Montreal podruhé v sezoně na Floridě

09.03.2013, 18:59 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Již podruhé zavítali Canadiens na tento poloostrov, aby zde odehráli utkání s místními týmy. Prvním bude dnes Tampa Bay, zítra Floridští Panteři. Habs jsou zde dobře naladěni po čtvrtečním vítězství 4:2 na ledě Caroliny v Raleigh. Velice úderná byla opět Ellerova formace s Prustem a Galchenyukem a také defenzivní pracanti Emelin a Gorges, kteří se ukázali v jiných rolích. Velký zápas odchytal Carey Price, když kryl 42 střel a měl největší podíl na vítězství. Že to po předchozích nepovedených utkáních potřeboval netřeba dodávat. Tampa se nachází ve slabším období sezony, když po slušném začátku v sedmi utkáních mají od té doby hrůznou statistiku 4-12-1, naposledy je pokořil 2:1 Winnipeg.

Lightnings nepředvádí oslnivé výkony z několika příčin. V obraně se vůbec zatím neosvědčují letní posily Salo a Carle, v brance podává nevyrovnané výkony Lindbäck (ano ten Lindbäck, který v minulém utkání proti Habs postavil v brance zeď). V útoku taky situace není růžová. Je zde sice Stamkos, St.Lousi, Lecavalier a mladíček Conacher, ale zapojit se musí i ostatní. Po zranění se vrátil Ryan Malone, ale na marodce zůstává Benoit Pouilot a brankář Garon, což je zajímavý fakt, protože po Lindbäckových nevýrazných výkonech dá trenér Blesků Boucher šanci Cedricku Desjardinsovi, ano tomu Desjardinosvi, který byl ještě počátkem února členem naší organizace a válel v Hamiltonu, ovšem byl vyměněn právě to Tampy za Dustina Tokarskiho. Bude zajímavé sledovat, jak se Cedrick nahecuje proti “svým“.

Canadiens se stále nachází v tabulkách své divize i konference na prvním místě, nicméně liga je velice vyrovnaná a stát se může cokoliv. Je dobré vidět, že výkonům až tak neuškodil trip po hřištích soupeře, protože některým hnidopichům, kterým leží úspěch Habs v žaludku, s oblibou shazovali “vinu“ dobrých výkonů na dobrý rozpis, kde jasně převažovaly zápasy v Bell Centre. Po posledním utkání v Raleigh měl kouč Therrien co říct svým svěřencům o druhé třetině. Takhle se nemůžeme nechat přehrávat, naštěstí domácí vyhořeli a naráželi na Price. Nepodařený návrat do sestavy prožil Yannick Weber, když předvedl turnover, který vedl k inkasovanému gólu a do toho si zranil koleno. Povolán z farmy byl Greg Pateryn, ale asi do zápasu nezasáhne a do sestavy se vrací místní oblíbenec Kaberle. V brance byl měl určitě být Carey Price, útoky by se měnit neměly.

Úvodní buly se vhodí v jednu hodinu v noci našeho času.

V brance potvrzen Carey Price

Gabriel Dumont, který s týmem cestuje, dnes poprvé nastoupí a připíše si čtvrtý start v NHL. Nahradí v centru čtvrté formace Ryana Whitea.

Greg Pateryn nakonec dnes taky nastoupí a Tomáš Kaberle bude opět zdravým náhradníkem.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Dneska na tu bídu po většinu zápasu zahrála celkem solidně Plekyho lajna a i Desharnaisova se trochu zvedla. Subban tam měl ve druhé takové smolné momenty, ale jinak odvedl svůj standart s jednou velmi svižnou dělovkou...
S tou čtvrtou lajnou nesouhlasím, pouze Moen dělá svou práci přesně tak, jak má - ostatní dva slabý průměr.
 
AvatarReakce na příspěvek:Naopak, Armstrong je od počátku oproti takovýmu Moenovi úplně neviditelnej! A ani nedokáže využít pořádně svou postavu k tvrdší hře. Pro mě naprosto postradatelný hráč. A White tedy taky nic moc nepředváděl poslední zápasy, nicméně pořád na tom je líp než Armstrong... O to víc nám bude chybět Prust, myslím si, že to bude vážnější zranění - vykloubené rameno nebo nějaké vazy v rameni...smajlik
 
AvatarNaprostý souhlas do puntíku, konečně máme čtvrtou brázdu dříčů, od kterých já vymýšlení nečekám. Takže já jsem spokojen, ale Dumont tam prostě nepasoval a doufám, že se White vrátí.
Jak bylo řečeno, tak další skvělý obrat, což je hodně pozitivní. Z individualit bych vyzdvihl Gallaghera, Rydera (na němž je vidět snaha dnes pět střel) a Subbana, který měl naštval jen u druhého gólu, když neodvedl hráče z před Caryho.
 
10.03.2013 03:54 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Tak to byl další parádní obrat Canadiens smajlik snad bude Prust v pořádku, začíná se rozšiřovat marodka...
 
AvatarKluci měli říct, že si hokej šetří do třetí části, aby se rozehráli na Floridu, bych byl klidnější:-DDD Ve třetí části jsme je rozebrali a předvedli výkon, který bych si představoval minimálně 2 třetiny... Supr vydolované 2 body a kdyby se zadařilo i na Panterech, tak musíme být přímo u vytržení. Jediné negativum je Prust, snad to nebude nic vážného... Armstrong zase tak bídně nehraje, navíc chodí na oslabení, je to prostě čtvrtá lajna, Moen tam předvádí to stejný, víc se mi tam líbil ale White než Dumont. Navíc zkoušet hráče z farmy do čtvrté, nevím no, leda dříče a bojovníky...
 
AvatarZatím tedy super obrat, v který bych nevěřil ani omylem po dvou třetinách! Ale - velká ztráta Prusta a znovu se budu opakovat - proč tam pořád "bruslí" v našem dresu Armstrong, to fakt nechápu... Tenhle hráč absolutně nic nevymyslí, o střelbě na bránu vůbec nemluvě! Naprosto neviditelný hráč! Na jeho pozici už dávno měl být někdo z Hamiltonu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobrá predikce smajlik Gallymu se konečně vyplatil ten skvělý pohyb,který předvádí už nějakou dobu a je nejlepší hráčem formace. Výtečná práce!
 
10.03.2013 03:36 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:už zabrala smajlik sice trochu se štěstím, ale je tam smajlik
 
AvatarNechápu, proč tam takhle zbytečně Prust šel... To vypadá na rameno...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak jestli dneska získáme nějaký bodík, tak musí při nás stát všichni svatí! Ve třetí je to sice asi nejlepší hokej prozatím, ale celkově pořád mizérie.
 
AvatarKapitáán zabral a přišel i brzký gol, jak jsem si moc přál a jede se od začátku, jen teď jsme na tom lépe my... Sakra ted musí zabrat první formace
 
AvatarJo a Markov má nějak podivně malý TOI na jeho poměry...
 
AvatarReakce na příspěvek:Zajímavé, ale fakt je, že Maxovi ani DD to nějak nelepí.
Haluz gól, tak to zkusme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Každý golman musí vytáhnout řadu skvělých zákroků v zápase, jsou to přece golmani v NHL. Rask dneska zase SOsmajlik V brance prostě problém v 99% utkání není, vázne útok...
 
AvatarReakce na příspěvek:Góly mu za vinu nedávám, to je jasný. Ale taky si nevybavuju nějaký extrémně těžký zákroky, který jinak měl - třeba v první třetině jenom spousta nahození. Prostě zákroky, které jsou pro jedničku týmu tak nějak samozřejmé, nic zvláštního.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nesouhlasím, měl tam několik závarů a těžkých zákroků betonem, takže ano, chytá zatím skvěle, resp. tak jak jsme od něj zvyklí a dva poslední góly dávám za vinu obraně, prvním Stamkosův byl nechytatelný. Ale tohle je celkem jedno, nás hlavní problém je na opačném konci kluziště.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je pořád jen "skvěle" apod. - zase trochu soudnosti, chytá úplně normálně a moc těžkého toho řešit nemusel.
 
10.03.2013 03:01 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:aha. já to zrovna neviděla a v opakovaným záběru ukazovali Emelina. dík za info
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tam nic dělat nemohl, navíc teče tam byly, takže špatná obranná práce. Navíc nám nejdou přesilovky a opravdu mě děsí hra první formace, ktará je naprosto neviditelná a nemá ani šance. Dát rychlý gol, jinak není šance na nic. Pokud dneska za nula, tak zítra pro odpočaté Floridě i tak musíme zabrat
 
AvatarReakce na příspěvek:Ve druhé třetině to bylo ještě horší než v první, není tam absolutně žádná kloudná hokejová akce - všechno na náhodu a ještě poskrovnu! Hnusnej výkon! Když už srovnáme, necháme si stejně jako na Islanders dát okamžitě dalšího góla... Je třeba nějaký budíček, jinak je hotovo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jemelin čistý hit, ale Pleky tam nechal hůl. Hrajeme strašně pasivně a Desjardins v podstatě nemusel řešit nic moc těžšího až na gólovku Plekyho, což byla hlavně chyba Leeho než nějaká naše paráda. Pokud tohle nezlepšíme, tak je bod utopie. Štve mě to i kvůli Caryho. Chytá zase skvěle, ale ty góly prostě byly nechytatelné. Beci mu nechávají před sebou hráče na clonu a teč a to se pak těžko něco chytá, to vím z vlastní sedmileté zkušenosti.
 
AvatarFauloval Pleky a nejspíš i Jemelin... Dneska to na bodík nebude, nemáme skoro žádné šance a Tampa je velmi nebezpečná, hlavně první formací, která když je na ledě, tak to sakra smrdí, na rozdíl od té naší... Třeba se kluci hecnou ,ale to by musel předvést něco jiného...
 
10.03.2013 02:43 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:k tý první lajně: je docela zajímavý, že když se na začátku sezony dařilo dávat góly Plekymu, nedařilo se to Paccimu. V Carolině nastal zlom: Pleky dal na dlouhou dobu poslední gól, Pacci zahájil svou sérii. Když i s dneškem dal Pleky v posledních 4 zápasech 3. gól, 4 zápasy se neprosadil Pacci (teda 3,5 zápasu). A vlastně ten zápas v Carolině je doteď jediný, kdy se prosadili oba.
Zajímalo by mě, jak je tohle možný....

a proč šel před chvílí sedět Pleky, když fauloval Emelin?
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně nevím, co se děje s první lajnou, která je totálně mimo. Bohužel Tampa zatím efektivnější, my si toho opravdu moc nevypracovali, takže to chce přepnout na vyšší rychlostní stupeň,ale zatím to moc nevypadá
 
AvatarReakce na příspěvek:Tampa je strašně efektivní a my se s tou ofenzivní silou zrovna nepřetrhnem. Chce to zabrat.
 
10.03.2013 02:26 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
a už ty góly zase padaj jak na běžícím pásu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, Diving. Taky jsem to moc nepobral, hlavně že měl blbeček kisin na hf radost smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem to moc nepochopil, pokud to tak bylo... Hrajeme výborný rohový hokej zatím, ale šancí moc nebylo na obou stranách, snad dáme první gol. Musíme jít jednoznačně víc do branky a pak to půjde
 
AvatarReakce na příspěvek:Ta hra je strašně jalová, bez střelby, plácáme se sice hodinu v pásmu, ale točíme se v rozích, odkud žádné nebezpečí Desjardinsovi nehrozí. Jinak Desharnais byl na konci vyloučený za filmování? Jestli ano, moc to nechápu, protože ten pád byl podle mě jasně způsobený rozhozením po háčku soupeře - sice to vypadalo dost neohrabaně, ale kdo někdy stál na bruslích, tak ví, že stačí někdy jen drobné rozhození a plácneš sebou jako nic...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak povinnost to určitě není, v Tampě nehrají žádná nazdárci. Škoda, že jsme z několika solidních obsazení třetiny a tlaku nevytěžili nějaký gól. Vydržet v tomhle rytmu a spadne to tam.
 
09.03.2013 22:36 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Osobně sem na Pateryna taky zvědav je, a doufám že vyhrajem, protože Boston je teď od nás bod (dopředu)), takže vítězství = povinnost
 
AvatarTrošku mě mrzí HS Whitea, protože byl od té kárné přestávky skvělý a v odvádění černé práce byl výtečný, no ale Dumont si šanci jistě taky zaslouží. Na Pateryna se ale moc těším 188cm/100kg, to jsou slušné parametry na beka, které nám chybí.
 
AvatarNo ale takhle na slepo vyhodit po otočce... Kouč ho za to určitě nepochválil.

Na tvou otázku nalezneš odpovědě v editaci článku smajlik
 
AvatarAle já bych Webera za ten gól moc nevinil - prostě vyhodil puk do středního pásma, že tam nebyl nikdo další z našich, ale jenom domácí, to už on až tak neovlivní...
Jsem zvědavej na toho Dumonta, jestli nastoupí a hlavně tedy potom místo koho.
 
09.03.2013 20:18 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardalší povinný dva body pro hostysmajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík