The game is over!

10.05.2013, 20:11 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu sa v ostatných dvoch týždňoch doslova lepila smola na päty. Habs totiž nezvládli štvrtý zápas série na ľade Ottawy. V spomínanom stretnutí Canadiens vyhrávali už 2:0, žiaľ nedokázali udržať dvojgólové vedenie a nakoniec prehrali 2:3 po predĺžení. Treba pripomenúť, že Sens vyrovnali vďaka neregulárne uznanému gólu. Vidno, že o sporných verdiktoch sa rozhoduje v Toronte. Navyše aby toho nebolo málo, montrealský lazaret sa rozšíril o Careyho Pricea, Brandona Prusta a Ryana Whitea. Ani ďalší hráči neboli úplne fit, napríklad taký Max Pacioretty hral už zopár zápasov s vykĺbeným ramenom. Vo štvrtok čakal Montreal kľúčový zápas, nakoľko ak sa chceli Habs udržať v hre museli vyhrať. Michel Therrien a spol. mali neľahkú úlohu, ako poskladať útočné formácie pri takto početnej maródke. Do bránky sa postavil Peter Budaj.

Bourque - Plekanec - Ryder
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Halpern - Moen
Blunden - Dumont - Armstrong

Markov - Subban
Gorges - Diaz
Bouillon - Tinordi

Na začiatku druhej minúty zápasu z dobrej pozície pred bránkou Sens vystrelil montrealský forward Rene Bourque, ale Anderson predviedol parádny zákrok lapačkou. O minútu neskôr na opačnej strane otvoril skóre stretnutia hosťujúci útočník Zack Smith, ktorý dopravil vyrazený puk do Budajovej bránky. V siedmej minúte mal obrovskú šancu na vyrovnanie opäť aktívne hrajúci Bourque, ale trafil len žŕdku ottawskej bránky. V trinástej minúte sa hráči Senators dostali do prečíslenia a z bol z toho druhý gól v sieti Montrealu, keď sa strelecky presadil forward Cory Conacher. V čase 19:23 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu kapitán Sens Daniel Alfredsson a Habs sa naskytla výborná príležitosť na zníženie nepriaznivého stavu. Canadiens ponúknutú šancu náležite zužitkovali, keď štrnásť sekúnd pred koncom prvej tretiny delovkou od modrej prekonal Andersona obranca P.K. Subban. Po dvadsiatich minútach Montreal prehrával 1:2.

Po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil. V čase 09:51 si Habs opäť zahrali presilovku, lenže absolútne ju nezvládli nakoľko hosťujúci útočník Kyle Turris dokázal skórovať vo vlastnom oslabení. Išlo však o ďalší diskutabilný gól, nakoľko Budaj bol evidentne faulovaný. Ale veď načo by rozhodcovia odpískali nedovolené bránenie brankára. V čase 15:17 rozhodca poslal na trestnú lavicu obrancu Sergeja Gonchara. Hráči Montrealu však nevyužili ani túto početnú výhodu a tak po štyridsiatich minútach bol stav stretnutia 1:3 pre Ottawu.

Do záverečnej dvadsaťminútovky nastúpili Habs s neľahkou úlohou, zvrátiť nepriaznivý vývoj zápasu vo svoj prospech. Všetky nádeje Canadiens na obrat schladil v štyridsiatej siedmej minúte presilovkovým gólom hosťujúci kapitán Daniel Alfredsson. Sens opäť uderili v päťdesiatej tretej minúte, keď sa po druhýkrát v stretnutí gólovo presadil Cory Conacher. Po tomto góle hráči Montrealu prakticky rezignovali a o víťazovi duelu i celej série prvého kola play-off bolo rozhodnuté. Na konečných 1:6 pre Senators upravil v päťdesiatej siedmej minúte ottawský forward Erik Condra.

Canadiens tak po piatich zápasoch expresne rýchlo ukončili svoju tohtoročnú púť v play-off. Početné zranenia, chybné verdikty rozhodcov, smola, ale aj zlyhania jednotlivcov, to všetko malo podstatný vplyv na neúspech Habs. Osobne som z celej tejto situácie dosť sklamaný, nakoľko som očakával postup Montrealu aspoň do druhého kola play-off. Šport je už raz taký a nie vždy to vyjde. Aj napriek tomu treba chalanom, trénerom a vedeniu poďakovať za výborné výkony zo základnej časti, v ktorej Habs získali divízny titul. GO HABS HO!!!

Hviezdy zápasu:
1. Craig Anderson 33/34
2. Cory Conacher 2 + 0
3. Kyle Turris 1 + 0

foto: Francois Laplante/Freestyle Photo/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.05.2013 14:47 | reagovat
adeer | a@centrum.cz
sportovní sázení, spolehlivé info

http://cames.iprostor.cz/
 
Avatarhttp://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-2013/173379/parta-za-neuspech-na-turnaji-nemohla-rekl-ctenarum-plekanec.html

Pleky opět odpovídal sympaticky, i když ne vždy odpověděl na vše smajlik
Sám neví jak to bude mít se svou budoucností u Habs, ale já pevně věřím, že ho MB nevymění.
 
21.05.2013 21:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarAlexei Emelin underwent a successful reconstructive surgery to his left knee (ACL & MCL) Today. Emelin's recovery time is estimated to take 6 months which means he will miss the start of the 2013-14 season.
 
AvatarBohužel se to Švýcarům asi nepovede, podobný styl Švédů vylepšený oproti skupině o Sedinovce jim nesvědčil... Škoda, ale pěkný překvapení turnaje... A Galchenyuk to udělal opravdu dobře, nedal brankáři šanci...
 
AvatarGalchenyuk to zvládl neskutečně - klobouk dolů v takové situaci! Musel dát a pak drze udělal téměř to samé smajlik. Moc jsem mu to přál, škoda, že Američani včera nezvládli Švýcary - těm ale budu určitě fandit dnes.
 
19.05.2013 18:47 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:jestli Chuckie dokáže v budoucnu takhle dávat nájezdy, tak to HABS přinese v budoucnu kupu bodů smajlik
 
19.05.2013 18:31 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
dobře Galchenyuk, 2 nájezdy smajlik ale přála jsem Finům
 
19.05.2013 18:30 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChucky nám to rozhodnul! Dal dva nájezdy, jako jedinej z američanů!! Mega gratulace!
 
19.05.2013 11:51 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:takovej špuntík smajlik smajlik
 
19.05.2013 00:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTohle sdílel Gally na twitteru :D

http://www.youtube.com/watch?gl=CZ&hl=cs&client=mv-google&v=rbYTJhVbEB4&nomobile=1
 
AvatarReakce na příspěvek:Ač Švýcaři hrají na tomhle mistrovství moc dobře, mnohem víc se mi líbí styl Američanů a hodně bych jim letos přál nějaký větší úspěch. Škoda, že vypadla Kanada, už jen za ten prasáckej faul Edlera na Staala jsem jí to hodně přál.
 
17.05.2013 08:28 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Doufám, že to v Soči Švajcu vrátíme! Tam máme taky debilní skupinu - SWE, SUI a LAT...
 
17.05.2013 00:22 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChucky je sympaťák a Diaz se zase už nikdy nemusí tak daleko dostat.. Je to těžký, asi to budu sledovat jako nezávislej pozorovatel.
 
16.05.2013 23:23 | reagovat
LukeTheHab | go-habs-go@seznam.cz
Já to jednoznačně přeju Švýcarům, viděl jsem všechny zápasy MS a zaslouží si to, to můžu říct s přehledem! Amíci sice taky nehrajou špatně, ale je nemám rád hned po Rusku smajlik A my nesmutněme, bohužel to letos nevyšlo, i tak, za poslední tři MS tři placky, což je víc než slušný. Co má říkat třeba taková Kanada že smajlik Mimochodem, máme ještě k tomu v porovnání se všema za posledních 20 let nejvíc medailí a nejvíc titulů, bude to však čím dál těžší nějakou další získat, vzhledem k tomu, jak se nám to vyrovnává. smajlik
 
16.05.2013 22:56 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:a to jdou proti sobě...takže aspoň jeden z nich ve finále. Osobně přeju asi víc těm Švýcarům
 
16.05.2013 22:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak je to na Chuckym a Diazovi..
 
16.05.2013 19:30 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarChucky se trefil, Diaz asistence, Pleky 4 asistence.. Jsem zvědavej na Subbana večer :)
 
16.05.2013 13:21 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
GALCHENYUK
SBORNÁ BALÍ NA DOVOLENOUsmajlik smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hodně blbé, ale aspoň Tinordi (předpokládám) získá další zkušenosti
 
16.05.2013 06:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://slovaknhl.sk/15554-jemelin-vynecha-zaciatok-buducej-sezony.html
Tak to je nepríjemné. smajlik
 
AvatarZaroven MTL neprodlouzil smlouvu s Alexabdrem Avtsinem, jeste jsme ho skouseli dat na weivr ale nikdo si ho nevybral..
Prejem vela stesti v dalsi kariere..

Sumar zatim nasich podpisu a znamych odchodu:


Kristo / contract 13/14, po sezone bude RFA/
Condon / 14/15, RFA/
Nygren / 14/15, RFA/
Dietz / 15/16, RFA/
Hudon / 15/16, RFA/

-
Mayer / signed with Bern/
DeSantis / on leave - personal reasons/
Geoffrion / retire?/
Avtsin / Europe/
 
AvatarHabs Sign 2 years entry level contract with Magnus Nygren Before Deadline

ovoce nasi mladeznicke prace se konecne zacina ukazovat ..skvele Magnus.. zatip top 2 def do HAM, uvidi ci se presadi i do NHL..
 
15.05.2013 13:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Je to sice jeden zápas, ale moc jim nevyšel.. LA jde za obhájením a troufnu si říct, že se jim to povede ;)
 
14.05.2013 22:13 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarSC přeju starýmu známýmu Gomezovi a jeho sharkssmajlik smajlik smajlik
 
AvatarToronto jsou dobrý vocasové, i když jsem to vyřazení asi trochu víc přál z těchhle dvou "oblíbenců" Bostonu...
Jinak já přeju SC také Chicagu, už dlouho se mi líbí jejich hra.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky za ten názor na Caryho smajlik

Já mám dobrého kámoše fandu leafs a psal mi, že si myslel, že se oběsí na klice od dveří smajlik

Ryder myslíš opravdu končí? V ZČ byl výborný a kdyby souhlasil s menším platem, tak by to bylo podle mě dobré. Ale v tom PO fakt nic moc. Na Druhou stranu, když vidím Dannyho Krista na MS, tak jedno křídlo obětovat můžem. Bourky-Pleky-Kristo, wow. Gio asi zůstane. Drby o Plekyho výměně jsou snad fakt jen drby, protože Eller není ještě tak dobrý i dozadu a u DD se o tom nemusíme bavit. Pro mě by bylo úžasné léto po Kabelkově buyoutu, výměně Gionty a DD za slušné křídlo a beka.

Co se týká těch vyjádření, tak tam mě zaujal hlavně Larry, který to myslel hodně upřímně a ta jeho pokora k tomu zranění byla dojemná. Ryder to teda fakt zabil smajlik
 
14.05.2013 19:39 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:já přeju SC Chicagu smajlik

jinak Pleky dneska bezvadnej výkon smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hej končíš! Jak přál Suckers! Nic takové smajlik Dál měli jít Craps, ale vybili si zuby na královně, bohužel.
V LA je pár oblíbených hráčů sice, ale SC přeju z finalistů buď San Jose nebo Ottawě.
 
14.05.2013 11:36 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jj, LA má opravdu velkou šanci, ukáže jaký je jejich hlad po úspěchu..
Jinak: Z fanouškovského hlediska pro mě PO skončilo...Habs ale i Isles a STL, co jsem přál , jsou out. Teď už jedině pracovně..
 
14.05.2013 11:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKoukal jsem na ten zápas kamaráda (Leafs fan) a málem jsem musel vzpomenout na staré časy lifeguardingu, ptž k první pomoci nebylo daleko. Být to habs tak by TV nezůstala celá :D
S tim Careym to je složitější, na toho kluka se ze začátku hrozně poznamenali Gaineyho kroky, když ho hodil do vody ve vzoru Roye a plavej, to že je ale úplně jiná doba si sotva uvědomil. Carey se z toho dostal, ale teď je těžký ten next level. Stylem chytání je top 5 v lize to bez debat. Samozřejmě mu rozumím, že vyrovnání se s tlakem není jednoduchá věc (Proto zastávám teorii, že kanadský týmy horko těžko budou dělat cupy, nehledně na vysoký daně v Kanadě) možná taková Ottawa (kde ten zájem je daleko menší, či Edmonton a Calgary, kde mají mnohem více trpělivý fandy). Samozřejmě to není omluva, ale jinde by Carey už tohle měl za sebou. Já přesto doufám, že to nebude chtít vzdát, oklepe se a v příští sezoně bude zas o kousek stabilnější, ptž nějaký Reimeri, Luu co jsou jak počasí, bych fakt nerad. On to v sobě má.
Bylo zajímavé poslouchat Marca na konferenci, Kabelka je jasný, ale jen mlží, Moena jsem měl dřív rád, ale není to ono, přesto by o něj zájem byl, vyměnit jen za jiného důrazného hráče bych neváhal. Gionta, jak jsem psal to je problém. Marc bude potřebovat těch 5mega časem. Ryder končí to je podle mě jasné, co jsem tak četl. Trochu mě to mrzí, ale bude hledat jinde. DD Pleky jeden z nich to neustojí. Mnohem raději bych DD, ale jak píše Míra za Plekyho Marc dostane solidní protihodnotu a myslím, že se opět otevře diskuze Pleky za důrazného beka, který nám v PO neskutečně chyběl. Beaulieu udělal další step, do roka jej vidím na přesilce se Subbanem. Diaz to pak bude mít hodně těžké v PO mě hodně zklamal, ale přeci jen potom zranění to měl těžké, přesto jestli si chce udržet PO level musí nabrat.

Jinak Pardo: vyjádření hráčů po sezoně bych bral hodně s rezervou. Často to vypadá líp, než to nakonec je..což znám z vlastní zkušenosti tady u nás. Jen mě pobavil Ryder, jak zapomněl, že je media den a odjel domů :D
 
14.05.2013 11:03 | reagovat
aas | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi spolehlivé info

http://caspe.iprostor.cz/
 
14.05.2013 09:35 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Stejně Cup obhájí LA :D Prohra pěkná, nevím komu z téhle dvojice se dalo víc fandit. Sem rád že vypadlo Toronto, nejsem rád že postoupil Boston, ale to by se stejně nezměnilo ani kdyby to bylo naopak. Rangers mi nevadí, mám je radši než caps, rozhodně naše konference nehýří mýma oblíbenýma týmama, z těch současných v PO bych to ale asi fakt přál těm Rangers, ikdyž já teď fandím už jen LA :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Solidní pecka, takto prohrát, tak asi rozmlátím monitorsmajlik No a v další kole Boston proti Rangers, to je zase dvojice, kde bych byl rád, kdyby vypadli oba:)
 
AvatarMyslím, že zlatá naše prohra 4:1 na zápasy než to, co prožili Leafs smajlik Když si vzpomenu jak jsem měl málem infarkt u G4, když Sens srovnali, tak v G7 by pro mě jeli už asi jen havrani smajlik masakr
 
AvatarMark Bergevin nominován na cenu pro nejlepšího GM smajlik
 
Avatar PK Subban will be heading to the World Championships
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Klidně udělej, budu jen rád, já nevím, jestli bych se k něčemu dostal, možná ti jen s něčím pomoci, třeba s části shrnutí... Teď mám až do půlky června práce jak nas... a pak jedu na skoro tři týdny na dovču, takže já bych se nejspíš k něčemu dostal až v půlce července...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, první a čtvrté utkání jsme si měli pohlídat smajlik
PO se zamotává neskutečně a to je teprve první kolo. Ruins se s listy neskutečně trápí, tohle asi nečekal nikdo. Postup Detroitu je taky určitě překvapení. Vyřazení Blues mě ani nepřekvapuje, neboť jejich styl je hrozný. A Halák ani nechytal jak v PO tak v ZČ skoro vůbec. Byl sice zraněný, ale ukazuje, že mentálně na tom není taky moc dobře.

Jinak Michale já bych udělal nějaké shrnutí sezony za nějakou dobu, co ty na to? Máš o to taky zájem?
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobře, ale pořád se mi tam nelíbí to slovíčko nezvládl smajlik Byl v sérii horší golman, ale že by on vyloženě nezvládl... Nezvládl to Budaj v G5, to byl nezvládnutý zápas, ale žádný takový jsem u Price neviděl.

Ale to je jedno, nechme toho.
 
13.05.2013 09:47 | reagovat
aa | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi spolehlivé info

http://caspe.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda byla, že mu nevyšlo jak mělo první utkání, pak mohlo být vše jinak... Bohužel kluci vývoj neotočili, jak se povedlo Ottawě ve čtvrtým zápase, kde to nešlo Andersonovi. Takové drobnosti rozhodují... Jinak čumím, že to Det otočil a jak se Toronto vrátilo do série... Vůbec je to zatím hodně vyrovnaný, sérii Stl - La rozhodl vždy jeden gol, brankáři zářili, podobně jako u Rangers - Wsh, tam jsem moc zvědavé, kdo postoupí
 
AvatarParda: No vidíš, řekl jsi de facto to samé, co já - rozdíl byl v gólmanech a to podstatný pro celkový vývoj série. Nikdo neříká, že je to Priceova vina, ale svoji úlohu, což v Montrealu jinými slovy znamená hráč, na kterém to stojí, nezvládl - v tom má Michal prostě pravdu. A není to ani takové překvapení, vždyť konec základní části to jasně naznačoval. Jinak já ho také považuju za velmi kvalitního gólmana, jenom to ještě nedokázal dotáhnout k nějakému většímu úspěchu v NHL.
A v Montrealu hrají pod velikým tlakem všichni hráči, na to už by měl být zvyklý...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já souhlasím, potřebujem dalšího bojovníka a silového hráče. U Armstronga si nejsem jist prodloužením smlouvy, ale je to Therrienův oblíbenec, tak podle mě zůstane.
Ad. Price. Já nezakrývám fakt, že Anderson byl v sérii lepší (byť taky pustil několik softů, ale nevyniklo to tolik, když se vyhrává), ale jak Michal předtím napsal, že to Price nezvládl, tak to je blbost. Vzpomeňte na G2, tam byl i lepší než Andy. V podstatě v sérii moc chyb neudělal a špatná čísla měl především díky tomu šílenému G3 a taky G4, kdy měl skoro 94%, ale na OT nešel, tak se mu čísla ani prohra nepočítala. A je jasné, že nemůže mít takovou úspěšnost, když my jsme byli, jak ty s oblibou říkáš a s čímž souhlasím, hokejovější a tvořivější tým. My stříleli (často naprosto light střely, které Andersonovi právě vylepšovaly úspěšnost) a byli ti, kdo tvořili hru po většinu času celé série, kdežto Sens měli málo střel, ale když už, tak to bylo vážné. Nechci tady Price onanisticky bránit, ale vážně mě serou kecy o tom, jak to je jeho vina a jak sérii nezvládl. Nicméně kdyby podržel jako Anderson, tak se o tom tady nebavíme, ale na kdyby se nehraje a formu jako Anderson zatím nemá nikdo. Zkrátka jsem toho názoru, že problém této série zdaleka nebyl Price, jak se snaží namluvit plno médií, rypalů, nebo idiotů na hokejforu, ale v něčem jiném, zde milionkrát již zmiňovaném.

Taky silně doporučuju přečíst článek, co sem dal Mišo. Někdy si ani neuvědomujeme, resp. si asi ani nikdy nedokážeme představit, jaký je na Pricyho tlak. On je vlastně na asi nejvíce sledovaném postě v týmové hře na světě. To člověk musí být jo machr, aby to zvládl. Květinka z Pens by si z toho podělal kalhoty už v ZČ, když nezvládá PO v zaplivaném Pittsburghu.

No tak jsem se vykecal na téma Price. Já mu stále věřím a pořád to pro mě je TOP 3 golman NHL. Na čísla totiž nelze vždy pohlížet. Já doufám, že nám to všem ještě dokáže a třeba příští rok k tomu bude mít parádní příležitost.

Mimochodem na HabsTV jsou rozhovory s hráči ke shrnutí sezóny a je tam i Larry. Mluví s velkou pokorou a je velmi rád, že může dál hrát hokej. Být citlivější povahy, tak mi ukápne slza smajlik Každopádně velký borec. Carey taky mluví hezky, jak se chce dál zlepšovat a makat na sobě a vlastně tím navazuju i já ve svém příspěvku. Tak se určitě všichni podívejte.
 
AvatarHoši děkujem ! smajlik
 
12.05.2013 15:14 | reagovat
Dave | dave.havas@gmail.com
Myslím, že má Míra pravdu, myslím, že Carey je skvělej gólman s dobrou poziční hrou, ale zatím se mu nedaří navázat na Jara nebo třeba Quicka, kteří v základní sezóně mají třeba výkyvy, ale play off většinou chytaj perfektně - takovej bejval dřív Billy Smith v Islanders a věřím, že se na to Careymu povede naladit. A hlavně - máme šikovný obránce, ale kromě Gorgese tam chybí defenzivní specialista s dobrým bruslením. Jared do toho ještě nedorostl, Francis B. bohužel už nedoroste a Diaz je stylově trochu jinde. Myslím, že když Kabelka a Andrej skončí a přijde jeden obránce typu Brooks Orpika a jeden útočník typu Jaroma Iginly (já vím, zbožný přání) tak jsme ready pro Cup...
 
12.05.2013 14:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.nhl.com/ice/news.htm?id=670291&navid=DL|NHL|home
 
12.05.2013 13:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Zaujímavé zhrnutie. smajlik
 
AvatarNemůžu říct, že mě to těší, ale teď je jasně vidět, co tomu složení týmu chybělo - už jsem to tu několikrát probíral, nebudu se opakovat... A vůbec to nesouvisí s tou smůlou na zranění, ta to jen zvýraznila. To, že jsme pro PO potřebovali někoho dalšího typu Prusta, bylo nad slunce jasné už dávno, protože krásným hokejem, kterým jsme se po většinu sezóny prezentovali, se play-off hrát nedá - nebo tedy dá, ale pár zápasů, jak jsme se mohli přesvědčit...smajlik. Tohle jediné bych Bergevinovi vyčítal a samozřejmě také Therrienovi, který při TD řekl, že do týmové chemie nechce zasahovat - kouč jeho kvalit by měl přece jasně vidět, že pro play-off ten tým není!
Vím, že Parda nebude rád číst to, co teď napíšu, ale já souhlasím s Michalem jasně v tom, že brankáři rozhodli tuhle sérii, samozřejmě ruku v ruce s některými dalšimi aspekty. Ale rozdíl mezi Andersonem a našimi oběma gólmany byl víc než patrný a troufnu si tvrdit, že kdyby Price měl takovou úspěšnost jako Anderson, dneska ještě hrajeme! I při té marodce.
Co mě ještě mrzí, to je prezentace některých našich borců v třetím zápase - bylo to hodně vyhecované, ale mlátit hráče, který už leží na zemi (Subban), nebo úplně mimo hru vzít loktem na hlavu protihráče (Bourque) - to je ubohost a nelíbí se mi to! A bylo toho víc, i když ani hráči Ottawy si servítky nebrali - nicméně nakonec z toho oni ještě vyšli jako vzor ctnosti, protože až takové špinavosti nedělali... smajlik.
Pro mě není ten výsledek série takovým překvapením, psal jsem to tu už před začátkem, že naší výhru tipuju jen z pozice skalního fanouška Habs - rozum mi říkal úplný opak. Ty důvody už jsem tu popisoval několikrát. I proto bych byl moc rád, kdyby dost hráčů to u nás zabalilo a jsou mezi nimi, bohužel, i někteří, které mám hodně rád - jako třeba Gionta... O Kaberlem, Markovovi, Moenovi či Armstrongovi (i když ten se postupem času trochu zlepšil) ani nechci mluvit, ale vím, že dost z nich zůstane. Eller na prvního centra nemá zatím ani omylem, to je nesmysl, ale na pozici druhého už to určitě je. Tím pádem je tu velká pravděpodobnost, že se bude muset pakovat Pleky, protože prvního centra musíme tak jako tak sehnat a na postu třetího je ho rozhodně škoda. Navíc teď za něj je možno něco kvalitního získat, proto si myslím, že tímhle směrem se budou ubírat kroky Bergevina v létě... smajlik. Uvidíme.
 
12.05.2013 12:59 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:no to jo...a pochopila jsem dobře, že si to nepamatuje?
 
AvatarReakce na příspěvek:To jo, času na rekonvalescenci je dost.
Mě hlavně hodně překvapil ten Eller, to je fakt bojovník.
 
12.05.2013 11:43 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:taky mi to tak přeložilo....
na jednu stranu asi můžem bejt rádi, že maj kluci dost času se dát dohromady....nevim, kdo by hrál...a to tam nemaj napsanýho Plekyho. I když říkal, že o není vážný a neomezuje ho to při hře.
 
12.05.2013 11:01 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardát se do kupy , kvalitně potrénovat přes léto, vyhnout se zraněním, kvalitní doplnění týmu o dva mladíky z draftu a v další sezoně se neni čeho bátsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Eller mohl nastoupit v G6?? A Čtu správně, že měl White proražené plíce? To je asi špatný překlad předpokládám smajlik
Jinak je to teda pořádný lazaret po prvním kole.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemyslím si a tohle jsou trochu konspirační teorie. Pochybuju, že bychom chtěli Plekyho vyměnit, protože pak by bylo na centru hodně práce pro DD a to by nemuselo dopadnou dobře. Spíš to je tím, že máme nové vedení a GM je bývalý hráč, žádný kravaťák, tak proto s tím nemá problém.
 
12.05.2013 09:36 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:já si nemyslim, že nastanou nějaký větší změny na klíčových postech....přece jenom tým prakticky celou sezónu fungoval celkem dobře, pak se sešla ta zranění...
 
12.05.2013 06:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No tie zranenia prišli v nepravý čas. smajlik
Som zvedavý aké zmeny nastanú v lete.
 
11.05.2013 22:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://www.habseyesontheprize.com/2013/5/11/4322054/the-habs-injury-list tady si každý může udělat obrázek sám...už jak jsem tam byl, se mluvilo o několika zraněních dlouhodobějšího rázu. Bohužel tohle je náš největší problém už několik sezon, když se to sejde líp věřím, že ten tým má na víc!
 
11.05.2013 21:33 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já se divím, že nejel Gally a Subban
 
11.05.2013 21:32 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=599245873419853&set=a.140644039280041.25679.110951772249268&type=1&theater
Ozzy ví, co je dobrý ;)
 
AvatarReakce na příspěvek:ako minulej rok Bournival s Elissem
 
AvatarThrower a Dietz budou hrat v Memorial cupu CHL ako organizujuci tim.
zajimeve je ze Dalton uz nehral mesic a pul..
Fandime aby Saskatooon to vyhral..
 
AvatarPlekanec (CZE) and Galchenyuk (USA) heading overseas to play in the World Championships #Habs
 
11.05.2013 19:07 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Spíš mě tak napadlo, že ho s klidným srdcem pustí, protože už teď tuší letní záměry s jeho osobou... Loni, nebo kdy to bylo, ho nepustili ani na MS in-line hokeje, a to mu vůbec nic nebylo. I když tehdy se mohli cítit dotčení tím, že jim o tom vůbec neřekl.
 
11.05.2013 15:51 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
stejně je Pleky frajer a srdcař smajlik smajlik i se zraněním (i když to není nic vážnýho)jet hrát za nároďák smajlik i když mě překvapilo, že ho teda pustěj...jenom aby to nebyl jen ten jeden zápas....věřím ale, že se dostaneme dál smajlik
 
Avatarhosi dekujem za pjeknou sezonu, v lete jeste vyhodit kaberleho , proflouzit smlouvy
a hlavne dobre draftovat..
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsem si říkal, že budeme mít nudné léto oproti loňsku, tak jsem se asi mýlil. Věcí na řešení je víc než dost. Kaberleho buyout se považuje za hotovou věc, tak to je snad jisté. Tvrďáka by to nějakého chtělo, ale to jsme tady už řešili před PO. Mě by se moc líbil Torres, ale toho SJ asi prodlouží. DD je velké téma. Jak se řešilo při jeho podpisu, že i kdyby dal sto bodů za sezonu, tak se vždy najde někdo, kdo o něm bude pochybovat. A já mezi ně patřím. Otázka je, jestli je vůbec vůle ho měnit a hlavně, zda by byla poptávka. Eller byl letos můj top 5 Canadien a určitě by měl dostat mnohem víc prostoru.
Ryder je pro mě otázka. Ten kotník je pro mě novinka a fakt je, že po skvělé ZČ asi každý čekal víc. Ale přikláním se k podepsání za trojku. Podepsat bychom na rok určitě měli Halperna! A Dumont by měl dostat taky víc prostoru. No je toho víc než dost.
 
10.05.2013 22:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:http://www.youtube.com/watch?v=d2r2VsiIZYQ Pure love!
 
10.05.2013 22:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarRadši jsem si nechal pár hodin na odejchnutí, (poslechl si v práci pár rejpanců od Rangers, Pens fans:)ale nakonec to nebylo ani potřeba, ptž ten pátý zápas už jsem ani neprožíval. Čtvrtý bylo už dost hřebíčků do rakve.
Upřímně za těch zhruba 15let aktivního sledování hokeje nepamatuji takovouhle sérii. Pamatuji větší debakly, (s Bruins 09) Phila (dvě PO) LTV dvakrát po sobě s Varama, kdy očekávání byla obrovské a pak taková sprcha. Ale tohle k tomu prostě nedokážu přiřadit. Já opravdu marně vzpomínám, kdy naposledy se něco takhle pokazili a jak se říká "kam tým šlápl, tam tráva nerostla".
Tak si to shrňme: Injury: Jemelin (out), Eller z prvniho matche out, Gionta z prvniho utrhlí bicak a frajer s tim jeden match odehrál, Prust rameno v PO dodelany..v půlce sezony by šel na operaci, bojoval, ale teď čekám že půjde a bude chybět i na začátku ZC. Carey: koleno, aby toho nebylo malo..Pacioretty has a separated shoulder). Plekanec was playing with a groin injury! Ryder kontník. Takže neni co resit...takhle se oddělat krom Jemelina za pouhé 4 zápasy. To nepamatuji.
V prvním a ve čtvrtém zápase být jasně lepší a i přes zranění a okolnosti nevyhrát, to jsem těžko zkousával. Chyby rozhodčí ve čtvrtém matchi, Anderson a jeho krádež hlavně v prvním duelu (už vím jak se cítili fanoušci caps v sérii s námi 2010). Opravdu nepamatuji!
Budoucnost: úkol číslo jedna: sehnat prusta 2! hráč s takovým srdcem, důrazem a zápalem! úkol číslo dvě: kabelka konečná...
Teď však co mě zajímá, dobře draftovat, tři výběry v druhém kole, tohle naposledy měla Ottawa a jak šla nahoru. Letos je draft nabitý, líbil by se mi Mantha v prvním kole a dál brát Švédy!!!Záruka kvality! jsem zvědav, jak vyřeší Marc centry, od příští podle mého Eller center number one..a jeden z dvojce Pleky DD půjde časem za silného beka, rád bych kdyby DD, ale trochu se bojím že bude řada na Plekyho.
Moena jsem měl rád, hlavně v PO, ale letos byl totálním stínem proto vyměnit za protyp Prusta, neváhal bych. Na PO o něj bude zájem, svoji hodnotu má. Co Markov, co Gionta co bude s Ryder podepíší či zkusí ulovit někoho jiného na Free agency. Dupuis bude žádané zboží. Giontu jsem měl rád, je to lídr, ale na ledě to není už ono, ač dělá plno věcí, které na první pohled nejsou na ledě tak vidět a proto je pořád velmi cenný.

rozvoj Nathana, Tinordiho, Colgerga, THROWERA jsem zvědav. Ale už se těším na další sezonu, budeme silnější!

In Marc We trust!
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, tak až tak žhavá zpráva to není, ale měl jsem to dřív, než většina médií smajlik
 
AvatarS těmi anglickými nadpisy se nám roztrhl pytel smajlik

Mimochodem Pleky jede na MS. Mám to od velmi věrohodného zdroje.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík