Habs s Flyers bez bodu a bez Plekance, proti Winnipegu půjdou s Budajem

04.04.2013, 11:54 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Včerejší střetnutí se neslo ve jménu ztráty elitního centra Montrealu. Odehrál pouze sedm minut a poté odjel na střídačku s výmluvným pohledem na trenéra. Podle všeho je to zranění třísel a je to day to day, tak to snad nebude vážné a Pleky stihne PO. V centru jeho lajny jen nahradil Lars Eller a nebylo to ono. Mladý Dán si dokonce odnesl ze zápasu ostudnou -4 bilanci. Po první třetině to vypadalo na jasné utkání pro Canadiens, ale neschopnost proměnit šance a využít přesilovky ke zvýšení jednogólového náskoku vedlo spíš k naší laxnosti a Flyers ke gólům. Letci měli sice dost štěstí, když hned dva góly šly do Priceovy brány od našich obránců a třetí byl taky bruslí Simmondse, ale na protihráčích byla vidět velká snaha a vůle za body. V druhé třetině Habs vedení soupeře kompenzovali rychlým vyrovnáním a pak i vedením, ale to bylo z naší strany vše a ve třetí třetině byly Habs de facto vynulováni. Je to velká škoda, protože s trochou více snahy by i tak špatný výkon na dva body stačil. Pozitivem byl solidní výkon novice Davida Drewiskeho a hra Brandona Prusta, Jeffa Halperna a Alexe Galchenyuka, kteří nad zbytkem týmu vyčnívali.

Špatné utkání musí být zapomenuto, protože hned dnes čeká Habs v Bell Centre Winnipeg Jets. Stále ještě lídr Jihovýchodní divize boje o play off nevzdává a body nám jistě nedá zadarmo. Hra Winnipegu se vyznačuje solidním útokem, ale velice slabou obranou. Ondřej Pavelec bývá zasypáván střelami a obránci jej často nechávají napospas. Není divu, když obrana Jets stojí především na ofenzivně laděných becích Enströemovi, Byfuglienovi a Bogosianovi. Big Buf dokonce hrál minulý zápas na hrotu útoku s Laddem a Wheelerem. Jets nebyli ve včerejší uzávěrce nijak aktivní a pouze si z waiver listu stáhli útočníka Santorelliho od divizního rivala Floridy.

Jak už bylo řečeno, tak Habs se dnes budou muset vyrovnat se ztrátou Tomáše Plekance. Uvidíme, jestli jeho místo znova zaujme Eller nebo kouč Therrien zkusí třeba Galchenyuka. Další ztráta je Colby Armstrong, který si ze zápasu proti Carolině odnesl zranění kolene a k dispozici bude až v play off. Zranění Whitea se lepší, možná už dnes zasáhne. A jak již bylo avizováno, tak v brance bude stát Peter Budaj, kterému přijela do Montrealu na návštěvu rodina. Třicetiletý Slovák je letos výbornou dvojkou, když ze sedmi zápasů, do kterých zasáhl, týmu přinesl hned pět výher. Uvidíme, jak si povede dnes, utkání začíná o půl druhé.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.04.2013 16:25 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Tak pošli nějaký foto, ať to můžem postnout na FB, jako "pozdrav z centra dění" smajlik
 
05.04.2013 15:40 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:JJ, jinak bych se tam nedostal a byl max na tribuně a to bych asi nejel za takový money, co stojí letenka a ubytko. Takhle si splnil sen a i něco udělám..
 
Avatarstratenejsyn se konecne nasel
prestal trucovat a konecnepodepsal..

http://www.youtube.com/watch?v=BRpKxw98-Tc

v budsezone snim pocitam v nhl, moznauz iletos..
 
AvatarReakce na příspěvek:A ty jsi tam tedy jako novinář, že se dostaneš do těchto prostor?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak upřímně - ani nevěděl, jak se to od něj odrazilo...smajlik.
Co se našeho zápasu týče, tak krásy moc nepobral, ale Jets také nepředvedli nic extra a hlavně v koncovce bezzubí. Jsem rád, že se po delší době trefil Galchenyuk, už za to pěkné sólo si to zasloužil. A teď si podáme Jardu, jen škoda, že Pleky u toho nejspíš nebude...
 
AvatarTak to jo, já tipoval po probuzení 4:1 win a buch ho tam smajlik Super, akorát mě zarazil tak nízký TOI Rydera a Gionty!
 
05.04.2013 06:22 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Jarda gól, je to prostě borec, jen škoda, že v dresu Ruins smajlik
 
05.04.2013 05:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarSouhlasím s váma, nebyla to zrovna krása, na druhou stranu druhý zápas ve dvou dnech se podepsal. Naštěstí pro nás Jets postrádá kvalitu, přál bych jim PO, ale prostě tam na to není..podle mě se jedná po Floridě o nejslabší tým východu, časem se zvednou, ale do teď hráli spíš nad svoje možnosti. Na stadionu to navíc podle očekávání vypadá mnohem pomalejší, TV hrozně zkresluje, ale to není překvapení 02 aréně je to takhle v patře klasika:)člověk si zvykl, ale přesto vůbec nelituju, přeci jen se sem podívat, dostat se tam kam se fanoušek jen tak lehce nedostane, kabina, tréninky, sedět kousek od Martina poslouchat Stubbse, vidět hráče zblízka na živo. To je prostě zážitek, navíc vrchol je plánovaný na sobotu, v základní části není větší zápas než Habs vs Boston navíc s tou třešničkou..díky JJ to bude zas sledovat celá ČR...snad to Pleky stihne, ale obávám se, že ne, na druhou stranu Boston bez Bergerona, takže se dají porazit.
Fotky určitě budou, a píšu toho tady tolik, že to nějak vymyslíme :) Zatím a ať nám to tam padá, jak dnes :)
 
05.04.2013 04:15 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:Budaj opět dokázal, že je dvojkou, na kterou se můžeme spolehnout. Střel měl Winnipeg celkem dost, tak si aspoň pořádně zachytal (i když to nebyly nebezpečný střely). Ryder taky skvělý.
Nenarazil někdo na to, na jak dlouho se odhaduje Plekyho absence?
 
AvatarNakonec nám první střela ve třetině zajistila poklidné dohrání. Výkon nic moc, ale je to druhý zápas ve druhém dnu, takže důležité jsou body. Budaj výborný, Jetz v koncovce tragičtí a to stačilo... Příští dva soupeři, to bude jiné kafe a tam budeme muset hrát lépe
 
05.04.2013 03:41 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Ryderovi je zřejmě úplně jedno, kdo s ním hraje v lajně smajlik smajlik ale to je jedině dobře smajlik smajlik
 
05.04.2013 03:41 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Ryderovi je zřejmě úplně jedno, kdo s ním hraje v lajně smajlik smajlik ale to je jedině dobře smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Naštěstí ve druhé nás zachránily přesilové hry. Hráli jsme už o něco líp, ale že by to byla nějaká krása, to moc ne... Ale Jetz hrají ještě hůř a jedinou jejich šanci jsme jim darovali my, špatným střídáním. Doufám, že ve třetí to nepokazíme...
 
05.04.2013 02:34 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
zatím celkem nezáživný, nudný zápas...musíme se zlepšit, pokud chceme body. Winnipeg nám nedá nic zadarmo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je paráda, musí to být bomba. I když zatím nemáš nejlepší zápas, hokej hrozný, moc nechápu to složení formací, asi působí i včerejší utkání, ale zatím nám nic neklape, sotva si nahrajeme, díky aspoń za využitou přesilovku. Krom ní jsme měli snad jednu šanci Halperna a to tak vše. Pokud se nezlepšíme, tak to nebude stačit ani na nic moc zatím hrající Jetz...
 
05.04.2013 00:34 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Též tiše závidím, pak napiš na kolik tě to vyšlo se vším všudy, plánuju tam letět taky se podívat :) A něco nafoť, natoč (nahrej na youtube) a pošli na mail, postnul bych to na FB stránku :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak už tam jsi? Wooow, tichá závist, pak budeš muset něco povinně sepsat a hodit fotky jako Mireaux!!! Užij si to chlape.
 
04.04.2013 23:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZdravím všechny nejvěrnější z nejvěrnějších na habsczech.com živě z Centre Bell díl první :) Už tady stepuju, hodiny před začátkem :D Mrknul na trénink Winnipegu a teď čekám, co předvedeme my...bohužel bez Plekyho, trochu šotek, snad na Boston či Caps bude, abych jej aspoň viděl. Atmosférou to v hale jenom číší :) Tak snad to zvládneme, Winnipeg se trápí chybí kvalita, ale nám zas odchází to zdraví. Snad kluci se dají co nejrychleji dohromady! Budu kluky pozdravovat! Once habs fan, always habs fan :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě jsem zapomněl, že s Crybaby to vypadá špatně a bez něj na tom budou hodně špatně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem od počátku přesvědčen, že sice vyhrají svou první sérii v PO od SC 2009, ale finále konference bude maximum. Nevěřím jim a v bráně vidím slabinu. Voky není co býval a Flower je labilní.

Dnes bohužel nemůžu koukat live, tak pořádně držte pěstí, ať Tryskáče porazíme!
GO HABS GO!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Nenech se mýlit, jeden zápas nic nedokazuje a pořád tvrdím, že Pittsburgh je jasně jedním z kandidátů na SC a to mužstvo je poskládané velmi dobře. Však my jsme včera nepředvedli také nic světoborného...
 
04.04.2013 17:40 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardocela k pousmání:
včerejší histerie v souvislosti s trade deadline a komentáře jak jsou tučnáci silný...pak nastoupěj bez crybaby a jsou tak na urovni letošních panthers a to už vůbec nemluvim o tom, že nastoupili proti týmu kterej balancuje na hraně PO a letos rozhodně nepředvádí nic oslnivýho...
letošní PO bude patřit týmům (Chicago, Minnesota, Montreal, Anaheim a bohužel i Boston) a ne jedincům...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík