Markov čeká na nabídku z Ruska

01.10.2012, 15:01 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Reportér listu Montreal Gazette Dave Stubbs se minulý pátek sešel s obráncem Canadiens Andrejem Markovem. Ruský bek si s ním povídal o všem možném. V současné době čeká na nějakou vhodnou nabídku z Ruska, kam chce odejít hrát. Nebaví ho jen čekat na to, až skončí výluka v NHL. Chce hrát hokej, což je pochopitelné, vždyť se mohl vrhnout od samého začátku do sezony po třech letech plných útrap.

„Měl jsem štěstí," řekl Andrej Markov před pár dny reportérovi z Montreal Gazette s úsměvem. „Byl jsem před bránou a puk ke mně prostě přišel." Markov se totiž minulý čtvrtek trefil do brány soupeře, čímž ukončil třiadvacetiměsíční střeleckou impotenci. A stejně ho to nedonutilo vzít si puk jako suvenýr. „Nic zvláštního," vtipkoval plešatý Rus, o němž se hodně mluví a píše.

S reportérem mluvil minulý pátek v prázdné vstupní části Candiac areny. Rus v rozhovoru rychle měnil výrazy a způsob rozpravy. V jednu chvíli mluvil velmi zarytě, s intenzivním projevem, za okamžik byl veselý. Chystal se na brzký ranní trénink s několika hráči působícími v NHL. Při rozhovoru si neustále pohrával se svým BlackBerry, které blikalo na znamení nové zprávy.

Markov se trefil ve čtvrtek ve městě Châteauguay, což je v podstatě předměstí Montrealu. Bylo to u příležitosti prvního zápasu Tournée des joueur, charitativní akce organizované Maxem Talbotem a Brunem Gervaisem pro skupinu hráčů, kteří jsou momentálně „zastaveni" kvůli výluce. Markovův poslední gól v nějaké organizované hře fanoušci mohli vidět 9. listopadu 2010 v Bell Centre proti Vancouveru. Tři utkání nato už byl zase zapsán na marodku s druhým případem přetrhaných vazů za méně než sedm měsíců.

Markov se vrátil do sestavy Habs 10. března 2012, přičemž vynechal 133 zápasů základní části a všech sedm z play off 2011. Třiatřicetiletý bek odehrál třináct z posledních čtrnácti utkání Montrealu v minulé sezoně, přes léto až zuřivě trénoval a teď, když je v nejlepší kondici za poslední tři roky, stopla ligu výluka. A tak si s několika dalšími hráči pronajali Candiac arenu. Trpělivost Markova se ale pomalu blíží ke konci.

Jednání o nové kolektivní smlouvě neberou konce, Andrej Markov okamžitě po obdržení vhodné nabídky zamíří do Kontinentální hokejové ligy. „Je to možné. Chci hrát. Vždyť bych úplně ztratil třetí sezonu. A to nechci. Pokud budu mít možnost tam jít, půjdu. Víte, já se vlastně těším na hraní v Rusku. Proč ne? Je to v podstatě nová liga a jsou tam dobří hráči," řekl Markov. Podle svých slov nehledá angažmá nijak agresivně, ale nový agent zastupující ho v Rusku je neustále v pohotovosti a sleduje pro něj situaci.

„Pokud půjde o dobrou nabídku, těším se na to." Během výluky v sezoně 2004/2005 hrál za Dynamo Moskva. „Nebude to snadné. Týmy z KHL nevěděli, že tu bude výluka a jejich soupisky jsou již plné. Budou muset otevřít prostor pro další hráče. Ale pokud se někdo zajímá o mne, já jsem té nabídce otevřený a vždy k dispozici. Jsem připraven odejít dnes, zítra, jestli to bude zajímavá nabídka. Nebudu zůstávat tady a ztrácet čas, chápeš? Chci hrát a užívat si to," uvedl také Markov.

„Doufám, že se NHL a NHLPA dohodnou ještě dnes a zítra začne přípravný kemp. Ale uvědomuji si, že je to byznys. To není moje práce. Nemyslím si, že někdo ví, kdy bude po všem." Loni podepsal tříletý kontrakt na více než sedmnáct milionů dolarů, stal se kanadským občanem, i když si stále drží i ruský pas. Kritizovalo ho mnoho lidí. Dlouho nehrál a těch finálních třináct utkání bylo ve znamení shazování rezu z dlouho se nepohybujícího těla. „Nechci mluvit o těchto lidech, nevědí nic o hokeji. Těch třináct duelů mi hodně pomohlo, ukázaly mi, jak má trénovat v létě."

Po vyčerpávajících letních tréninkových dávkách, jejichž program měl v režii renomovaný sportovní terapeut Scott Livingston, je Markov doslova dychtivý po akci. Krátce před ohlášením výluky seděl v Brossardu se staronovým trenérem Michelem Therrienem. „Řekl mi své představy a zeptal se mě, jak se cítím. Byl to dobrý rozhovor, nepříliš konkrétní, ale těším se na další spolupráci s ním. Jsem na stejné vlně. Uvidíme," poznamenal Markov.

Markov si až neskutečně úpěnlivě střeží soukromí. S novinářem se odmítl bavit i o novém tetování, které zdobí jeho tělo. Na rozdíl od mnoha jiných hráčů ale dost často čte noviny a internet. „Někdy je fakt zábavné číst komentáře novinářů a fanoušků. Někdy vás nenávidí, někdy vás mají rádi. Zábava. I z toho se můžete něco naučit."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:jsem ráda, že Pleky zůstane na Kladně a odolal určitě dost lákavým nabídkám (kromě Omsku někde psali, že snad měl zájem i Petrohrad). Předvádí skvělej hokej, má vedle sebe konečně šikovný křídla, kterých se mu v Montrealu nedostává, ale určitě svoji roli v tom, že odmítl sehrála i Lucka s Matyášem. A Matyášek je fakt krásnej smajlik
 
Avatarhttp://www.super.cz/15774-ten-vyrostl-vondrackova-pozuje-se-synem-matyasem-a-ma-radost-ze-plekanec-odmitl-hrat-na-sibiri.html
 
Avatarpar fotek Plekance juniora:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Říkám, čte se to hezky. Uvidíme na realitu. Teď prý podepsal s Čechovem. Což teda moc nechápu, buď mu dali nejvíc nebo ho jinde nechtěli.
 
02.10.2012 19:29 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:počkej ....neřikal něco podobnýho... jak dřel a makal ...minulý podzim Scott Gomez ???
 
AvatarČte se to hezky. Pokud opravdu tak dřel a makal. Záleží jak si tělo poradí se zápasovým nasazením.
 
02.10.2012 16:18 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarkdo by ho chtěl na dva zápasy nebo na dvě střídání, než se zase zraní....
čím dřív se ho HABS zbaví tím líp...náhrada za zajíce v pytli by nemusela bejt nejhorší... :)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík