co měl tehdy k dispozici, to byla až na výjimky hrůza.

No, jsem na něj zvědavej. Radost mi to jméno nedělá, takže mě v podstatě může jen příjemně překvapit smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Newt: Samozřejmě jsem myslel maximum u nás smajlik

Mišo: Dobrý rozhovor, Budaj si věří, má dobré výkony, ale já doufám jen v tom nejlepším smyslu, že bude opět těch cca 15 zápasů maximum.
 
AvatarReakce na příspěvek:Působil tak na mě na střídačce - samozřejmě jen ze záběrů, které byly k dispozici. A taky nejsem sám, kdo si to myslí - ale to je normální, každému to může připadat jinak. Já měl hlavně na mysli komunikaci na střídačce vůči hráčům, ne vůči rozhodčímu...smajlik.
 
07.06.2012 02:55 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarMíro, zvláštní, že si ho pamatuješ jako studenýho čumáka.. já tehdy Montreal ještě tak nesledoval, ale fanoušci naopak říkají, že má pověst horké hlavy, co se často hádá s rozhodčími - ostatně jedna taková scéna nám prý v podstatě zařízla sérii s Carolinou.

Parda: Jeho maximum je prohraný finále.
 
06.06.2012 21:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarRozhovor s Petrom Budajom smajlik
http://sport.aktuality.sk/c/131809/peter-budaj-naspat-do-denveru-iba-vykony-nieco-zmozu/
 
AvatarReakce na příspěvek:a taky loni ... no, nechme se překvapit. Ale klidně si dovedu představit s Plekym v lajně. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Kachna asi ne, už se o tom mluvilo před pár dny...
 
AvatarReakce na příspěvek:nvn nvn jestli nejaka kachna http://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/427868-o-dalsim-jagrove-pusobisti-se-nejspis-rozhodne-az-po-1-cervenci.html
 
06.06.2012 17:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSledujem si tak poobedňajšie správy na TA3 a naraz v športe dávajú správu o tom, že sa Montreal údajne zaujíma o služby Jaromíra Jágra. No žeby ďalšia "kachna"? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No mně vůbec ne - proč taky...smajlik? Já jsem teď časově hodně mimo, takže to jenom vítám smajlik.
 
06.06.2012 12:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No asistentom Therriena by mohol byť Martin Lapointe. Lapointe ako hráč, ktorý si už čo to v NHL odkrútil a má za sebou celkom úspešnú kariéru by sa na post asistenta trénera podľa mňa výborne hodil. No uvídíme koho si Therrien k sebe priberie na pomoc. smajlik
Ináč mimochodom Míro, chcel som sa spýtať či nevadí, že pridávam novinky do sekcie "Krátké zprávy" a "Anketa"? smajlik
 
06.06.2012 08:53 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Škoda, že nám utekl Kirk, jako hráč i jako asistent byl rozený vůdce a slova Špágra to potvrzují - ale tak uvidíme, když jsem si Michela projížděl, tak v nižších ligách úspěchy měl, v Pittsburghu taky, ale je otázka do jaké míry tomu napomohl dobře poskládaný tým okolo Sidneyho. Je to Marcův kamarád, tak uvidíme, tak by si mohli max.vyjít vstříc, což je taky důležité
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, nadšený z toho taky nejsem, protože já si ho u nás pamatuju a to docela dobře...smajlik. Na střídačce mi připadal vždycky jako studený čumák, jakoby ho ta hra ani nezajímala - žádné emoce. To už takový Julien byla jiná káva...
No, jsem moc zvědavej, koho si postaví k sobě a jak budou skládat s Bergevinem mužstvo.
 
AvatarReakce na příspěvek:To nikde nenašel, to je prostě klasický Maro...smajlik
 
05.06.2012 19:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTu sa zase spomína že asistentom trénera by mohol byť Martin Lapointe.
http://www.nhlpro.cz/clanek/22262-habs-si-zvolili-novou-eru-zacnou-s-michelem-therrienem
 
05.06.2012 19:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Kde si to našiel?
 
Avatarroy pry asistentem kouce
 
AvatarReakce na příspěvek:tak uvidíme , horší než to bylo letos už to snad nebude smajlik
teď hlavně vyřešit smlouvy a draft
 
AvatarNo tak já jeho éru samozřejmě "nezažil", ale pamětníci z něho moc nadšení nejsou co jsem se díval, tak jeho maximum je druhé kolo PO. Nezatracuju ho a beru jeho jmenování jako dobrou zprávu. I kouči se vyvíjejí a třeba všechny pochybovače překvapí.
 
05.06.2012 15:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak a je to oficiálne, Michel Therrien je novým trénerom Montrealu!
http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=633838&navid=DL|MTL|home
 
Reakce na příspěvek:Už to tak bude.
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=633784
 
05.06.2012 06:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA ešte žiadne prekvapenie ohľadne nového trénera Habs sa nekoná. S najväčšou pravdepodobnosťou by ním mal byť Michel Therrien.
http://www.rds.ca/canadien/chroniques/341386.html
 
05.06.2012 06:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:je tam smajlik
 
Avatarhosi dejte to do habs videa,


carey jde jako jednotka do Soči :!:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ChRcByvn7d8
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobré smajlik
 
03.06.2012 14:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMimo tému, P.K. Subban v televíznej šou:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aSjoEpcVETY#!

celkom srandovný chlapík smajlik
 
03.06.2012 13:22 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Zdá se mi, že Bob Hartley by byl z jmenovaných jmen asi ideální, Michel Therrien je podle mě až moc velká šlacha a řekl bych že větší nervák než Roy. Marc Crawford vytáhnul Quebec/Coloradu a taky Vancouver, ale potom trochu ztratil jiskru i osobnost a myslím, že to není někdo kdo by byl Marcovi B. vyrovnaným partnerem. Věřil bych Pascalovi nebo Carbovi a myslím, že Patrick může jedině překvapit, je to možná taky trochu šílenec, ale řekl bych, že v tom nejlepším slova smyslu. (Carbo nebo Larry R. jako hlavní a Patrick jako asistent?).
 
03.06.2012 09:44 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarBergevin podepsal "Gretzkyho"
Rick Dudley za dob, kdy aktivně hrál hokej, nosil na dresu dnes už pro všechny zakázaný číslo 99
 
Avatarja si myslim ze tobude ROy:!:

ocekavajme prichod grigorenka a radulova
 
02.06.2012 12:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tiež si myslím, že Roy zostane tam kde doteraz pôsobil. Osobne aj keď dosť nerád, tipujem Therriena ako nového kouča Habs.
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím si, že Roy je pasé. Je to hodně nafouklé novináři a vzpomínám na ten článek na nhl.cz, kdy dal jasně najevo, že se chce spíše věnovat juniorům.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já Roye určitě ne, už jsem tu důvody psal několikrát - je to nervák, bez jakýchkoli trenérských zkušeností s takovouto soutěží atd. Therien mi přišel takový nevýrazný, když u nás působil naposledy, Crawforda pamatuju jen jako běžného trenéra jednoho z týmů NHL, takže hodnotit nemůžu. Takže pořád bych asi preferoval Carba...smajlik
 
Avatardoufám, že vybere dobře:
http://www.nhl.cz/CZ/29192/novy_kouc_montrealu__roy_opet_ve_hre__finalisty_take_crawford_a_therrien.html
 
AvatarReakce na příspěvek:Děkuji smajlik
 
01.06.2012 22:52 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak co se volby trenéra týče, prý je pořád ve hře Roy, Bergevin s ním absolvoval další pohovor.

Je samozřejmě možný, že jsou ještě v záloze jiný jména, o kterých média zatím neví. Roye bych v tuhle chvíli bral, ale kdybych si mohl vybírat, chtěl bych tam vidět Robinsona.
 
AvatarReakce na příspěvek:S tím se dá už uvažovat i o předtím utopickém trejdu Gomeze...smajlik. Ale mám obavy, jak dopadnou jednání o prodloužení smlouvy s asociací - už se to opět šplhá do nesmyslných výšin... smajlik.
 
01.06.2012 17:07 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:stávající hodnoty byly: strop 64.400.000 a podlaha 48.800.000

nově je to rozmezí: 54.300.000 - 70.300.000
 
01.06.2012 16:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Nie som si úplne istý ale tuším niečo okolo 65 mega. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:kolik ciny podla a jaky hodnoty byly loni
 
AvatarReakce na příspěvek:kolik ciny podla a jaky hodnoty byly loni
 
01.06.2012 16:23 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarnovinka GM jednotlivejch týmů se na jednání v NY dohodli na výši platovýho stropu pro příští sezonu, platový strop od ted činí 70.300.000 doláčů...takže na podpisy Careyho, PK, Larse a spol. má Marc k dispozici královských 25.564.000...s tim už se dá něco podniknout smajlik
 
Avatarpokračování, super smajlik
jsou to moc hezký články smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík