Radosť z výhry kazia zranenia

17.02.2013, 10:17 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens sa po vydarenom dvojzápasovom tripe na Floride vracajú domov s plným štvorbodovým ziskom. V sobotu večer čaká Habs domáci súboj s Philadelphiou Flyers, ktorá nepatrí medzi obľúbených súperov Montrealu. Canadiens sa budú chcieť revanšovať svojim fanúšikom za minulotýždňovú potupnú prehru s Torontom, keď Maple Leafs podľahli vysoko 0:6. Carey Price má chrípku a tak ho v dnešnom duely zastúpi jeho kolega Peter Budaj. Ďalšia zmena nastala v druhom a treťom útoku, kde si svoje miesta vymenili útočníci David Desharnais a Alex Galchenyuk.

Bourque - Plekanec - Gionta
Prust - Galchenyuk - Cole
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Moen - Eller - Armstrong

Gorges - Diaz
Emelin - Markov
Bouillon - Subban

Od úvodných sekúnd stretnutia sa hralo do tela, tak ako to už v zápasoch s Philadelphiou býva zvykom. V čase 02:55 boli vzájomne vylúčení Braydon Coburn a Brandon Prust, takže sa hralo 4 na 4. V šiestej minúte si tretí montrealský útok vypracoval dobrú príležitosť, ale hosťujúci brankár Brian Boucher úspešne zlikvidoval pokus Habs. Skóre zápasu otváral po akcii, ktorú založil Max Pacioretty v čase 08:53 montrealský útočník Brendan Gallagher. Za hákovanie poslal rozhodca v čase 10:53 na trestnú lavicu obrancu Flyers Erika Gustafssona a Canadiens mali možnosť prvej presilovej hry v zápase. Hráči Montrealu počas nej zatlačili svojho súpera, ale Boucher podržal spoluhráčov. V pätnástej minúte musel po tvrdej strele hosťujúceho útočníka Jakuba Voráčka zasahovať Budaj. Brendan Gallagher dostal v sedemnástej minúte presnú prihrávku od Maxa Paciorettyho a vyslal nebezpečnú strelu na hosťujúcu bránku. Boucher bol tentokrát pozorný. V čase 17:28 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu útočník Philadelphie Zac Rinaldo. Po prvej tretine sa odchádzalo do šatní za stavu 1:0 pre Montreal.

Do druhej dvadsaťminútovky vstúpili hráči Montrealu na výbornú, pretože v dvadsiatej druhej minúte zvyšoval na 2:0 pre Habs forward David Desharnais. Niekoľko sekúnd po tomto góle poslal rozhodca za nedovolené bránenie na trestnú lavicu montrealského obrancu P.K. Subbana. Flyers uzavreli Canadiens počas presilovky v obrannom pásme, ale Budaj predvádzal dôležité zákroky, vďaka ktorým sa domáci hráči úspešne ubránili. Po uplynutí oslabenia zatlačili Habs svojho súpera, ale Boucher opäť podržal svojich spoluhráčov. V čase 06:51 druhej tretiny bol za nedovolené bránenie na dve minúty vylúčený obranca Montrealu Josh Gorges. Canadiens sa bránili dobre ba dokonca si vypracovali šancu, keď mal tretí gól na hokejke domáci obranca Andrei Markov. Lenže Brian Boucher bol proti. V tridsiatej tretej minúte došlo za bránkou Montrealu k nedorozumeniu medzi obranou a Budajom, čo Flyers takmer využili na strelenie kontaktného gólu. Našťastie sa P.K. Subban obetavo hodil do strely a zabránil gólu. O pár minút neskôr však už hráči Philadelphie skórovali, keď si puk do vlastnej bránky nešťastne korčuľou zrazil Andrei Markov. Canadiens hrali v čase 15:16 opäť v oslabení, pretože útočník Brendan Gallagher poslal puk medzi divákov. Toho istého sa dopustil aj Max Pacioretty, takže presilovka Flyers pokračovala ďalšie dve minúty. Habs sa našťastie úspešne ubránili a ešte pred koncom druhej tretiny si pre zmenu zahrali presilovú hru oni. Po štyridsiatich minútach bola stav stretnutia 2:1 pre Montreal.

Tretiu tretinu odštartovali Habs pokračujúcou presilovou hrou, avšak ani túto početnú výhodu nedokázali zužitkovať. V štyridsiatej piatej minúte strelil tretí gól Montrealu po celý zápas menej viditeľný Tomáš Plekanec. Ako sa hovorí „ono tichá voda brehy myje". Tvrdú strelu vyslal na Bouchera v štyridsiatej siedmej minúte obranca Josh Gorges. V čase 11:52 tretej dvadsaťminútovky hosťujúci obranca Kimmo Timonen fauloval Maxa Paciorettyho a Canadiens si zahrali ďalšiu presilovku. V päťdesiatej piatej minúte vznikla pred Budajovou bránkou skrumáž, ale Habs to ustáli. Necelé dve minúty pred koncom vyskúšali hostia hru bez brankára. Flyers to však nič nepomohlo pretože po signalizovanom vylúčení Jakuba Voráčka si gól na konto pripísal René Bourque. Canadiens sa tak po dobrom výkone tešili zo zaslúženého víťazstva 4:1.

Habs zvládli všetky tohtotýždňové zápasy na výbornú a získali 6 bodov. Radosť z výsledku kazia iba zranenia útočníkov Maxa Paciorettyho a Brendana Gallaghera. Dúfajme, že to nebude nič vážne, pretože už v pondelok zavíta do Montrealu silná Carolina Hurricanes.

Hviezdy zápasu:
1. Brendan Gallagher 1 + 1
2. David Desharnais 1 + 0
3. Tomáš Plekanec 1 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi ne, to by Therrien asi neriskoval a šoupl tam Kabelku. Souhlas, zatím máme na zranění štěstí a není to tak hrozné, co má říkat Ottawa...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak doufám, že Subban bude zdravý a nenastupuje s nějakým sebezapřením. Nakonec by tedy chyběl jen Gallagher a Price, což ještě není až tak katastrofální...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo taky jsem tu fotku viděl smajlik Silně pochybuju, že bude dneska na střídačce.
Sestava zajímavá, stará DD line zase spolu, Eller překvapivě nahoru nešel, uvidíme co předvede White. Naštěstí je Jemelin ok.
Bude to dneska hodně těžké, ale Therrien ví, že má oslabený tým, takže pokud se nebudeme nikam hnát a začneme odzadu a Budajovi pomůžem, tak by se to dalo zvládnou. Taky bude záležet, kdo bude chytat. Dvojka Ellis má formu jako Elliot loni, takže si přeju Warda.

 
18.02.2013 09:02 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDnešní sestava
http://prntscr.com/t6z1h
Carey je na kapačkách, aspoň podle toho co sdílel na Twitteru.. A abych nezapoměl, je nejžhavější kandidát na post Kanadské jedničky na ZOH 2014 :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale nic by se nemělo přehánět smajlik

Mimochodem zítra jsem celý den mimo, takže nestíhám preview, ujme se toho někdo?
 
17.02.2013 22:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No nejsi první (a asi ani poslední) kdo mi tohle říká. smajlik

Z vlastní zkušenosti je lepší se radši nikdy moc netěšit, resp. přetékat entuziasmem, u sportu to platí dvojnásob. Budaj zachytal jakž takž to však neznamená, že bratři Staalové nám nedají kotel. Proto jsem takový "optimista" ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jsem fakt hodně naštvanej, protože už si mi definitivně vyfouknul post největšího pesimisty tady na webu...smajlik smajlik.
 
17.02.2013 21:27 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak Max prej OK, Galy mozek nabitej vybitej, Amstrong OK, Price na střídačku (ale dneska netrénoval), Subban má to samé jak já (náběh na angínu), milovaný White nastupi místo Galyho a Jemelina nevím. U Canes nenastoupí Skinner, takže hadám, že dostanem jenom 2:5. V klidu v New Yorku to bude ještě horší...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak už i Subban...smajlik. Snad se nám to nezačne nějak sypat zrovna v době, kdy se celkem daří. Gallagher v jeho formě bude určitě hodně chybět, Budaj to snad zvládne bez nějakých výrazných kiksů, ale jestli bude chybět ještě Subban, bude to problém - Kaberle ho určitě nenahradí smajlik.
 
17.02.2013 20:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ale nebude to nič vážne pretože sa Gally vraj cítil dobre v nedeľu. Zrejme len preventívne vynechá jeden duel. Som zvedavý na Subbana ako sa to s ním vyvinie. Hádam tú chrípku volajako porazí, pošleme mu z redakcie Teraflu a zajtra nastúpi. smajlik
 
17.02.2013 20:12 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:Max byl na tréniku, Gally má otřes mozku...
http://canadiens.nhl.com/club/blog.htm?id=261
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak víš, že Max a Gally hrát nebudou? To se mi nezdá, zas tak vážně to nevypadalo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Co jsem říkal? Že vyhrajeme a stalo se...smajlik. Ale musím říct, že jsem čekal větší sílu od Flyers - hodně nám to usnadnili. Jenom v druhé třetině jsme přestali hrát a oni toho trochu využili, jinak bych řekl, že jsme zápas měli vesměs pod kontrolou. Na začátku jsem byl hodně rozčarovaný z toho, že se tu opakuje "akce Gomez", tentokrát v podání Colea - za každou cenu toho hráče probudit k lepším výkonům. Tedy i za cenu rozbití něčeho, co funguje, což se většinou o souhře G-G říct dalo. Potom ale mé rozhořčení vystřídala spokojenost, protože nový útok Gallagher-DD-Pacioretty fungoval perfektně smajlik. Bohužel, v poslední části ta zranění ho úplně rozbila a jestli by to mělo být něco vážnějšího, budeme mít velký problém... smajlik.
Budaj sice nepůsobil úplně nejjistějším dojmem, ale výhru nakonec má a to je pro něj hodně důležité.
 
Avatarna canes to umime, dame je i bez price maxpaca a gallyho
leblanc a dumont je urcite nahradi
ocekavam vyhru i s budajem
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, kluci si vzali moje slova k srdcismajlik Bránili jako o život a Philu jsme absolutně vymazali, důležité vítězství hlavně pro Budaje... Doufám, že zranění nebudou vážná, protože to by byl obrovský zásah do naší sestavy. Proti Caroline musíme být kompletní a pak se nám snad podaří zabodovat...
 
AvatarHa, tak naši jsou ještě nic ve ztrácení vedení, Avs vedli 4:1 aby prohráli 4:6 smajlik smajlik To je moc.
 
AvatarWow, Phillu jsme vymazali a krom přesilovek a asi dvou tří větších šancí jsme ji absolutně k ničemu nepustili a klidně to mohlo být s nulou nebýt smolného vlastence.
Bruslili jsme skvěle a dávali si přesné přihrávky. S Phillou je to horší než jsem si myslel, nepředvedla absolutně nic.
Zranění snad nebudou vážné, hlavně aby Carey rychle vyléčil tu chřipku, proti Suckers bude hodně potřeba.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík