Bezgólový zápas rozhodol v predĺžení Bourque

15.02.2013, 13:23 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčov Montrealu po jednodňovej pauze čakal vo štvrtok večer druhý súboj na Floride. Canadiens zavítali do slnečného Sunrise, kde sa predstavia na ľade Floridy Panthers . V utorok síce Habs porazili Tampu Bay 4:3 po samostatných nájazdoch, ale k nájazdom vôbec nemuselo dôjsť, keby Montreal nestratil trojgólové vedenie v záverečnej dvadsaťminútovke. Michel Therrien nerobil v zostave žiadne zmeny a tak Habs proti Panthers nastúpili v rovnakom zložení ako v predchádzajúcom zápase.

Bourque - Plekanec - Gionta
Prust - Desharnais - Cole
Pacioretty - Galchenyuk - Gallagher
Moen - Eller - Armstrong

Gorges - Diaz
Emelin - Markov
Bouillon - Subban

Canadiens sa už v druhej minúte úvodnej dvadsaťminútovky museli brániť početnej výhode domáceho celku, pretože rozhodca poslal na trestnú lavicu montrealského forwarda Reného Bourquea. Habs však v priebehu oslabenia nepustili hráčov Panthers prakticky k ničomu a úspešne sa ubránili. Na začiatku piatej minúty sa nedovoleného zákroku dopustil floridský obranca Erik Gudbranson a prvú presilovku si zahrali Canadiens. Avšak ani Montreal si nedokázal vytvoriť počas svojej presilovej hry výraznejší tlak. V siedmej minúte z dobrej pozície strieľal Erik Cole, ale jeho strela skončila v náručí domáceho brankára Joseho Theodora. Druhý montrealský útok si v polovici prvej tretiny opäť dokázal vypracovať dobrú streleckú príležitosť, ale Theodore zneškodnil aj tento pokus Habs. Carey Price na opačnej strane sa riadne „nudil", až do jedenástej minúty, kedy ho hráči Cats ohrozili nebezpečnou strelou z bezprostrednej blízkosti. Ďalšia možnosť početnej výhody pre Montreal prišla v pätnástej minúte, keď bol za hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený domáci obranca Filip Kuba. Canadiens si počas nej dokázali vypracovať niekoľko príležitostí, ale Theodore si naďalej držal čisté konto. Po výbornej prihrávke od Brendana Gallaghera mal v sedemnástej minúte na hokejke úvodný gól stretnutia montrealský útočník Brandon Prust. Jose Theodore však vytiahol parádny zákrok. Po prvej tretine platil bezgólový stav 0:0.

V úvodných minútach druhej dvadsaťminútovky nebol k videniu príliš pohľadný hokej. Hra sa presúvala s jednej strany klziska na druhú a šancí bolo v tejto časti zápasu pomenej. V dvadsiatej šiestej minúte po veľmi dlhej chvíli preveril Theodorovu pozornosť strelou z medzikružia útočník Habs Brendan Gallagher. V čase 11:21 druhej tretiny poslal rozhodca za nedovolené bránenie na trestnú lavicu domáceho obrancu Erika Gudbransona a Habs si opäť zahrali presilovku. Hráči Canadiens počas tejto presilovej hry ohrozili domácu bránku viacerými nebezpečnými strelami, ale ani jedna z nich neskončila v sieti Panthers. V záverečných minútach prostrednej časti hry obranca Montrealu Alexei Emelin vyslal na Theodora delovku od modrej, lenže aj tento strelecký pokus brankár Floridy úspešne zneškodnil. Ani po štyridsiatich minútach hry gól nepadol a naďalej platil bezgólový stav.

Na začiatku tretej tretiny mal obrovskú príležitosť na strelenie úvodného gólu montrealský kapitán Brian Gionta, lenže nedokázal ideálne trafiť puk. V štyridsiatej piatej minúte predviedol domáci gólman ďalší parádny zákrok, keď zlikvidoval nebezpečnú strelu z hokejky montrealského obrancu P.K. Subbana. Na opačnej strane sa zase vo výbornej šanci ocitol floridský forward Jonathan Huberdeau, ale Carey Price sa podobne ako jeho brankársky náprotivok prezentoval úspešným zákrokom. Ďalšiu šancu mali Habs po akcii, ktorú vypracoval Alex Galchenyuk a zakončoval Max Pacioretty. Ani z toho však gól nepadol. V päťdesiatej tretej minúte bol za podrazenie na dve minúty vylúčený obranca Montrealu Josh Gorges a domáci hráči mali možnosť ďalšej presilovej hry. V posledných sekundách riadneho hracieho času ešte preveril Theodora strelou od modrej obranca Habs Josh Gorges. Bezgólové skóre 0:0 platilo aj po tretej tretine a tak zápas dospel do predĺženia.

V predĺžení boli úspešnejší hráči Montrealu, keď po dobrej práci Alexa Galchenyuka pred bránkou Panthers skóroval a dva body pre Canadiens zabezpečil útočník René Bourque.

Asi nikto by pred týmto zápasom netipoval, že padne len jeden gól. Výkon Habs nebol najlepší, ale aj napriek tomu dokázali zvíťaziť a Carey vychytal prvé čisté konto v tejto sezóne. Ďalším súperom Montrealu budú v sobotu hráči Philadelphie Flyers.

Hviezdy zápasu:
1. Jose Theodore 31/32
2. René Bourque 1 + 0
3. Carey Price 26/26

foto: Eliot J. Schechter/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
15.02.2013 20:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Plus je co napravovat po minulém domácím debaklu. Ty dva body s nima urveme, spíš s Canes to bude naprázdno.
 
15.02.2013 18:04 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKávičkári Prus, Armstrong a Bouillon smajlik
http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&id=201815&lang=en&navid=DL|MTL|home
 
AvatarReakce na příspěvek:Umíme neumíme, to už v tomhle roce dávno neplatí. Phila je bez Hartnela a Girouxe bez formy dost jiný tým, ale zase fakt, že letos mají v bráně golmana a ne kužel. Uvidíme.
 
15.02.2013 15:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hm no neviem Flyers v tejto sezóne striedajú dobré výkony s tými zlými. Na Philu sme to fakt nikdy nevedeli, tam body načakám. A Canes sa po slabšom štarte rozbehli, ale mohol by to byť vyrovnaný zápas, no uvidíme. smajlik
 
15.02.2013 14:38 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNa Philu klukům věřím, naopak u Canes to bude celkem ostrý, myslím že to budou dva body s Philou (6:2 pro habs) a bod s Canes (5:4n)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík