Habs "vyhoreli" na ľade Toronta

14.04.2013, 11:38 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens si štvrtkovou výhrou 5:1 nad Buffalom Sabres zaistili postup do play-off, avšak do konca základnej časti im zostáva odohrať ešte osem duelov. V sobotu sa Habs predstavia na ľade Toronta Maple Leafs, ktoré je tiež na dobrej ceste do play-off. Po minulotýždňových zraneniach Colbyho Armstronga a Alexeja Jemelina sa maródka Montrealu našťastie nerozšírila o ďalšieho hráča. Michel Therrien nerobil žiadne zmeny v zostave a tak Habs nastúpia v takmer rovnakom zložení ako proti Sabres. Do bránky sa po jednozápasovej pauze vráti Carey Price.

Bourque - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Ryder
Prust - Halpern - Moen

Gorges - Subban
Beaulieu - Drewiske
Markov - Bouillon

V čase 01:41 prvej tretiny bol za hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený montrealský obranca Francis Bouillon. Leafs ponúknutú presilovú hru náležite zužitkovali už po osemnástich sekundách jej trvania, keď Pricea prekonal forward Tyler Bozak. V piatej minúte došlo k pästnej výmene názorov medzi útočníkmi Frazerom McLarenom a Brandonom Prustom. Toronto v deviatej minúte uderilo po druhýkrát, keď Leo Komarov strelou z veľkého uhla prekvapil Careyho Pricea. V čase 08:20 úvodnej dvadsaťminútovky putoval za hákovanie na trestnú lavicu domáci hráč Tyler Bozak a Canadiens mali možnosť prvej presilovky v stretnutí. Habs si však počas dvoch minút početnej výhody nedokázali vytvoriť väčšiu príležitosť a všetky strelecké pokusy zlikvidoval gólman Leafs James Reimer. Staré známe „nedáš-dostaneš" sa potvrdilo v jedenástej minúte, keď na 3:0 pre Toronto zvýšil Jay McClement. Po tomto góle sa Carey Price porúčal z bránky, kde ho vystriedal Peter Budaj. Iskierku nádeje pre Montreal vykresal v štrnástej minúte obranca Davis Drewiske, ktorý strelou z medzikružia znížil na 1:3. O štyri minúty neskôr však Leafs skórovali opäť, keď sa do listiny strelcov zapísal domáci kapitán Dion Phaneuf. Prvá tretina dopadla pre Canadiens katastrofálne a do šatní odchádzali za nepriaznivého stavu 1:4.

V dvadsiatej piatej minúte strelil piaty gól Toronta domáci útočník Phil Kessel, ktorý po nádhernej prihrávke od spoluhráča Jamesa van Riemsdyka prekonal Budaja. Canadiens pôsobili „vlažným" dojmom a ich hra bola pre oko diváka veľkým utrpením. V dvadsiatej deviatej minúte rozhodca poslal na trestnú lavicu až trojicu hráčov. Na strane Leafs to boli Colton Orr a Dion Phaneuf, na strane Montrealu obranca P.K. Subban. Habs si síce zahrali presilovku, ale gólovo sa v nej nedokázali presadiť a hráči Toronta sa bez väčších ťažkostí ubránili. Zápas sa pomaly prehupol do druhej polovice a Canadiens sa nezmohli prakticky na nič. Po štyridsiatich minútach bol stav stretnutia 5:1 pre Leafs.

Do záverečnej dvadsaťminútovky nastúpili Habs s neľahkou úlohou, pokúsiť sa o zvrat nepriaznivo vyvíjajúci sa zápas. Avšak namiesto toho naďalej pokračovala mizéria z predchádzajúcich štyridsiatich minút, k tomu sa pridali zbytočné vylúčenia a šanca na zvrat bola prakticky nereálna. Vo zvyšných minútach sa stretnutie už iba dohrávalo a len vďaka viacerým výborným zákrokom Petra Budaja Habs neinkasovali ďalšie góly. Zápas tak skončil pre Montreal potupnou porážkou 1:5.

Habs predviedli jeden zo svojich najhorších výkonov v sezóne a výsledok to iba potvrdzuje. Toronto využilo rýchly vstup zo zápasu a laxnosť hráčov Montrealu. Niečo podobné sa už nesmie opakovať! Dúfam, že Canadiens si po tejto porážke vstúpia do svedomia a v pondelkovom duely proti Philadelphii Flyers podajú stopercentný výkon.

Hviezdy zápasu:
1. Jay McClement 1 + 1
2. Tyler Bozak 1 + 0
3. James Reimer 36/37

foto: Graig Abel/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak je pravda, že jim tam včera spadlo skoro všechno, do čeho plácli. Navíc Price se podepsal na dvou gólech a pak už to bylo těžké dohánět. Když se k tomu přidaly i zbytečné ztráty puku a poté několikrát přečíslení, nebylo co řešit. Rozhodně takhle hrát nemůžeme, play-off se rychle blíží a bylo by velkou chybou vypadnout zrovna teď z rytmu...
Taky doufám, že Price měl jen špatný den, i když, jak už jsem psal, určitě si z letošní sezóny vzpomínám na jeho daleko lepší dny než v poslední době. Jak ale Budaj ukazuje, zvládnul by to případně i on - u něho mi naopak přijde, že jeho výkonnost má stoupající tendenci.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo souhlasím. Poslední dvě třetiny bylo takové plácání. Oba týmy měly to skóre v hlavách, my v negativním smyslu a navzdory snaze jsem nebyli schopni snížit, oni byli na koni a vedení si pohlídali.
 
14.04.2013 15:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No ja som sledoval celý zápas a paradoxne najviac hokeja sme predviedli v prvej tretine. Zvyšok to bolo už bezzubé. Ako chápem za stavu 1:5 sa ťažko hrá, ale mne sa ten výkon absolútne nepáčil. Proste chalani boli akoby "bez života". S Philou musíme vyhrať aj keby čo bolo.
 
AvatarDíky za report, ale s tvrzením, že podali jeden z nejhorších výkonů bych možná ani tak nesouhlasíl. Stačí se podívat na góly. První byla smůla, odraz od Joshe na hůl Bozaka. Další dva primitivní střely, které by Carey v 99,9% chytl, bohužel včera neměl den. Další góly byly po chybách, které pramenily z naší frustrace a křeče. Pak jsem se zvedli a hráli dobře, ale hráči to skóre měli v hlavách a Toronto si to pohlídalo. Takže výkon jako takový nebyl až tak špatný, viz. střelba. Na kdyby se nehraje, ale jsem přesvědčen, že jsme na body měli nebýt té smůly u prvních třech gólů.
Jdeme dál, letos jsme několikrát dokázali, že se zvednout umíme a to i Carey. Bude důležité, aby mu MT ukázal svou důvěru a postavil ho do branky. Phila je k tomu ideální soupeř. Veřím těch chlapům!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík