Habs vstoupí do sezony proti odvěkému rivalovi právě dnes!

01.10.2013, 18:25 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Léto bylo jako vždy velice dlouhé, ale čekání je konečně u konce a nejlepší hokej světa se začíná servírovat a na menu je hlavní chod jasný! Sezónu otevírá již tradiční souboj velkých rivalů Montrealu Canadiens a Toronta Maple Leafs na ledě Bell Centra. Napětí fanoušků je obrovské a přísně sledovaný souboj bude mít jistě šťávu. Bude to první z pěti vzájemných zápasů tohoto roku.

Co je u nás nového jistě všichni pravidelní čtenáři vědí, od posledního článku, který shrnul přípravný kemp moc času neuběhlo, ale přesto je pár novinek. Letní posila do obrany a náhrada za zraněného Alexe Jemelina, Douglas Murray, si smůlu vybírá vrchovatými porcemi. Po menším zranění v dolní části těla, které ho připravilo o část kempu, se zranil v neděli opět a pro změnu v horní části těla a to takovým způsobem, že bude týmu chybět 4-6 týdnů. Tajenka je tedy rozluštěna a po boku Frankiho Bouillona nastoupí Jarred Tinordi. Pro jistotu byl z farmy povolán zpět k týmu Nathan Beaulieu. Inu, obránců není nikdy dost. Ještě dodám, že zraněný Jemelin bude týmu chybět minimálně do prosince. Další letní posila George Parros si své zranění doléčil a v zápase si jistě vymění pozdrav s nějakým torontským ostrým hochem, takový Colton Orr je jistě nenechá dvakrát přemlouvat.

V brance samozřejmě bude stát Carey Price. Složení útoků je už nějakou dobu známé (najdete ho v minulém článku). Jako první útok bude formálně vedena formace Tomáše Plekance. Velezkušený útok bude muset odrážet nátlak elitních formací soupeře, ale na špinavou práci jsou tihle hoši zvyklí. V druhé útočné řadě je největší hvězdou Max Pacioretty, který vyniká obrovským zrychlením a rychlou střelou. Třetí řada mladíků, fanoušky překřtěná na EGG line, bude mít na ledě taky hodně prostoru a čeká se od ní rychlý a technický hokej. O naší checking line už řeč byla, jen škoda, že soupiska není nafukovací a bez místa tedy (zatím) je Ryan White, ale šanci jistě dostane, neb se nedá očekávat, že by Parros odehrál všech 82 zápasů.

Dnešní soupeř není žádné ořezávátko. Do Toronta se už nejezdí pro jasné body a jejich loňská účast v play-off je toho důkazem. Svou sestavu navíc ještě posílili a budou tedy ještě silnější. S velkým humbukem kolem své lukrativní smlouvy přišel do svého rodného města David Clarkson, který ale prvních deset zápasů vynechá kvůli suspendaci z přípravy. Dále tým posílili Mason Raymond, David Bolland a především brankář Jonathan Bernier. Naopak tým opustili Komisarek, McArthur, Scrivens, Grabovski a na waiver list byli umístěni obránci Liles a Holzer. Týmu bude chybět zraněný McLaren.

Utkání začíná v jednu hodinu našeho času, takže si ho nenechte ujít.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.10.2013 16:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA ináč píše aj niekto report?
 
02.10.2013 14:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avataraktualizovaná sekcia realizačný tím smajlik
http://habsczech.com/show_text.php?id=realizacni-tym
 
AvatarReakce na příspěvek:Co se ti nezdálo? smajlik Třikrát vytlačil puk z prázdné brány a chytal velice solidně. Góly bych mu až na první nevyčítal. Prohrál nám to Markov a nevyužívání šancí. Dát z toho tlaku na konci 1. třetiny jeden dva fíky, tak je po zápase.
 
02.10.2013 09:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A zabudol som Carey predviedol solídny výkon, ale aj tak nebolo to ono. Neviem prečo jeho výkon sa mi nejako ešte nepozdával. smajlik
 
02.10.2013 09:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakáto smola hneď na začiatku! No dúfajme že bude George čo najskôr v poriadku. smajlik
Jediným pozitívom na tomto zápase bol asi len výkon GEG lajny, ktorá asi jediná hrala poriadne. Desharnais je očividne bez Paciorettyho nulový a Plekyho lajna až na pár šancí tiež nič moc. A Markov, o tom asi ani nemá cenu hovoriť, taký kiks v početnej výhode!smajlik Tak pekne sa nám to začína! Teraz bude najdôležitejšie vyhrať najbližší zápas, to je jedno ako, len musíme vyhrať aby sa chalani chytili!
 
AvatarReakce na příspěvek:No právě, ten začátek není z nejlehčích, a proto takovéhle ztráty jsou dvakrát nepříjemné. Taky si myslím, že Pacioretty dohrával trochu se sebezapřením, ale když dokázal hrát s vyhozeným ramenem... Ne, to je samozřejmě legrace, teď by bylo jedině horší nějaké menší zranění zhoršovat. Každopádně bychom tak ztratili hned v prvním zápase dva útočníky, z nichž jeden je pro nás klíčový smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Velká škoda, viděl jsem první a druhou třetinu a ta první byla skvělá, z obou stran. Druhá už byla o poznání horší, plno faulů, naše jalové přesilovky a laciné chyby. Carey se mi dnes velmi líbil, bohužel nestačilo to... Zářila EGG line, ostatní jen "přicmrndávali". Věřím, že k Plekymu zkusí místo Gionty Briera. Paci je nejspíš zraněné, měl po tom střetu zatejpované zápěstí, kdo ví, co s ním bude. Teď doma Phila a po té velmi těžký trip, snad nám neuteče hned začátek...
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že Carey byl víc než solidní, měl několik "key saves", ale vidět byl víc Reimer, protože mi do něj jen bušili nebo pálili mimo.
 
AvatarJak je tu řečeno, nápor přišel pozdě. Nepochopila jsem , jak se může komentátor (Nova sport)divit, že jsou diváci od 3. třetiny méně slyšet. Kdo by nebyl....kromě prohry, ještě takovýhle zranění vidět...
jinak EGG line je super, 4. lajna se mi taky líbila. Plekyho lajna..no...je vidět, že chtěj, ale prostě to nejde...no a DD line? Absolutně neviditelná, obzvlášť DD. Kdyby nebyl párkrát na vhazování, ani nevím, že hraje...Carey dneska odchytal solidně, ale obrana mu práci neusnadnila...těch vyloučení bylo dost a přesilovek celkem taky, tak by je chtělo využívat. tak snad příští zápas dopadne líp.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím naprosto. Bohužel, bylo to dobře rozehrané, ale zbytečné chyby to pohřbily. Jde se dál, pozitivem je určitě EGG line a Carey, zkláním klasicky DD a Briere.
 
AvatarReakce na příspěvek:Eller to sice ještě zdramatizoval, ale závěrečný nápor přišel klasicky pozdě. Dvakrát škoda...
 
AvatarReakce na příspěvek:No to mě teda moc neuklidňuje... Střílíme opět Pánu Bohu do oken a navíc je hra strašně rozkouskovaná vyloučeními. Po první třetině jsem si říkal, že jsem byl před zápasem až moc pesimistický, ale zbytek utkání mi bohužel dal za pravdu...smajlik. Uvidíme, co dál, ale takovýhle zápas by se měl vyhrávat - naše divize je nacpaná a každá zbytečná ztráta se bude těžko dohánět.
 
AvatarReakce na příspěvek:To byl zmatek, Frankie školácky propadl a pak ještě smolně nahrál Raymondovi na gol, kdyby nahrávka prošla, tak to má dojíždějící Eller, taková smůla. S Parrosem fakt pech, otřesený celý tým i diváci. No nic, v klidu to dohrát a jdeme dál.
Aspoň že v bitkách jsme suverénní.
 
AvatarReakce na příspěvek:A teď je to hotovo! Sice opět velká smůla, ale za ty neproměněné šance jsme si to asi zasloužili...
 
AvatarTak Parros dopadl hodně zle...smajlik. Měl velkou smůlu, takhle blbě spadnout na bradu, to je velký pech. Tak to vypadá, že na několik týdnů dohrál... Jinak Tinordi si to tam dobře vyřídil. Nicméně herně zatím žádné zlepšení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak se mi hra v první části líbila, tak ve druhé to byla plácaná až hrůza! Šance sice nějaké byly, ale Toronto bylo nebezpečnější. Markova nekomentuju, nestíhá a chybuje, takže nic nového. Máš pravdu, Desharnaisův útok nulový, navíc Pacioretty mi nepřijde úplně v pohodě...smajlik. V Plekyho lajně je nejvíc viditelný Bourque. Bude to hodně těžký se vrátit a případně otočit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Vymstily se nám teda pořádně! A epic fail Markova raději nezmiňuju, to se pak Price může přetrhnout. DD line téměř nula, Briere neviditelný, Plekyho lajna maká, ale nepadá to a EGG line vše nezachrání. Bitky super, Moen si vzal kritiku očividně k srdci, nepoznávám ho.
Chce to zabrat, jsou úplně v pohodě hratelní.
 
Avatarzatímco ta první třetina byla zajímavá, u tý druhý nebýt bitek, asi usnu...a takový chyby v obraně!
 
AvatarNeproměněné šance v závěru první se nám vymstily, Tinordi propadl na útočné modré a Pleky holt obránce není... Navíc to Phaneuf trefil dobře. Parros se ukázal a zvládl to. Ale těch vyloučení máme strašně moc, takhle to nepůjde!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak on tak obsekává běžně, bohužel to sklouzlo Lupulovi do obličeje, to se prostě stane. Ano, čekal jsem kdy ta narážka na "skills" Parrose přijde smajlik smajlik
U Maxe mi to taky přišlo jako rameno, ale šlo to i na hlavu trochu... Uvidíme, snad bude zpátky v druhé třetině.
 
AvatarNo tak na první zápas velmi slušné tempo a celkem solidní podívaná...smajlik. EGG line hraje výborně, Eller zatím znamenitý, Gallagherův typický gól... Pleky absolutně zbytečný a nepochopitelný faul, za který jsme zaplatili. Parros mě překvapil, umí i vystřelit na bránu... smajlik. Jinak co se stalo s Paciorettym - snad ne zase rameno???
 
Avatarzatím docela dobrý...škoda dvojtýho vyloučení na začátku smajlik divácky je to každopádně zajímavej zápas, spousta šancí, hitů...nenudím se smajlik
 
AvatarJen doufejme, že Maxovi nic nebude! Málem bych na něj zapomněl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkáš, ke konci jsme je vymazali, jen škoda, že nepadlo nic dalšího. Pokud budeme takhle pokračovat, tak jen dobře.
Price, Eller- famózní
 
02.10.2013 02:09 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarHrajeme gut....škoda že tam ke konci něco nepadlo,šancí spousta.
 
02.10.2013 01:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarEller 1 1.....lahůdka.
 
AvatarReakce na příspěvek:Larry si vyhrál buly a Diaz ledově klidný, tak se mi to líbí. Škdoa těch vyloučení a ten gól... No Pricy to mohl mít, byl tam, ale byl tam milimetr navíc a puk prošel.
Nijak krásná hra, ale co čekat od prvního zápasu. Zatím spokojenost a dobře se bavím
 
02.10.2013 01:50 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVýborně Eller.
 
02.10.2013 01:36 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Parros už to tam začíná čistit smajlik
 
02.10.2013 01:33 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Jo Whita jsem málem nepoznal :D Jinak ty branky vypadají divně, jak zmenšili ten zadní oblouk smajlik
Třeba ten icing chápu, ale tohle je třeba pitomost, to samý ty betony, zákaz zastrčení dresu , helmy při bitkách smajlik
 
02.10.2013 01:28 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarA jedééééééééém.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mám GCL zaplacený a ten jede.

White má dobrý hairstyle :D
 
02.10.2013 01:04 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Jede ti to? Mně ne...:X
 
01.10.2013 23:25 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Thx smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:http://feeds.cdnak.neulion.com/fs/nhl/mobile/feeds/data/20130219.xml
 
01.10.2013 22:59 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Mohl by mi tu někdo hodit link na ojebávku NHL GameCenter? Mám PC mimo provoz a na noťasu to nemám uložený, díkec :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo v pohodě, teda zítřejší report zvládnu, ale zas abych tady psal vše je blbost, chce to rozmanitost, tak doufám, že to nějak zvládnem jak říkáš smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že jo... Akorát u mě je to tak 1x report za týden, víc asi bohužel nezvládnu, max když bude krize, tak nějaký zkrácený... Mišo snad víkendy, ty preview (mimochodem moc díky za něj) a Míra asi jen když bude nouze... No nějak se popereme a dáme to:)
 
AvatarReakce na příspěvek:No to jsem se chtěl zeptat jak to letos bude probíhat s prací tady na webu? Platí staré rozdělení? Nevypadl někdo? A report bych zítra eventuálně zvládnout mohl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm, já jsem taky nachcípané, ale bohužel musím zítra do práce, takže já se potřebuju vyspat a na 90% to vypustím, i když mě to moc mrzí... Pokud zvládne někdo report, bude to supr
 
AvatarDame jim !!! smajlik smajlik smajlik
 
01.10.2013 21:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarŠtěstí neštěstí sem dostal silnou angínu takže dneska v noci nebudu tradičně chybět :3 UŽ ABY TO BYLO :)
 
01.10.2013 19:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarGO HABS GO!!! smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík