Canes proti Budajovi a jeho družině

18.02.2013, 13:16 | Preview |  Lukáš Matýšek
 

Po roce a 5 dnech přesně zavítá do Montrealu Carolina Hurricanes. Poslední vzájemné utkání dospělo do prodloužení za vyrovnaného stavu 1:1, když se v prostřední části trefil Geffrion, ale nakonec se stejně z druhého bodu radovali Hurikáni po nájezdech. Geffrion si na začátku sezóny poranil hlavu a je tuhle sezonu mimo. V posledním zápasu proti Flyers to vůbec nevypadalo dobře hned se čtyřmi (pěti) našimi hráči. Všichni kromě Brendona Gallaghera, který se nedostavil na včerejší trénink z důvodu otřesu mozku. Podle slov trenéra Therreina je na tom velmi dobře a v nejbližší době by měl nastoupit. Colby Armstrong co dostal pukem do obličeje a Alexei Emelin s Maxom Paciorettym, kteří byli tvrdě hitováni dnes nastoupí. Carey Price laboruje s chřipkou, ze stejného důvodu se včera v Brossardu neobjevil ani P.K Subban. Minimálně Subban ale dnes večer bude hrát. Pokud se Price na stadionu objeví, tak pouze jako dvojka Petera Budaje, jestli se ale nebude cítit, zůstane u prvního týmu švýcar s českými kořeny Robert Mayer.

Naše řady by tedy měli vypadat takto
Bourque - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
White - Galchenyuk - Prust
Moen - Eller - Armstrong

Markov - Emelin
Gorges - Diaz
Subban - Bouillon

Budaj - Price (Mayer)


Hurricanes se budou muset obejít bez Joniho Pitkänena, Tima Gleasona a Jeffa Skinnera. I bez zmiňované trojice se jim však velmi dobře daří. Na kontě mají 8-4-1, jejich kapitán Eric Stall má za sebou již 11 zápasů v řadě kde si připsal aspoň bod (dohromady 8+9). Jiří Tlustý má zase v posledních 4 zápasech celkem 7 bodů (5+2). V sezóně se s nimi potkáme celkem třikrát, po dnešním (zítřejším) večeru už jen dvakrát.
V Montrealu se daří především lajně Bourque - Plekanec - Gionta kde první jmenovaný má 1+2 v posledních dvou zápasech, Pleky 3+2 v posledních šesti zápasech a „Gio" 1+2 v posledních třech zápasech. Peter Budaj má na kontě proti Carolině právě poslední hraný zápas, který prohrál v prodloužení. Tehdy si udržel úspěšnost 96,55%. Udrží si tahle čísla i dnes?

Zdroj obrázku http://www4.pictures.zimbio.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano souhlas.
 
AvatarReakce na příspěvek:Na začátku sezóny jsme měli výborné přesilovky a to hlavně z jednoho důvodu - stříleli jsme! Nyní ne. Pak se můžeme nějakým způsobem plácat podél mantinelů, ale nemá to žádný smysl a navíc si myslím, že se hráči vydají daleko víc ze svých sil.
Každopádně body vynikající, Carolina do těch dvou slepených gólů dokazovala, že je hodně nepříjemná. Je moc dobře, že Budaj má shutout, může mu to dost zvednout sebevědomí. Nicméně doufám, že zítra bude v bráně Price a bodík by byl velkým úspěchem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to byl o těch přesilovkách. Ano, nedáváme góly, ale šance se vytváří a byly pěkné závary a hlavně udržíme pásmo. Chyby to má, ale oproti loňsku? Snad nemusím dodávat. Nemůžeme chtít vše hned.
Markov se opravdu silně vytrácí už několikátý mač po sobě, no třeba se zase chytne aspoň v PP.

Super výhra i díky Wardovi, ale na to se historie neptá.
 
AvatarNo tak poděkujme hodně nahlas Wardovi, protože jinak jsme se třásli o výsledek až do konce...smajlik. Takové dva góly gólman jeho kvalit prostě dostat nemůže - Budaj zatím překvapivě lepší. Jinak ten zápas moc krásy tedy nenabídl, pár šancí solidních, ale jinak jenom a pouze boj. Někdo tu celkem chválil přesilovky, mně tedy přišly dost hrozný... A souhlasím, že Pleky je poslední zápasy takovej nemastnej-neslanej. O Armstrongovi se nedá říct ani to, ten chlap prostě nic nepředvádí a je pro mě zklamáním. A bohužel se úplně vytrácí Markov, i když nemůžu říct, že bych to nečekal smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Paráda smajlik Po Plekyho bombě se ani nevzpamatoval a už to lovil zase. Nicméně Pleky mi paradoxně přijde už druhý zápas po sobě nejslabší útočník lajny, zní to možná blbě, když má dva góly, ale nemůžu si pomoct. Max první gól a taková haluz, snad to teď prolomí stavidla. Tohle už musíme udržet! Go Habs Go!

Mimochodem Molson mezi lidmi na tribuně, žádný VIP box? Klobouček
 
19.02.2013 03:50 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:smajlik smajlik
konečně se Max dočkal smajlik smajlik ale jeden gól hezčí než druhý smajlik krásná Galchenyukova akce před Prustovým gólem, Plekymu se povedlo to, co se na konci první třetiny nepovedlo na druhý straně smajlik super, jen tak dál smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ward nakonec selhal, vynikající, tohle už udržíme...
 
AvatarPrvní třetina nemastná z obou stran, ve druhé Cannes a zejména Eric Staal udeřili, ale Budaj hodně podržel. Když si na to dáme pozor, tak to bude dobré.
Docela dobré přesilovky, ale nechápu proč začíná DD line a Plekyho lajna se tam pořádně nedostala. Elerova lajn vypadala v PP taky líp jak DD line.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jn, zatím to opravdu předvádísmajlik Bohužel jsme neproměnili několik šancí, hlavně Pleky měl dát jasný fík a Carolina nás málem potrestala, naštěstí Budaj ukázal, že je více než kvalitní dvojka... Doufám, že poslední 2 minuty nepředpovídaly třetí třetinu
 
19.02.2013 03:07 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
to je zas nevyužitejch šancí (na obou stranách)...a poslední 3 minuty nás pěkně podusili.
jinak Palushajovi se v Coloradu daří. Dneska měl gól a 2 asist.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobrá zpráva.
Dnes v bráně soupeře Ward, což je při jeho nevyrovnané formě dobrá zpráva.
 
18.02.2013 23:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarGallagher bude mimo podle oficiálního NHL protokolu jen jeden týden
 
18.02.2013 14:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Prečo veď všetko podstatné tam bolo spomenuté. Až na pár drobných gramatických chýb je to dobrý preview. smajlik
 
18.02.2013 13:23 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJá se moc omlouvám, je to můj první preview, takže nic moc, asi tam není všechno podstatný.. A omlouvám se za velikost fotky, za hodinku už budu mít víc času tak to upravím :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík