Habs vyhrali aj druhý tohtotýždňový zápas proti Rangers

24.02.2013, 11:42 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens po nevydarenom štvrtkovom zápase s New Yorkom Islanders, v ktorom Habs podľahli „ostrovanom" 3:4 po predĺžení, čaká dnes večer ďalší domáci duel s druhým newyorským tímom. V zostave Montrealu nastali oproti predošlému stretnutiu určité zmeny. Do akcie sa vráti útočník Brendan Gallagher, ktorý vynechal pre menší otras mozgu predchádzajúce tri zápasy. V útoku sa predstaví po boku Maxa Paciorettyho a Davida Desharnaisa. Erik Cole sa presunul na krídlo ku Galchenyukovi a Ellerovi. René Bourque si dnes nezahrá, nakoľko ho trápi chrípka a v elitnej formácii ho nahradí Brandon Prust. Bránku Canadiens bude opäť hájiť Carey Price.



Prust - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Cole
Moen - White - Armstrong

Markov - Emelin
Gorges - Diaz
Bouillon - Subban

Prvú strelu na bránku v zápase si pripísali hostia, keď v závere úvodnej minúty Pricea preveril strelou od modrej obranca New Yorku Anton Stralman. O pár sekúnd neskôr sa v dobrej pozícii ocitol montrealský forward David Desharnais, ale Martin Biron zneškodnil jeho strelecký pokus. Hra nebola v tejto časti príliš divácky zaujímavá a hralo sa prevažne v strednom pásme. V ôsmej minúte si Carey Price po dlhšej dobe pripísal ďalší úspešný zákrok, keď zlikvidoval strelu z hokejky Antona Stralmana. Obidve mužstvá hrali skôr zo zabezpečenej obrany, takže šancí bolo na oboch stranách veľmi málo. V pätnástej minúte si elitný útok Montrealu vypracoval dobrú príležitosť, ale Biron podržal svojich spoluhráčov. O dve minúty neskôr na opačnej strane zase Carey Price zasahoval po nepríjemnej strele útočníka Rangers Dereka Stepana. V devätnástej minúte poslal rozhodca za nedovolené bránenie na trestnú lavicu newyorského obrancu Marca Staala a Habs si zahrali prvú presilovú hru v zápase. V prvej tretine boli obe mužstvá skôr opatrnejšie a tak po dvadsiatich minútach bol stav stretnutia nerozhodný 0:0.

Druhú dvadsaťminútovku odštartovali hráči Montrealu pokračujúcou početnou výhodou zo záveru tej predošlej. Presilovka síce Habs nevyšla, ale už v dvadsiatej druhej minúte útočník Erik Cole z dobrej pozície strelou pomedzi betóny prekonal Martina Birona. V dvadsiatej siedmej minúte mal Price plné ruky práce, keď musel zasahovať proti nebezpečnej strele hráčov New Yorku. V čase 07:20 druhej tretiny bol za narazenie protihráča na mantinel vylúčený montrealský forward Max Pacioretty a Canadiens sa museli brániť. Obrana Habs počas tohto oslabenia odvádzala skvelú prácu a nedovolili Rangers ani len vystreliť na bránku. V tridsiatej druhej minúte mal na hokejke gól útočník Tomáš Plekanec, ale Biron predviedol parádny zákrok. O dve minúty neskôr sa už skóre stretnutia menilo. Lars Eller poslal pred bránkou Rangers prihrávku na Alexa Galchenyuka a ten parádnym „padáčikom" ponad Bironovo rameno prekonal brankára New Yorku. V tridsiatej ôsmej minúte Tomáš Plekanec prihrával pred bránkou Rangers na voľného Giontu, ale ten trafil len hosťujúceho brankára. V čase 18:07 si Canadiens opäť zahrali presilovú hru, pretože rozhodca za hákovanie vylúčil Mariána Gáboríka. Habs túto početnú výhodu zužitkovali, keď Lars Eller krásnou strelou z medzikružia zvyšoval už na 3:0 pre Montreal. Domáci hráči po vydarenej druhej tretine odchádzali do šatní s trojgólovým vedením.

Do tretej tretiny vstupovali Habs s pohodlným trojgólovým náskokom. Hra sa v tejto časti zápasu opäť presúvala z jednej strany na druhú diváci nevideli mnoho šancí. V čase 06:30 sa nedovoleného zákroku dopustil montrealský obranca Andrei Markov a Canadiens sa museli opäť brániť. Habs predvádzali výbornú defenzívnu hru a navyše aj vo vlastnom oslabení sa im darilo ohrozovať hosťujúcu bránku. Ďalšie vylúčenia prišli v päťdesiatej deviatej minúte, keď najprv za hru s vysokou hokejkou poslal rozhodca na trestnú lavicu newyorského obrancu Stua Bickela a o pár sekúnd neskôr ho nasledoval aj spoluhráč Jeff Halpern. Habs si tak zahrali dvojnásobnú presilovku, ale skóre stretnutia sa už do konca riadnej hracej doby nijako nezmenilo. Canadiens zvíťazili nad New Yorkom 3:0.

Opäť to možno nebol pre oko diváka práve najkrajší duel, ale dôležité sú body a tie získali Habs. Carey Price si aj vďaka skvelej práci obrancov pripísal svoj druhý tohtosezónny shootout. Na ďalší zápas pocestujú Canadiens do Ottawy, kde sa v pondelok predstavia proti tamojším Senators.

Hviezdy zápasu:
1. Alex Galchenyuk 1 + 1
2. Lars Eller 1 + 1
3. Erik Cole 1 + 1

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To by opravdu bylo na přespočuňu:) Ottawa je zdecimovaná, musí se to na ní projevit a my získat minimálně bodík, v Torontu to bude těžší... Jinak borci jsem nemocné, takže tento týden v noci vynechávám špíly a přes den se k nim nedostanu, budete muset zvládnout nějak reportysmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdyby za tohle byl trest, tak to by byl totální výsměch. Jak říkám, já bych za to Maxovi nedal ani dvě minuty. Normální hit.
 
24.02.2013 23:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj naštěstí, zvlášť když Max střelecky procitl.

http://www.hockeyinsideout.com/news/pacioretty-faces-hearing-over-mcdonagh-hit
 
24.02.2013 23:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Dobře to dopadlo, bez postihu :)
 
24.02.2013 23:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Dobře to dopadlo, bez postihu :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Výsměch, naprosto čistý hit. Nechápal jsem, že šel Max vůbec ven.
Články z NHLpro, teda teď už se to jmenuje jinak, bych vůbec nebral vážně, jsou to plácalové a pravidelně v článcích píšou nesmysly. Hrajeme poctivě odzadu, ale rozhodně ne beton jako hrávalo NJ nebo St. Louis loni.

Míro, souhlas, já byl ze zápasu nadšen zejména z individuálních výkonů a taky porazit Suckers dvakrát za sebou je pro mě speciální, já je totiž nesnáším.

Anderson by asi chytat neměl, ale i tak budou nebezpeční. Bishop taky není žádný nazdárek a celí Sens ukazují, že i bez Karlssona, Michálka, Latendresse, Andersona a Spezzy umí hrát.
 
24.02.2013 21:28 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Někdo tu zaspal, ne? Anderson je zraněnej

Sens' Anderson Out Three Or Four Games: Craig Anderson (ankle) will miss at least three to four games, the Ottawa Citizen reports.
(Updated 2/23/13)
 
24.02.2013 20:48 | reagovat
Beháč | floklima@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já si to taky nemyslím, jen jsem to jsem dodal
 
24.02.2013 20:36 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:bylo to mnohem koukatelnější než ten minulý zápas proti Rangers smajlik První třetina byla sice slabší, ale pak to šlo.
U Plekyho a Gionty věřím, že je to jenom dočasný, že se zase seberou a bude jim to zase padat.
Ottawa by podle mě mohla bejt hratelná. Sice Anderson v bráně čaruje, ale zas maj mimo elitní hráče. A na zápas s Torontem se těším, máme jim co oplácet smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak já si nemyslím, že hrajeme nějaký defenzivní beton, jak z toho článku lze usuzovat... Rozhodně jsme ve většině zápasů předvedli, že útočný styl je nám vlastní.
 
AvatarTak zápas jsem dokoukal až teď a musím říct, že naprosto zasloužená výhra. A kdo tvrdí, že to nebylo pohledné - po tom zápase u nich už mi přijde pohledné naprosto všechno...smajlik. Navíc tenhle zápas zase tak špatný nebyl, mně se to celkem líbilo. Trochu mě mrzí střelecká impotence Plekyho lajny, což on sám dost jasně předvedl - neuvěřitelný "vrah"... smajlik.
Teď přijdou dva neskutečně těžký zápasy, nevím, co od toho čekat, ale dva body z nich by byly asi super.
 
24.02.2013 17:11 | reagovat
Beháč | floklima@seznam.cz
http://www.extrahokej.cz/clanek/44490-V_Montrealu_vystavěli_betonovou_hráz
 
24.02.2013 16:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pochybuju o objektivitě disiplinárky...když se řeší hráči Habs tak na beton dostanou distanc, když je to nějaký zákrok na naše hráče tak se děje kulovy...
 
24.02.2013 16:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako hit to bol tvrdý, ale nesmeroval na oblasť hlavy. Tak neviem čo riešia. McDonagh ako obranca musí v súbojoch za bránkou očakávať takéto hity. Hádam Max nedostane dištanc.
 
24.02.2013 15:46 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarhttp://www.nhl.com/ice/news.htm?id=657150&navid=nhl:topheads

si děláte prdel?? No to jsem zvědav
 
AvatarReakce na příspěvek:To spadlé listí musíme porazit. Mají taky formu, ale tu šestku jim musíme vrátit.
 
24.02.2013 12:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako som už písal v reporte zápas to síce nebol pre oko diváka pohľadný, ale dôležité sú dva body. Teraz Sens a Leafs vonku. To bude veľmi ťažké. Ak budú z toho dva body budem spokojný. A mohli by sme už konečne poraziť Leafs. smajlik
 
AvatarWow! Teď jsem to dodíval a velký úsměv mi z tváře dosud nezmizel. Krásný výkon, každý fanda si smlsnul. Jasně, první třetina měla k dokonalosti daleko a Plekyho lajna nehraje v optimální formě, ale zbytek tohle převážil. Parádní individuální výkony v čele s Chuckym, Elleram a Gallym. Ti byli dnes prostě neskuteční, škoda, že to tam nespadlo i Gallymu. Dál se mi líbil Subban. Co ten si dovolí! Vozí se po modré s dvěma suckery na zádech a dává jim dobrý den smajlik Asi není v NHL beka, na kterého by se při hře dívalo líp. Carey SO, opět stabilní výkon. Wow, wow, wow!!!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík