Rozjetí Capitals prověří opravdovou formu Canadiens

20.04.2013, 19:31 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Teprve dnešní zápas ukáže, jestli můžeme vítat vyzařovací boje s radostí nebo s neustálým strachem. Canadiens naposledy sice porazili Tampu Bay a připsali si tak po třech zápasech hrůzy konečně dva body, ale prokázat svou play off formu musí i proti celku z hlavního města USA. Ten je ve výborné formě a spolu s vedoucím celkem konference, Pittsburghem Penguins, je to v současnosti určitě nejnebezpečnější tým na východě. Capitals ve svém poslední zápase podlehli Ottawě 3:1 a výborně defenzivně hrající Senátoři povolili střelcům z D.C. pouze 19 pokusů. Zápas celkově naznačuje jak na Caps. Jednoduše, ze zajištěné obrany.

Velkou novinou a událostí dnešního zápasu je návrat Raphaela Diaze. Švýcarský obránce Montrealu chyběl dvacet pět zápasů kvůli otřesu mozku. Velice rychlý a šikovná obránce jistě vnese do zadních řád Habs svěží vítr. Nastoupí v páru s Andrejem Markovem a Davis Drewiske dnes zůstane pravděpodobně na tribuně. Colby Armstrong se vrátí do sestavy asi dříve, než se předpokládalo, ale dnes to ještě nebude. V brance začne Carey Price, který proti Bolts tým hodně podržel a měl tak na výhře velký podíl. Zároveň zavřel ústa všem pochybovačům. Dalším možným důvodem zlepšeného výkonu jsem přeskládané útočné formace. Velice dobrá byla řad mladíků Galchenyuka a Gallaghera kolem Larryho Ellera nebo Tomáš Plekanec, Brian Gionta a Max Paciorety, který toho moc bez svého dvorního centra Desharnaise v posledních dvou letech nenahrál. Naposled v základní části se v Bell Centre ukáží Habs snad v dobrém světle.

Dnešní soupeř jde směle za svým cílem, kterým je vítězství v Jihovýchodní divizi. Statistika 8-1-1 je toho pádným důkazem. Znovuzrozený Alex Ovečkin září a bojuje o Maurice Richard Trophy. Braden Holtby definitivně potvrdil svou pozici prvního brankáře v brankovišti Caps a bude tam stát i dnes. Montrealský rodák a ex-Hab Mike Ribeiro také do svého rodiště přijíždí ve velké formě a umí se proti Montrealu vždy vyhecovat. Naopak chybět týmu bude Joel Ward a Brooks Laich.

Zápas začne v 1:00.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak, Sparta nikdy.
 
AvatarReakce na příspěvek:No ono nebylo v tomhle finále až tak na výběr...smajlik. Navíc švagr je z Plzně, takže si zase něco vyslechnu... Ve fotbale to Plzni přeju, protože Sparta je prostě silnej argument smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:ěl jsem tam těch smajlů dát hold víc smajlik
Lídr nám chybí, to s tebou souhlasím. Ale kde takového hráče vzít a nekrást? Lídr se podle mě musí sám vyvinout nebo nějak šikovně vytrejdovat. Byl to asi i záměr minulého vedení v podobě Lecavaliera, no ještě že to nevyšlo. Druhý Damphouse nebo Koivu se hledá těžko, to bych vedení nevyčítal.
Mimochodem Plzeň mistři, počítám, že pro tebe to jako velkého fandu Budějic asi není dobrá zpráva. I když pro koho je z fandů týmů TELH krom těch plzeňských, že? S jejich pověstí. Já ligu až tak nesleduju a Stračenu mám hodně rád a přál jsem mu to, ale přál jsem to i Larrymu a Čajdovi.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ale teď tu plácáš trochu nesmysly! Mně že se nezdá naše hra po každém prohraném zápase??? To si klidně projdi diskuse tady a pokud na to budeš mít chuť, tak tam najdeš stoprocentně letos několikrát mou pochvalu naší hry, i když body nebyly! A já nic nepředpovídal, já jen tvrdil, že naše hra se mi začíná zdát nějaká divná a není to ono - že se to nakonec potvrdilo takovýmhle kolapsem, to už je věc jiná. A na té skladbě mužstva trvám, vždyť už teď je třeba vidět, že nemáme žádného lídra, který to strhne - a to je v PO velký problém.
Od Priceho čekám výkony odpovídající jeho jménu, což je nadstandart - a to teď neplní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Však já opakuju pořád to samé dokola. Úvod byl dobrý a šance byly, poté se to strhlo do horou, taky mimo jiné plácání v rozích, souhlas. Nechme už ten zápas raději být.
Ano, před tou horovou sérií to kolikrát nebylo ideální, ale nic to nenaznačovalo. Sem tam se špatný zápas urodí a urodil se i na začátku sezony nebo uprostřed. Že jsi to ty předpovídal? Tobě se nezdá naše hra po každé prohře nebo výhře, kdy soupeře nepojedem smajlik Znáš se smajlik Jak jsem řekl, náročný fanda. Teď je situace úplně jiná, to jsme za jedno.
Co se týká PO a týmu pro PO. Tady s tebou nesouhlasím. Podívej se na loňské Devils kde to dotáhli a že by to byli bijci jako Phila nebo Ruins se říct nedá. Není přece jednotná poučka postav muscle tým a vyhraješ SC. Taky neříkám, že bychom nepotřebovali sem tam někde doplnit, ale to je strašně objektivní a moc kdyby. Já si myslím, že Montreal, který dokázal porazit dvakrát Bruins a ten Montreal, který vynuloval Suckery, hrál dobré první dva zápasy s Pens, a hlavně ten Montreal, který diktoval hru po celý zápas a hrál ze zajištěné obrany, by mohl v PO dojít daleko. Ten Montreal ano. Ten dnešní ne. A SC? To bylo pohrávání si s krásnou myšlenou. Je to cíl každého hráče a fandy a kdy jindy jej vyslovit, než v době kdy tým vede, nebo spíš vedl konferenci a divizi? Zas tak to nehroť smajlik
Ad. Price. Není to bůh, neumí sám vyhrát zápas. Proti Tampě bylo vidět, že s trochou podpory tým podrží. Tam fakt problém není.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že dobře víš, na co narážím... Ty jsi to vzal důsledně po slovíčkách, já ti to řeknu v kontextu. U Rexe jsem měl hlavně na mysli tu "honěnou v rozích" nebo jak to napsal - to přesně sedí na náš současný hokej. Jinak jsem ten příspěvek psal stále v tom stejném duchu - že jsem tu asi dva týdny zpátky komentoval naši hru, že se mi nějak nezdá a že to není prostě to, co jsme předtím hráli - a to bylo ještě v době, kdy jsme i s tím vyhrávali. No a ty jsi byl první z těch, kteří tu psali, že na tom pořád něco vidím a o nespokojenosti apod. (není to doslovně, tak mě neopravuj smajlik). Byl to takový můj pocit, který se několik dní nato projevil úplně naostro. Proto jsem chtěl už tehdy tady trochu utlumit ty vášně o SC, které tu také probíhaly - my vážně nemáme tým stavěný na PO, to přece musíš vidět a není to jen teď, kdy se nám hrubě nedaří. Ani v naší nejlepší formě není to mužstvo pro tenhle typ zápasů ideálně postavené, takže já bych jakýkoliv postup, třeba i jen přes 1.kolo, bral jako překvapení a ne jako splněnou roli favorita, která vyplývá z postavení v tabulce...
O tom to celé je, proto to připomínám a nemá to ani tak úplně souvislost s naší tragickou současnou výkonností - i když ta to staví ještě o level níže... smajlik.
Price včera určitě neměl přímý podíl na těch brankách, jen tak nějak očekávám od takového gólmana, že chytí něco navíc a to on teď neplní zdaleka tak, jak to plnil v průběhu sezóny. A to je snad ještě chmurnější zpráva pro PO než ta bídná produktivita a hra obrany... Na Priceovi to u nás stojí a padá!
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď si nějak nerozumíme. Rex napsal, že to bylo bez šance. Tak buď jeden z nás nechápe význam slova bez nebo je slepý. Vstup do zápasu jsme měli dobrý a trochu se v tom dal vidět Montreal tak, jak ho letos známe. Takže šance byly. Že se to potom znova přetočilo do hororu jménem žádná defenzíva, žádné bránění a nulová hra jeden na jednoho je věc druhá. Nevím co máte s nejistým golmanem, ale já bych mu teda ani jeden gól nevyčítal, ale to je v tuhle chvíli jedno. Několikrát jsem řekl (a Price to proti Tampě potvrdil), že brankář není náš problém. Pokud se zvedne obranná hra týmu, tak půjde nahoru Price. Tím si jsem jistý. A pokud vaši důveru v tak exlentního brankáře jako je Price nahlodalo pár blbých gólů, ještě v takových souvislostech, tak to jste opravdu ti nároční typičtí Habs fanoušci. Naše hra není dobrá, to já samozřejmě vím, tak moc nechápu co myslíš tím, že tomu nechci věřit nebo co. Říkám tady to samé co ty, jen mám důvěru v Price. A že se s takovou ani nemá moc cenu těšit na PO jsem už taky psal. Z výhry nad Tampou jsem nedělal žádné velké závěry, koneckonců to píšu i v preview. Byl to pro mě jeden krok dopředu, ale těch kroků k PO formě mělo být mnohem víc a dnešní prohrou jsem zase tam, kde jsme byli. To znamená v hajzlu. Jediný zbytek naděje mám v to, že v hráčích něco v hlavě přepne (protože si jsem jistý, že tenhle tým má na víc) v rámci startu PO a že ty kecy o tom jak je to úplně jiný hokej nám pomůžou. V to doufám, ale jinak... A co se týká Bostonu, tak ten taky nehraje nic extra, ale s naší "formou" se to nedá srovnat. Stejně je to jedno, protože při pokračování těhle výkonů nás doběhne snad i Toronto a my to PO ještě začnem venku.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevyhrajeme toho již moc, možná jeden zápas, když se zadaří, tak dva... Nejdůležitější bude první zápas v PO a ten vyhrajeme a už to pojede:-D
 
AvatarReakce na příspěvek:Viděla jsi některý z posledních zápasů Jersey? Hrajou výborně, jen dopláceli na mizernou koncovku a kopici smůly! Teď se zdá, že to protrhli, i když pro ně pozdě, takže bych byl s takovými soudy o jejich špatné formě ale hodně opatrný. Můj tip je 3-1 pro ně...
 
21.04.2013 03:54 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
docela smutný, když skórujou a ani se z toho neradujou (i když je ten gól prd platnej). Jersey by mohlo bejt hratelnější, jejich forma je taky dost nízko. Dneska sice vyhráli, ale to hráli s Floridou. Ta by se nám v naší situaci taky docela hodila pro zvýšení sebevědomí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak alespoň jsme vymazali tu potupnou nulu, ale jinak je to fakt tragédie...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, je to bohužel tak, momentálně si tak maximálně s příjemnou nostalgií můžeme zavzpomínat na výbornou letošní sezónu, pokochat se tím, ale to bude tak všechno. Jak se mi Bergevinovo kroky moc líbí, tak trade deadline bych mu prostě trochu zazlíval - tohle mužstvo potřebovalo pořádně doplnit minimálně na jednom beku a jednom silovém útočníkovi, takhle si s námi v PO každý vytře zadní část těla... A to jsem v tu dobu ani náhodou nepředpokládal, že naším problémem budou i gólmani...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejhorší na tom je, že Boston je taky dost mimo, i když né jak my a pořád je ve hře druhé flek, bohužel nám bude jedno, jestli v této formě půjdeme na Isles, Rangers, Tor nebo Ott, všichni by nás vymlátili... Ale pořád to bude o prvním zápase v PO, pokud se nám podaří, věřím, že se chytneme...
 
21.04.2013 03:04 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
že by Therrien tušil, jak ten zápas bude vypadat?? Narážím na jeho oblek - je oblečenej jak na pohřeb (šedý kvádro, černá kravata).
Teď to zlehčuju....když se k nejistýmu brankáři přidá chybující obrana a smůla v útoku (šance tam byly a něco se tam dotlačit mohlo...to mi nikdo nevymluví), je to smrtící kombinace...
 
21.04.2013 02:56 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Díky předsedo, že ses mě zastal smajlik smajlik

No nic asi to zalomím, na další podobně výplachovou třetinu nemám sílu, čas a ani nervy. Dobrou všem smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Rex má naprostou pravdu, ta naše "převaha" je maximálně územní, vyložený šance tam byly snad tři, čtyři a jedna solidně zahraná přesilovka. Jinak prostě ukazujeme, co ti tu celou dobu říkám a ty tomu pořád nechceš věřit - už minimálně dva týdny se naše hra překlopila někam, kde to nemá s našimi letošními výkony nic společného. A dneska se v plné nahotě ukázaly dvě věci - jalová koncovka a naprosto nedůsledná defenzivní práce, kterou nepodpoří ani stále tak trochu nejistý Price... Tady je současný propastný rozdíl mezi námi a Wsh - oni jsou sakra produktivní a daleko lépe brání v čele s gólmanem!
Tak co, ještě si myslíš, že nás to upocené vítězství nad Tampou někam posunulo...smajlik ? Neopakuje se mi to lehce, ale tohle není tým do PO!
 
21.04.2013 02:44 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přímo lajdácky přistupujem k bránění jednotlivých hráčů. Tahle "forma" se s náma táhne jak smrad...
 
AvatarDebakl... velmi špatné, hraje opět kvalitně v obraně...
 
AvatarStačilo, dobrou zkaženou noc...
 
21.04.2013 02:24 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:první střela 2. třetiny a gól....to není možný...a opět chyba obrany, zůstal tam úplně sám...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak neříkej, že to bylo bez šance, když tam byly! A šoupačky od modré fakt nikdo na mysli neměl.
Historie z první periody se opakuje, my máme PP, my hrajem, ale gol střílí soupeř. Nemám k tomu co dodat.
 
21.04.2013 02:20 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak máme zaděláno dobře, pevné nervy. Forma nás poslední 2 týdny opravdu nepotkala...
 
21.04.2013 02:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No šance nevidím v honění puku po celé délce mantinelu nebo ve střelách od modré, které zblokuje první hráč nebo je Holtby bez problémů vidí. Mohl bych disponovat rukou velice nešikovného dřevorubce, abych spočítal ty naše slavné šance.
A proč to odsuzování našich? Páč od play-ff 2010 máme s Caps neskutečné potíže a nedokážem se na ně hecnout jako třeba na Bruins. Nemyslím, že si Ovie a spol. nechají protéct tento match mezi prsty. To by musel teď nastoupit jiný tým.
 
21.04.2013 02:11 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:souhlasím, ta tyčka, to bylo hodně těsný. A o tam eště číhal Pleky. Pak tam minimálně ještě jednou ke gólu moc nescházelo, myslím, že Holtby sám netušil, jak to vyrazil. Už ale nevím, kdo to byl, ale to je vedlejší. Šance jsou a věřím, že tam něco spadne. Carey pak vytáhl i pěkný zákroky, snad se rozchytá. A ještě oceňuju, že i hráči jako DD nebo Pleky se snažej dohrávat osobní souboje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bez šance? To snad ne! Asi ses opravdu víc věnoval psaní. Neříkám, že jsme byli lepší, ale šance tam rozhodně byly.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejhorší je, že jsme měli začátek velice dobrý a dost to připomínalo letošní typický vstup do zápasu. Moc se mi líbil pas Pleky od mantinelu na najíždějícího Gia, bohužel na nohy. No a Caps upletli z hovna bič. Při prvním gólu chyba Subbana a tam se pak hráč jako Ovie nemýlí. A druhý prostě štěstí a důraz. Z tří střel dva góly. Je to asi nějaké prokletí.
Rapha na PP a hned to bylo vidět. Při té tyčce, kolik chybělo?!
 
21.04.2013 01:59 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jsem vzhůru spíše kvůli psaní než kvůli "nějakému" hokeji. Caps hraji na efektivitu, my opět čekáme, že si protivník ty góly do brány natlačí sám nebo co. Nebýt té Diazovy tyčky, tak jsem celou třetinu bez šance. Navíc Subban hraje jaksi malátně a často chybuje. O "nechybujícím" Markovovy se nemá smysl bavit. Vidím, že zkraje třetiny dostanem třetí hřebík a zbytek bude historie. Rád bych se pletl...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty starty jsou opravdu děsivé, člověk promešká prvních 10 minut a už skoro není na co koukat a přitom se ted celkem snažíme a měli jsme i šance a pěknou přesilovku...
 
21.04.2013 01:29 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak opět je tady náš klasický začátek. Nebuďme blázni, Holtbymu 3 goly nedáme i kdyby nevím co. Subban si jistě první gol za rámeček nedá...
 
AvatarReakce na příspěvek:Na Ruins budeme čekat opět, mají zápasy k dobru, tak uvidíme. Ale ať už to dopadne jakkoliv, tak Sens, Isles ani Leafs nebudou vůbec lehký soupeř.
Dnes musíme!
 
20.04.2013 21:29 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Já bych se rád podíval, ale nemůžu, ráno zas brzo vstávám a to bych nevstal ... doufám, že budu mít aspoň čas sledovat PLAY OFF, protože květen bude náročnej, dělám státnici C1 z AJ, takže bych si to měl projít trochu smajlik plus do toho SC a MS v hokeji, nevím teda jak to budu stíhat smajlik
 
20.04.2013 21:25 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDneska musíme, Caps jsou rozjetí ale obrana je základ, vyvarovat se hrubkám a hlavně nehrát na 7 obránců. Na zápas se těším, Diaze znovu rád uvidím, snad se kluk pěkně blejskne před PO, bude to zajímavý, hlavně nenechat dát je rychlej gol nebo šatňáka.. Dneska mi udělali radost PENS, konferenci stejně nemáme šanci vyhrát a když obrali o body boston, tím líp. No a včera se pěkně dívalo na Rangers, nejlíp aby na nás vyšli v PO.. Nebudu předbíhat, uvidíme jak budem hrát dneska
 
20.04.2013 21:17 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Paráda, Ruins prohráli, ale to nic nemění na tom, že musíme vyhrát smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík