Laxní výkon na Isles nestačil

06.03.2013, 08:22 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Montreal pokračuje ve výletu po kluzištích soupeřů. Druhým soupeřem, po výhře nad Bostonem, byli Ostrované. Tým, který se udržuje překvapivě v polovině tabulky a předvádí hokej, který Habs příliš nevoní. Z pozice vedoucího družstva by se měl ale Montreal ukázat. Další políček do dlouhé bodové série se snažil přidat v brance Price a útočné formace:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Prust - Eller - Gionta
Galchenyuk - Plekanec - Ryder
Moen - White - Armstrong

V prvních minutách zápasu se prosazovali domácí Ostrované, obzvlášť za zmínku stojí ztráta puku Galchenyuka a únik dvou útočníků na Price s Boullionem, kde první jmenovaný situaci vyřešil výborným zákrokem lapačkou. Mladíci trápili první tým z východu, Moulson trefil v páté minutě pravou tyčku, Isles potvrzovali vynikající start do zápasu. Když jste první, musíte mít i štěstí. Po obrovských šancích, které Montreal musel přežít, přišla první zajímavá příležitost pro Montreal. Ryder dojel Martínka, v souboji vybojoval puk pro Galchenyuka, ten z první před brankou našel Plekance a bylo to 1:0 pro Habs... Isles stále zlobili Habs rychlými kombinacemi a kombinačním hokejem, i přesto chtěli „draftovat" asistenta u první branky Habs Galchenyuka, a to když ho krásným hitem poslali na svoji střídačku. Hosté se postupem času více osmělovali, Nabobova převážně zaměstnávali střelami z dálky, aktivní byla stále Plekancova formace... Domácí začínali vypadávat z role, zastavovali se na něčem nevídaném v posledních zápasech, na precizní obraně Habs. Hosté si navíc zkusili první přesilovku v utkání. Trvala celé 2 vteřiny, bohužel nebyla ukončena brankou, ale vyloučením Plekance. V první třetině už prořídlé tribuny branku neviděli, a tak se šlo do kabin lépe hráčům Habs při vedení 1:0...

Druhá třetina a hned první přesilová hra pro domácí. Ostrované předvedli, že se jim proti Habs přesilovky daří, na 1:1 srovnal Moulson... Moulson byl při chuti i nadále, Price předvedl rychlý zákrok betonem. Konečně se ukázali i hráči Habs, akce aktivní dvojice Ryder - Plekanec skončila nepřesnou střelou, další útok 2 na 1 skončil slabou střelou Whitea. Na ledě se také přitvrdilo, Subban velmi nevybíravě přišpendlil na mantinel Tavarese, naštěstí rozhodčí nechali tento zákrok bez trestu. Za hosty přitvrzení odnesl hitem Gallagher... Druhou přesilovku dopřál domácím White na začátku druhé poloviny utkání. Po minutě vylepšenou o dalšího muže, ven putoval Eller. Habs zvládli kritický okamžik, ale v následném oslabení 5 na 4 již inkasovali, 2:1 pro Isles. Tento stav netrval dlouho, domácí využili laufu a Grabner dostal Habs do ztráty již dvoubrankové, 3:1... Dostat Habs do hry měla druhá přesilová hra. Kombinace nebyli tak zářivé jako u domácích, ale přesto Subban trefil bombou tyčku. Navíc přišlo také vylepšení o dalšího muže a přesilovka 5 na 3. Druhou střelou už Subban udělal reparát a dostal Habs v přesilovce 5 na 4 na dostřel, 3:2... Na počátku poslední minuty přežil Montreal klinickou smrt, Markov se 2x vyznamenal, poprvé klasicky propadl a domácí v přečíslení nastřelili další tyčku, podruhé krásně namazal, naštěstí Boyes minul. Tavares navíc nevybíravě dohrál Price a Habs měli další výhodu 40 sekund před koncem. A jelikož byla střela Markova zablokována, zastavil se ukazatel skóre na stavu 3:2 pro domácí...

Montreal více než minutovou část přesilové hry nevyužil, navíc málem inkasoval z brejku Moulsona. Minuty ubíhaly a Habs i přes zvýšenou snahu si nevypracovali žádnou větší příležitost, Isles dobře bránili a vyčkávali na smrtící brejky... Příležitost k vyrovnání darovali Ostrované Montrealu sami, špatným střídáním si hosté zahráli další přesilovku. Hned v jejím úvodu výborně zasáhl Nabokov a sebral vyrovnání z hole Gallaghera. Ani domácí brankář už nezvládl zareagovat na dorážku Gionty po další pěkné ráně Subban, 3:3... Habs se z vyrovnání neradovali dlouho, špatný zápas Price potvrdil Martínek, který ho překonal střelou od modré, 4:3 Isles... Čas se blížil k šedesáté minutě a rozhodčí rozhodně zvolili mírnější metr než tomu bylo ve druhé třetině. První formace dneska neměla ani potřebné štěstí, Desharnais v dobré pozici nedokázal přesně zamířit a Pacioretty puk při dorážce minul. Konec všem nadějím asi přišel díky špatnému střídání Habs a následnému oslabení necelých pět minut před koncem. Oslabení hráči přežili, ale do konce třetí třetiny zbývaly pouze dvě minuty. Montreal se nedostal ani ke hře bez brankáře, zmatek po prohraném buly zakončil Tavares, 5:3... Nakonec byl brankář přeci jen odvolán, ale pouze to vedlo k brance do prázdné, 6:3...

Habs neodehráli dobré utkání. Vypadalo to jako špatně odbruslená povinnost, při které se nemůže vedoucímu mužstvu konference vůbec nic stát. Špatné utkání odehrála po hrozně dlouhé době první formace a také Carey Price. Nic se neděje, nejsme kapela a ani Chicago, abychom pořád vyhrávali. Jen to chce do hry vrátit zápal a chuť vyhrát, hrát naplno se musí i proti jiným soupeřům než je Boston a Pens... Napravit dojem budou moci kluci proti velmi dobře hrající Carolině...

Foto: Mike Stobe/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Lehké to určitě nebude, ale já jako tradičně netipuje jen věřím týmu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, jestli podcenění, to by snad hrozit nemělo, když už nás vyučili jednou v Bell Centre...smajlik. Ale laxnost tam byla určitě, to je fakt.
Nevěřím tomu, že by nám stačilo pokrýt jen první útoky obou mužstev, to by bylo hrozně jednoduché... Jak říkám, 4 body budou velkým úspěchem.
 
06.03.2013 17:49 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
já si myslím, že můžeme v příštích třech zápasech získat aspoň 4 body. Většinou se daří proti silným soupeřům. U týmů typu Islanders může snadno dojít k podcenění a tak. Navíc pokud se podaří ubránit první lajnu Canes a Lightning, máme napůl vyhráno...zatímco u Habs jsou první tři lajny celkem vyrovnaný. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, obsazování hráčů před Pricem byl největší problém. I když je pravda, že na dobře odražené puky měli Islanders taky trochu štěstí... Všechno se to tak nějak nakupilo dohromady, k tomu ne úplně v pohodě Price a taková trochu laxnost - no a výsledkem je ta prohra.
Já v Carolině zase optimistou teda nejsem, protože oni jsou lepší než Islanders. A to samé platí o současné Tampě... Jak už jsem napsal, 6 bodů už je utopií, v momentální situaci bych bohatě bral čtyři, ale i to bude strašně těžké.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak sám jsi viděl za co šli ven... Naši chybou spíš byla poziční hra v obranném pásmu. Neuměli jsme si pohlídat jejich hráče a nezabránili dorážkám.
Doporučuji na HabsTV postgame rozhovor s Pacim, takhle si sypat popel na hlavu jsem už dlouho nikoho neviděl. To je velmi dobře.
 
06.03.2013 14:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJá mylsím, že problém je především na naší straně, hrajeme několik zápasů skoro bez oslabení a pak si necháme vyločit pomale 5 kluků ve třetině. Tak nějak jsem udělal dobře, že jsem za stavu 3:4 šel radši spát.. Hlavně se vrátit do rytmu jako proti Bostonu nebo Pens..
U canes věřím ve dva body...
 
AvatarI Therrien naznačil, že ty přesilovky byly hodně rozporuplné (jemně řečeno) a pak to jde těžko něco hrát proti týmu, který umí v PP takhle udeřit. Ale i tak se nemůžem vymlouvat na rozhodčí, v zápase jsme byli od druhé třetiny lepším týmem, ale Isles byli zase 100% efektivní a z každé větší šance nebo z přesilovky vytěžili gól. Jinak de facto ve hře neměli moc co říct, viz. počet střel. Jdeme dál, na Cannes se nahecujem a zase urvem nějaký ten bod.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík